Leer hoe u uw Adobe-aankoop inwisselt, een inwisselcode naar een serienummer converteert, een inwisselcode gebruikt om een Adobe Creative Cloud- of Acrobat DC-lidmaatschap te activeren, en meer.

Als u uw product bij een winkel of Adobe-wederverkoper hebt aangeschaft, hebt u mogelijk een inwisselcode ontvangen. U moet deze code inwisselen voordat u uw product kunt gebruiken.

Adobe biedt verschillende soorten producten en inwisselcodes. Bekijk de onderstaande opties en selecteer de relevante aanbieding voor informatie over het inwisselen van uw code.

Als u niet zeker weet welk type code u heeft, raadpleegt u Typen codes.

Abonnement – Retailversie

Ga naar Uw Creative Cloud-lidmaatschap inwisselen of Uw Acrobat DC-abonnement inwisselen

Meld u aan of maak een Adobe ID.

Voer de inwisselcode in en selecteer Lidmaatschap activeren.

Voorbeeld: Creative Cloud

Abonnement – Student and Teacher Edition

Ga naar Uw Creative Cloud-lidmaatschap inwisselen.

Meld u aan of maak een Adobe ID.

Valideer uw academische status door het bijgevoegde formulier in te vullen.

Voorbeeld: Creative Cloud Student and Teacher Edition

Retailproduct zonder abonnement

Ga naar Aankoop inwisselen.

Meld u aan of maak een Adobe ID.

Voer de inwisselcode voor uw product in en klik op Inwisselen.

Voorbeeld: Photoshop Elements, Premiere Elements, Adobe Captivate

Onderwijsproduct zonder abonnement

In Noord-Amerika? Ga naar de pagina van de geschiktheidsverificatie. Niet in Noord-Amerika? Ga naar de Adobe-portal voor klantenondersteuning.

Meld u aan of maak een Adobe ID.

Valideer uw academische status.

Voorbeeld: Acrobat Professional 2017

Uw code inwisselen

Kies een van de volgende opties, afhankelijk van het plan of product waarvoor u een code wilt inwisselen:

Abonnement – Retailversie

Inwisselcode vereist

1. Meld u aan of maak een Adobe ID.

2. Voer de inwisselcode in en klik op Lidmaatschap activeren.

Uw code inwisselen
    Uw code inwisselen

3. Ga akkoord met de Voorwaarden en bepalingen.

4. Voer op de creditcardpagina uw creditcardgegevens in en klik op Opslaan. Als u het invoeren van creditcardgegevens wilt overslaan, klikt u op Herinner mij later . Door creditcardgegevens in te voeren, wordt de verlenging van uw abonnement gegarandeerd.

5. Download en installeer de software.

Opmerking:

Als u een actief abonnement hebt, raadpleegt u Ik heb een actief abonnement. Hoe gebruik ik een inwisselcode?

Abonnement – Student and Teacher Edition

Inwisselcode vereist

1. Meld u aan of maak een Adobe ID.

2. Valideer uw academische status door het formulier in te vullen.

Uw code inwisselen
    Uw code inwisselen

3. Uw inwisselcode invoeren.

4. Ga akkoord met de bepalingen en voorwaarden.

5. Voer op de creditcardpagina uw creditcardgegevens in en klik op Opslaan. Als u het invoeren van creditcardgegevens wilt overslaan, klikt u op Herinner mij later . Door creditcardgegevens in te voeren, wordt de verlenging van uw abonnement gegarandeerd.

6. Download en installeer de software.

Opmerking:

Als u een actief abonnement hebt, raadpleegt u Ik heb een actief abonnement. Hoe gebruik ik een inwisselcode?

Retailproduct zonder abonnement

Inwisselcode vereist

Volg de onderstaande stappen om het serienummer op te halen dat vereist is om uw software te installeren:

1. Meld u aan of maak een Adobe ID.

2. Voer de inwisselcode in en klik op Inwisselen.

3. Noteer het weergegeven serienummer.

4. Voer het serienummer in wanneer u hier tijdens de installatie om wordt gevraagd.

5. Bewaar de inwisselcode om in de toekomst toegang te hebben tot uw serienummer als u de software opnieuw moet installeren.

Opmerking:

De inwisselcode en het serienummer zijn niet uitwisselbaar. Voer uw serienummer in tijdens de installatie.

Onderwijsproduct zonder abonnement

Productcode vereist

U moet valideren dat u in aanmerking komt voor een doorlopende Student and Teacher Edition voordat u doorgaat met de installatie van de software.

Als u in Noord-Amerika bent, gaat u naar de pagina van de geschiktheidsverificatie, voert u de productcode in en vult u een validatieformulier voor Student/Teacher in.  U ontvangt binnen 1-2 werkdagen een serienummer.

Als u zich buiten Noord-Amerika bevindt, vult u het validatieformulier voor Student/Teacher in via het Adobe-portal voor klantenondersteuning. U ontvangt binnen 2-4 werkdagen een serienummer.

U kunt de Adobe Student and Teacher Edition-software downloaden en in proefmodus installeren terwijl u op een serienummer van Adobe wacht.

U kunt de software voor beperkte tijd in proefversiemodus gebruiken. Na afloop van de proefperiode is een serienummer vereist om de Student and Teacher Edition te kunnen blijven gebruiken.

Ik heb een actief abonnement. Hoe gebruik ik een inwisselcode?

Als u al een actief abonnement hebt, kunt u nog steeds een inwisselcode gebruiken voor hetzelfde abonnement of een ander abonnement. Afhankelijk van of u uw abonnement hebt gekocht met dezelfde of een andere Adobe ID, wordt uw inwisselcode op verschillende manieren aangepast aan uw huidige abonnement.

Kies de optie die op u van toepassing is:

Als u met hetzelfde Adobe ID uw abonnement hebt gekocht

Als u al hetzelfde plan of product hebt en de code inwisselt met dezelfde Adobe ID:

• Als uw betalingsplan een jaarlidmaatschap is, waarbij u maandelijks betaalt, stopt Adobe met het afschrijven van het maandelijkse bedrag van uw creditcard nadat u de code hebt ingewisseld. Nadat de abonnementsperiode van de inwisselcode is verlopen, begint Adobe weer met het afschrijven van het maandelijkse bedrag van uw creditcard.
  • Als uw betalingsplan een vooruitbetaald jaarlidmaatschap is, wordt de periode van de inwisselcode toegevoegd aan het einde van de betaalde abonnementsperiode.

Opmerking:

Als u een inwisselcode gebruikt met hetzelfde Adobe ID voor een ander product, loopt uw ​​abonnement parallel met uw bestaande betaalde abonnement. Denk bijvoorbeeld aan een scenario waarbij u een bestaand abonnement op het Creative Cloud Photography-plan hebt met 20 GB aan opslagruimte. U hebt echter al een inwisselcode voor het Creative Cloud All Apps-plan. Als u in dit geval de inwisselcode gebruikt, wordt uw abonnement op Creative Cloud All Apps gelijktijdig uitgevoerd met het bestaande Creative Cloud Photography-plan.

Als u met een ander Adobe ID uw abonnement hebt gekocht

Als u een inwisselcode gebruikt met hetzelfde Adobe ID voor hetzelfde of een ander plan of product, loopt uw ​​abonnement parallel met uw bestaande betaalde abonnement.

Als u uw product bij een wederverkoper hebt aangeschaft

U kunt uw abonnement kopen bij elke wederverkoper die Adobe-producten distribueert via inwisselingscodes. In dit geval werkt uw inwisseling op dezelfde manier als het abonnement dat u van de Adobe-website hebt gekocht, behalve als uw betalingsplan een jaarlidmaatschap is, waarbij maandelijks wordt betaald. Dit plan wordt niet verkocht via wederverkopers.

Als u zich in een land bevindt waarin Digital River werkzaam is

In sommige landen worden Adobe-klanten bediend door Digital River, een geautoriseerde Adobe-wederverkoper. Hier is een lijst met landen waarin Digital River werkzaam is.

Als u uw huidige abonnement via de website van Adobe hebt gekocht, ontvangt u een foutmelding "ONGELDIGE CODE" wanneer u probeert uw code in te wisselen. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Neem contact op met de Klantenservice van Adobe om het bestaande betaalde abonnement vóór de datum van automatische verlenging te annuleren. Wissel de inwisselcode 24 uur na annulering in met hetzelfde Adobe ID.
  • Wissel de inwisselcode in met een ander Adobe ID.In dit geval wordt uw bestaande betaalde abonnement steeds automatisch verlengd en parallel met het nieuwe abonnement uitgevoerd onder een ander Adobe ID.

Als u uw bestaand abonnement bij een wederverkoper hebt gekocht (niet op de Adobe-website) en u een inwisselcode hebt ontvangen in een land waar u ook rechtstreeks via de Adobe-website kunt kopen:

• Als u al hetzelfde product hebt en inwisselt met hetzelfde Adobe ID wordt uw abonnement verlengd.

Opmerking:

U kunt geen ABM-abonnement aanschaffen bij een wederverkoper. Dit plan wordt niet verkocht via wederverkopers.

Als u een PUF-abonnement hebt, wordt de periode van de inwisselcode toegevoegd aan het einde van de betaalde abonnementsperiode.

• Als u een inwisselcode gebruikt met hetzelfde Adobe ID voor een ander product, loopt uw ​​abonnement parallel met uw bestaande betaalde abonnement.
  • Als u een inwisselcode gebruikt met een ander Adobe ID voor hetzelfde product of een ander product, loopt uw ​​abonnement parallel met uw bestaande betaalde abonnement.

Problemen met het inwisselen van codes oplossen

Op zoek naar snelle antwoorden? Hier volgen enkele veelgestelde vragen en oplossingen.

Mijn inwisselcode is ongeldig. Wat is er aan de hand?

Probeer deze oplossingen:

• Zorg dat u de juiste code hebt getypt. De inwisselcodes bevatten zowel letters als cijfers. Bepaalde nummers en letters zijn gemakkelijk te verwarren, zoals nul en één met de letters '0' en 'I'.
  • Zorg ervoor dat u de code op de juiste inwisselsite invoert. Misschien heeft u de inwisselcode voor een doorlopend product ingevoerd in plaats van voor een abonnement, of vice versa. Zorg ervoor dat u de code invoert op de inwisselsite die op uw bijlage, kaart of e-mail wordt vermeld. Ga naar Een inwisselcode invoeren retailproducten met een abonnement of Uw aankoop inwisselen voor doorlopende retailproducten.
  • Probeer de code via een andere browser in te wisselen.
  • Zorg ervoor dat de code die u invoert een inwisselcode en niet een ander soort code is. Andere codes zoals een numerieke UPC-code op uw bijlage, kaart of e-mail zijn niet uw inwisselcode. Als u wilt controleren of u inderdaad een inwisselcode hebt, gaat u naar Typen codes.
  • Toegang tot uw accountgegevens. Mogelijk is uw abonnement of product beschikbaar en geregistreerd in uw Adobe-account. Zie Uw Adobe ID-account beheren voor meer informatie.

In kan de sticker met mijn inwisselcode niet vinden.

U vindt uw inwisselcode van 24 cijfers onder het zilveren kraslabel op productkaarten, op de bijlage van een verpakt product, of in de inhoud van een e-mail als u geen fysiek product hebt gekocht.  Neem contact op met de wederverkoper als uw product geen inwisselcode heeft.

Help! Ik krijg deze foutmelding: "Oeps. Deze kaart is aangeschaft in een land dat niet overeenkomt met uw Adobe ID. Meld u aan met een ander Adobe ID of neem contact met ons op voor ondersteuning."

Ik word telkens om een serienummer gevraagd wanneer ik een app wil starten of me wil aanmelden bij mijn Creative Cloud-account. Ik dacht dat ik geen serienummer nodig had voor Creative Cloud.

Dat klopt. U hebt geen serienummer nodig. U moet echter wel uw Creative Cloud-lidmaatschap activeren.

Zie Problemen oplossen wanneer Creative Cloud-apps om serienummer vragen om dit probleem op te lossen.

Typen codes

Code Beschrijving Voorbeeld
Inwisselcode Een inwisselcode bestaat uit 24 alfanumerieke tekens J72D-I83E-N87F-213E-B980-K915
Productcode Een productcode bestaat uit 19 cijfers, of 21 of 22 alfanumerieke tekens.
  • 19 cijfers:  000-6219-8721-6757-3308
  • Voorbeeld van 21 alfanumerieke tekens: PREP2-8725-0927-7937-6725
  • Voorbeeld van 22 alfanumerieke tekens: APROM2-5305-3616-9318-0982
Serienummer Een serienummer bestaat uit 24 getallen. 8721-0892-0867-4459-9223-2874