U kunt Adobe Premiere Elements vanaf een dvd installeren of de software downloaden van de Adobe-website en die dan installeren.

Installeren van schijf

Voordat u begint

• Zorg ervoor dat u een dvd-station (geen cd-station) op de computer hebt aangesloten voordat u begint met de installatie. Plaats de dvd in het station en volg de instructies op.

• Schakel tijdelijk firewalls, antivirussoftware en beveiligingssoftware van derden uit. Als u ze uitschakelt, wordt het installatieproces sneller uitgevoerd.

• Zoek het serienummer. Het serienummer staat op de achterkant van het dvd-doosje.

Opmerking: Als u het product hebt aangeschaft bij Best Buy, verwijdert u de sticker op de achterkant van de hoes. Gebruik de inwisselcode om uw serienummer online te genereren. Als u geen internetverbinding hebt, neemt u contact op met de klantenondersteuning. Zie Uw serienummer zoeken voor meer informatie.

Adobe Premiere Elements installeren (Windows)

1. Plaats de dvd met Adobe Premiere Elements (schijf 1) in uw computer.

2. In het dialoogvenster van Adobe Premiere Elements klikt u op Adobe Premiere Elements installeren.

Opmerking:

Als u het dialoogvenster sluit of als de functie voor automatisch afspelen niet is toegestaan door de beveiligingsinstellingen, bladert u in Windows Verkenner naar de dvd en dubbelklikt u op Setup.exe in de map Adobe Premiere Elements 15. Klik op Ja als er een beveiligingswaarschuwing wordt weergegeven.

3. Klik in het Welkomstscherm op Installerenom het installatieproces te starten.

Opmerking:

Klik op de optie Proefversie als u Adobe Premiere Elements wilt proberen. U hebt geen serienummer nodig tijdens de proefperiode.

4. Meld u aan met uw Adobe ID.

5. Klik in het dialoogvenster Licentieovereenkomst op Accepteren.

6. Voer het serienummer van uw in en klik op Volgende.

7. Op het scherm Opties volgt u de onderstaande stappen en klikt u op Installeren:

• Taal selecteren
    • Installatielocatie opgeven
  8. Start Premiere Elements als de installatie is voltooid.

Adobe Premiere Elements installeren (Mac OS)

1. Plaats de dvd met Adobe Premiere Elements (schijf 2) in uw computer.

2. Klik in het dialoogvenster Adobe Premiere Elements op Adobe Premiere Elements 15.

3. Navigeer naar Adobe Premiere Elements 15/Install.app en start het installatieprogramma.

4. Klik in het welkomstscherm op Installeren.

Opmerking:

Klik op de optie Proefversie als u Adobe Premiere Elements wilt proberen. U hebt geen serienummer nodig tijdens de proefperiode.

5. Meld u aan met uw Adobe ID.

6. Klik op Accepteren op het scherm Licentieovereenkomst.

7. Voer het serienummer van uw in en klik op Volgende.

8. Op het scherm Opties volgt u de onderstaande stappen en klikt u op Installeren:

• Taal selecteren
    • Installatielocatie opgeven

Opmerking:

Voer het accountwachtwoord van uw systeem in als u daarom wordt gevraagd.

9. Start Premiere Elements als de installatie is voltooid.

Downloaden en installeren

U kunt Adobe Premiere Elements downloaden van de Adobe-website en installeren op uw computer.

Voordat u begint

• Zorg ervoor dat u beschikt over beheerdersrechten voor de account die u gebruikt.
  • Gebruik de nieuwste versie van Internet Explorer, Firefox, Chrome of Safari.
  • Zorg dat u een geldige Adobe ID hebt.
  • Schakel de pop-upblokkeerprogramma's in uw webbrowser uit.
  • Schakel tijdelijk firewalls, antivirussoftware en beveiligingssoftware van derden uit. Als u ze uitschakelt, wordt het installatieproces sneller uitgevoerd.
  • Zorg dat u een geldig serienummer hebt voor Adobe Premiere Elements.

Adobe Premiere Elements downloaden

1. Open de Adobe Premiere Elements-downloadpagina in uw webbrowser.

2. Meld u aan met uw Adobe ID.

Als u geen Adobe ID hebt, kunt u er een maken op de pagina Een Adobe ID maken.

3. Selecteer het platform en de taal voor de download.

4. Klik op Downloaden.

De bestandsdownload wordt gestart.

Adobe Premiere Elements installeren (Windows)

1. Open het Adobe Premiere Elements-installatiebestand dat u van de Adobe-website hebt gedownload.

2. Geef een locatie op waarnaar u de installatiebestanden wilt uitpakken en klik op Volgende.

3. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Selecteer Adobe Premiere Elements 15 starten en klik op Voltooien.
    • Open het Set-up.exe-bestand in de opgegeven map.
  4. Klik in het welkomstscherm op Installeren.

Opmerking:

Klik op de optie Proefversie als u Adobe Premiere Elements wilt proberen. U hebt geen serienummer nodig tijdens de proefperiode.

5. Meld u aan met uw Adobe ID.

6. Klik op Accepteren op het scherm Licentieovereenkomst.

7. Voer het serienummer van uw in en klik op Volgende.

8. Op het scherm Opties volgt u de onderstaande stappen en klikt u op Installeren:

• Taal selecteren
    • Installatielocatie opgeven
  9. Start Premiere Elements als de installatie is voltooid.

Adobe Premiere Elements installeren (Mac)

1. Open het Premiere Elements-installatiebestand dat u van de Adobe-website hebt gedownload.

2. Klik in het welkomstscherm op Installeren.

Opmerking:

Klik op de optie Proefversie als u Adobe Premiere Elements wilt proberen. U hebt geen serienummer nodig tijdens de proefperiode.

3. Meld u aan met uw Adobe ID.

4. Klik op Accepteren om de licentieovereenkomst te accepteren.

5. Voer het serienummer van uw in en klik op Volgende.

6. Op het scherm Opties volgt u de onderstaande stappen en klikt u op Installeren:

• Taal selecteren
    • Installatielocatie opgeven

Opmerking:

Voer het accountwachtwoord van uw systeem in als u daarom wordt gevraagd.

7. Start Premiere Elements als de installatie is voltooid.

Algemene vragen

Hoe registreer ik mijn product?

Zie http://www.adobe.com/support/registrationfaq.html voor informatie over het registreren van het Adobe-product dat u hebt gekocht en de voordelen die registratie u biedt.

Kan ik meerdere versies installeren?

Ja er mag meer dan een versie van Premiere Elements op uw computer zijn geïnstalleerd. Eerdere versies die op uw computer zijn geïnstalleerd, worden niet automatisch door Premiere Elements verwijderd. U kunt eerdere versies verwijderen nadat u de meest recente versie van de software onder de knie hebt.

Wat is een Adobe ID?

Een Adobe ID is vergelijkbaar met een Gmail- of Facebook-id waarmee u uw account beveiligt en tot uw privéaccount maakt. U kunt uw Adobe ID voor het volgende gebruiken:

• Registratie. Hoewel registratie niet verplicht is, is voor de registratie ook een Adobe ID vereist. Wanneer u uw exemplaar van Adobe Premiere Elements registreert, wordt uw serienummer door Adobe gearchiveerd. Op deze manier weet Adobe dat u recht hebt op upgrades.

• Proefversies. Gebruik uw Adobe-id om gratis 30-daagse proefversies op te halen.

• Producten bestellen en bestellingen bijhouden.

• Ondersteuning. Gebruik uw Adobe ID om ondersteuningsdossiers online te registreren.

• Forums en evenementen. Gebruik uw Adobe ID om u aan te melden bij forums en om u te registreren voor evenementen.

Zie Uw Adobe ID-account beheren voor informatie over het Adobe ID.