Selecties maken met de tool Rechthoekig selectiekader

Met de tool Rechthoekig selectiekader maakt u een selectie in de vorm van een rechthoek.

Tool Rechthoekig selectiekader in Photoshop

1. Selecteer de tool Rechthoekig selectiekader (M) .

2. Gebruik de Optiebalk om de toolinstellingen aan te passen, zoals Toevoegen aan selectie of Verwijderen uit selectie, om de gewenste selectie te krijgen.

3. Teken het geselecteerde gebied.

• Rechthoekig: sleep over het gebied dat u wilt selecteren.
    • Vierkant: houd de Shift-toets ingedrukt en sleep diagonaal in een willekeurige richting.
    • Tekenen vanuit het midden naar buiten: houd Alt (Windows) of Option (Mac OS) ingedrukt tijdens het slepen.

Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online