Einde van ondersteuning voor PostScript Type 1-lettertypen

In januari 2023 schakelt Adobe ondersteuning voor het ontwerpen met Type 1-lettertypen uit

Overzicht

Type 1-lettertypen (ook bekend als PostScript, PS1, T1, Adobe Type 1, Multiple Master of MM) zijn een verouderde indeling binnen de lettertype-industrie en zijn vervangen door de grotere glyph-sets en meer robuuste technische mogelijkheden van lettertypen met OpenType-indeling.

Type 1-lettertypen werden in 1984 door Adobe geïntroduceerd voor gebruik met zijn PostScript-taal voor paginaomschrijving en werden op grote schaal gebruikt door de verspreiding van desktoppublishingsoftware en printers die PostScript konden gebruiken. In 1996 begon de ontwikkeling van Adobe-producten en -typen zich te concentreren op het gebruik van meer veelzijdige OpenType-lettertypen in plaats van Type 1.

Hoewel sommige besturingssystemen het gebruik van Type 1-lettertypen nog steeds ondersteunen, wordt het niet ondersteund in veel omgevingen die cruciaal zijn voor moderne platforms, zoals webbrowsers en mobiele besturingssystemen. Het gebrek aan ondersteuning voor Unicode-informatie in Type 1-lettertypen beperkt ook hun vermogen om uitgebreide tekensets van talen te ondersteunen.

Vanaf januari 2023 kunnen gebruikers niet langer inhoud ontwerpen met Type 1-lettertypen. Tot die tijd kunnen gebruikers als normaal met hun Type 1-lettertypen werken.

Sommige producten, waaronder Document Cloud-applicaties, zullen Type 1-lettertypen blijven weergeven en de mogelijkheid bieden hiermee te werken, zoals ze dat altijd al hebben gedaan.

Opmerking:

Zoals aangekondigd in 2019, beëindigt Photoshop de ondersteuning voor Type 1-lettertypen in 2021. Zie de aankondiging van Photoshop voor meer informatie.

Adobe-applicaties zullen de aanwezigheid van Type 1-lettertypen niet langer herkennen, zelfs niet als u Type 1-lettertypen in uw desktop-besturingssysteem hebt geïnstalleerd:

1. Type 1-lettertypen worden niet in het menu Lettertypen weergegeven.

2. Er is geen manier om eerder geïnstalleerde Type 1-lettertypen te gebruiken.

3. Bestaande Type 1-lettertypen verschijnen als Ontbrekende lettertypen in het document.

Deze wijziging heeft geen invloed op Type 1-gegevens die zijn ingesloten in bestandstypen zoals EPS en PDF, zolang ze als grafische elementen voor weergeven of afdrukken worden geplaatst. Als dergelijke bestanden voor bewerking worden geopend in toepassingen zoals Illustrator of Photoshop, verschijnt de fout Ontbrekende lettertypen.

Veel lettertypen die in het verleden door Adobe Type zijn gepubliceerd (zoals Adobe Originals) zijn gratis verkrijgbaar bij de Adobe Fonts-service met uw Creative Cloud abonnement. Licenties voor onbepaalde tijd voor deze en andere OpenType-indelingen die door Adobe zijn gepubliceerd, zijn te koop bij onze partner Fontspring.

Gebruikers die Type 1-lettertypen hebben gekocht die niet van Adobe zijn, moeten contact opnemen met de lettertypemaker die de lettertypen heeft gepubliceerd om te kijken of er een upgradepad naar de OpenType-indeling beschikbaar is.

Het is mogelijk Type 1-lettertypen naar de OpenType-indeling te converteren, maar dit levert niet het beste resultaat op. Bovendien kan het converteren van uw bestanden verboden zijn volgens de Llicentieovereenkomst voor eindgebruikers van de lettertypemaker. Raadpleeg de licentieovereenkomst of neem direct contact op met de lettertypemaker voor meer informatie.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online