Adobe blijft zich richten op de ontwikkeling van producten en oplossingen die onze klanten de meeste waarde zullen bieden. Daarom kondigen we hiermee aan dat de ontwikkeling van nieuwe functies voor Adobe Muse CC wordt stopgezet.

Op 26 maart 2018 is de laatste release met functieverbeteringen uitgegeven voor Adobe Muse. We blijven tot 26 maart 2020 technische ondersteuning bieden voor alle actieve Creative Cloud-klanten. 

Adobe streeft ernaar om buitengewone software en services aan onze klanten te leveren. We worden gedreven door innovatie en experimenteren graag, en vanuit die trant hebben we Adobe Muse acht jaar geleden geïntroduceerd. De visie van Adobe Muse heeft ons altijd na aan het hart gelegen, maar we zien trends in websitecreatie die ons ertoe aanzetten onze strategie te evolueren:

  • Ontwerpers die zich actief toeleggen op de creatie van complexe websites en toepassingen, investeren in UX-vaardigheden in ontwerp en prototyping. Ze gaan daarnaast samenwerkingsverbanden aan met ontwikkelingsteams om hun ontwerpen tot leven te brengen.
  • Voor eenvoudigere websites hebben we de opkomst van Doe-Het-Zelf-websiteontwikkelaars gezien waarbij aanpasbare sjablonen worden gebruikt om snel responsieve websites te maken die eenvoudig door de ontwerper of een klant kunnen worden aangepast.

We willen onze gebruikers bedanken en hen helpen soepel over te stappen op andere Adobe-producten die aan hun specifieke behoeften voldoen:

  • Als u complexe websites en toepassingen maakt, kunt u nu Adobe XD gebruiken. Hoewel XD geen webklare code genereert zoals Adobe Muse dat deed, is XD een alles-in-één oplossing. Hiermee kunnen gebruikers ontwerpen, prototypen maken en samenwerken met belanghebbenden en ontwikkelaars om hun websites tot leven te brengen. Zie Adobe XD voor meer informatie.
  • Als u een website maakt om uw creatieve werk te presenteren, kunt u Adobe Portfolio gebruiken om prachtige portfoliowebsites te maken die ook met het Behance-platform kunnen worden verbonden. Zie Adobe Portfolio voor meer informatie.
  • Als u websites van één pagina maakt, zoals fotoreportages, nieuwsbrieven of landingspagina's, kunt u de Adobe Spark-pagina gebruiken om prachtige responsieve webpagina's te maken met uw eigen unieke merk. Zie Adobe Spark voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Abonnees van alle apps van Creative Cloud kunnen Muse blijven gebruiken na het einde van de levensduur (26 maart 2020). Als u een licentie voor één app hebt, moet u naar het CC-abonnement voor alle apps overstappen om Muse te blijven gebruiken. 

Ja, het einde van de levensduur voor Adobe Muse heeft gevolgen voor alle gebruikers.

Op 26 maart 2018 is het Adobe Muse-team gestopt met de ontwikkeling van functies. Alle actieve Creative Cloud-klanten ontvangen echter nog technische ondersteuning tot 26 maart 2020.

Ja, als u een actief abonnement hebt op Creative Cloud voor alle apps, moet Muse in de sectie Oudere apps staan. Om naar de sectie Oudere apps te gaan, navigeert u naar Instellingen in uw CC-desktopapp, selecteert u Apps en schakelt u Oudere apps tonen in.

Ja, u kunt de Adobe Muse-toepassing gewoon openen op uw computer. U kunt de toepassing gebruiken om bestaande websites te bewerken of nieuwe te maken. Webstandaarden en -browsers zullen echter hoogstwaarschijnlijk verder veranderen nadat Adobe ondersteuning voor de toepassing heeft stopgezet. Na 26 maart 2020 levert Adobe geen compatibiliteitsupdates meer voor de Mac- en Windows-besturingssystemen. Ook worden bugs die bij publicatie van Adobe Muse-sites naar het web kunnen optreden, niet meer verholpen.

De Adobe Muse-microsite blijft beschikbaar tot ondersteuning eindigt op 26 maart 2020. Er wordt geen nieuwe inhoud meer toegevoegd aan de pagina's Events, Tutorials of Site of the Day, maar de Adobe Muse Widget Directory zal verder worden bijgewerkt met de actuele beschikbaarheid van widgets tijdens deze periode.

Voor technische hulp kunt u contact opnemen met het Adobe Muse-team tot de laatste ondersteuningsdatum. Ga hiervoor naar de Klantenservice, het openbare Adobe Muse-forum en sociale media zoals Facebook en Twitter.

Websites die met Adobe Muse zijn gemaakt, blijven live op internet als de sites op een extern hostingplatform worden gehost, zoals GoDaddy of Bluehost. Sites die op Business Catalyst worden gehost, moeten opnieuw worden gepubliceerd naar een ander hostingplatform om te zorgen dat deze na 26 maart 2021 live blijven. Vanaf die datum is Business Catalyst-hosting niet langer beschikbaar. Zie de pagina met Business Catalyst-aankondigingen voor meer informatie.

Dit is afhankelijk van de individuele widgetproviders. Betaalt u voor een jaarabonnement, neem dan contact met hen op om te informeren naar de officiële ondersteuningsplannen.

Helaas niet. Alle widgets die voor gebruik met Adobe Muse zijn ontwikkeld, zijn alleen compatibel met Adobe Muse.

Dit werk is gelicentieerd onder de Creative Commons Naamsvermelding/Niet-commercieel/Gelijk delen 3.0 Unported-licentie  De voorwaarden van Creative Commons zijn niet van toepassing op Twitter™- en Facebook-berichten.

Juridische kennisgevingen   |   Online privacybeleid