Päivitetty Adobe Camera Raw 10.3 -versiossa (huhtikuun 2018 julkaisuversio).

Profiilien avulla voit hallita sitä, miten värit ja sävyt muodostetaan valokuvissa. Profiili on tarkoitettu lähtökohdaksi, jonka perusteella kuvaa on kätevä muokata.

Kun käytät kuvaan profiilia, se ei muuta tai korvaa muiden muokkauksen liukusäädinten arvoja. Näin voit siis muokata kuvia haluamallasi tavalla ja valita sitten, käytetäänkö muokatun kuvan päällä profiilia.

Profiilin käyttäminen kuvaan

Profiilien selaaminen ja käyttö:

1. Pääset käyttämään Adobe Raw -profiileja Camera Raw -valintaikkunan peruspaneelissa olevan avattavan Profiili-valikon kautta. Näet muut saatavana olevat profiilit valitsemalla Selaa.

screen_shot_2018-03-28at31607pm
    Selaa profiileja avattavassa Profiili-valikossa.
    profile_browser
    Profiilien selaus

Huomautus:

Kun tuot valokuvia, värikuviin käytetään oletusarvoisesti Adobe Color -profiilia ja mustavalkokuviin Adobe Monochrome -profiilia.

2. Voit tarkastella kunkin ryhmän (jotka kuvattu jäljempänä) profiileja laajentamalla kyseisen ryhmän.

Huomautus:

Näet tarkasteluvaihtoehdot napsauttamalla Profiilien selaus -paneelin oikeassa reunassa olevaa avattavaa luetteloa. Voit näyttää profiilit miniatyyreina ruudukossa tai luettelona. Voit myös suodattaa profiileja valitsemalla värillisetmustavalkoiset tai kaikki profiilit.

adobe_profile_browser

Suosikit

Näyttää suosikeiksi valitsemasi profiilit. Lisätietoja on kohdassa Profiilien lisääminen suosikeiksi.

adobe_raw
    Adobe Raw -profiilit

Luovat profiilit raakakuvia ja muita valokuvia varten

Luovia profiileita voidaan käyttää kaikenlaisissa kuvissa, kuten raakakuvissa sekä JPEG- ja TIFF-kuvissa. Ne on suunniteltu luomaan valokuviin tietynlainen tyyli tai tehoste.

Taiteellinen: näiden profiilien värinmuodostus on tavallista voimakkaampi ja värinvaihdot selkeitä.

Mustavalko: näiden profiilien avulla saat ihanteelliset sävyt mustavalkoteoksiin.

Moderni: näillä profiileilla voit luoda ainutlaatuisia tehosteita, jotka sopivat moderneihin kuvaustyyleihin.

Vintage: näillä profiileilla voit jäljitellä vintage-valokuvien tehosteita.

Raakakuvien profiilit

Seuraavat profiiliryhmät tulevat näkyviin, kun muokkaat raakakuvaa:

Adobe Raw: Adobe Raw -profiilit parantavat olennaisesti värinmuodostusta ja toimivat hyvänä lähtökohtana raakakuvien muokkaukselle. Adobe Color -profiili on kehitetty tuottamaan hyvä värien/sävyjen tasapaino kaikenlaisiin kuviin. Tätä profiilia käytetään oletusarvoisesti kaikkiin tuomiisi raakakuviin.

Camera Matching: Näyttää raakakuvan kameran merkkiin/malliin perustuvat profiilit. Voit käyttää Camera Matching -profiileja, kun haluat raakakuvien värinmuodostuksen vastaavan kameran näytössä näkyvää kuvaa.

Vanha: näyttää vanhat profiilit, jotka sisältyivät aiempiin Adobe Camera Raw -versioihin.

Artistic
    Taiteelliset profiilit

Huomautus:

Kun käytät Taiteellinen-, Mustavalko-, Moderni- tai Vintage-profiilia, näyttöön tulee Määrä-liukusäädin, jolla voit säätää profiilin voimakkuutta. Muiden profiilien kohdalla Määrä-liukusäädin näkyy harmaana, eikä se ole käytettävissä.

3. Siirtämällä osoittimen profiilin päälle voit esikatsella sen vaikutusta valokuvaan. Voit käyttää profiilia kuvaan napsauttamalla sitä.

4. Palaa peruspaneeliin napsauttamalla Profiilien selaus -paneelin oikeassa yläkulmassa olevaa Sulje-painiketta.

Profiilien lisääminen suosikeiksi

Voit lisätä profiilin suosikkeihin seuraavasti:

• Kun selaat profiileja ruudukkonäkymässä, pidä osoitinta profiilin miniatyyrin päällä ja napsauta miniatyyrin oikeassa yläkulmassa näkyvää tähtikuvaketta.
  • Kun selaat profiileja luettelonäkymässä, napsauta profiilin nimen edessä olevaa tähtikuvaketta.

Huomautus:

Kun lisäät profiilin suosikkeihin, myös Camera Raw -valintaikkunan perusvälilehden avattava Profiili-valikko päivittyy. Kun poistat profiilin suosikeista, muutos näkyy myös avattavassa Profiili-valikossa. Näin voit mukauttaa helposti perusvalikkoa lisäämällä siihen suosikkisi tai useimmin käyttämäsi profiilit, jolloin niiden käyttö sujuu entistäkin kätevämmin.

Profiilien asennus

Profiilien manuaalinen asennus

Tietokoneessasi valmiiksi olevat DCP-profiilit muunnetaan automaattisesti XMP-muotoon, kun päivität Camera Raw 10.3 -versioon. Jos haluat lisätä DCP-profiilin ensimmäisen käynnistyskerran jälkeen, kopioi se manuaalisesti seuraavaan sijaintiin:

Win: C:\ProgramData\Adobe\CameraRaw\CameraProfiles
Mac: /Kirjasto/Application Support/Adobe/CameraRaw/CameraProfiles

Jos haluat lisätä manuaalisesti XMP-profiilin, kopioi se seuraavaan sijaintiin:

Win: C:\ProgramData\Adobe\CameraRaw\Settings
Mac: /Kirjasto/Application Support/Adobe/CameraRaw/Settings

Tuo profiileja ja esimäärityksiä

Voit tuoda DCP- ja XMP-profiileja ja -esimäärityksiä zip-tiedostoina Tuo profiileja ja esimäärityksiä -valintaikkunassa. Avaa valintaikkuna noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Valitse Camera Raw -valintaikkunan peruspaneelissa oleva avattava Profiili-valikko.

2. Valitse Selaa.

3. Napsauta hiiren kakkospainikkeella (Windows) / komento-osoita (Mac) Profiilien selaus -paneelissa profiiliryhmien aluetta ja valitse pikavalikosta Tuo profiileja ja esimäärityksiä.

Voit myös napsauttaa hiiren kakkospainikkeella (Windows) / komento-osoittaa (Mac) Esimääritys-paneelissa ja valita Tuo profiileja ja esimäärityksiä.

4. Etsi Tuo profiileja ja esimäärityksiä -valintaikkunassa tietokoneestasi haluamasi profiili tai esimääritys ja tuo se valitsemalla Avaa.

Tuotuja profiileja voi tarkastella Profiilien selaus -paneelissa.

Huomautus:

Tuo profiileja ja esimäärityksiä -valintaikkunassa voi tuoda vain zip-tiedostoja. Jos haluat tuoda yksittäisiä profiileja tai esimäärityksiä, voit asentaa ne manuaalisesti oikeassa paikassa. Lisätietoja on kohdassa Profiilien manuaalinen asennus.