Een product retourneren of ruilen dat geen abonnement is

Meer informatie over hoe u uw Adobe-product dat geen abonnement is, retourneert of omwisselt voor een ander platform of andere taal.

Opmerking:

Adobe kan productbestellingen die geen abonnement zijn, niet annuleren. U kunt echter een retourzending van de bestelling aanvragen.

Een product retourneren dat geen abonnement is

Stap 1: Controleer of uw product in aanmerking komt voor retournering.

Een product dat geen abonnement is en dat rechtstreeks bij Adobe is gekocht, kan binnen 30 dagen na ontvangst worden geretourneerd. 

De volgende producten komen niet in aanmerking voor retournering:

 • Producten die u hebt gekocht bij andere verkopers dan Adobe, kunnen alleen geretourneerd worden aan de verkoper, in overeenstemming met het eventuele retourbeleid van die verkoper.
 • Producten die zijn verkregen via een aankoopprogramma voor werknemers.
 • Not-for-resale (NFR), piratenversie, als OEM bijgeleverd, proefversies of gratis producten.
 • Lettertypen die via Adobe Fonts Marketplace zijn aangeschaft.
 • Producten die zijn aangeschaft bij individuele personen, wederverkopers of online veilingen (zoals eBay of Amazon Marketplace).
 • Producten of versies van producten die Adobe niet langer distribueert of ondersteunt.
 • Stel uw retouraanvraag op binnen 30 dagen na ontvangst van het product. 
 • Als de software is geïnstalleerd en geactiveerd, moet u het deactiveren en verwijderen voordat u de retourzending uitvoert. Adobe verwerkt de terugbetaling niet totdat alle exemplaren van de software zijn gedeactiveerd.
 • Adobe voorziet de terugbetaling op dezelfde manier als waarop u voor de aankoop hebt betaald. Bij terugbetalingen via creditcard wordt het verschuldigde bedrag teruggestort op de kaart die u voor de aankoop hebt gebruikt. Bij inkooporders wordt een kredietbedrag uitgegeven tegen het rekeningsaldo. PayPal-restituties worden op uw PayPal-rekening bijgeschreven.
 • Adobe maakt de fondsen voor terugbetaling via creditcard en PayPal vrij binnen vijf werkdagen na ontvangst van de retouraanvraag. Restituties voor andere vormen van betaling worden binnen 7-10 werkdagen vrijgegeven.

Stap 2: Vraag een retourzending aan

Hoe hebt u uw Adobe-product gekocht?

Adobe accepteert retourzendingen binnen 30 dagen na ontvangst. Nadat u een bestelling hebt geplaatst, duurt het doorgaans 2 tot 3 dagen voordat deze in aanmerking komt voor een retourzending. Voordat u een product terugstuurt, moet u:

 1. Het serienummer van het product registreren.
 2. Het product deactiveren.
 3. Het product verwijderen.

Neem contact met ons op om een retourzending aan te vragen.

Opmerking: Als u uw product rechtstreeks bij Adobe hebt aangeschaft via een bankoverschrijving, moet u uw bankgegevens doorgeven om uw verzoek om terugbetaling te voltooien.

Meer informatie over de duur van terugbetalingen

Adobe verwerkt terugbetalingen binnen 5 tot 7 werkdagen. Het kan echter langer duren voordat het bedrag op uw rekening wordt weergegeven, afhankelijk van de gebruikte betalingsmethode.

Er wordt een bevestigingsmail verzonden wanneer de terugbetaling voltooid is. Als u online toegang hebt tot uw betalingsaccount, is de terugbetaling daarop wellicht eerder zichtbaar dan op een papieren afschrift.

Gebruik uw RMA-nummer (Return Merchandise Authorization) om de terugbetaling voor uw retourzending te volgen. Ga naar http://www.adobe.com/go/orderstatus_nl en voer uw RMA-nummer in het daarvoor bestemde veld in. Adobe houdt u via e-mail op de hoogte van de status van uw retourzending. Op de volgende tijdstippen neemt Adobe contact met u op; deze tijdstippen staan op de statuspagina van uw bestelling:

 • Mijn terugbetaling wordt verwerkt
 • De fondsen voor mijn terugbetaling zijn vrijgegeven, afhankelijk van bevestiging van geslaagde overschrijving van de bank van de klant
 • Melding van de afronding van deze aanvraag

Adobe verwerkt terugbetalingen binnen 5 tot 7 werkdagen. Het kan echter langer duren voordat het bedrag op uw rekening wordt weergegeven, afhankelijk van de gebruikte betalingsmethode. Zie de onderstaande tabel voor verwerkingstijden en terugbetalingsmethodes.

Er wordt een bevestigingsmail verzonden wanneer de terugbetaling voltooid is. Als u online toegang hebt tot uw betalingsaccount, is de terugbetaling daarop wellicht eerder zichtbaar dan op een papieren afschrift.

Betalingsmethode Verwerkingstijd voor Adobe Terugbetalingsmethode Verwachte tijdlijn voor het overmaken van terugbetalingen op de rekening van de klant
Creditcard 1-2 werkdagen Creditcard 3-5 werkdagen, afhankelijk van het kaarttype
Bankpas 1-2 werkdagen Bankpas 3-5 werkdagen 
PayPal 1-2 werkdagen PayPal 3-5 werkdagen als klant PayPal al heeft gemachtigd om terugbetaling van Adobe te ontvangen
Cheques (alleen in de VS) 1-3 werkdagen Bankrekeningnummer 5-10 werkdagen of langer voor Canada en Mexico vanwege posttijd
Bankoverschrijving 3-5 werkdagen Bankrekeningnummer 5-10 werkdagen
Automatische incasso 3-5 werkdagen Bankrekeningnummer 5-10 werkdagen

Een product omruilen dat geen abonnement is

U kunt uw bestelling niet wijzigen nadat deze is verwerkt. U kunt echter wel een product terugsturen of van platform of taal wisselen.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account