Einde van levensduur voor Adobe Muse

Adobe blijft zich richten op de ontwikkeling van producten en oplossingen die onze klanten de meeste waarde zullen bieden. Daarom kondigen we hiermee aan dat de technische ondersteuning voor Adobe Muse CC op 26 maart 2020 wordt stopgezet.

We willen onze gebruikers bedanken en hen helpen soepel over te stappen op andere Adobe-producten die aan hun specifieke behoeften voldoen:

 • Als u de gebruikerservaring voor websites en mobiele apps eerst wilt ontwerpen voordat u de ontwikkeling ervan afhandelt, probeert u Adobe XD –
  de gebruikersinterface-tool voor ontwerpen en prototypen. Zie Adobe XD voor meer informatie.
 • Als u een website maakt om uw creatieve werk te presenteren, kunt u Adobe Portfolio gebruiken om prachtige portfoliowebsites te maken die ook met het Behance-platform kunnen worden verbonden. Zie Adobe Portfolio voor meer informatie.
 • Als u websites van één pagina maakt, zoals fotoreportages, nieuwsbrieven of landingspagina's, kunt u de Adobe Express-pagina gebruiken om prachtige responsieve webpagina's te maken met uw eigen unieke merk. Zie Adobe Express voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Abonnees van Alle apps van Creative Cloud kunnen Muse na 26 maart 2020 blijven gebruiken. Als u een licentie voor één app hebt, moet u naar het Creative Cloud-abonnement voor alle apps overstappen om Muse te blijven gebruiken. 

Ja, het einde van de levensduur voor Adobe Muse heeft gevolgen voor alle gebruikers.

Op 26 maart 2018 is het Adobe Muse-team gestopt met de ontwikkeling van functies. Technische ondersteuning voor Muse eindigde op 26 maart 2020.

Ja, als u een actief abonnement hebt op Creative Cloud voor alle apps, moet Muse in de sectie Oudere apps staan.
Volg de onderstaande stappen om toegang te krijgen tot de sectie Oudere apps:

 1. Lanceer de Creative Cloud desktop-applicatie.

 2. Selecteer het profiel/accountsymbool in de rechterbovenhoek.

 3. Kies Voorkeuren.

 4. Selecteer apps in het linkerdeelvenster.

 5. Blader omlaag naar de sectie Instellingen en schakel Oudere apps tonen in.

 6. Klik op Gereed.

 7. Ga in het hoofdvenster van de apps naar het gedeelte Beschikbaar voor uw abonnement en ga naar Muse CC voor de download.

Ja, u kunt de Adobe Muse-toepassing gewoon openen op uw computer. U kunt de toepassing blijven gebruiken om bestaande websites te bewerken of nieuwe te maken. Webstandaarden en -browsers zullen echter hoogstwaarschijnlijk verder veranderen nadat Adobe ondersteuning voor de toepassing heeft stopgezet. Na 26 maart 2020 levert Adobe geen compatibiliteitsupdates meer voor de Mac- en Windows-besturingssystemen. Ook worden bugs die bij publicatie van Adobe Muse-sites naar het web kunnen optreden, niet meer verholpen.

De Adobe Muse Widget Directory zal verder worden bijgewerkt met de actuele beschikbaarheid van widgets.

De openbare Adobe Muse-community blijft open voor hulp van medegebruikers. 

Websites die met Adobe Muse zijn gemaakt, blijven live op internet als de sites op een extern hostingplatform worden gehost, zoals GoDaddy of Bluehost. Sites die op Business Catalyst worden gehost, moeten opnieuw worden gepubliceerd naar een ander hostingplatform om te zorgen dat deze na 26 maart 2021 live blijven. Vanaf die datum is Business Catalyst-hosting niet langer beschikbaar. Vanaf 31 juli 2020 kunnen sites die met Adobe Muse zijn gepubliceerd  niet meer met de Adobe-oplossing Bewerken in browser worden bewerkt. Zie de pagina met Business Catalyst-aankondigingen voor meer informatie.

Dit is afhankelijk van de individuele widgetproviders. Betaalt u voor een jaarabonnement, neem dan contact met hen op om te informeren naar de officiële ondersteuningsplannen.

Helaas niet. Alle widgets die voor gebruik met Adobe Muse zijn ontwikkeld, zijn alleen compatibel met Adobe Muse.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online