Når du anbringer en PSD-fil eller åbner en fil, der indeholder et link til en PSD-fil, vises følgende fejlmeddelelse i Illustrator:

"Filen kan ikke læses."

PSD-filen har en staffagefarvekanal, som er defineret med en farvebog, der ikke er installeret i Illustrator.

Løsninger

Løsning 1: Skift til en bogdefinition uden farver i Photoshop

Brug filopretteren til at angive, hvilke farvebøger der blev brugt i definitionen af staffagefarvekanaler. Installer derefter disse farvebøger på systemet. Alternativt kan filopretteren redigere billedet som beskrevet herunder vha. en farvebog, som findes begge steder.

1. Åbn PSD-filen i en Photoshop-version, der indeholder de nødvendige farvebøger.
  2. Åbn panelet Kanaler, og dobbeltklik på kanalen Staffage.

3. Klik på farven i dialogboksen Indstillinger for staffagefarvekanaler.

4. Skriv LAB-værdierne ned, og vælg så en almindelig farvebog i pop op-menuen Bøger.
  5. Klik på knappen Vælger, og juster LAB-værdierne, hvis det er nødvendigt.
  6. Klik på OK to gange for at lukke dialogboksen Indstillinger for staffagefarvekanaler.

7. Tryk på Gem som, og gem en version af filen, eller erstat den eksisterende fil.

Løsning 2: Integrer den PSD-fil i Illustrator, som er konfigureret med farvebogen

Hvis du vil være sikker på, at andre kan åbne din Illustrator-fil, uanset hvilke farvebøger de har installeret, skal du integrere billedet i stedet for at bevare et link til det. Anbring billedet igen, og fravælg indstillingen Sammenkæd, eller brug følgende metode:

1. Vælg billedet.
  2. I pop op-menuen Link i panelet skal du vælge Integrer bilede.

Yderligere oplysninger

En af de mest almindelige årsager til dette problem er brugen af de nye digitale PANTONE® PLUS-biblioteker til Adobe® CS. Når du angiver staffagefarvekanaler med disse biblioteker, skal du sørge for, at andre, der arbejder med filerne, også installerer bibliotekerne. Du kan finde flere oplysninger i Digitale PANTONE® PLUS-biblioteker til rådighed.