Beschrijvingen van beschikbare, downloadbare inhoud voor Photoshop, waaronder invoegtoepassingen, voorbeeldbestanden en snelkoppelingen.

Compatibiliteit

De invoegtoepassingen en inhoud op deze pagina zijn compatibel met:

• Photoshop CC 2019
  • Photoshop CC 2018
  • Photoshop CC 2017
  • Photoshop CC 2015.5
  • Photoshop CC 2015
  • Photoshop CC 2014
  • Photoshop CC

Opmerking: Vanaf Photoshop CC versie 20.0 van oktober 2018 wordt de 32-bits versie van Windows niet langer ondersteund. Als u een 32-bits versie van Photoshop moet hebben vanwege compatibiliteit met oudere invoegtoepassingen of apparaatstuurprogramma's kunt u een oudere 32-bits versie van Photoshop downloaden.

TWAIN-invoegtoepassing

Voor meer informatie leest u TWAIN-scaninvoegtoepassing.

De TWAIN-invoegtoepassing wordt niet standaard geïnstalleerd, maar is beschikbaar via download.

Op Mac OS is de invoegtoepassing alleen beschikbaar voor de 64-bits versie van Photoshop.

Op Windows is de TWAIN-invoegtoepassing alleen beschikbaar voor de 32-bits versie van Photoshop. Download een oudere 32-bits versie van Photoshop voor Windows.

TWAIN-scaninvoegtoepassing
TWAIN-scaninvoegtoepassing

Optionele invoegtoepassingen

De invoegtoepassingen voor Alias, SGIRGB, SoftImage, HSB & HSL, Electric Image en Wavefront RLA zijn standaard niet geïnstalleerd, maar zijn beschikbaar via download.

Zie Optionele invoegtoepassingen voor meer informatie.

MATLAB-invoegtoepassing

MATLAB is een geavanceerde technische computertaal en interactieve omgeving voor algoritmeontwikkeling, gegevensvisualisatie, gegevensanalyse en numerieke berekeningen.

De MATLAB-invoegtoepassing installeren:

1. Sluit Photoshop af.

2. Download het MATLAB-invoegtoepassingspakket:

Mac OS:

Windows:

Opmerking: Dit pakket bevat de bibliotheek en voorbeeldscripts van MATLAB voor zowel Engels als Japans.

3. Nadat u het MATLAB-invoegtoepassingspakket hebt gedownload, dubbelklikt u hierop om het bestand uit te pakken. Pak alle bestanden uit wanneer u daarom wordt gevraagd.

4. Kopieer de MATLAB-map naar de toepassingsmap van Photoshop:

Mac OS:

• Applications/Adobe Photoshop [Photoshop_versie]/

Windows:

• (64 bit): Program Files\Adobe\Adobe Photoshop [Photoshop_versie]\
    • Photoshop CC 2018 en eerder - (32 bits): Program Files (x86)\Adobe\Adobe Photoshop [Photoshop_versie] (32 bits)\
  5. Start Photoshop opnieuw.

Nadat u MATLAB hebt geïnstalleerd, kunt u de resultaten van door MATLAB verwerkte afbeeldingen weergeven in Photoshop en MATLAB-opdrachten combineren met de functies voor afbeeldingsbewerking van Photoshop.

Zie Photoshop en MATLAB voor informatie om MATLAB met Photoshop te gebruiken.

ScriptingListener-invoegtoepassing

De ScriptingListener-invoegtoepassing kan JavaScript in een logbestand vastleggen voor elke uitvoerbare bewerking.

Installeer de ScriptingListener-invoegtoepassing:

1. Sluit Photoshop af.

2. Download het ScriptingListener-invoegtoepassingspakket:

Mac OS:

Windows:

Opmerking: Dit pakket bevat de ScriptingListener-invoegtoepassing, scriptdocumentatie en voorbeeldscripts.

3. Nadat u het bovenstaande ScriptingListener-invoegtoepassingspakket hebt gedownload, dubbelklikt u erop om het bestand uit te pakken. Pak alle bestanden uit wanneer u daarom wordt gevraagd.

4. Nadat u het pakket hebt uitgepakt, ziet u drie mappen:

• Documents
    • Sample Scripts
    • Utilities

Kopieer de Utilities-map naar de Photoshop-map met invoegtoepassingen:

Mac OS:

• Applications\Adobe Photoshop [Photoshop_versie]\Plug-ins\

Windows:

• (64 bits): Program Files\Adobe\Adobe Photoshop [Photoshop_versie]\
    • Photoshop CC 2018 en eerder - (32 bits): Program Files (x86)\Adobe\Adobe Photoshop [Photoshop_versie] (32 bits)\
  5. Start Photoshop opnieuw.

Nadat u de ScriptingListener-invoegtoepassing hebt geïnstalleerd, worden stappen die u uitvoert, vastgelegd als JavaScript in het ScriptingListenerJS.log op het bureaublad.

Voor informatie over de Photoshop Scripting SDK en de ScriptingListener-invoegtoepassing gebruiken raadpleegt u het Photoshop Developer Center.

Optionele extensies

In eerdere versies konden klanten extensie-invoegtoepassingen op Mac OS en registersleutels op Windows installeren om gespecialiseerd gedrag te beheren, zoals voorbij schuiven, beheer van VM-buffering en compressie van werkschijven uitschakelen.

In huidige versies van Photoshop wordt deze functionaliteit ingeschakeld via de Photoshop-voorkeuren of een bestand PSUserConfig.txt dat u in uw Photoshop-instellingenmap plaatst.

Voor meer informatie leest u Optionele extensies inschakelen.

Structuren voor de filter van Structuurmaker

1. Sluit Photoshop af.

2. Download het textuurpakket:

Downloaden

3. Nadat u het bestand van het texturenpakket hebt gedownload, dubbelklikt u hierop om het uit te pakken. Pak alle bestanden uit wanneer u daarom wordt gevraagd.

4. Kopieer de texturenmappen naar de map met Photoshop-voorinstellingen:

Mac OS:

• Applications\Adobe Photoshop [Photoshop_versie]\Presets\

Windows:

• (32 bits): Program Files (x86)\Adobe\Adobe Photoshop [Photoshop_versie] (32 bit)\Presets\
    • (64 bits): Program Files\Adobe\Adobe Photoshop [Photoshop_versie]\Presets\
  5. Start Photoshop opnieuw.

Als u het filter Structuurmaker wilt oproepen, kiest u Filter > Filtergalerie. Selecteer vervolgens de map Structuur en klik op Structuurmaker. Selecteer de nieuwe voorinstellingen in het pop-upmenu Structuur.

Zie Aan de slag met filters voor meer informatie over de Filtergalerie.

Sneltoetsen

Download het snelkoppelingspakket:

Mac OS:

Windows:

Nadat u het snelkoppelingspakket hebt gedownload, dubbelklikt u hierop om het bestand uit te pakken. Pak alle bestanden uit wanneer dit wordt gevraagd.

Als u deze sneltoetsen wilt installeren en gebruiken, dubbelklikt u op elk KYS-bestand. Photoshop komt op de voorgrond en vraagt u eventuele niet-opgeslagen sneltoetsen op te slaan. Het is raadzaam om de taal van de resulterende toetsenbordindelingen in de bestandsnaam op te nemen, bijvoorbeeld 'Frans standaard' of 'Japans', maar dat is uiteraard een persoonlijke keuze.

U kunt deze sneltoetsen op een willekeurige locatie opslaan, maar het is handig om ze in de Photoshop-map te plaatsen, zodat u ze eenvoudig kunt terugvinden.

Zie Sneltoetsen aanpassen voor meer informatie.

Voorbeeldbestanden

De voorbeeldbestanden van Photoshop zijn voorbeelden van bestanden die in Photoshop kunnen worden gemaakt. Ze helpen u Photoshop onder de knie te krijgen door u te laten zien hoe u documenten kunt maken.

Engels:

Frans:

Duits:

Japans:

Nadat u het juiste bestand hebt gedownload, dubbelklikt u op het bestand om het uit te pakken. Pak alle bestanden uit wanneer dit wordt gevraagd.

U kunt de voorbeeldbestanden verplaatsen of kopiëren naar de door u gewenste locatie.

Verouderde downloadbare invoegtoepassingen en inhoud