Arbejd med stregværktøjet

Opret linjer og pile ved hjælp af stregværktøjet i Photoshop.

Adobe Photoshop Deeplink

Prøv appen
Følg med på ethvert billede, og lær, hvordan du bruger stregværktøjet.

Emner i denne artikel:

Den Stregværktøj gør det muligt at tegne en streg med to punkter på lærredet. Linjer kan tegnes som vektorformer, kurver eller pixels. Vælg Form -tilstand, hvis du vil lave en ikke-destruktiv, skalerbar linje, som du kan redigere på et senere tidspunkt. Vælg Pixel -tilstand, når du arbejder med rasteriseret indhold som f.eks. pixelkunst.

Se den korte video nedenfor for at lære, hvordan du tegner linjer og pile i Photoshop.

Læs hele artiklen for at forstå trindetaljerne.

Tegn en streg

Følg disse hurtige trin for at tegne en linje:

1. Vælg Linje værktøj

På værktøjslinjen skal du klikke på og holde Form værktøj () gruppeikon for at få vist de forskellige formværktøjer. Vælg Linje værktøj.

Arbejd med stregværktøjet

2. Indstil linjens bredde

Formtilstand:

Indstil bredden på en formlinje med Vægt indstillinger på indstillingslinjen. Du opnår de bedste resultater ved at sikre Juster i Streg indstillinger er angivet til Centrer eller Udvendig. Strøgtykkelsen er ikke synlig, hvis Indvendig justering er valgt.

Angiv farven og tykkelsen på stregen på indstillingslinjen. Du kan også indstille linjens bredde uden et strøg.

Indstil stregbredde og -bredde i Photoshop
    Indstil stregbredde og -bredde

A. Indstil stregtykkelse B. Indstil linjebredde

indstillinger for stregjustering
    Vælg Centrer eller Udvendig under indstillingerne for justering af streg

Kurve- eller pixel-tilstand:

Angiv bredden på din pixellinje på indstillingslinjen ved at indstille Vægt.

Bemærk:

Pixel tilstand og Vægt er ikke tilgængelige for Linje værktøj i Photoshop version 22.0-22.2

3. Klik og træk

Klik på lærredet, træk og slip for at oprette en linje. Du kan låse stregvinklen til et interval på 45 grader ved at holde Skift nede, mens du trækker og tegner stregen.

Indstillinger for formtilstand

Indstillinger for stregværktøj

A. Angiv forskellige attributter og egenskaber for stregværktøjet ved at klikke på Stregindstillinger B. Flere indstillinger

Linjetilstand

• For at oprette en vektorlinje skal du vælge Form.

Fyldfarve

• Vælg en farve på listen, eller klik på farvevælgeren for at vælge en farve. Du kan også klikke på farveprøven i panelet Udseende afsnit af Egenskaber for at vælge en farve. Dette vil blive brugt til at udfylde midten af pilehovedet.

Stregfarve

• Vælg en farve på listen, eller klik på farvevælgeren for at vælge en farve. Du kan også klikke på farveprøven i panelet Udseende afsnit af Egenskaber for at vælge en farve. Dette vil farve stregen og ydersiden af pilehovedet.

Stregbredde

• Angiv stregbredden i pixels.

Vægt

• Indtast linjen Vægt i pixel.

Flere indstillinger

• Forudindstilling: Vælg mellem, ubrudt linje, stiplet linje, prikket linje, eller klik på Flere indstillinger for at oprette en brugerdefineret forudindstilling for streger.
  • Juster: Vælg Centrer eller Udvendig. Streg vægt vises ikke, hvis Indvendig justering er valgt.
  • Majuskler: Du kan vælge mellem 3 stregafslutninger: Flad, Rundeller Firkant. Stregafslutninger bestemmer formen på begyndelsen og slutningen af stregen.
  • Stiplet linje: Tilpas udseendet af din stiplede linje ved at indsætte tal for antallet af streger og mellemrum i det gentagne mønster.

Indstillinger for pixeltilstand

Linjetilstand

• Hvis du vil oprette en pixelbaseret linje, skal du vælge Pixel.

Tilstand

• Vælg den ønskede blandingstilstand. Standardindstillingen er Normal.

Opacitet

• Indstil Opacitet værdi fra 1-100 %.

Vægt

• Indstil den ønskede linjebredde i pixels.

Yderligere indstillinger

Klik på gearikonet () på stregværktøjets indstillingslinje, og vælg Kontrolelementer til live-former for at aktivere kontrolelementer til transformering på lærred. Dette giver dig mulighed for at rotere og ændre størrelsen på linjer fra lærredet. Dette vil også skalere pilehovederne.

Indstillinger for transformering og udseende kan også indstilles fra Egenskaber panel. Dette kan aktiveres i hovedmenuen fra Vindue > Egenskaber.

Panelet Egenskaber
Panelet Egenskaber

Tegn en pil

Hvis du vil oprette en pil, skal du blot føje pilehoveder til en linje. Når du har lavet en streg og indstillet strøgfarve og -bredde, skal du klikke på tandhjulsikonet () på linjen Indstillinger for stregværktøj. Hvis du vil tilføje en pil i begyndelsen af stregen, skal du markere Start; hvis du vil tilføje en pil i slutningen af stregen, skal du markere Slut. Hvis du vil tilføje pile i begge ender, skal du markere begge Start og Slut.

• Indstil Bredde og Længde af pilehovedet i pixels. I version 22.0 og nyere er pilehovederne defineret i absolutte pixels, ikke i procentvægt.
  • Indstil Konkavitet, krumningen på pilehovedets bredeste del, hvor pilehovedet møder stregen. Angiv en konkavitetsværdi mellem -50 % og +50 %.
Pilehoveder
Klik på tandhjulsikonet på indstillingslinjen for at få vist flere indstillinger.

Har du et spørgsmål eller en idé?

Spørg i foraene

Hvis du har et spørgsmål eller en god idé, så kom og deltag i Adobe Photoshop Community. Vi vil gerne høre fra dig!

Adobe

Få hjælp hurtigere og nemmere

Ny bruger?