stock-app-noshadow

Adobe Stock is een service die ontwerpers en bedrijven toegang geeft tot miljoenen beheerde en royaltyvrije foto's, video's, illustraties, vectorafbeeldingen, 3D-assets en sjablonen van hoge kwaliteit voor gebruik in al hun creatieve projecten. Je kunt Adobe Stock kopen als lidmaatschap voor meerdere assets. Er zijn verschillende lidmaatschapspakketten beschikbaar.


Adobe Stock

Basisinformatie

Adobe Stock is een service die ontwerpers en bedrijven toegang geeft tot 90 miljoen beheerde en royaltyvrije foto's, vectorafbeeldingen, illustraties, sjablonen en 3D-assets van hoge kwaliteit voor gebruik in al hun creatieve projecten.

De service Adobe Stock is geïntegreerd in je favoriete Adobe desktop-apps, zoals Photoshop, Illustrator en InDesign. Zo kun je door afbeeldingen bladeren en afbeeldingen zoeken en toevoegen aan je Creative Cloud-bibliotheken en meteen toegang krijgen tot assets op je computer en op je mobiele apparaten. In Photoshop, Illustrator en InDesign kun je zelfs door kunstenaars ontworpen sjablonen van Adobe Stock downloaden, rechtstreeks vanuit het dialoogvenster Nieuw document, om zo snel aan je creatieve projecten te kunnen beginnen.

Licenties voor Adobe Stock-assets kunnen rechtstreeks vanuit de Creative Cloud desktop-apps of via stock.adobe.com/ worden gekocht.

Voor royaltyvrije assets kun je een licentie kopen, zodat je ze kunt gebruiken voor elk illustratief doel, zelfs in een professionele context, zonder dat er geografische beperkingen of vervaldata gelden.

De verzameling redactionele assets van Adobe Stock biedt afbeeldingen en video's die actueel zijn, nieuwswaarde hebben en echte mensen, gebeurtenissen, plaatsen en producten afbeelden.

  • Redactionele Adobe Stock-afbeeldingen zijn beschikbaar in twee formaten: kleine afbeelding die geschikt is voor gebruik op internet en een beperkt aantal afdrukken ($ 49,99) en afbeelding van volledige resolutie voor een onbeperkt aantal afdrukken ($ 199,99).
  • Redactionele Adobe Stock Premium-afbeeldingen zijn de meest iconische, herkenbare beelden van onze tijd. Ze kunnen onbeperkt worden afgedrukt en zijn beschikbaar in twee formaten: kleine premiumafbeelding ($ 249,99) en premiumafbeelding van volledige resolutie ($ 499,99).
  • Alle redactionele Adobe Stock-video's zijn HD. Wanneer je een licentie koopt voor een redactionele video, heb je de keuze uit een standaardlicentie voor een beperkt aantal kijkers ($ 79,99) of een verbeterde licentie voor een onbeperkt aantal kijkers ($ 249,99).

Je hebt toegang tot redactionele assets op de Adobe Stock-website of vanuit de Creative Cloud-apps die zijn geïntegreerd met Adobe Stock. Dergelijke assets zijn gemarkeerd met 'Alleen redactioneel gebruik'. Je mag redactionele assets niet gebruiken voor commerciële doeleinden, zoals in advertenties of producten voor de verkoop. Bekijk alle gebruiksvoorwaarden voor Adobe Stock hier.

Adobe Stock-afbeeldingen zijn beschikbaar in de bestandsindelingen JPEG, AI en EPS. HD-video's zijn beschikbaar in de MOV-indeling. 4K-video's zijn beschikbaar in verschillende indelingen. Alle 4K-video's zijn ook beschikbaar in de HD-indeling. Er zijn drie soorten 3D-assets beschikbaar in Adobe Stock: modellen (.obj), lichten (.exr/.hdr) en materialen (.mdl). Deze assets worden in verschillende 3D-applicaties ondersteund.

Adobe Stock biedt ook verbeterde door kunstenaars ontworpen sjablonen om zo snel aan je creatieve projecten te kunnen beginnen. Sjablonen van Adobe Stock zijn rechtstreeks beschikbaar vanuit het dialoogvenster Nieuw document in Photoshop, Illustrator en InDesign. Zodra je een licentie voor een sjabloon hebt gekocht en deze hebt gedownload, kun je deze gebruiken op dezelfde manier als elk ander Photoshop- of Illustrator-document. Op Adobe Stock kun je ook sjablonen voor motion graphics zoeken en downloaden voor gebruik in je Premiere Pro-projecten. Duizenden sjabloonopties zijn nu beschikbaar op de website van Adobe Stock.

Alle inhoud van Adobe Stock wordt geleverd in de hoogst beschikbare resolutie. Deze resolutie hangt af van de camera waarmee het originele asset is vastgelegd, maar de meeste inhoud is geschikt voor afdrukken van hoge kwaliteit tot 300 dpi. Vectorbestanden kunnen worden afgedrukt in alle indelingen zonder kwaliteitsverlies.

Adobe Stock biedt zowel HD- als 4K-video's. Alle 4K-video's zijn ook beschikbaar in de HD-indeling.

3D-modellen, -lichten en -materialen op Adobe Stock zijn geoptimaliseerd voor gebruik in Adobe Dimension in de MDL-bestandsindeling. Er zijn echter bepaalde factoren waarmee je rekening moet houden wanneer je deze assets gebruikt in Dimension of in 3D-apps van andere makers.

Modellen in 3D-apps van andere makers

  • Elke applicatie die .obj-bestanden kan importeren, inclusief Adobe Photoshop, kan de modellen laden. De modellen zien er echter niet hetzelfde uit als de gerenderde afbeeldingen op de Adobe Stock-website als ze worden geladen in een omgeving die geen MDL 1.3 of later ondersteunt.
  • Elk model heeft een .mtl-bestand dat bepaalde shader-informatie bevat voor applicaties die geen MDL ondersteunen. Afhankelijk van de importfunctie van de applicatie zijn mogelijk enkele handmatige textuurkoppelingen vereist.
  • Voor de beste natuurgetrouwheid vereisen deze modellen een rendering-engine die MDL 1.3 of later ondersteunt.

Modellen in Dimension

Wanneer je deze modellen gebruikt met Dimension, kunnen er kleine verschillen zichtbaar zijn tussen het model zoals je dat ziet op Adobe Stock en wanneer je het model gebruikt in de app. Deze verschillen kunnen worden verwacht en resulteren altijd in een verbeterde 3D-ervaring.

Nee. Als je inhoud wilt downloaden van Adobe Stock, heb je alleen een Adobe ID nodig, die je snel en gratis kunt maken.

Leden van Creative Cloud profiteren van verschillende voordelen voor Adobe Stock, waaronder naadloze integratie met je favoriete apps, zoals Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere Pro en meer.

Ja. Iedereen kan zich aanmelden voor en gebruikmaken van Adobe Stock op stock.adobe.com/.

Je kunt de afbeeldingen en video's van Adobe Stock uitproberen door de versie met lage resolutie te downloaden die is voorzien van een watermerk. Je hoeft dan niets te betalen totdat je besluit om een licentie voor het asset aan te schaffen.

Je moet een licentie kopen voor sjablonen en 3D-assets voordat je deze assets kunt downloaden. Veel van deze assets zijn gratis. Je kunt een grote voorvertoning met een gedetailleerde weergave van deze assets bekijken. In het deelvenster Details wordt voor elk asset een beschrijving gegeven.

Als je een nieuwe Adobe-gebruiker bent, wordt er een account voor je gemaakt wanneer je je eerste aankoop doet. Adobe stuurt je een e-mailbericht met een ontvangstbewijs voor je aankoop en een koppeling waarmee je een wachtwoord voor je account kunt instellen. Je moet je wachtwoord instellen binnen 72 uur na ontvangst van dit e-mailbericht omdat de koppeling anders verloopt. Als de koppeling is verlopen, kun je de workflow Wachtwoord vergeten doorlopen om je wachtwoord in te stellen.

Na je eerste aankoop kun je gedurende een uur nog meer aankopen doen op Stock zonder een wachtwoord in te stellen terwijl je de workflow voor het vertraagd aanmaken van een account doorloopt. Gedurende deze tijd kun je je pas aanmelden bij accountbeheer of een andere Adobe-service nadat je het wachtwoord hebt ingesteld. Na één uur word je afgemeld en moet je je wachtwoord instellen via het e-mailbericht om je opnieuw aan te melden.

Je kunt een licentie voor assets kopen en assets downloaden via de website van Adobe Stock of vanuit een Creative Cloud-applicatie. Zie De website van Adobe Stock gebruiken voor meer informatie.

Als je problemen hebt met het downloaden van je assets nadat je er een licentie voor hebt gekocht, raadpleeg je Kan Adobe Stock-assets niet downloaden.

De Adobe Stock Premium-verzameling bevat duizenden speciaal geselecteerde afbeeldingen uit de portfolio's van enkele van de beste fotografen en bureaus ter wereld. Ze hebben dezelfde bestandstypen en resoluties als andere afbeeldingen opAdobe Stock,maar zijn geselecteerd om hun uitzonderlijke inhoud, stijl, authenticiteit en productiekwaliteit.

Alle afbeeldingen in de Adobe Stock Premium-verzameling hebben een verbeterde licentie voor een onbeperkt aantal afdrukken. Verbeterde licenties voor het maken van afgeleide producten voor doorverkoop (zoals koffiemokken of T-shirts) zijn alleen beschikbaar voor premiumafbeeldingen bij een account van Adobe Stock voor ondernemingen.

Er zijn drie prijscategorieën voor de Adobe Stock Premium-verzameling. Je kunt ook voor de helft van de prijs een licentie voor dezelfde afbeeldingen in een kleiner formaat aanschaffen. Zo kun je een licentie van $ 499,99 kopen voor een premiumafbeelding met de afmetingen 6000 px x 4000 px of van $ 249,99 voor een afbeelding met de afmetingen 1688 px x 1125 px.

Ja. Er zijn momenteel drie prijscategorieën voor de Adobe Stock Premium-verzameling. Je kunt ook voor de helft van de prijs een licentie voor dezelfde afbeeldingen in een kleiner formaat aanschaffen. Zo kun je een licentie van $ 499,99 kopen voor een premiumafbeelding met de afmetingen 6000 px x 4000 px of van $ 249,99 voor een afbeelding met de afmetingen 1688 px x 1125 px.

Via pakketten met tegoeden kun je assets op Adobe Stock op een flexibele en voordelige manier aanschaffen. Wanneer je een pakket met tegoeden koopt, heb je één jaar de tijd om de tegoeden in te wisselen om een licentie te kopen voor specifieke inhoud zoals premiumafbeeldingen, video's, redactionele afbeeldingen en andere soorten assets. Pakketten met tegoeden zijn vergelijkbaar met het kopen van munten in een speelhal: je bespaart geld door een stapel munten te kopen en vervolgens betaal je voor elk spel een bepaald aantal munten.

Voor meer informatie raadpleeg je Veelgestelde vragen | Pakketten mettegoeden.

Adobe Stock biedt verschillende prijsniveaus voor sjablonen en 3D-assets en sommige zijn zelfs gratis. Voor elke sjabloon en elk 3D-asset met een prijs van $ 9,99 kan ook een licentie worden gekocht via een lidmaatschap, op dezelfde manier als bij afbeeldingen.

Als je sjablonen of 3D-inhoud binnen een specifiek prijssegment wilt zien, verfijn je de zoekresultaten door een prijsfilter toe te passen.

Voor meer informatie over het toevoegen van assets aan Adobe Stock raadpleeg je Help voor Adobe Stock-bijdragers.

Adobe Stock en Creative Cloud

Afbeeldingen en video's van de website van Adobe Stock kunnen in veel Creative Cloud-applicaties met één muisklik worden geopend. Ook kunnen ze rechtstreeks worden opgeslagen in een Creative Cloud-bibliotheek, zodat ze meteen beschikbaar zijn in de meeste desktop- en mobiele applicaties van Creative Cloud.

Adobe Stock kan ook worden gestart vanuit het deelvenster Bibliotheken in Creative Cloud-apps, waaronder Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere Pro, After Effects en Dreamweaver. Je kunt voorvertoningen met watermerk van Adobe Stock-inhoud ook rechtstreeks kopen vanuit het deelvenster Bibliotheken in de desktop-applicaties.

Zie Adobe Stock gebruiken voor meer informatie.

De inhoud van Adobe Stock kan worden gebruikt in elke Creative Cloud desktop-app of mobiele app waarin een gebruiker een foto, video, illustratie of afbeelding kan plaatsen. Afbeeldingen kunnen ook rechtstreeks worden opgeslagen in Creative Cloud Libraries, zodat ze direct toegankelijk zijn in andere apps. De functie Creative Cloud Libraries wordt momenteel ondersteund in Photoshop, Illustrator, InDesign, Dreamweaver, Illustrator Draw, Photoshop Sketch en Comp. 

Sjablonen van Adobe Stock zijn ook rechtstreeks beschikbaar vanuit het dialoogvenster Nieuw document in Photoshop, Illustrator en InDesign. Deze sjablonen zijn zo ontworpen dat je snel aan de slag kunt met je creatieve projecten en hebben de indeling .psdt, .ait of .indt. Zodra je een licentie voor een sjabloon hebt gekocht en deze hebt gedownload, kun je deze gebruiken op dezelfde manier als elk ander Photoshop- of Illustrator-document.

Je mag het gelicentieerde asset delen met werknemers of toeleveranciers, mits zij zich houden aan alle licentiebeperkingen.

Wanneer je het asset of een afgeleid product overdraagt aan een klant, moet je een tweede licentie kopen als je van plan bent dit te gebruiken voor een andere klant.

Je kunt Adobe Stock-afbeeldingen rechtstreeks vanaf de website naar je computer downloaden en openen in je desktop-app. Zie De website van Adobe Stock gebruiken voor meer informatie.

Dit werk is gelicentieerd onder de Creative Commons Naamsvermelding/Niet-commercieel/Gelijk delen 3.0 Unported-licentie  De voorwaarden van Creative Commons zijn niet van toepassing op Twitter™- en Facebook-berichten.

Juridische kennisgevingen   |   Online privacybeleid