Denne vejledning gælder IKKE for Flash Player inkluderet med Microsoft Edge eller Internet Explorer i Windows 8 og nyere eller med Google Chrome på alle understøttede operativsystemer. Besøg Flash Player-hjælpesiden for vejledning i at aktivere (eller deaktivere) Flash Player i forskellige browsere.

Hvis du bruger Mac, skal du læse Afinstallation af Flash Player | Mac.

Oplysninger om Flash Player

Hvis Flash Player er installeret på computeren, viser den følgende boks din Flash Player-version og dit styresystem. Der vises en fejlmeddelelse, hvis Flash Player ikke er installeret.

Problem

Installationen af Flash Player mislykkedes.

Løsning: Download, og kør afinstallationsprogrammet

1. Hent afinstallationsprogrammet til Flash Player

Afinstallationsprogrammet til Flash Player kan køres på både 64-bit- og 32-bit-versioner af Windows-operativsystemer.

Gem filen et sted, hvor du let kan finde den, når du har genstartet computeren. Gem den f.eks. på skrivebordet i Windows.

Bemærk: Til afinstallation af Flash Player beta skal du bruge det tilhørende afinstallationsprogram til Flash Player beta, der kan findes i Adobe Labs.

2. Luk alle browsere og andre programmer, som bruger Flash

Afinstallationsprogrammet fungerer ikke, hvis der kører programmer, som bruger Flash, på computeren.

1. Se på proceslinjen. Hvis proceslinjen indeholder programikoner for en browser eller et spil, som bruger Flash, skal du højreklikke på hvert af ikonerne og vælge Luk. I dette eksempel vises der en browser på proceslinjen:
Højreklik på programmet på proceslinjen for at lukke det

Se på ikonerne i systembakken efter programmer, der kører i baggrunden. Eksempler er bl.a. AOL Instant Messenger, Yahoo! Messenger og spil, der bruger Flash (alle filer med et navn, der ender med .swf). Hvis du ser sådan et ikon, skal du højreklikke på det og så vælge Afslut, som vist i dette eksempel:

Højreklik på Yahoo! Messenger i systembakken for at lukke programmet

3. Kør afinstallationsprogrammet

1. Dobbeltklik på ikonet for det afinstallationsprogram, du overførte til computeren.
  2. Følg vejledningen.Klik på Ja, hvis meddelelsen "Vil du tillade, at følgende program foretager ændringer på computeren?" vises.
  3. Slet Flash Player-filer og -mapper.

1. Vælg Start > Kør.

2. Kopiér og indsæt følgende, og klik på OK. C:\Windows\system32\Macromed\Flash

Kør dialogboksen
    3. Slet alle filerne i denne mappe.

4. Følg trin a, b og c for følgende:
      C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash
      %appdata%\Adobe\Flash Player
      %appdata%\Macromedia\Flash Player

Bemærk:

Fra Flash Player 11.5 vil afinstallation af Flash Player resultere i nulstilling af AutoUpdateDisable- og SilentAutoUpdateEnable-indstillingerne i mms.cfg til standardværdierne, som er:

• AutoUpdateDisable=0
      • SilentAutoUpdateEnable=0

Hvis du kører afinstallationsprogrammet til Flash Player som del af en installationsproces, skal du genimplementere evt. brugerdefinerede ændringer, du måtte have foretaget af enten AutoUpdateDisable eller SilentAutoUpdateEnable.

4. Kontrollér, at afinstallationen er fuldført

1. Genstart computeren.