Je inwisselingscode zoeken en gebruiken

Ontdek hoe je een inwisselingscode gebruikt om je app te activeren.

Als je je Adobe-product in een winkel of bij een leverancier hebt gekocht of als een cadeaubon hebt gekregen, moet je een inwisselingscode inleveren voordat je het product kunt gebruiken.

Waar vind je je inwisselingscode?

Je vindt je inwisselingscode van 24 cijfers onder het zilveren kraslabel op productkaarten, op een inlegvel bij een verpakt product of in een e-mail als je geen fysiek product hebt gekocht. Afhankelijk van hoe je je product hebt aangeschaft, heb je mogelijk een serienummer nodig om het te activeren.

Wat heb je?

 

Waar staat je code of serienummer?

Een prepaidkaart

Prepaidkaart

Je inwisselingscode staat onder het kraslaagje op de achterkant van de kaart.

Een productdoos

Serienummer

Je vindt het serienummer op de hoes van de disc of op de productdoos. Het serienummer is een numerieke code van 24 cijfers.

Opmerking: Voor Elements-producten staat het serienummer op de hoes van de Windows-dvd.

Inwisselingscode

Je vindt de inwisselingscode op een inlegvel in de doos. De inwisselingscode is een alfanumerieke code van 24 cijfers.

Een e-mail van een leverancier

Zoek je inwisselingscode of serienummer in de e-mail.

Je vindt het serienummer op de hoes van de disc of op de productdoos. Het serienummer is een numerieke code van 24 cijfers.

Hoe wissel je je code in?

 1. Meld je aan of maak een Adobe-account. 

 2. Volg de instructies op het scherm.

Opmerking:

Als je het invoeren van creditcardgegevens wilt overslaan voor producten met een lidmaatschap, klik je op Later herinneren. Als je creditcardgegevens invoert, wordt je lidmaatschap doorlopend verlengd.

Ik heb een actief lidmaatschap. Hoe gebruik ik een inwisselingscode?

Als je al een actief lidmaatschap hebt dat aan een Adobe-account is gekoppeld, kun je nog steeds een inwisselingscode gebruiken.

Afhankelijk van of je een code inwisselt met dezelfde of een ander Adobe-account, wordt je inwisselingscode op verschillende manieren aangepast.

Kies de optie die op jou van toepassing is:

Als je hetzelfde lidmaatschap of product al hebt en de code inwisselt met hetzelfde Adobe-account:  

 • Als je een jaarlidmaatschap met maandelijkse betaling hebt, stopt Adobe met het afschrijven van het maandelijkse bedrag van je creditcard nadat je de code hebt ingewisseld. Nadat de lidmaatschapsperiode van de inwisselingscode is verlopen, begint Adobe weer met het afschrijven van het maandelijkse bedrag van je creditcard.
 • Als je een jaarlidmaatschap met vooruitbetaling hebt, wordt de periode van de inwisselingscode toegevoegd aan het einde van de betaalde lidmaatschapsperiode.

Als je een ander lidmaatschap inwisselt met hetzelfde Adobe-account:

 • Je lidmaatschap loopt parallel met je bestaande betaalde lidmaatschap. Denk bijvoorbeeld aan een scenario waarbij je een bestaand Creative Cloud Fotografielidmaatschap hebt met 20 GB opslagruimte. Je hebt echter een inwisselingscode voor het Creative Cloud Alle apps-lidmaatschap. Als je in dit geval de inwisselingscode gebruikt, loopt je lidmaatschap van Creative Cloud Alle apps naast het bestaande Creative Cloud Fotografielidmaatschap.

Als je een inwisselingscode gebruikt met een ander Adobe-account voor hetzelfde of een ander lidmaatschap of product, loopt je lidmaatschap parallel met je bestaande betaalde lidmaatschap.

Je kunt je lidmaatschap kopen bij elke leverancier die Adobe-producten distribueert via inwisselingscodes. In dit geval werkt de inwisseling op dezelfde manier als het lidmaatschap dat je via de Adobe-website hebt gekocht, behalve als je een jaarlidmaatschap met maandelijkse betaling hebt. Dit lidmaatschap wordt niet verkocht via een leverancier.

In sommige landen worden Adobe-klanten bediend door Digital River, een geautoriseerde Adobe-leverancier. Hier is een lijst met landen waarin Digital River werkzaam is.

Als je je bestaande lidmaatschap via de website van Adobe hebt gekocht, krijg je de foutmelding 'ONGELDIGE CODE' wanneer je je code probeert in te wisselen. Ga op een van de volgende manieren te werk:

 • Neem contact op met de klantenservice van Adobe om het bestaande betaalde lidmaatschap vóór de datum van automatische verlenging te annuleren. Wissel de inwisselingscode vierentwintig (24) uur na annulering in met hetzelfde Adobe-account.
 • Wissel de inwisselingscode in met een ander Adobe-account. In dit geval wordt je bestaande betaalde lidmaatschap nog steeds automatisch verlengd en loopt het parallel met het nieuwe lidmaatschap onder een ander Adobe-account.

Als je je bestaande lidmaatschap bij een leverancier hebt gekocht (niet op de Adobe-website) en je een inwisselingscode hebt ontvangen in een land waar je ook rechtstreeks via de Adobe-website kunt kopen:

 • Als je hetzelfde product al hebt en inwisselt met hetzelfde Adobe-account, wordt je lidmaatschap verlengd.
Opmerking:

Je kunt geen jaarlidmaatschap met maandelijkse betaling kopen bij een leverancier. Dit lidmaatschap wordt niet verkocht via een leverancier. Als je een jaarlidmaatschap met vooruitbetaling hebt, wordt de periode van de inwisselingscode toegevoegd aan het einde van de betaalde lidmaatschapsperiode.

 • Als je een inwisselingscode gebruikt met hetzelfde Adobe-account voor een ander product, loopt je ​​lidmaatschap parallel met je bestaande betaalde lidmaatschap.
 • Als je een inwisselingscode gebruikt met een ander Adobe-account voor hetzelfde product of een ander product, loopt je ​​lidmaatschap parallel met je bestaande betaalde lidmaatschap.

Veelgestelde vragen

Op zoek naar snelle antwoorden? Hier volgen enkele veelgestelde vragen en oplossingen.

Probeer deze oplossingen:

 • Zorg ervoor dat de code die je invoert een inwisselingscode is (een alfanumerieke code van 24 tekens).
 • Zorg dat je de juiste code hebt getypt. Inwisselingscodes bevatten zowel letters als cijfers. Bepaalde cijfers en letters zijn gemakkelijk te verwarren, zoals nul en één met de letters 'O' en 'I'.
 • Zorg ervoor dat je de code op de juiste inwisselsite invoert. Zorg ervoor dat je de code invoert op de inwisselsite die op het inlegvel, de kaart of in de e-mail wordt vermeld. Ga naar Een inwisselingscode inwisselen voor retailproducten met een lidmaatschap of Je aankoop inwisselen voor retailproducten zonder lidmaatschap.
 • Probeer de code via een andere browser in te wisselen.
 • Ga naar je accountgegevens. Je lidmaatschap of product is mogelijk beschikbaar en geregistreerd in je Adobe-account. Zie Je Adobe-account beheren voor meer informatie.

Wanneer je verhuist naar een land dat niet overeenkomt met het land dat aan je Adobe-account is gekoppeld, voer je een van de volgende stappen uit, afhankelijk van het type lidmaatschap dat je hebt:

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?