Understøttelse af QuickTime 7-formater og -codecs ophører

Adobe bestræber sig til stadighed på at følge med de mest moderne arbejdsprocesser og understøtte de formater og codecs, der anvendes bredt i den professionelle film- og videobranche. Som følge heraf understøtter Adobe ikke længere ældre QuickTime 7-formater og -codecs fra og med følgende produktversioner:

• April 2018-udgaven af Premiere Pro CC (version 12.1)
  • April 2018-udgaven af After Effects CC (version 15.1)
  • April 2018-udgaven af Adobe Media Encoder (version 12.1)
  • April 2018-udgaven af Adobe Audition (version 11.1.0)

Berørte codecs

Ændringen får betydning for ældre codecs som Cinepak, Graphics og Sorenson Video. Medier, der anvender disse ældre codecs, skal konverteres til en moderne codec, så de stadig kan anvendes med disse produkter.

Ændringen får ingen betydning for professionelle codecs, der typisk findes i QuickTime-filmfiler, som f.eks. ProRes, DNxHD og Animation.

Codecs, der understøttes af After Effects, Media Encoder og Premiere Pro

Import Eksport
Video-codec
  • Animation (uden deltarammer)
  • Apple ProRes
  • AVCI
  • Avid DNxHD/DNxHR
  • DV
  • GoPro CineForm
  • JPEG
  • H.264
  • HDV
  • HEVC
  • IMX
  • MPEG-2
  • PNG
  • XDCAM
  • Open source Hap-codec (kun tilgængelig i oktober 2018-udgaven)
  • Ukomprimeret
  • Animation
  • Apple ProRes (kun macOS)
  • Avid DNxHD/DNxHR
  • DV
  • GoPro CineForm
  • Ukomprimeret
Lyd-codec
  • AC3
  • AAC
  • Ukomprimeret
  • Ukomprimeret

Bemærk:

MediaReactor Lite-codec giver mulighed for at bruge funktioner som udvidet eksport og import af Camera Raw i Premiere Pro, After Effects og Adobe Media Encoder. Codec'en kan hentes som et ekstramodul, som understøtter flere formater, der tidligere var understøttet af QuickTime.

Du kan læse mere om det her: MediaReactor Lite til Adobe.

Bemærk:

Plug-in til Hap-eksportering til Adobe-applikationer, der aktuelt er under udvikling. Plug-in'et (som aktuelt er i alpha-fasen) kan fås here
https://github.com/disguise-one/hap-encoder-adobe-cc/releases.

Løsningsforslag

Hvis der opstår problemer på grund af denne ændring, kan du bruge en af følgende løsninger:

• Eksportformater: Brug de nyere, aktuelle codecs, der er til rådighed.
  • Importformater: Konvertér ældre optagelser til en nyere codec.

Bemærk:

Ældre versioner af softwaren understøtter fortsat QuickTime-medier i 32-bit format på de aktuelle operativsystemer.