Fejl, der skyldes, at mappen med indstillinger er skrivebeskyttet

Sådan løser du problemet, hvis du får at vide i DVA-programmer, at mappen med indstillinger er skrivebeskyttet

Problem

I sjældne tilfælde kan der opstå et af følgende problemer:

• Premiere Pro eller After Effects svarer ikke.
  • Premiere Pro eller After Effects virker af og til langsomt.
  • Der vises en fejlmeddelelse om, at mappen med indstillinger er skrivebeskyttet.
  • Premiere Pro eller After Effects går ned, når du forsøger at starte dem.
  • Premiere Pro eller After Effects går ned, når de forsøger at få adgang til filer på computeren, f.eks. ved import eller eksport.

Løsning

Angiv egenskaberne for indstillingsmappen, så der både kan læses fra den og skrives til den. Følg anvisningerne at give læse- og skriverettigheder til Adobe-mapper.

Windows

Udfør denne procedure på hver af følgende mapper:

• C:\Programmer\Adobe
  • C:\Programmer (x86)\Adobe
  • C:\ProgramData\Adobe
  • C:\Brugere\<bruger>\AppData\Roaming\Adobe
  • C:\Brugere\<bruger>\AppData\Roaming\Adobe\Premiere Pro\<versionsnummer> – Premiere Pro.
  • C:\Brugere\<bruger>\AppData\Roaming\Adobe\After Effects\<versionsnummer> – After Effects.
  1. Åbn Stifinder. Klik på fanen Vis, og angiv, at Skjulte elementer skal vises.

Visning af Skjulte elementer
    Visning af Skjulte elementer

2. Naviger til mappen angivet ovenfor.

3. Højreklik på mappen i Stifinder, og vælg Egenskaber.

4. Klik på fanen Sikkerhed, og klik dernæst på Rediger for at indstille tilladelser.

5. Vælg dit brugernavn i dialogboksen Tilladelser. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet Afvis under Tilladelser. Eksempel i Premiere Pro:

Aktivering af tilladelser
    Aktivering af tilladelser

6. Klik to gange på OK.

7. Start programmet.

På macOS

1. Åbn et nyt vindue i Finder.

2. Hold Alternativ-tasten nede, klik på menuen på værktøjslinjen øverst på skærmen, og vælg Bibliotek. (Bibliotek vises først, når du holder Alternativ-tasten nede.)

3. Naviger til mappen Application Support/Adobe/Premiere Pro.

4. Klik på mappen <versionsnummer>, og tryk på Kommando + I for at åbne vinduet Info.

5. Kontrollér, at din brugerkonto vises på listen under Deling og tilladelser nederst i vinduet Info. Kontrollér også, at rettigheden er indstillet til Læse og skrive.

Kontrol af rettigheder
    Kontrol af rettigheder

6. Hvis ikke din brugerkonto står på listen, skal du gøre følgende:

1. Klik på låseikonet nederst i vinduet.
    2. Opgiv dine brugeroplysninger, når du bliver bedt om dem.
    3. Klik på plusknappen (+) for at tilføje din brugerkonto.
    4. Klik på din brugerkonto og derefter på Vælg.
    5. Du kan ændre din brugerkontos rettigheder til Læse og skrive ved at klikke på Skrivebeskyttet og ændre dette til Læse og skrive.
    6. Klik på låseikonet for at gemme dine indstillinger.
  7. Hvis din brugerkonto allerede står på listen, men indstillet til kun læseadgang, skal du følge alle punkter under trin 6, undtagen punkterne c og d.

8. After Effects: Gentag trinnene 1-7 for denne mappe: [drev]/Brugere/[bruger]/Biblitek/Indstillinger/Adobe/.