Mogelijke fouten | Foto's migreren naar Lightroom

Los mogelijke problemen op tijdens het migreren van foto's van Lightroom Classic naar Lightroom.

Los mogelijke fouten op tijdens het migreren van een Lightroom Classic CC-catalogus naar Lightroom CC

Opmerking:

Kunt u uw probleem niet in dit artikel vinden? U vindt de tussenoplossing voor bekende migratieproblemen hier.

De catalogus lijkt een geëxporteerde catalogus te zijn of is gekopieerd

Fout: Er is iets misgegaan. De Lightroom Classic-catalogus lijkt een geëxporteerde catalogus te zijn of is gekopieerd. 

Oplossing: Lightroom gebruikt de bestandspaden in het Lightroom Classic-catalogusbestand voor migratie van een Lightroom Classic-catalogus. Als u deze fout wilt oplossen, opent u de catalogus eenmaal in Lightroom Classic om de ontbrekende informatie van het bestandspad te herstellen en probeert u de migratie opnieuw.

Sommige bestanden hebben een metagegevensconflict

Fout: sommige bestanden hebben een metagegevensconflict. Enkele van uw bestanden in Lightroom Classic hebben gegevens op een schijf die niet overeenkomen met de catalogus. Deze bestanden worden gemigreerd met behulp van de gegevens in de catalogus.

Oplossing: Dit bericht is eerder een waarschuwing dan een fout. Het betekent dat u ooit de opdracht Metagegevens opslaan naar bestand in Lightroom Classic hebt gebruikt door Metagegevens > Metagegevens opslaan naar bestand te kiezen of door op Ctrl+S (Win)/Command+S (macOS) te drukken. Deze opdracht slaat een kopie van alle metagegevens op die bekend zijn van een foto, zoals ontwikkelaarsinstellingen, beoordelingen en trefwoorden, vanuit de Lightroom-database naar een bestand naast die foto, zodat andere toepassingen de gegevens ook kunnen gebruiken.

Niet genoeg opslag in de cloud

Fout: Niet genoeg opslag in de cloud. Werk uw opslaglimiet bij. Als u uw huidige limiet bereikt, worden nieuwe foto's niet gesynchroniseerd met Creative Cloud en worden deze alleen lokaal opgeslagen.

Oplossing: Dit bericht is eerder een waarschuwing dan een fout. U kunt Lightroom gebruiken zonder alles naar de cloud te synchroniseren, maar van sommige bestanden wordt geen back-up gemaakt of deze zijn niet beschikbaar via andere apparaten. Voor optimaal gebruik raden we u aan uw pagina Accountbeheer Abonnementen op Adobe.com te bekijken voor upgradeopties. Gerelateerde nuttige informatie vindt u hier:

Alle middelen ontbreken

Fout: Alle middelen of alle mappen ontbreken. Migratie kan niet worden voortgezet. Zorg ervoor dat de foto's beschikbaar zijn en kunnen worden geopend vanuit Lightroom Classic.  

Oplossing: Als deze fout wordt weergegeven, heeft Lightroom geen bestanden van uw Lightroom Classic-catalogus gevonden op de paden waar Lightroom deze zoekt. Waarschijnlijk hebt u de catalogus verplaatst, een externe schijf ontkoppeld of heeft een Windows-schijf een andere stationsletter gekregen wanneer deze opnieuw werd aangesloten. Migratie kan worden voortgezet als enkele bestanden ontbreken, maar deze fout wijst erop dat Lightroom geen enkel bestand kon vinden.

Open Lightroom Classic en zoek mappen met vraagtekens in het deelvenster Mappen om dit probleem op te lossen. Klik met de rechtermuisknop en kies Ontbrekende map zoeken... om de mappen op uw schijf te vinden.

Zie Ontbrekende foto's zoeken voor meer informatie over het vinden van ontbrekende bestanden.

Kan de catalogus niet lezen

Fout: Kan de catalogus niet lezen. Sluit Lightroom Classic voordat u doorgaat.

Oplossing: Lightroom Classic mag niet actief zijn tijdens het migreren van foto's en video's naar Lightroom. Sluit Lightroom Classic af en start de migratie opnieuw.

Onvoldoende schijfruimte

Fout: Onvoldoende schijfruimte om de migratie te voltooien. Lightroom moet genoeg ruimte hebben om uw foto's en video's te kopiëren voordat deze worden geüpload naar de cloud.  

Oplossing: Voordat Lightroom uw foto's en video's kan importeren, worden deze gekopieerd naar een nieuwe locatie op uw lokale systeem. Nadat er in de cloud een back-up is gemaakt, kan Lightroom deze grote originele bestanden na verloop van tijd verwijderen en vervangen door kleinere, slimme voorvertoningen om schijfruimte te besparen. Wanneer u de bestanden voor het eerst kopieert, kan dit echter veel ruimte in beslag nemen.

Als deze fout wordt weergegeven, wordt het aanbevolen Lightroom zo in te stellen dat originele bestanden op een aparte schijf worden opgeslagen.

  1. Ga in Lightroom naar Bewerken > Voorkeuren (Windows) of Lightroom > Voorkeuren (Mac).
  2. Kies het deelvenster Lokale opslag. Klik nu op Locatie wijzigen om een schijf te selecteren met minstens de hoeveelheid vrije ruimte die in het bovenstaande foutbericht wordt aanbevolen.
Opmerking:

Tijdens het migreren van de Lightroom Classic-catalogus maakt Lightroom ook een database en slimme voorvertoningen op uw lokale vaste schijf zodat u tijdens de migratie afbeeldingen kunt weergeven en bewerken. Dit neemt mogelijk aanzienlijk wat extra ruimte in beslag, tot wel 20% van het formaat van uw catalogus en originele bestanden. Vooral bij het migreren van grote catalogi is het belangrijk dat u voldoende vrije ruimte op uw vaste schijf hebt.

Catalogus is reeds gemigreerd

Fout: Reeds gemigreerd. U hebt deze catalogus al naar Lightroom verplaatst.

Oplossing: Een opgegeven catalogus (.lrcat-bestand) kan slechts één keer naar Lightroom worden gemigreerd. U kunt wel andere aanvullende catalogi migreren.

Niet-ondersteunde catalogusversie

Fout: Niet-ondersteunde versie van Lightroom Classic-catalogus. Voer een update uit naar de nieuwste versie van Lightroom Classic voordat u uw catalogus verplaatst naar Lightroom.

Oplossing: Momenteel kunt u alleen catalogi van Lightroom 6/Lightroom CC (2015) of nieuwer naar Lightroom migreren. Als deze fout wordt weergeven, download dan de nieuwste versie, nu Lightroom Classic, en open uw catalogus om deze automatisch te upgraden. U kunt Lightroom Classic dan afsluiten en de migratie opnieuw uitvoeren.

Lightroom is niet up-to-date

Fout: Voer een update uit van Lightroom en probeer het opnieuw.  

Oplossing: Als deze fout wordt weergegeven, controleert u de Creative Cloud-desktopapp op een nieuwere versie van Lightroom.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?