Premiere Pro loopt vast als Beheerde maptoegang is ingeschakeld

Premiere Pro versie 13.1.1 loopt vast bij het opstarten wanneer Beheerde maptoegang is ingeschakeld.

Probleem

Wanneer Beheerde maptoegang is ingeschakeld, loopt Premiere Pro (13.1.1) vast bij het starten en geeft het de volgende foutmelding weer

Kon de map met gedeelde documenten niet vinden.

Adobe Media Encoder en After Effects rapporteren ook soortgelijke fouten.

Foutmelding weergeven bij vastlopen
Foutmelding weergeven bij vastlopen

Oplossing

Om vastlopen tijdens het starten te voorkomen, moet de beheerder Adobe Media Encoder, After Effects of Premiere Pro aan de lijst met uitzonderingen toevoegen.

Als u Premiere Pro, Adobe Media Encoder of After Effects wilt starten wanneer Beheerde maptoegang is ingeschakeld, doet u het volgende:

1. Open het Windows-beveiligingscentrum.

U kunt ook Start > Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Virus- en bedreigingsbeveiliging selecteren.

2. Selecteer Virus- en bedreigingsbeveiliging

3. Selecteer Ransomwarebeveiliging bij de instellingen voor Virus- en bedreigingsbeveiliging.

4. Zorg ervoor dat andere antivirusprogramma's zijn verwijderd en de realtime Windows Defender-bescherming is ingeschakeld.

5. Selecteer de optie Een app toestaan via Beheerde maptoegang.

6. Selecteer Een toegestane app toevoegen om de bestandsverkenner te openen.

7. Selecteer het bestand en klik op Openen.

Wanneer u het programma nu opstart, loopt het niet meer vast.