Veelgestelde vragen over de licentieovereenkomst voor eindgebruikers

Met een licentie kunt u software, inhoud en services gebruiken in overeenstemming met bepaalde bepalingen en voorwaarden die in een licentieovereenkomst voor eindgebruikers (EULA) uiteengezet zijn. Een EULA is een wettelijk bindend document. Zonder een EULA aan te gaan, kunt u de software, inhoud of service niet wettelijk gebruiken.

Wanneer u software aanschaft, koopt u het recht (of ontvangt u een licentie) om de software conform de EULA te gebruiken.

In de EULA wordt precies uiteengezet hoe u de aangeschafte software kunt gebruiken en worden specifieke beperkingen op het gebruik van de software aangegeven. Als u de bepalingen van de EULA overtreedt, bent u onderworpen aan handhavingsmaatregelen en straffen.

Op deze pagina worden veelgestelde vragen over EULA's beantwoord.

Kan ik de afzonderlijke onderdelen van een suite op verschillende computers installeren?

Nee. Productsuites zoals Studio en Creative Suite worden als één product geprijsd en verkocht. U profiteert van een aanzienlijke korting wanneer u één productsuite aanschaft in plaats van afzonderlijke licenties voor alle verschillende producten. In de EULA wordt uitdrukkelijk bepaald dat alle producten in een suite op dezelfde computer moeten worden geïnstalleerd en gebruikt.

Kan ik mijn software op twee computers gebruiken?

Als u bijvoorbeeld de eigenaar of primaire gebruiker bent van een Adobe-product met een licentie voor een individuele gebruiker of een volumelicentie, dat is geïnstalleerd op een computer op het werk, mag u de software ook installeren en gebruiken op een tweede computer van hetzelfde platform thuis of op een draagbare computer. U mag de software echter niet tegelijkertijd op zowel de primaire als de secondaire computer uitvoeren.

Slechts één gebruiker kan een Adobe-product met licentie voor individuele gebruiker gebruiken.

Opmerking: AVL-klanten moeten twee verschillende licenties kopen om beide besturingssystemen te gebruiken, zelfs als ze twee verschillende computers hebben. Ze kunnen dezelfde licentie op een andere computer gebruiken (niet tegelijk), maar alleen met hetzelfde platform thuis.

Voor meer informatie over het Adobe-activeringsbeleid, waaronder recente wijzigingen, raadpleegt u de Help voor activering en deactivering.

Kan ik mijn software op beide partities van een dual-bootsysteem gebruiken?

Als u een dual-bootsysteem gebruikt met een product dat op beide partities is geïnstalleerd, moet u een afzonderlijke licentie voor elke installatie aanschaffen. Voordat u het product op de Mac OS- en de Windows-partitie van een dual-bootsysteem installeert, schaft u een afzonderlijke licentie voor elk product aan.

Waarom kan ik mijn software niet op verschillende platforms gebruiken?

Adobe ontwikkelt software voor verschillende platforms (zoals Mac OS, Windows, Linux) en verkoopt de software die voor afzonderlijke platforms is gebouwd, als aparte producten. Als u de producten op verschillende platforms wilt gebruiken, moet u een licentie van de software voor elk gebruikte platform aanschaffen. Een serienummer voor een product voor het ene platform kan niet voor hetzelfde product op een ander platform worden gebruikt.

Wanneer ik een upgrade heb uitgevoerd, kan ik de vorige versies van de software dan gebruiken, verkopen of overdragen?

Nee. Wanneer u een upgrade voor uw product aanschaft, wordt uw bestaande licentie uitgebreid om de nieuwe versie van Adobe-software te omvatten. De upgrade biedt niet twee afzonderlijke licenties voor de oude en de nieuwe versie. Als u bijvoorbeeld een upgrade uitvoert van Adobe Acrobat 6 naar Acrobat 7, kunt u Acrobat 6 niet aan iemand anders verkopen.

Als u een nieuwe licentie aanschaft in plaats van uw oude software te upgraden, mag u uw oude licentie overdragen (dat wil zeggen, mits u de oorspronkelijke licentie niet hebt aangeschaft met een overeenkomst voor volumelicentiëring).

Hoe weet ik of ik in aanmerking kom voor de onderwijsversie van de software?

Ga naar de Adobe-onderwijswinkel om de vereisten voor onderwijsversies van Adobe-software te bekijken.

Bij wie moet ik rapporteren dat een bedrijf software ongeoorloofd gebruikt?

Meld overtredingen van de EULA of ander ongeoorloofd of ongeautoriseerd gebruik van Adobe-software bij piracy@adobe.com, neem contact op met Adobe-ondersteuning of bel naar 800-343-3325. Adobe spant zich te goeder trouw in om alle persoonlijk identificeerbare informatie die Adobe van u verzamelt, vertrouwelijk te behandelen.

 

Adobe-logo

Aanmelden bij je account