Met de tool Uitsnijden kunt u een gebied van een foto selecteren en alles buiten het geselecteerde gebied verwijderen of bijsnijden.
Tool Uitsnijden in Photoshop
  1. Selecteer de tool Uitsnijden (C)

2. Gebruik de Optiebalk om de toolinstellingen aan te passen, zoals het instellen van de hoogte-breedteverhouding of de breedte- en hoogtewaarden, om het gewenste effect te krijgen.

3. Klik in de bijsnijdrand en sleep om de afbeelding te verplaatsen.

4. Sleep de hoekgrepen of randgrepen van de bijsnijdrand die op de foto wordt weergegeven om de bijsnijdgrenzen op te geven.

5. Druk op Enter (Windows) of Return (Mac OS) om de foto bij te snijden.