Fotolia heeft aangekondigd dat de Adobe Stock-bijdragersportal de enige plek wordt waar je in de toekomst inhoud kunt uploaden, indexeren, indienen en beheren. Op deze pagina wordt antwoord gegeven op vragen die Fotolia-bijdragers kunnen hebben en wordt uitgelegd hoe Fotolia-bijdragers hun account kunnen synchroniseren, zodat ze de Adobe Stock-bijdragersportal kunnen gebruiken.

Je account synchroniseren

Als Fotolia-bijdrager kun je op Adobe Stock toegang krijgen tot de gegevens in je Fotolia-account door je Fotolia-account te synchroniseren wanneer je je voor het eerst aanmeldt op de Adobe Stock-bijdragersportal. Voer deze stappen uit om je account te synchroniseren:

1. Ga naar de Adobe Stock-bijdragersportal.
  2. Selecteer Aan de slag om een ​​Adobe ID te maken of kies Ik heb al een Adobe ID om je aan te melden.
  3. Selecteer Ja, ik ben een Fotolia-bijdrager om je Fotolia-account te synchroniseren. Je wordt gevraagd je Fotolia-aanmeldingsnaam en -wachtwoord in te voeren.

Veelgestelde vragen

Raadpleeg deze veelgestelde vragen om antwoord te krijgen op mogelijke vragen over de synchronisatie van je Fotolia-account met Adobe Stock.

Wanneer wordt de site voor Fotolia-bijdragers gesloten en samengevoegd met Adobe Stock?

Vanaf 5 februari 2019 biedt de site voor Fotolia-bijdragers slechts beperkte functionaliteit: je kunt alleen nog een uitbetaling aanvragen, een belastingformulier uploaden en inhoud beheren. Vanaf dat moment kun je geen inhoud meer uploaden op Fotolia en wordt het verkoopdashboard uitgeschakeld.

Vanaf 5 november 2019 is de Fotolia-website niet meer beschikbaar.

Waarom voegen jullie de sites samen?

Onze inspanningen zijn gericht op de Adobe Stock-bijdragersportal die een innovatieve gebruikersinterface heeft en automatiseringsfuncties gebruikt om het indienen van inhoud zo snel en eenvoudig mogelijk te maken. Hier volgen enkele handige functies die de Adobe Stock-bijdragersportal biedt:

• Bespaar tijd door gebruik te maken van automatische trefwoorden, automatische categorieën en automatische titels.
  • Voeg trefwoorden toe aan inhoud die al actief is of bewerk trefwoorden.
  • Pas je Adobe Stock-portfoliopagina in je bijdragersprofiel aan met verzamelingen van je beste werk.
  • Ontdek de best verkopende inhoud van onze bijdragers van de week en kijk wat ervoor nodig is om ook te worden vermeld.
  • Promoot je werk via Adobe Portfolio, waarmee je gratis een prachtige website met je Adobe Stock-inhoud kunt maken.

Moet ik al mijn bestanden opnieuw uploaden nadat ik mijn account heb gesynchroniseerd met Adobe Stock?

Nee. Al je geaccepteerde inhoud blijft beschikbaar op zowel de Fotolia-site als de Adobe Stock-site, ongeacht of je je Fotolia-account synchroniseert met Adobe Stock. Als je je Fotolia-account synchroniseert, kun je inhoud uploaden en beheren, je verkoop bekijken en een uitbetaling aanvragen via de Adobe Stock-bijdragersportal.

Wat gebeurt er met mijn rang?

Je houdt je rang. De rang bepaalt de royalty's voor verkopen met Fotolia-credits en de minimale uitbetaling voor grote lidmaatschapspakketten op Adobe Stock.

Ik ben een exclusieve bijdrager op Fotolia. Biedt Adobe Stock een exclusief programma aan?

Op dit moment zijn er geen plannen voor exclusieve inhoud voor standaardafbeeldingen, vectoren en video's.

Als exclusieve bijdrager aan Fotolia kon ik een aangepaste prijs instellen voor mijn inhoud. Is dit een optie op Adobe Stock?

Nee. Op Adobe Stock staat het aantal benodigde tegoeden voor een asset vast en dit kan het niet worden aangepast. De kosten per asset hangen af van het type asset en de manier waarop de koper hiervoor betaalt (pakket met tegoeden of lidmaatschap). Zie Informatie over royalty's voor bijdragers voor meer informatie.

Wat zijn de voordelen van de gratis Adobe Portfolio voor Adobe Stock-bijdragers?

Met Adobe Portfolio kun je een prachtige, persoonlijke website maken om je inhoud te promoten. Bezoekers van je Adobe Portfolio-website kunnen je afbeeldingen kopen via Adobe Stock. Door Adobe Portfolio te gebruiken, kun je je zichtbaarheid vergroten en geld verdienen met je inhoud.

Hoe publiceer ik een Adobe Stock-verzameling op Adobe Portfolio?

Als Adobe Stock-bijdrager profiteer je van een gratis Adobe Portfolio-lidmaatschap als je ten minste één bestand online hebt staan. Ga op het tabblad 'Dashboard' van je Adobe Stock-bijdragersaccount naar 'Mijn portfolio' en klik op het tabblad 'Verzamelingen'. Klik met de rechtermuisknop op een verzameling en kies 'Publiceren op Adobe Portfolio'.

Je wordt doorgestuurd naar de Adobe Portfolio-site waar je de pagina kunt aanpassen en desgewenst Lightroom CC-albums en bestaande Behance-projecten kunt toevoegen.

Kan ik mijn account synchroniseren nadat de Fotolia-site is gesloten?

Ja, je kunt je account synchroniseren na 5 november 2019, wanneer de Fotolia-website wordt samengevoegd met Adobe Stock. Houd er echter rekening mee dat je je Fotolia-account moet synchroniseren als je nieuwe inhoud wilt uploaden na 5 februari 2019 en dat je alle nieuwe inhoud moet uploaden via de Adobe Stock-bijdragersportal.

Ik ben niet geïnteresseerd in een Adobe Stock-account. Wat zijn mijn opties?

Vanaf 5 februari 2019 kun je geen nieuwe inhoud meer uploaden en indienen via de Fotolia-website, maar tot 5 november 2019 kunt je wel uitbetalingen aanvragen, je inhoud beheren en een belastingformulier uploaden op de Fotolia-website.

Inhoud waarvoor tot november een licentie kan worden gekocht op zowel de Fotolia- als de Adobe Stock-website, is na 5 november 2019 alleen beschikbaar op Adobe Stock en je blijft royalty's verdienen volgens je bestaande overeenkomsten met Fotolia.

Als je geen bijdrager meer wilt zijn, kun je je Fotolia-account sluiten en een laatste uitbetaling aanvragen door contact op te nemen met de ondersteuning voor bijdragers. Voor de laatste uitbetaling geldt geen vereiste voor de minimale inkomsten.

Probleemoplossing

Ik weet mijn Fotolia-aanmeldingsnaam of -wachtwoord niet meer.

Als je je Fotolia-wachtwoord bent vergeten, selecteer je de koppeling Wachtwoord vergeten? op https://fotolia.com/Member/Login.

Als je je aanmeldingsnaam bent vergeten, neem je contact op met de ondersteuning voor bijdragers.

Ik heb mijn Fotolia-account gesynchroniseerd met Adobe Stock, maar ik zie een lege pagina in plaats van mijn inhoud van Fotolia.

Dit kan gebeuren als je meer dan één Fotolia-account hebt en het e-mailadres dat je voor je Adobe ID hebt gebruikt, is gekoppeld aan een Fotolia-account zonder inhoud. Neem contact op met de ondersteuning voor bijdragers om je Adobe Stock-account te synchroniseren met het juiste Fotolia-account.

Ik heb een Adobe Stock-account gemaakt zonder dit te synchroniseren met mijn Fotolia-account. Is er een manier om mijn accounts samen te voegen?

Neem contact op met de ondersteuning voor bijdragers om het probleem op te lossen.

Ik werk met een externe app zoals StockSubmitter om mijn inhoud te uploaden. Werkt deze met Adobe Stock?

Neem contact op met de ontwikkelaar van de app om de compatibiliteit met Adobe Stock te controleren. Onthoud dat je inhoud rechtstreeks kunt uploaden naar de Adobe Stock-bijdragersportal door de inhoud ernaartoe te slepen of via FTP. We ondersteunen ook directe uploads vanuit Adobe Photoshop Lightroom Classic CC en Adobe Bridge. Zie Je inhoud uploaden voor meer informatie.