Adobe-profielen beheren

Als je meerdere Adobe-lidmaatschappen hebt die aan hetzelfde e-mailadres zijn gekoppeld en ten minste één ervan een bedrijfslidmaatschap is, maakt Adobe afzonderlijke profielen voor elk lidmaatschap en krijgt elk profiel afzonderlijke opslagruimte.

Bekijk deze video voor meer informatie over Business ID's, opslag voor ondernemingen en Adobe-profielen.

Opmerking: De video is momenteel alleen beschikbaar in het Engels.

Welk profiel moet ik kiezen, bedrijf of persoonlijk?

Wanneer je je aanmeldt, kun je een profiel (bedrijf of persoonlijk) kiezen en vervolgens je inhoud maken en opslaan. Zo kun je snel en gemakkelijk je inhoud bewerken en organiseren voor je bedrijfs- en individuele lidmaatschappen. Ook kun je hierdoor jouw projecten en die van je bedrijf opslaan en beheren, en veiliger samenwerken aan creatieve projecten.

Selecteer een profiel wanneer je je aanmeldt

Kies het juiste bedrijfsprofiel in de volgende gevallen:

 • Als je toegang wilt tot een bedrijfslidmaatschap van Adobe dat je wordt aangeboden door een organisatie, bijvoorbeeld Adobe Creative Cloud voor teams of ondernemingen, Adobe Acrobat DC voor teams of ondernemingen of Experience Cloud.
 • Als je toegang wilt tot je assets en als je een individueel en een bedrijfslidmaatschap hebt en ervoor hebt gekozen om je assets naar het bedrijfsprofiel te verplaatsen.
 • Als je je als beheerder moet aanmelden bij de Adobe Admin Console.

Kies het juiste persoonlijke profiel in de volgende gevallen:

 • Als je toegang wilt tot Adobe-lidmaatschappen voor individuen die jij of je organisatie hebt gekocht, bijvoorbeeld het Fotografielidmaatschap.
 • Als je toegang wilt tot je assets en als je meerdere bedrijfslidmaatschappen van verschillende organisaties hebt.
 • Je assets zijn mogelijk opgeslagen in je persoonlijke profiel als je account onlangs is bijgewerkt naar het nieuwe opslagmodel van Adobe en je meerdere bedrijfslidmaatschappen hebt.
 • Als je toegang wilt tot de voordelen van een gratis Creative Cloud-lidmaatschap, zoals Fonts-lettertypen, die niet beschikbaar zijn bij Document Cloud-lidmaatschappen.
 • Als je bestaande Stock-tegoeden die je hebt gekocht, wilt inwisselen.
 • Als je toegang wilt tot producten zoals Framemaker of Captivate die niet worden beheerd via de Adobe Admin Console.
 • Als je als contracteigenaar van een teamlidmaatschap factureringsgerelateerde taken moet uitvoeren in de Admin Console.
Opmerking:

Je persoonlijke profiel is niet beschikbaar als je een school- of bedrijfsaccount (Enterprise ID of Federated ID) gebruikt.

Wat zijn bedrijfsprofielen en persoonlijke profielen?

Profielen verbeteren de manier waarop jij en je bedrijf bestanden opslaan en beheren en veilig samenwerken aan bestanden die zijn opgeslagen in de cloud. Wanneer je je aanmeldt bij je account, wordt je in bepaalde gevallen gevraagd een profiel te selecteren (bedrijf of persoonlijk) om toegang te krijgen tot je lidmaatschap, te werken aan inhoud in de cloud en samen te werken met anderen.


Bedrijfsprofielen

Als je een Adobe-bedrijfslidmaatschap krijgt van een organisatie zoals een bedrijf, overheidsinstantie of onderwijsinstelling, is het Adobe-profiel dat aan dat lidmaatschap is gekoppeld een bedrijfsprofiel.

Inhoud die is opgeslagen in bedrijfsprofielen, kan worden weergegeven of beheerd door de organisatie die het bedrijfslidmaatschap verstrekt. De inhoud is alleen toegankelijk voor jou en de beheerder van het lidmaatschap. De inhoud is niet toegankelijk voor anderen in je team, tenzij je deze met hen deelt.

Voorbeelden van bedrijfslidmaatschappen zijn Adobe Creative Cloud voor teams of ondernemingen, Adobe Acrobat DC voor teams of ondernemingen, Adobe Stock voor teams en Adobe Experience Cloud.

 

Persoonlijke profielen

Als je een individueel Adobe-lidmaatschap koopt of je aanmeldt voor een gratis Creative Cloud-lidmaatschap, is je Adobe-profiel een persoonlijk profiel. Je hebt als enige de controle over alle inhoud in je persoonlijke profiel.

Voorbeelden van individuele lidmaatschappen zijn een Creative Cloud-lidmaatschap voor individuen, een gratis Creative Cloud-lidmaatschap of Acrobat Pro DC.

Opmerking:

Er is slechts één persoonlijk profiel gekoppeld aan een e-mailadres.

Opmerking:

Als je wilt weten welke lidmaatschappen je momenteel via hetzelfde e-mailadres hebt, ga je naar je Adobe-account op account.adobe.com.

Wanneer worden profielen geconfigureerd?

Adobe-profielen worden geconfigureerd wanneer je meerdere Adobe-lidmaatschappen (inclusief ten minste één bedrijfslidmaatschap) aan hetzelfde e-mailadres hebt gekoppeld. Er worden meerdere profielen geconfigureerd als een of meer van de volgende situaties op jou van toepassing zijn:

 • Je hebt een bedrijfslidmaatschap naast een individueel lidmaatschap. In dit geval worden er twee profielen ingesteld: een bedrijfsprofiel en een persoonlijk profiel.
 • Je hebt meerdere bedrijfslidmaatschappen van verschillende organisaties. In dit geval wordt voor elke organisatie een bedrijfsprofiel ingesteld, naast een persoonlijk profiel.
 • Je hebt beheerdersrechten voor meer dan één organisatie in de Adobe Admin Console. Zie Wijziging in de aanmeldingsprocedure voor beheerders voor meer informatie.
 • Je organisatie gebruikt een functie genaamd Vertrouwde directory's. Dit is gewoonlijk het geval bij een groot concern, een bedrijvengroep of een holding. In dit geval worden twee bedrijfsprofielen ingesteld: één voor de hoofdorganisatie en één voor de vertrouwde organisatie.

Zie Inleiding tot profielen voor meer informatie.

Opmerking:

In het geval van een lidmaatschap van Creative Cloud voor teams of Adobe Document Cloud voor teams geldt dat als jij de contracteigenaar en de beheerder van dat account bent, je één persoonlijk profiel en één bedrijfsprofiel hebt. Als je factureringsgerelateerde taken moet uitvoeren (zoals de betaalmethode bewerken of het factureringsoverzicht bekijken), moet je je aanmelden bij de Admin Console met je persoonlijke profiel. Kijk hoe je je teamaccount beheert.

Hoe kan ik schakelen tussen profielen?

Als je van profiel wilt wisselen, meld je je af en weer aan. Nadat je je aanmeldingsgegevens hebt ingevoerd, moet je een profiel kiezen. Selecteer het gewenste profiel.

Afmelden bij je account

Kan ik automatisch een profiel selecteren?

Wanneer je je aanmeldt, filtert Adobe de lijst met profielen op de meest geschikte. Als er slechts één toepasselijk profiel is voor de app of service waarbij je je probeert aan te melden, wordt dat profiel automatisch gekozen.

Als je echter een persoonlijk profiel en een of meer bedrijfsprofielen hebt, gebruik je de instelling Automatische profielselectie om je persoonlijke profiel uit te sluiten tijdens het aanmelden. Als je maar één bedrijfsprofiel hebt, wordt je tijdens het aanmelden niet gevraagd een profiel te selecteren.

Deze instelling is standaard ingeschakeld voor gebruikers met een combinatie van persoonlijke en bedrijfsprofielen. Voor andere gebruikers is deze instelling standaard uitgeschakeld.

Je kunt automatische profielselectie als volgt in- of uitschakelen:

 1. Meld je aan bij je Adobe-account met je e-mailadres en wachtwoord.

 2. Ga naar Account en beveiliging > Aanmelden en beveiliging.

 3. Schakel de optie Mijn profiel automatisch selecteren uit.

  Standaardprofiel selecteren

Hoe verplaats ik assets tussen profielen?

Als je inhoud van het ene naar het andere profiel moet verplaatsen, lees je Inhoud tussen profielen verplaatsen.

Opmerking:

Profielen zijn niet van invloed op inhoud die is opgeslagen buiten de cloudopslag van Adobe, zoals op een vaste schijf, in een netwerk of in andere externe cloudopslag.

Wat gebeurt er als ik helemaal niet met profielen wil werken?

Adobe maakt profielen voor je als je e-mailadres voor verificatie voor meerdere Adobe-lidmaatschappen wordt gebruikt. Als je wilt dat je nooit wordt gevraagd om een profiel te kiezen, moet je verschillende e-mailadressen gebruiken voor elke organisatie waarvoor je betaalde rechten hebt.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account