Denne trin-for-trin guider viser dig, hvordan man afinstallerer og fjerner Adobe Flash Player fra din Mac computer og sletter alle øvrige beslægtede filer.

Denne vejledning gælder IKKE for Flash Player, som er inkluderet med Google Chrome. Besøg Flash Player-hjælpesiden for vejledning i at aktivere (eller deaktivere) Flash Player i forskellige browsere.

Hvis du anvender Windows, se Afinstallér Flash Player | Windows.

Oplysninger om Flash Player

Hvis Flash Player er installeret på computeren, viser den følgende boks din Flash Player-version og dit styresystem. Der vises en fejlmeddelelse, hvis Flash Player ikke er installeret.

Flash Player-installationen mislykkedes

Hvis din Flash Player-installation mislykkedes, skal du benytte følgende løsning med henblik på at geninstallere.

Løsning: Download, og kør afinstallationsprogrammet

1. Find din Mac OS-version

1. Klik på Apple-ikonet, og vælg Om denne Mac.

Mac OS-versionen vises i dialogboksen Om denne Mac.

2. Kør det afinstallationsprogram, som anvendes i din Mac OS-version

Bemærk:

Fra og med Flash Player 11.5 vil afinstallation af Flash Player resultere i nulstilling af AutoUpdateDisable- og SilentAutoUpdateEnable-indstillingerne i mms.cfg til standardværdierne, som er:

• AutoUpdateDisable=0
  • SilentAutoUpdateEnable=0

Hvis du kører afinstallationen af Flash Player som en del af din installationsproces, skal du indstille alle de brugerdefinerede ændringer enten til AutoUpdateDisable eller SilentAutoUpdateEnable igen.

Kør afinstallationsprogrammet på Mac OS X 10.4 og nyere, herunder macOS

1. Download Adobe Flash Player-afinstallationsprogrammet:

Afinstalleringsprogrammet downloades som standard til mappen Overførsler i din browser.

2. Vælg Vindue > Downloads i Safari.

Hvis du bruger Mac OS X 10.7 (Lion), skal klikke på Download-ikonet, som vises i din browser.

Klik på Downloads-ikonet

Vælg, Værktøjer > Downloads i Mozilla

3. Hvis du vil åbne afinstallationsprogrammet, skal du dobbeltklikke på det i Downloads-vinduet.

Bemærk: Hvis installationsvinduet til Flash Player ikke dukker op, skal di vælge Gå til > Skrivebord i Finder. Scrol ned til Enheder og klik på Afinstallér Flash Player.

4. Hvis du vil køre afinstallationsprogrammet, skal du dobbeltklikke på afinstallationsikonet i vinduet. Hvis du får spørgsmålet, om du ønsker at åbne afinstallationsfilen, klik på Åbn.

5. Klik på Afinstallér, når afinstallationen åbner.
  6. Sæt bogmærke på eller udskriv denne side, så du kan anvende resten af disse instruktioner, efter du har lukket din browser.
  7. Hvis du vil lukke alle browsere, skal du enten klikke på browsernavnet i dialogboksen Afinstallation eller lukke alle browsere manuelt og derefter klikke på Prøv igen.

Bemærk: Klik ikke på Afslut i afinstallationsvinduet. Det stopper afinstallationsprocessen.

8. Efter du har lukket browserne, fortsætter afinstallationen automatisk, indtil afinstallationen er afsluttet. Når du får besked om, at afinstallationen er lykkedes, klik på Udfør.

9. Slet følgende stier:

• <home directory>/Library/Preferences/Macromedia/Flash\ Player
    • <home directory>/Library/Caches/Adobe/Flash\ Player

Kør afinstallationsprogrammet på Mac OS X 10.1 til 10.3

1. Download Adobe Flash Player-afinstallationsprogrammet:

2. Vælg Vindue > Downloads for at se det downloadede afinstallationsprogram.

3. Gem afinstallationsfilen på et praktisk sted.

4. Hvis du vil åbne afinstallationsprogrammet, skal du dobbeltklikke på det i Downloads-vinduet.

5. Hvis du vil køre afinstallationsprogrammet, skal du dobbeltklikke på afinstallationsikonet i vinduet. Indtast dit brugernavn og din adgangskode, når du bliver bedt om det, og klik på OK.

6. Klik på Fortsæt, når afinstallationen starter.

7.  Sæt bogmærke på eller udskriv denne side, så du kan anvende resten af disse instruktioner, efter du lukker din browser. Luk alle browsere og andre programmer, der anvender Flash Player, herunder chat- og mailprogrammer, SWF-filer, og projektorer (EXE-filer, der afspiller SWF-filer). Ellers kan afinstallationen ikke færdiggøres (heller ikke selvom den ser ud til at blive færdiggjort).

Når afinstallationsprogrammet er færdigt, lukker vinduet automatisk.

8. Tekst til trin

3. Bekræft, at afinstallationen er afsluttet

Du kan bekræfte, at afinstallationen er afsluttet, på følgende måde:

1. Genstart computeren.