Een PDF met meerdere pagina's afdrukken naar een bestand met behulp van meerdere pagina's naast elkaar of met scheidingen

Versies

Ontdek hoe u kunt afdrukken naar een bestand in:

Ontdek hoe u de optie Afdrukken naar bestand kunt gebruiken om:

  • PostScript-bestanden te maken in Adobe Illustrator die u vervolgens kunt verzenden naar een RIP- of PostScript-printer.
  • Een Adobe PDF-bestand te maken met Adobe Acrobat Distiller.

Een PDF met meerdere pagina's maken

Volg deze stappen om PDF-bestanden met meerdere pagina's te maken vanuit Illustrator CS en eerder:

  1. Stel opties voor Paginaverdeling in bij Documentinstellingen.

  2. Druk af naar een bestand.

  3. Verwerk het resulterende PostScript-bestand in Acrobat Distiller.

U kunt de optie PDF met meerdere pagina's maken van paginategels in het dialoogvenster PDF opslaan gebruiken om PDF-bestanden met meerdere pagina's rechtstreeks vanuit Illustrator CS2-CS5 te maken. Het is ook mogelijk om scheidingen naar een bestand af te drukken en het bestand te verwerken in Acrobat Distiller, waarna een PDF-bestand met meerdere pagina's wordt gemaakt waarin elke pagina een andere afdrukplaat vertegenwoordigt.

De opties voor Paginaverdeling in Illustrator zijn niet specifiek bedoeld voor deze workflow en de resultaten hangen af van de versie van Illustrator die u gebruikt en het gebruikte besturingssysteem.

Afdrukken naar bestand vanuit Illustrator CS-CS5

Als u afdrukt naar een bestand met meerdere pagina's naast elkaar of met scheidingen, maakt Illustrator slechts één PostScript-bestand. Als u dit bestand verwerkt met Acrobat Distiller, wordt een PDF-bestand met meerdere pagina's gemaakt. Het aantal pagina's hangt af van het aantal tegels in het document (voor bestanden waarvoor opties voor paginaverdeling zijn ingesteld) of van het aantal platen dat u afdrukt (voor bestanden waarvan u scheidingen afdrukt).

Afdrukken naar bestand vanuit Illustrator 10.0.x in Mac OS X 10.1 of hoger

Wanneer u afdrukt naar een bestand met behulp van meerdere pagina's naast elkaar, maakt Illustrator slechts één PostScript-bestand dat slechts één tegel of pagina bevat. Doorgaans neemt Illustrator de laatste tegel of pagina in het Illustrator-document op in het PostScript-bestand. Als u bijvoorbeeld een Illustrator-bestand met zes naast elkaar liggende pagina's afdrukt naar een bestand, neemt Illustrator alleen de zesde en laatste tegel op in het PostScript-bestand.

Als u afdrukt naar een bestand met scheidingen, maakt Illustrator één PostScript-bestand. Wanneer u dit bestand verwerkt met Acrobat Distiller, wordt een PDF-bestand met meerdere pagina's gemaakt. Het aantal pagina's hangt af van het aantal platen dat u hebt afgedrukt.


Verwante onderwerpen

Hebt u een vraag of idee?

Vraag het aan de community

Als u een vraag wilt stellen of een idee wilt delen, sluit u dan aan bij de Adobe Illustrator-community. We horen graag van u en kijken uit naar uw creaties.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online