Kun ajat OCR-tekstintunnistus -komennon, Adobe Acrobat palauttaa seuraavan virheen:

”Acrobat ei voinut suorittaa tunnistusta (OCR) tällä sivulla koska: Sivulla on hahmonnettavaa tekstiä.

Ratkaisut

Suorita yksi tai useampi seuraavista toimenpiteistä:

Ratkaisu 1: Hanki dokumentista sellainen versio, jossa ei ole hahmonnettavaa (muokattavaa) tekstiä.

Viesti ilmestyy, jos PDF-dokumentissa jo on muokattavaa tekstiä. Hanki dokumentista versio, jossa ei ole muokattavaa tekstiä.

Ratkaisu 2: Muunna PDF-dokumentti TIFF-muotoon ja takaisin, ja aja OCR uudelleen.

Dokumentin muuntaminen TIFF-muotoon:

1. Avaa PDF-dokumentti Acrobatissa ja valitse Tiedosto > Tallenna nimellä.
  2. Valitse tyypliksi TIFF (*.tif, *.tiff) Tallenna-valintaikkunan Muunna muotoon -ponnahdusvalikossa. Määritä sijainti ja napsauta Tallenna-painiketta. Acrobat tallettaa kunkin PDF-dokumentin sivun erillisenä, peräkkäisesti numeroituna TIFF-tiedostona.
  3. Avaa kukin TIFF-tiedosto Acrobatissa ja aja OCR-tekstintunnistus -komento.

Yhdistä useita PDF-tiedostoja tai sivuja yhdeksi:

1. Avaa Acrobat ja valitse Tiedosto > Luo PDF > Useista tiedostoista.
  2. Napsauta Etsi (Windows) tai Valitse (Mac OS) valitaksesi ja lisätäksesi kunkin PDF-tiedoston. Järjestä tiedostot Yhdistettävät tiedostot -osiossa siten kuin haluat niiden näkyvän uudessa PDF-tiedostossa.

3. Valitse OK.

Lisätietoja

Optinen merkintunnistus (OCR, Optical Character Recognition) on prosessi, jolla Acrobat tutkii kuvapisteistä muodostuvaa kuvaa tekstistä. Se tunnistaa kunkin merkin ja muuttaa sen muokattavaksi tekstiksi. OCR-prosessissa Acrobat vertailee merkin muotoa ja viivan paksuutta järjestelmään asennettuihin kirjasimiin. Hahmonnettava teksti on muokkauskelpoista tekstiä PDF-tiedoston sisällä. Acrobat ei pysty tekemään optista merkintunnistusta tiedostossa, jossa on hahmonnettavaa tekstiä. Katso lisätietoja optisesta merkintunnistuksesta dokumentista Acrobatin täydelliset ohjeet.