Adobe Document Cloud for Google Driven käyttäminen

Adobe Document Cloud for Google Drive on integroitu PDF-palvelupaketti, jonka avulla voit

• avata ja tarkastella PDF-tiedostoja verkossa Adoben laadukkaalla, verkkopohjaisella PDF-esikatseluohjelmalla
  • luoda Adobe PDF -tiedostoja, joissa kirjasimet, muotoilu ja asettelu pysyvät ennallaan
  • käsitellä olemassa olevia PDF-dokumentteja poistamalla, järjestelemällä tai kiertämällä PDF-tiedoston sivuja
  • yhdistää monta Google Drive -tiedostoa yhdeksi PDF-tiedostoksi, jota voi käyttää arkistointiin tai jakeluun
  • muuntaa PDF-tiedostoja erilaisiin dokumenttimuotoihin niin, että kirjasimet, muotoilu ja asettelut pysyvät ennallaan
  • lisätä PDF-tiedostoihin kommentteja muistilapuilla, korostuksilla ja vapaamuotoisella piirtotyökalulla, jolla voit kirjoittaa itsellesi muistiinpanoja, kun tarkastelet PDF-tiedostoja
  • lähettää PDF-tiedostoja allekirjoitettaviksi ja seurata niitä.

Tuetut selaimet

Adobe Document Cloud for Google Drivea tuetaan kaikissa nykyaikaisissa selaimissa, kuten Microsoft Edgessä, Chromessa, Firefoxissa ja Safarissa.

Hälytys:

1. lokakuuta 2021 alkaen Acrobat-työkalut eivät enää tue Microsoft Edge Legacy -selainta.

PDF-tiedoston avaaminen

Avaa ja tarkastele PDF-tiedostoja verkossa Adoben laadukkaalla, verkkopohjaisella PDF-esikatseluohjelmalla. Voit avata PDF-tiedoston napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Avaa sovelluksessa > Adobe Acrobat Google Drivelle.

PDF-tiedoston avaaminen

PDF-tiedosto näkyy Adobe Document Cloudin esikatseluikkunassa. Ylävalikossa voit lisätä merkintöjä, hakea sanoja sekä ladata, tulostaa ja muokata PDF-tiedostoja halutessasi järjestää sivuja, yhdistää tiedostoja, viedä PDF-tiedostoja muihin muotoihin, lähettää dokumenttisi allekirjoitettavaksi ja luoda PDF-tiedoston.

PDF-tiedostoille suoritettavat toiminnot

A. Kumoa tai tee muutokset uudelleen B. Lisää merkintöjä – Lisää tekstikommentti, lisää muistilappu, käytä korostus- ja piirtotyökaluja C. Poista piirros D. Etsi dokumentista E. Lataa PDF-tiedosto, tulosta PDF-tiedosto tai anna palautetta F. Muokkaa sivujen järjestämiseksi, tiedostojen yhdistämiseksi, PDF-tiedostojen viemiseksi ja luomiseksi sekä allekirjoitettavaksi lähettämiseksi

Useiden tiedostojen avaaminen

Jos haluat avata useita tiedostoja, valitse tiedostot, napsauta hiiren kakkospainiketta ja valitse Avaa sovelluksessa > Adobe Acrobat Google Drivelle. Tiedostot näytetään miniatyyreinä Document Cloudin esikatseluikkunassa. Muokkaa-valikosta voit tiedostotyypistä riippuen suorittaa eri toimintoja, esimerkiksi järjestää sivuja, yhdistää tiedostoja, viedä PDF-muotoon, luoda PDF-tiedoston ta lähettää allekirjoitettavaksi tiedostotyypistä riippuen.

• Jos avaat muun kuin PDF-muotoisen tiedoston, Muokkaa-valikossa näkyvät toiminnot: Yhdistä tiedostot, Muunna PDF:ksi ja Lähetä allekirjoitettavaksi.
Muun kuin PDF-muotoisen tiedoston Muokkaa-valikon toiminnot
Muun kuin PDF-muotoisen tiedoston Muokkaa-valikon toiminnot

• Jos avaat useita PDF-tiedostoja tai muita kuin PDF-muotoisia tiedostoja, Muokkaa-valikossa näkyvät Yhdistä tiedostot- ja Lähetä allekirjoitettavaksi -toiminnot.
Useiden tiedostojen avaaminen
Muun kuin PDF-muotoisten tiedostojen Muokkaa-valikon toiminnot

• Jos avaat PDF-tiedoston, Muokkaa-valikossa näkyvät kaikki käytettävissä olevat toiminnot, kuten Järjestä sivut, Yhdistä tiedostot, Vie PDF, Muunna PDF:ksi ja Lähetä allekirjoitettavaksi.
Huomautus:

Vain luku -muotoisille jaetuille tiedostoille ei voi suorittaa esimerkiksi Vie PDF-, Muunna PDF:ksi-, Järjestä PDF- tai Lähetä allekirjoitettavaksi -toimintoa. Vain luku -muotoisia tiedostoja ei voi yhdistää muihin tiedostoihin.

Tiedoston muuntaminen PDF-muotoon

Voit muuntaa Google Drive -dokumentit laadukkaiksi Adobe PDF -tiedostoiksi, joissa kirjasimet, muotoilu ja asettelu pysyvät ennallaan.

Laajennuksen avulla voit muuntaa seuraavat suositut tiedostotyypit PDF-tiedostoiksi:

Muunna PDF-tiedostoksi muodosta Tuetut tiedostotunnisteet
Microsoft Word .doc, .docx
Microsoft Excel .xls, .xlsx
Microsoft PowerPoint .ppt, .pptx
Kuvatiedostomuodot .bmp, .gif, .jpeg, .jpg, .png, .tif, .tiff
Rich Text Format .rtf
Tekstitiedosto .txt, .text
Adobe Illustrator .ai
Adobe InDesign .indd
Adobe Photoshop .psd
Täytä ja allekirjoita -lomakemuoto .form

Tiedoston PDF-muotoon muuntamisen vaiheet:

1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tiedostoa, jonka haluat muuntaa PDF:ksi, ja valitse Avaa sovelluksessa > Adobe Acrobat For Google Drive.

2. Valitse Document Cloudin esikatseluikkunasta Muokkaa Muunna PDF:ksi.

Muunna PDF:ksi

Jos olet avannut PDF-tiedoston Document Cloudin esikatseluikkunassa, Google Driven resurssienhallinta tulee näyttöön, kun valitset Muokkaa > Muunna PDF:ksi. Valitse tiedosto, jonka haluat muuntaa PDF-muotoon, ja napsauta sitten Valitse.

Valitse muunnettava tiedosto

3. Sinua pyydetään ehkä kirjautumaan Adobe Document Cloudiin. Kirjaudu Adobe ID:llä ja salasanalla sisään.

4. Tiedosto muunnetaan PDF-muotoon ja tallennetaan takaisin Google Drive -kirjastoon. Myös tiedoston esikatselu näytetään.

Huomautus:

Jos olet tiedoston/kansion omistaja ja olet valinnut muunnettavan tiedoston Google Driven jaetusta kansiosta, muunnettu PDF-tiedosto tallennetaan samaan jaettuun kansioon. Jos et ole tiedoston/kansion omistaja, muunnettu PDF-tiedosto tallennetaan Google Drive -dokumenttikirjaston kotisijaintiin.

Tiedostojen yhdistäminen PDF-muotoon

Laajennuksen avulla voit muuntaa seuraavat suositut tiedostotyypit PDF-tiedostoiksi:

Muunna PDF-tiedostoksi muodosta Tuetut tiedostotunnisteet
Microsoft Word .doc, .docx
Microsoft Excel .xls, .xlsx
Microsoft PowerPoint .ppt, .pptx
Kuvatiedostomuodot .bmp, .gif, .jpeg, .jpg, .png, .tif, .tiff
Rich Text Format .rtf
Tekstitiedosto .txt, .text
Adobe Illustrator .ai
Adobe InDesign .indd
Adobe Photoshop .psd
Täytä ja allekirjoita -lomakemuoto .form

Tiedostojen PDF-tiedostoksi yhdistämisen vaiheet:

1. Valitse Google Driven dokumenttikirjastosta tiedostot, jotka haluat yhdistää, napsauta hiiren kakkospainiketta ja valitse Avaa sovelluksessa > Adobe Acrobat Google Drivelle.

2. Valitse Document Cloudin esikatseluikkunasta MuokkaaYhdistä tiedostot.

Tiedostojen yhdistäminen PDF-muotoon

3. Sinua pyydetään ehkä kirjautumaan Adobe Document Cloudiin. Kirjaudu Adobe ID:llä ja salasanalla sisään.

4. Näyttöön tulee tiedostojen esikatselu. Käytä Yhdistä-painikkeen alapuolella olevia vaihtoehtoja järjestelläksesi tiedostot ristikko- tai luettelonäkymään Voit myös käyttää ikkunan oikeassa alakulmassa olevaa plus- tai miinus-painiketta pienoiskuvien esikatselun lähentämiseen tai loitontamiseen. Voit lisätä lisää tiedostoja napsauttamalla Lisää tiedostoja -painiketta.

Lisää yhdistettäviä tiedostoja

Valitse tiedostot Google Driven resurssienhallinnan ikkunasta ja napsauta Valitse.

Google Driven resurssienhallinnan ikkuna
    Valitse tiedostot Google Driven resurssienhallinnan ikkunasta

Jos haluat poistaa tiedostoja, valitse tiedosto ja napsauta Poista -kuvaketta. Anna uusi tiedostonimi ja valitse Yhdistä.

(Valinnainen) Jos tiedostossa on useita sivuja, sivunumerot näytetään tiedoston alla. Voit laajentaa tiedoston siirtymällä sen päälle ja napsauttamalla nuolipainiketta. Muuta vetämällä ja pudottamalla sivujärjestystä, jossa haluat sivujen näkyvän yhdistetyssä PDF-tiedostossa.

Tiedostot yhdistetään PDF-tiedostoksi ja tallennetaan takaisin Google Driven dokumenttikirjastoon. Myös tiedoston esikatselu näytetään.

Huomautus:

Jos olet tiedoston/kansion omistaja ja olet valinnut yhdistettävän tiedoston Google Driven jaetusta kansiosta, yhdistetty PDF-tiedosto tallennetaan samaan jaettuun kansioon. Jos et ole tiedoston/kansion omistaja, yhdistetty PDF-tiedosto tallennetaan Google Drive -dokumenttikirjaston kotisijaintiin.

PDF-tiedoston vienti eri dokumenttimuotoihin

Voit muuntaa PDF-tiedostot eri dokumenttimuotoihin.

Adobe PDF -laajennus suorittaa optisen tekstintunnistuksen PDF-tiedostoihin, joissa on kuvia, vektoripiirroksia, piilotekstiä tai niiden yhdistelmiä. Laajennus suorittaa optisen tekstintunnistuksen esimerkiksi skannatuista asiakirjoista luoduille PDF-tiedostoille. Laajennus suorittaa optisen tekstintunnistuksen myös tekstille, jota se ei voi tulkita siksi, että teksti on koodattu väärin lähdesovelluksessa.

Huomautus:

Optinen tekstintunnistus tarkoittaa tekstistä otettujen kuvien (skannatun tekstin) muuntamista muokattaviksi merkeiksi etsintää, korjaamista ja kopioimista varten.

Laajennuksen avulla voit viedä seuraavat tiedostotyypit PDF-tiedostosta:

Vie PDF-tiedosto muotoon

Tuetut tiedostotunnisteet

Microsoft Word

.doc, .docx

Microsoft Excel

.xlsx

Microsoft PowerPoint

.pptx

Rich Text Format

.rtf

Kuva

.jpg, .tiff, .png

PDF-tiedoston viennin vaiheet:

1. Valitse Google Driven dokumenttikirjastosta PDF-tiedosto, jonka haluat viedä, napsauta hiiren kakkospainiketta ja valitse Avaa sovelluksessa > Adobe Acrobat Google Drivelle.

2. Valitse Document Cloudin esikatseluikkunasta Muokkaa > työkalupalkista Vie PDF.

Muunna PDF-tiedosto Googlen dokumentiksi, dioiksi tai esitykseksi

3. Sinua pyydetään ehkä kirjautumaan Adobe Document Cloudiin. Kirjaudu Adobe ID:llä ja salasanalla sisään.

4. Vie PDF -tiedosto tulee näkyviin. Toimi seuraavasti:

1. Valitse haluttu tiedostomuoto avattavasta Vie muodossa -valikosta.
    2. Valitse vietävän dokumentin kieli avattavasta Dokumentin kieli -valikosta.
    Vie PDF-tiedosto muihin muotoihin, valitse kieli

5. Valitse Vie muodossa  [ valittu muoto] -painiketta.

(Esimerkiksi yllä olevassa vaiheen 4 näyttökuvassa painikkeen nimi on Vie muodossa docx.)

6. Valittu PDF-tiedosto viedään haluttuun tiedostomuotoon samalla nimellä. Viety dokumentti tallentuu automaattisesti Google Driven dokumenttikirjastoon.

Huomautus:

Jos olet tiedoston/kansion omistaja ja olet valinnut vietävän tiedoston Google Driven jaetusta kansiosta, viety PDF-tiedosto tallennetaan samaan jaettuun kansioon. Jos et ole tiedoston/kansion omistaja, viety PDF-tiedosto tallennetaan Google Drive -dokumenttikirjaston kotisijaintiin.

PDF-tiedoston sivujen järjestäminen

Voit järjestellä olemassa olevia PDF-dokumentteja poistamalla tai kiertämällä niiden sivuja tai muuttamalla sivujen järjestystä.

PDF-tiedoston sivujen järjestämisen vaiheet:

1. Valitse Google Driven dokumenttikirjastosta PDF-tiedosto, jonka haluat järjestää, napsauta hiiren kakkospainiketta ja valitse Avaa sovelluksessa > Adobe Acrobat Google Drivelle.

2. Valitse Document Cloudin esikatseluikkunasta Muokkaa > työkalupalkista Järjestä sivut.

Poista, lisää, vie tai kierrä sivuja

3. Sinua pyydetään ehkä kirjautumaan Adobe Document Cloudiin. Kirjaudu Adobe ID:llä ja salasanalla sisään.

Järjestä sivut -ikkuna tulee näyttöön. Se näyttää valitun PDF-tiedoston sivujen pikkukuvat. Voit lähentää tai loitontaa pikkukuvan esikatselua ikkunan oikeassa alakulmassa olevalla plus- tai miinus-painikkeella.

Sivujen miniatyyrit
    Sivukohtaiset komennot näytetään, kun siirryt hiirellä sivun miniatyyrin päälle.

4. Jos haluat lisätä tiedoston, napsauta Lisää -kuvaketta, valitse paikka, johon haluat lisätä sivut ja valitse sitten lisättävä tiedosto.

Tiedostojen lisääminen

Jos haluat poimia sivuja, napsauta poimi -kuvaketta ja valitse sivut, jotka haluat poimia PDF-tiedostosta.

Sivujen poimiminen PDF-tiedostosta

5. Jos haluat poistaa sivuja, toimi seuraavasti:

• Jos haluat poistaa yhden sivun, siirrä hiiriosoitin sivun miniatyyrin päälle ja napsauta sitten sivun miniatyyrinäkymässä näkyvää poistokuvaketta .
    • Jos haluat poistaa useita sivuja, valitse poistettavat sivut ja napsauta työkalupalkissa näkyvää poistokuvaketta .
  6. Jos haluat kiertää sivuja, toimi seuraavasti:

• Jos haluat kiertää yhden sivun, siirrä hiiriosoitin sivun miniatyyrin päälle ja napsauta sitten sivun miniatyyrinäkymässä olevaa Kierrä vasemmalle- tai Kierrä oikealle -kuvaketta.
    • Jos haluat kiertää useita sivuja, valitse sivut ja napsauta työkalupalkissa näkyvää Kierrä vasemmalle- tai Kierrä oikealle -kuvaketta.
  7. Jos haluat järjestellä sivut, vedä sivun miniatyyri uuteen sijaintiin. Sivut numeroidaan uudelleen.

8. Voit tallentaa muutokset olemassa olevaan tiedostoon valitsemalla Tallenna. Anna tiedoston nimi ja napsauta Tallenna. Tiedosto tallennetaan takaisin Google Driven dokumenttikirjastoon.

Huomautus:

Jos olet tiedoston/kansion omistaja ja olet valinnut järjestettävän tiedoston Google Driven jaetusta kansiosta, järjestettävä tiedosto tallennetaan samaan jaettuun kansioon. Jos et ole tiedoston/kansion omistaja, järjestetty tiedosto tallennetaan Google Drive -dokumenttikirjaston kotisijaintiin.

Dokumenttien lähettäminen allekirjoitusten hankkimista varten

Saat dokumentteihin muiden osapuolien allekirjoituksia, kun käytät Adobe Acrobat Signin pilvipalveluihin perustuvaa Lähetä allekirjoitettavaksi -työkalua. Sen avulla allekirjoittajat voivat allekirjoittaa sopimuksia missä tahansa verkkoselaimella ja mobiililaitteella. Allekirjoittajien ei tarvitse rekisteröityä tai ostaa Adoben tuotteita sopimusten allekirjoittamista varten.

Allekirjoittamista tukevat tiedostotyypit

PDF-tiedostojen lisäksi voit lähettää allekirjoitettaviksi Microsoft Office -tiedostoja, erilaisia kuvatiedostoja ja tekstitiedostoja. Tuetut tiedostotyypit ovat DOC, DOCX, RTF, XLS, XLSX, PPT, PPTX, TXT, TIFF, TIF, BMP, GIF, JPG, JPEG ja PNG.

Huomautus: Tee haluamasi muokkaukset ennen allekirjoittamista. Acrobat Sign varmentaa allekirjoitetun sopimuksen. Jos allekirjoitettua sopimusta muokataan, sen varmennus kumoutuu.

Voit allekirjoituttaa dokumenttisi muilla seuraavasti:

1. Valitse Google Driven dokumenttikirjastosta tiedosto, jonka haluat lähettää allekirjoitettavaksi, napsauta hiiren kakkospainiketta ja valitse Avaa sovelluksessa > Adobe Acrobat Google Drivelle.

2. Valitse Document Cloudin esikatseluikkunasta Muokkaa > työkalupalkista Lähetä allekirjoitettavaksi.

Lähetä PDF-dokumenttisi allekirjoitettaviksi

3. Sinua pyydetään ehkä kirjautumaan Adobe Document Cloudiin. Kirjaudu Adobe ID:llä ja salasanalla sisään.

4. Toimi Lähetä allekirjoitettavaksi -siirtymissivulla seuraavasti:

1. Lisää Vastaanottaja-kenttään vastaanottajien sähköpostiosoitteet. Oletusarvoisesti Suorita järjestyksessä -asetus on käytössä. Anna sähköpostiosoitteet siinä järjestyksessä, jossa haluat, että dokumentti allekirjoitetaan. Sähköpostiosoitteiden vieressä olevat numerot viittaavat osallistumisjärjestykseen. Jos et halua noudattaa allekirjoittamisessa mitään tiettyä järjestystä, vaihda asetukseksi Suorita missä tahansa järjestyksessä.
      (Valinnainen) Valitse Lisää minut, jos haluat lisätä myös itsesi dokumentin allekirjoittajaksi.
    2. Muuta oletustekstiä Viesti-alueella haluamallasi tavalla.
      (Valinnainen) Jos haluat lisätä myös muita ihmisiä tiedoksi, lisää heidän sähköpostiosoitteensa kopion saajien luetteloon Näytä kopio (CC) -painikkeella.
    3. (Valinnainen) Valitse Salasanasuojaus, jos haluat vastaanottajien antavan salasanan allekirjoitetun PDF-tiedoston avaamista ja tarkastelemista varten.
    4. (Valinnainen) Valitse Aseta muistutus, jos haluat määrittää, kuinka usein muistutuksia lähetetään, kunnes sopimus on viimeistelty.
    5. (Valinnainen) Valitse Esikatsele ja lisää allekirjoituskenttiä, jos haluat esikatsella sopimuksesi ja lisätä relevantteja tekstikenttiä tai allekirjoituskenttiä. Valitse Seuraava.
      Lomakekentät tunnistetaan PDF-tiedostossa automaattisesti. Sijoita tunnistetut lomakekentät PDF-dokumenttiin napsauttamalla -kuvaketta. Voit myös vetää kentät oikeassa ruudussa olevista välilehdistä ja pudottaa ne dokumentissa haluamaasi paikkaan.

Huomautus
      : Jos olet lisännyt useita dokumentteja, dokumentit muunnetaan PDF-muotoon ja yhdistetään yhdeksi tiedostoksi. Yhdistetty tiedosto avataan asianmukaisten kenttien lisäämistä varten.
    Lähetä allekirjoitettavaksi -toiminnon saapumissivu

5. Valitse Lähetä.

Sopimus lähetetty

Lähetetyn sopimuksen kopio tallennetaan Google Driven dokumenttikirjastoon, ja näyttöön tulee vahvistusvalintaikkuna. Voit suorittaa vahvistusvalintaikkunassa seuraavat toiminnot:

•  Jos haluat tallentaa sopimuksen kopion eri sijaintiin, valitse Vaihda kohdekansio. Valitse Google Driven resurssienhallinnasta haluamasi kansio ja napsauta Valitse.
    Valitse kansio

• Jos haluat seurata lähetettyä sopimusta, valitse Seuraa sopimusta.
    • Jos haluat lähettää toisen sopimuksen allekirjoitettavaksi, valitse Lähetä toinen.
    Huomautus:
    • Jos olet tiedoston/kansion omistaja ja olet valinnut lähetettävän dokumentin Google Driven jaetusta kansiosta, lähetetyn sopimuksen kopio tallennetaan Google Driven samaan jaettuun kansioon. Jos et ole tiedoston/kansion omistaja, lähetetyn sopimuksen kopio tallennetaan Google Drive -dokumenttikirjaston kotisijaintiin.
    • Vaihda kohdekansio -vaihtoehtoa ei näy, jos toimit jaetussa asemassa sisällöntuottajana.

Allekirjoittajan käyttökokemus

Allekirjoittaja saa sähköpostiviestin, joka sisältää linkin sopimuksen allekirjoittamista varten. Allekirjoittajien ei tarvitse rekisteröityä tai ostaa Adoben tuotteita sopimusten allekirjoittamista varten. He voivat allekirjoittaa sopimuksia verkkoselaimella, mobiililaitteella tai Acrobat / Acrobat Reader -tietokonesovelluksella. Jos haluat allekirjoittaa sopimuksen, valitse Tarkista ja allekirjoita.

Allekirjoittajan vastaanottama sähköpostiviesti

Allekirjoitettavaksi lähetettyjen sopimusten seuranta

Kun lähetät sopimuksen allekirjoitettavaksi, sopimuksen kopio tallennetaan Google Driven dokumenttikirjastoon. Sopimuksen tilasta riippuen sopimuksen nimeen lisätään jälkiliite (in-progress-Acrobat Sign), (completed-Acrobat Sign), (failed-Acrobat Sign) tai (expired-Acrobat Sign).

Lähetetyn sopimuksen tila Google Drivessa

Jos haluat seurata kaikkia allekirjoitettaviksi lähetettyjä sopimuksia, tee jokin seuraavista:

• Valitse Document Cloudin esikatseluikkunasta Muokkaa > Lähetä allekirjoitettavaksi > Näytä kaikki sopimukset. Näyttöön tulee Acrobat Signin Hallinta-koontinäyttö ja siihen kaikki sopimuksesi.
Näytä kaikki sopimukset

Hallitse sopimuksia
Acrobat Signin Hallinta-koontinäyttö

• Valitse lähetetyn sopimuksen vahvistusvalintaikkunasta Seuraa sopimusta. Sopimuksen tietosivu tulee näyttöön. Jos haluat näyttää kaikki sopimukset, valitse Sopimusten hallinta. Näyttöön tulee Acrobat Signin Hallinta-koontinäyttö ja siihen kaikki sopimuksesi.
Allekirjoitettavaksi lähetettyjen sopimusten seuranta

Näytä sopimuksen tiedot
Näytä sopimuksen tiedot

Kommenttien lisääminen PDF-tiedostoon

Document Cloudin kommentointitoiminnoilla voit kirjoittaa itsellesi muistiinpanoja, kun tarkastelet tai luet dokumentteja. Voit lisätä kommentteja PDF-tiedostoihin tekstikommenttien, muistilappujen, korostusten tai piirtotyökalun avulla. Voit lisätä kommentteja seuraavasti:

Huomautus:
  • Kun kaksi käyttäjää tarkastelee samaa PDF-tiedostoa samaan aikaan, kommentteja PDF-tiedostoon lisättäessä toista käyttäjää kehotetaan päivittämään sivu, jotta hän saa PDF-tiedoston uusimman version.
  • Suojattuihin tai vain luku -muotoisiin PDF-tiedostoihin ei voi lisätä kommentteja eikä niitä voi muokata. Kommentointi- ja muokkauspainikkeet on piilotettu tällaisissa tiedostoissa.
  • Mobiililaitteista ei voi lisätä kommentteja PDF-tiedostoihin selaimilla.
  • Kommenttiruutu näkyy oikealla, jos lisäät muistilappukommentin, napsautat jotakin olemassa olevaa kommenttia tai avaat tiedoston, jossa on jo kommentteja.
  1. Valitse Google Driven dokumenttikirjastosta PDF-tiedosto, jota haluat kommentoida, napsauta hiiren kakkospainiketta ja valitse Avaa sovelluksessa > Adobe Acrobat Google Drivelle.

2. Valitse työkalupalkista haluamasi merkintätyökalu napsauttamalla ja napsauta kohtaa, johon haluat lisätä muistiinpanon. Voit käyttää seuraavia kommentointitapoja:

• Tekstikommentti: napsauta ja kirjoita, minne haluat lisätä PDF-tiedostossa tekstiä.
    • Tarralappu: napsauta kohtaa, johon haluat lisätä muistiinpanon.
    • Korosta teksti: valitse korostettava teksti.
    • Piirtotyökalu: käytä tätä merkintöjen lisäämiseksi PDF-tiedostoon.
    Huomautus:

Kun käytät Lisää tekstiä -merkintää, sama teksti lähetetään kommenttina ja se näkyy kommenttiruudussa.

Lisää kommentteja PDF-tiedostoon

A. Lisää tekstikommentti B. Lisää muistilappu C. Korosta teksti D. Käytä piirtotyökalua

Kun valitset PDF-tiedostosta tekstiä, käytettävissä ovat vielä seuraavat kommentointityökalut:

• Yliviivattu teksti: yliviivaa valittu teksti.
    • Alleviivaa teksti: alleviivaa valittu teksti.
    Muut työkalut, kun valitset tekstiä PDF-tiedostosta

A. Korosta teksti B. Yliviivaa teksti C. Alleviivaa teksti D. Kopioi teksti

3. Tekstikommentti-, Korosta teksti-, Piirtotyökalu-, Yliviivaa teksti- ja Alleviivaa teksti -toiminnoilla merkintöjä tehtäessä kommentit lisätään välittömästi dokumenttiin. Muistilapulla merkintää tehtäessä kommenttiruutu näkyy oikealla. Kirjoita kommenttisi ja valitse Julkaise.

4. Document Cloud tallentaa PDF-tiedoston automaattisesti 30 sekunnin kuluttua. Jos haluat tallentaa PDF-tiedoston välittömästi, valitse työkalupalkista Tallenna.

Huomautus:

Jos olet tiedoston/kansion omistaja ja kommentoit PDF-tiedostoa Google Driven jaetusta kansiosta, tiedosto tallennetaan samaan jaettuun kansioon. Jos et ole tiedoston/kansion omistaja, PDF-tiedosto tallennetaan Google Drive -dokumenttikirjaston kotisijaintiin.

Kommenttien ulkoasun muuttaminen

Voit muuttaa kommenttien väriä seuraavasti:

1. Valitse kommentti. Näyttöön tulee ponnahdusikkuna.

Muuta kommentin väriä

Huomautus:

Vastaavasti voit valita Piirtotyökalu-merkinnän viivan paksuuden ja muuttaa sitä sekä säätää Lisää tekstiä -merkinnän kirjasinkokoa.

2. Avaa väripaneeli napsauttamalla väriä.

3. Valitse haluamasi väri ja napsauta Tallenna.

Kumoa tai tee muutokset uudelleen

Kumoa ja tee uudelleen -työkalu

• Jos haluat kumota muutokset, napsauta työkalurivin Kumoa undo.png -kuvaketta.
  • Jos haluat tehdä muutokset uudelleen, napsauta työkalurivin Tee uudelleen redo.png -kuvaketta.

Kommenttien muokkaaminen, kommenttien poistaminen tai piirroksen poistaminen

Voit muokata kommenttia seuraavasti:

• Valitse kommentti. Kommenttiruutu ilmestyy oikealle. Valitse asetusvalikosta (...) Muokkaa.
  • Jos haluat muokata Lisää teksti -merkintää, valitse tekstikommentti ja kirjoita haluamasi muutokset.

Jos haluat poistaa kommentteja, valitse kommentti ja jokin seuraavista vaihtoehdoista:

• Kommenttiruutu ilmestyy oikealle. Valitse asetusvalikosta (...) Poista.
  • Napsauta ponnahdusikkunassa poistokuvaketta .
Poista kommentti

Voit poistaa piirroksen kommentit seuraavasti:

• Valitse Poista piirros -työkalu työkaluriviltä ja vedä piirroksen poistettavien osien päältä.
Poista piirros -työkalu

Jaettujen asemien tuki

Adobe Document Cloud for Google Drivea tuetaan myös jaetuissa asemissa. Toiminnot, jotka voit suorittaa Document Cloud -integraation avulla jaetuissa asemissa oleville tiedostoille, vaihtelevat G Suiten järjestelmänvalvojan sinulle myöntämän käyttöoikeustason mukaan.

Lisätietoja jaetuista asemista ja käyttäjäroolien määrittämisestä G Suitessa on G Suiten järjestelmänvalvojan ohjeessa.

Usein kysytyt kysymykset

Jos haluat käyttää toista Google-tiliä, toimi seuraavasti:

1. Napsauta Google Apps () -kuvaketta ja valitse Adobe Acrobat. Jos et näe Adobe Acrobat -sovellusta, laajenna luetteloa valitsemalla Lisää.
  2. Adobe Acrobat for Google Driven aloitusikkuna tulee esiin.
  3. Napsauta Valitse Google Drive -tiedosto -painiketta ja valitse tili, jolle haluat kirjautua Adobe Acrobat for Google Drive -sovelluksen käyttöä varten.
Adobe Acrobat for Google Driven aloitussivu

Jos et ole ostanut Adobe Acrobat -tilausta, näet viestin ”Nykyinen sopimuksesi ei tue maksullisia työkaluja”, kun suoritat PDF-tiedostolle jonkin toiminnon. Osta jokin saatavana olevista Adobe Acrobat -sopimuksista seuraavasti:

1. Valitse Adobe Acrobatin esikatseluikkunasta Muokkaa ja sitten Näytä sopimukset.

Näytä ostettavissa olevat sopimukset

2. Näyttöön avautuu uusi selainvälilehti, joka sisältää saatavana olevat sopimukset. Valitse haluamasi sopimus ja osta se toimimalla näyttöön tulevien ohjeiden mukaan.

3. Palaa takaisin PDF-tiedoston esikatseluvälilehteen vaiheessa 1. Valitse Tarkista.

Tarkista ostamasi sopimus

Voit käyttää käytettävissä olevia työkaluja tilisi vahvistamisen jälkeen.

Poista ponnahdusikkunoiden esto Adobe Document Cloud -laajennuksen osalta käytöstä tai lisää laajennus Safari- ja Firefox-selainten poikkeusten luetteloon.

Firefox

1. Napsauta valikkopainiketta Fx57Menu ja valitse Asetukset.
  2. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus -välilehti.
  3. Tee Oikeudet-osassa jokin seuraavista:
    • Poista Estä ponnahdusikkunat -asetuksen vieressä olevan valintaruudun valinta poistaaksesi ponnahdusikkunoiden eston kokonaan käytöstä.
    • Valitse Poikkeukset. Näyttöön tulee luettelo sivustoista, joille haluat sallia ponnahdusikkunat. Lisää seuraavat palvelimet, valitse Salli ja valitse sitten Tallenna muutokset.
      • https://documentcloud.adobe.com

Safari

1. Valitse Safarin valikkopalkista Safari > Asetukset ja Laajennukset.
  2. Valitse vasemmasta ruudusta Ponnahdusikkunat. Valitse Adobe Document Cloud -laajennuksella asetukseksi Salli.

Määritä selain lisäämällä Adobe- ja Google-verkkomerkinnät luotettujen sivustojen vyöhykkeelle.

1. Avaa Ohjauspaneeli ja kaksoisnapsauta Internet-asetukset.
  2. Napsauta Suojaus-välilehteä Internet-ominaisuudet-valintaikkunasta.
  3. Valitse Luotetut sivustot > Sivustot.
  4. Lisää alla olevat osoitteet luotetulle vyöhykkeelle, jos sitä ei ole vielä lisätty.
    *.adobe.com
    *.google.com

5.  Sulje Luotetut sivustot -valintaikkuna. Valitse OK.

Etsi aakkosnumeerinen istuntotunnus virheilmoituksesta. Ota yhteyttä tukeen ja anna istuntotunnus. Istuntotunnus helpottaa ongelman perimmäisen syyn seurantaa ja selvitystä.

Etsi virheen istuntotunnus

Alla mainitut tiedostonimien muodot eivät ole sallittuja:

• erikoishakemistojen nimet ”.” ja ”..
  • tiedostonimet tai tiedostot, joiden tunniste on jokin seuraavista: CON, PRN, AUX, NUL, COM0, COM1, COM2, COM3, COM4, COM5, COM6, COM7, COM8, COM9, LPT0, LPT1, LPT2, LPT3, LPT4, LPT5, LPT6, LPT7, LPT8 ja LPT9
  • tiedostonimet, joiden lopussa on välilyönti tai piste
  • tiedostonimet, jotka alkavat pisteellä

Jos olet jaetun aseman sisältöpäällikkö, voit vaihtaa sopimuksen sijainnin vain määritetyssä jaetussa asemassa.