Installatieproblemen oplossen | Photoshop Elements, Premiere Elements | Windows

Los problemen op die optreden wanneer u Photoshop Elements en Premiere Elements in Windows installeert.

Installatieproblemen

Installatieproblemen kunnen door veel factoren worden veroorzaakt, waaronder conflicterende opstartitems, onjuiste gegevens in het Windows-register en hardwareconflicten. Met onderstaande tips voor het oplossen van problemen kunt u een groot aantal installatieproblemen oplossen, waaronder de volgende:

 • Een leeg of knipperend dialoogvenster
 • De cursor reageert niet, een vastgelopen of blauw scherm of onverwacht opnieuw opstarten
 • Een fout zoals een van de volgende:
  • 'Dit programma heeft een ongeldige bewerking uitgevoerd en wordt afgesloten. Neem contact op met de softwareleverancier als het probleem zich blijft voordoen.'
  • 'MS Setup Toolkit API Error, Bad Arg 3:AddSectionFiles to CopyList.'
  • 'Niet voldoende schijfruimte op doelschijf bij het decomprimeren van [pad].'
  • 'Setup kan het installatieprogramma niet initialiseren. Er is mogelijk een scriptfout.'
  • 'Setup kan het installatiescriptbestand niet laden.'
  • 'Kan geen map maken onder C:\Windows\System. Controleer de schrijftoegang tot de map.'
  • 'X:\ niet beschikbaar.' (waarbij X de stationsletter is van uw cd-rom-station).
  • 'Apparaat niet gereed.'
  • 'Fout bij lezen van cd-rom.''Fout bij lezen van apparaat X:\' (waarbij X de stationsletter is van het cd-rom-station).
Opmerking:

Voor problemen met betrekking tot serienummers raadpleegt u Uw serienummer zoeken.

Voordat u begint

Om optimaal gebruik te maken van dit document, volgt u deze suggesties:

 • Voer de taken in de gegeven volgorde uit. Volg de volgorde van de probleemoplossingstaken die in dit document wordt aangegeven.
 • Probeer na elke taak te installeren. Wanneer u een taak hebt voltooid, probeert u opnieuw te installeren om te zien of het probleem is opgelost. Als dat niet het geval is, gaat u verder met de volgende probleemoplossingsstap.
 • Volg de resultaten. Houd bij welke stappen u hebt uitgevoerd en wat de resultaten zijn van elke stap, inclusief fouten en andere problemen. De technische ondersteuning van Adobe gebruikt deze informatie om u telefonisch beter te assisteren.
 • Start na elke installatiepoging of fout opnieuw op. Om het geheugen te vernieuwen, dient u de computer altijd opnieuw op te starten wanneer een installatie is mislukt of als er een fout is opgetreden. Als u blijft werken zonder de computer opnieuw op te starten, kan het probleem verergeren.

Belangrijk: wanneer u bepaalde procedures in dit document uitvoert, wordt mogelijk het dialoogvenster Gebruikerstoegangsbeheer geopend waarin u om bevestiging wordt gevraagd. Lees de informatie in dit venster om te bepalen of u wilt doorgaan. Als u ervoor kiest om het dialoogvenster te annuleren, kunt u daarna niet doorgaan met die stap om het probleem op te lossen.

Problemen oplossen – basis

1. Controleer of uw systeem voldoet aan de minimale vereisten.

Als u Photoshop Elements of Premiere Elements wilt installeren, moet uw systeem minimaal voldoen aan de systeemvereisten.Voor de meeste recente informatie over systeemvereisten, raadpleegt u Photoshop Elements Tech Specs of Premiere Elements Tech Specs.

Selecteer Start > Configuratiescherm > Systeem om elementaire systeemgegevens zoals processorsnelheid en de hoeveelheid geïnstalleerd RAM te controleren.

2. Verwijder eerder geïnstalleerde applicatiebestanden.

U kunt als volgt bestanden van een eerdere installatiepoging verwijderen:

 1. Verplaats voor alle zekerheid alle persoonlijke bestanden (bijvoorbeeld afbeeldingen, video's of plug-ins van andere leveranciers) van de Photoshop Elements-, Premiere Elements- en Elements Organizer-mappen en bijbehorende submappen naar back-upmappen.

 2. Klik in de taakbalk met de rechtermuisknop op het menu Start en kies Configuratiescherm (Windows 8 en 10), of kies Start > Configuratiescherm (Windows 7 en Vista).

  Opmerking:

  De procedures in dit document zijn gebaseerd op de standaardinterface van Windows. Als uw interface is aangepast, kunnen bepaalde procedures afwijken. Misschien moet u om vanuit het menu Start naar het Configuratiescherm te gaan, Start > Instellingen > Configuratiescherm kiezen in plaats van Start > Configuratiescherm.

 3. (Windows 10 en 8) Als u het Configuratiescherm weergeeft op Categorie, klik dan in de categorie Programma's op Een programma verwijderen. Als u het Configuratiescherm weergeeft op pictogrammen, klik dan op Programma's en onderdelen.

  (Windows 7) Selecteer Programma's > Programma's en onderdelen en dubbelklik op Een programma verwijderen.

  (Vista) Selecteer Programma's > Programma's en onderdelen.

 4. Selecteer Adobe Photoshop Elements of Adobe Premiere Elements en klik op Verwijderen. Volg de instructies op het scherm om de app te verwijderen.

 5. Wanneer de verwijdering is voltooid, sluit u het Configuratiescherm en keert u terug naar de locatie op de vaste schijf waar de app oorspronkelijk was geïnstalleerd. Verwijder deze mappen (als het installatieprogramma dit niet heeft gedaan): Photoshop Elements of Premiere Elements en Elements Organizer. (Deze zijn standaard geïnstalleerd in de map Program Files/Adobe.)

 6. Als het dialoogvenster Verwijderen van map bevestigen wordt weergegeven, klikt u op Ja.

 7. Maak de Prullenbak leeg en start de computer opnieuw op.

3. Controleer het cd- en het cd-rom-station.

Stof of vuil op een cd kan een installatie verstoren en kan verhinderen dat het cd-rom-station de schijf herkent. Controleer de cd van Photoshop Elements en Premiere Elements op vuil, stof of vingerafdrukken. Reinig de onderzijde van de cd voorzichtig vanuit het midden naar de buitenkant met een zachte, pluisvrije doek.

Controleer of het cd-rom-station wel andere cd's kan lezen. Als dit niet het geval is, controleer dan de cd-houder of -lade op vuil en reinig deze met een pluisvrije doek. Als het nog steeds geen andere cd's kan lezen, neem dan contact op met de fabrikant van het cd-rom-station of de fabrikant van de computer.

Als uw schijf beschadigd lijkt te zijn, vraagt u de leverancier om een vervanging. 

4. Installeer Photoshop Elements of Adobe Premiere Elements vanaf het bureaublad.

Er zijn systeemonderdelen, bijvoorbeeld apparaatstuurprogramma's en antivirusprogramma's, die conflicten opleveren met het installatieprogramma. Ze kunnen leiden tot een incomplete of mislukte installatie. Installeer vanaf het bureaublad om dergelijke conflicten te voorkomen.

 1. Kopieer de map Adobe Photoshop Elements of Adobe Premiere Elements van de schijf naar het bureaublad.

 2. Open de map Photoshop Elements of Adobe Premiere Elements op het bureaublad.

 3. Dubbelklik op het bestand Setup (of Setup.exe) en volg de aanwijzingen op het scherm.

  Opmerking:

  Voor sommige van deze procedures moet u verborgen bestanden en mappen kunnen vinden of bestanden kunnen zoeken met hun volledige bestandsnamen, inclusief extensies (zoals Setup.exe of voorbeeld_bestandsnaam.ini). Standaard worden verborgen bestanden, verborgen mappen en bekende bestandsnaamextensies niet weergegeven in Windows Verkenner.Voor meer informatie raadpleegt u Verborgen bestanden, mappen en bestandsnaamextensies weergeven.

5. Installeer actuele Windows-servicepacks en andere updates.

Problemen oplossen – gevorderd

Als u het probleem niet kunt oplossen aan de hand van de procedures in de vorige sectie, probeert u de volgende gevorderde procedures voor probleemoplossing.

1. Installeer Photoshop Elements of Adobe Premiere Elements in een eenvoudige modus.

Apparaatstuurprogramma's en software die automatisch met Windows wordt geladen, geven mogelijk conflicten met het installatieprogramma van Elements. (Voorbeelden van software die automatisch wordt geladen, zijn screensavers en antivirusprogramma's.) Om conflicten te voorkomen, installeert u Photoshop Elements/Premiere Elements terwijl de Windows in de eenvoudige modus staat. In de eenvoudige modus zijn niet-standaard stuurprogramma's en opstartsoftware uitgeschakeld.

Ga als volgt te werk om opnieuw in een vereenvoudigde modus te installeren:

 1. Plaats de schijf van Photoshop Elements of Adobe Premiere Elements in het schijfstation.

 2. Kopieer de map Adobe Photoshop Elements of Adobe Premiere Elements van de schijf naar het bureaublad.

 3. Kies Start, typ msconfig in het tekstvak Zoeken en druk op Enter. (Voor Windows 8 klikt u met de rechtermuisknop op de knop Start en kiest u Zoeken.)

   

 4. Klik op het tabblad Opstarten op Alles uitschakelen. (Windows 8 heeft geen optie voor Alles uitschakelen; in plaats daarvan moet u elk item afzonderlijk uitschakelen.)

   

 5. Open het tabblad Services, schakel het selectievakje Alle Microsoft-services verbergen in, klikt op Alle uitschakelen en tot slot op OK.

 6. Klik in het dialoogvenster Systeemconfiguratie op Opnieuw starten.

 7. Dubbelklik op het bestand Setup (of Setup.exe) in de map Photoshop Elements en Adobe Premiere die u in stap 2 naar het bureaublad hebt gekopieerd. Volg de aanwijzingen op het scherm.

 8. Kies Start, typ msconfig in het tekstvak Zoeken en druk op Enter.

 9. Kies op het tabblad Algemeen de optie Normaal opstarten, klik op OK en start de computer opnieuw op.

  Opmerking:

  Als het opnieuw installeren in een vereenvoudigde modus niet helpt, probeer de applicatie dan te installeren en uit te voeren op een andere computer of een andere vaste schijf.

2. Installeer als beheerder.

Soms beletten beveiligingsinstellingen in Windows 7, 8, 10 en Vista applicaties te schrijven naar beveiligde bestandslocaties of registersleutels. Door het installatieprogramma in te stellen om te worden uitgevoerd als beheerder, schakelt u de beveiligingsinstellingen uit en kan naar de beveiligde gebieden worden geschreven.

Ga als volgt te werk om Photoshop Elements of Adobe Premiere Elements als beheerder te installeren:

 1. Kopieer de map Adobe Photoshop Elements en Premiere Elements van de schijf naar het bureaublad.

 2. Open de map Photoshop Elements of Adobe Premiere Elements op het bureaublad.

 3. Klik met de rechtermuisknop op Setup (of Setup.exe) en kies Eigenschappen.

 4. Ga naar het tabblad Compatibiliteit en selecteer Dit programma als Administrator uitvoeren.

 5. Klik op OK.

 6. Dubbelklik op het bestand Setup (of Setup.exe) en volg de aanwijzingen op het scherm.

3. Installeer naar een basismap op de vaste schijf.

Maak een map op het hoogste niveau van de vaste schijf. Zorg ervoor dat de mapnaam uit maximaal acht tekens bestaat (bijvoorbeeld C:\PSE of C:\PRE) en geen speciale tekens bevat, zoals #. Zorg er ook voor dat het pad waarin Windows is geïnstalleerd, geen speciale tekens bevat.

Maak een map op het hoogste niveau van de vaste schijf. Zorg ervoor dat de mapnaam uit maximaal acht tekens bestaat (bijvoorbeeld C:\PSE of C:\PRE) en geen speciale tekens bevat, zoals #. Zorg er ook voor dat het pad waarin Windows is geïnstalleerd, geen speciale tekens bevat.

4. Installeer in een nieuw gebruikersaccount.

Maak een gebruikersaccount met dezelfde machtigingen als de account die u gebruikte toen het probleem optrad. Als het probleem niet terugkeert, is het oorspronkelijke gebruikersaccount mogelijk beschadigd. Voor meer informatie over het maken van een gebruikersaccount raadpleegt u Een nieuwe gebruiker maken of neemt u contact op met uw systeembeheerder.

5. Schakel Gebruikersaccountbeheer uit.

Zie Gebruikersaccountbeheer in of uitschakelen voor meer informatie.

6. Voer een update van het stuurprogramma voor de videokaart uit.

Veel fabrikanten van videokaarten brengen regelmatig updates van hun softwarestuurprogramma's uit. Vraag de fabrikant van de videokaart naar een stuurprogramma-update of download er een van de desbetreffende website als u al een tijd hetzelfde videokaartstuurprogramma gebruikt. (Controleer de eigenschappen van de videokaart in Apparaatbeheer om de fabrikant te achterhalen.) U kunt doorgaans nagaan of het videostuurprogramma verouderd is door de kleurdiepte en resolutie van de videokaart te wijzigen. U kunt ook bepalen of het stuurprogramma verouderd is door de hardwareversnelling voor afbeeldingen uit te schakelen.

 • Als u de kleurdiepte en resolutie wilt wijzigen voor Photoshop Elements en Adobe Premiere Elements, raadpleeg dan Kleurdiepte en resolutie wijzigen voor Windows 8 of Windows 7 of Vista.Photoshop Elements en Premiere Elements vereisen een schermresolutie van minstens 1024 × 768.
 • Als u grafische hardwareversnelling wilt uitschakelen, raadpleegt u Grafische hardwareversnelling uitschakelen in Microsoft Windows-ondersteuning. Afhankelijk van uw videokaart, is deze functie mogelijk niet beschikbaar in Windows 7, 8 en 10.

7. Controleer of apparaatstuurprogramma's compatibel zijn met Windows.

Als het bijwerken van het stuurprogramma voor de videokaart het probleem niet oplost, controleert u of alle andere apparaatstuurprogramma's compatibel zijn met uw versie van Windows (Windows 8 of Windows 7 en Vista. Apparaatstuurprogramma's zijn softwarebestanden waarmee Windows kan communiceren met apparaten zoals scanners, muizen en toetsenborden. Neem contact op met de fabrikant van het apparaat om er zeker van te zijn dat u het meest recente stuurprogramma gebruikt.

8.Schakel Windows Aero uit.

Zie Windows Aero uitschakelen (Windows 7 en Vista) voor meer informatie.

9. Optimaliseer het beheer van tijdelijke bestanden.

Werkgegevens worden door Windows en applicaties opgeslagen in tijdelijke bestanden (met de extensie .tmp) op de harde schijf. Overbodige of verouderde tijdelijke bestanden kunnen de prestaties beïnvloeden.

Voor meer informatie over het verwijderen van tijdelijke bestanden met het hulpprogramma Schijfopruiming raadpleegt u Windows 10, Windows 8 of Windows 7 en Vista.

10 . Stel het wisselbestand voor virtueel geheugen op de standaardgrootte in.

Windows 10 of 8

Voor Windows 10 en 8 raadpleegt u De grootte van het virtuele geheugen wijzigen en gebruikt u deze instellingen:

Oorspronkelijke grootte: voer een waarde in die gelijk is aan anderhalf keer de grootte van het RAM-geheugen van de computer.

Maximumgrootte: voer een waarde in die twee keer zo groot is als die van Oorspronkelijke grootte.

Windows 7 of Vista

11. Herstel en defragmenteer harde schijven.

Optimaliseer uw vaste schijven door ze te herstellen en te defragmenteren: Windows 10 en Windows 8 of Windows 7 en Vista.

12. Voer een virusscan uit op het systeem.

Gebruik actuele antivirussoftware (bijvoorbeeld Norton Antivirus van Symantec of McAfee Virus Scan) om het systeem op virussen te controleren. Virusinfecties kunnen software beschadigen en installatiefouten veroorzaken. Zie de documentatie bij de antivirussoftware voor meer informatie.

Problemen oplossen – expert

Meld u aan met het ingebouwde administratoraccount.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online