Selitys Creative Cloudin eri verkon päätepisteistä.

Huomautus:

Typekit on nyt Adobe Fonts, ja se sisältyy Creative Cloudiin ja muihin tilauksiin. Lisätietoja.

Esittely

Tämä asiakirja sisältää luettelot verkon päätepisteistä verkkosivustoille ja tietyille palveluille, joita tarjotaan osana Adobe Creative Cloudia. Tässä asiakirjassa lueteltujen palvelimien ja toimialueiden on oltava käytettävissä porteissa 80 ja 443, jotta asiaankuuluvat sovellukset ja palvelut toimivat oikein.

Huomautus:

Koska Creative Cloud on AWS-alustalle rakennettu palvelupohjainen sovellus, emme pysty tarjoamaan tiettyjä IP-osoitteita tai osoitealueita, koska niitä on paljon ja ne vaihtelevat jatkuvasti ajan ja alueen mukaan.

Lataa verkon päätepisteet

Lataa CCE-verkon päätepisteiden tekstitiedosto

Adobe päivittää säännöllisesti tämän asiakirjan päätepisteet. Tarvitset päivitetyn päätepisteiden sarjan, jotta voit varmistaa, että organisaatiosi loppukäyttäjille tarjotut erilaiset Adobe-sovellukset ja -palvelut pysyvät samanaikaisesti.

Napsauta alla olevaa Lataa-painiketta ladataksesi tekstitiedoston, joka sisältää päivitetyn luettelon verkon päätepisteistä. Voit käyttää sitä päätepisteiden sallimiseen tarpeen mukaan. Koska päätepisteitä päivitetään säännöllisesti, voit myös käyttää mitä tahansa tekstitiedostojen vertailutyökalua vertaillaksesi viimeisintä päätepisteluetteloa käyttämäsi tai aiemmin lataamasi luettelon kanssa.

Lataa verkon päätepisteet

Creative Cloud -palvelut

Tässä asiakirjassa käsiteltävät Creative Cloud -palvelut voidaan jakaa useisiin eri tyyppeihin:

Tyyppi

Kuvaus

Käyttöönotto

Tarjoaa pääsyn asennettaviin sovelluksiin ja päivityksiin. Esimerkki: Creative Cloud -työpöydän päivitykset ovat riippuvaisia käyttöönottopalveluista.

Lisensointi

Todentaa käyttäjät ja valtuuttaa heidät käyttämään Creative Cloud -sovelluksia ja Creative Cloud -palveluita. Esimerkki: Yksittäiset Creative Cloud -sovellukset käyttävät lisensointipalveluita vahvistaakseen, että käyttäjällä on asianmukainen käyttöoikeus käyttää asennettuja ohjelmistoja.

Ydin

Tarjoaa suoran pääsyn Creative Cloud -ominaisuuksiin. Esimerkki: Kirjasinten synkronoinnin tarjoaa ydinpalvelu. Ydinpalvelut ovat riippuvaisia Lisensointipalveluista.

Lisäpalvelut

Tarjoavat pääsyn valinnaisiin tietoihin tai ohjeisiin. Esimerkki: Adoben ohjeasiakirjat ovat lisäpalveluiden tarjoamia. Lisäpalvelut eivät ole riippuvaisia muista palveluista.

Kaikkien Adoben palveluiden ottaminen käyttöön

Lisää seuraavat päätepisteet sallittujen luetteloon, jotta saat kaikki Adobe-palvelut käyttöön:

URL

Kuvaus

*.adobesc.com

*.licenses.adobe.com

*.adobelogin.com

*.ftcdn.net

*.behance.net

*.adobedtm.com

*.demdex.net

*.demandbase.com

*.adobeoobe.com

*.macromedia.com

adbemdigitalmediarebootprod2.112.2o7.net

*.edgefonts.net

*.adobejanus.com

*.adobeccstatic.com

Katso Ei-selainpohjaiset palvelut

*.adoberevel.com

*.photoshop.com

*.adobeexchange.com

Katso Selainpohjaiset palvelut

*.adobecce.com

Tarvitaan Creative Cloudin yritysversion palveluille

*.businesscatalyst.com

*.worldsecuresystems.com

Tarvitaan Business Catalystille / Adobe Muselle

*.digicert.com

Tarvitaan HTTPS-varmenteiden asentamiseen

*.adobe.com

*.adobe.io

*.adobecc.com

fonts.adobe.com

*.typekit.net

*.typekit.com

*.omtrdc.net

*.adobetag.com

Adoben URL-osoitteet, joita tarvitaan palveluiden, kuten ohjesivujen, kirjasimien, hallintakonsolin jne. käyttöön

*.acrobat.com

*.echosign.com

*.echocdn.com

*.bam.nr-data.net

*.newrelic.com

Tarvitaan Adobe Acrobat -palveluille

*.adbecrsl.com

Tarvitaan Adobe Lightroom -palveluille

*.creativecloud.com

Tarvitaan Edge Web Fonts -kirjasinten näyttämiseen

adobe.ly

Tarvitaan Adobe Creative Cloudin yritysversiolle, kuvat jaetaan tämän mallisilla URL-osoitteilla.

*.adobeku.com

Adobe Color CC:n verkkosivusto

*.symantec.com

*.thawte.com

*.geotrust.com

*.omniroot.com

*.verisign.com

*.globalsign.com

*.godaddy.com

*.ctldl.windowsupdate.com

*.symcb.com

*.symcd.com

Tarvitaan SSL-varmenteiden ja DNS-tietojen etsimiseen. Kirjautuminen Creative Cloudiin vaatii suojatun yhteyden, mutta SSL-varmenteiden vahvistamiseksi tietokoneen, jolta kirjaudutaan, täytyy viestiä näiden palvelimien kanssa.

*.omniture.com

Adobe Analytics tarvitsee

cc-api-cp.adobe.io

s3*.amazonaws.com

indd.adobe.com

Tarvitaan InDesignille verkossa julkaisuun

Ei-selainpohjaiset palvelut

Alla on Adoben isännöimien palveluiden päätepisteet, jotka on tarkoitettu käytettäväksi muilla asiakasohjelmilla kuin selaimilla, esimerkiksi Creative Cloud -sovelluksilla. Luetellut ydinpalvelut ovat osa Creative Cloud -tarjontaa. Lueteltuja lisensointi- ja käyttöönottopalveluita käyttävät Creative Cloudin lisäksi kaikki muut Adoben sovellukset ja Adoben isännöimät palvelut. Seuraavan taulukon oikeanpuoleisimmassa sarakkeessa luetellaan sovellukset, joiden tiedetään julkaisuhetkellä käyttävän näitä verkkosivustoja.

Creative Cloudia päivitetään säännöllisin väliajoin. Siksi on mahdollista, että myös muut sovellukset, joita ei mainita, käyttävät näitä verkkosivustoja. On myös mahdollista, että Creative Cloud -sovellukset käyttävät muitakin kuin tässä lueteltuja palveluja.

Synkronoi/Tallenna/Jaa/Market

Palvelutyyppi: Ydin

Palvelut, jotka tarjoavat toiminnot tiedostojen synkronointiin, tallentamiseen ja jakamiseen Creative Cloud -tallennuksessa ja näiden toimintojen asetuksien määrittämiseen.

scproxy-prod.adobecc.com

*.adobesc.com

cc-collab.adobe.io

cc-api-cp.adobe.io

comments.adobe.io

After Effects CC

Dreamweaver CC

Illustrator CC

InDesign CC

Muse CC

Photoshop CC

Premiere Pro CC

Adobe XD CC

Kirjastopalvelut

Palvelutyyppi: Ydin

Palvelut, jotka tarjoavat tiettyjä toimintoja Creative Cloud -kirjastoille

cc-api-storage.adobe.io

assets.adobe.com

assets2.adobe.com

helpx.adobe.com

fonts.adobe.com

use.typekit.net

adobeexchange.com

*.adobesc.com

scproxy-prod.adobecc.com

cc-collab.adobe.io

adbemdigitalmediarebootprod2.112.2o7.net

polka.typekit.com

wwwimages2.adobe.com

sstats.adobe.com

assets.adobedtm.com

cdn.tt.omtrdc.net

api.demandbase.com

*.ftcdn.net

*.behance.net

dpm.demdex.net

cc-api-image.adobe.io/createagc

cc-api-image-x.adobe.io/agctosvg

Huomautus: Kirjastopalvelut ovat riippuvaisia Stock-palveluista.

After Effects CC

Illustrator CC

InDesign CC

Photoshop CC

Premiere Pro CC

Stock-palvelut

Palvelutyyppi: Ydin

Adobe Stockin avulla voit käyttää, hallita ja ostaa tekijänoikeusmaksuttomia resursseja saumattomasti Creative Cloud -sovelluksissa.

stock.adobe.com

ims-na1.adobelogin.com

adobeid-na1.services.adobe.com

cc-api-assets.adobe.io

a3.behance.net

api.behance.net

adobe.demdex.net

sstats.adobe.com

dpm.demdex.net

assets.adobedtm.com

adobe.tt.omtrdc.net

as.ftcdn.net

as1.ftcdn.net

p.typekit.net

use.typekit.net

store1.adobe.com

adobe.com

bam.nr-data.net

*.adobe.io

*s3*.amazonaws.com

After Effects CC

Illustrator CC

InDesign CC

Photoshop CC

Premiere Pro CC

Kirjasinpalvelut

Palvelutyyppi: Ydin

Palvelut verkkokirjasimille

fonts.adobe.com

api.typekit.com

use.edgefonts.net

ocsp.verisign.com

adobetag.com

ocsp.globalsign.com/rootr1

adobe.demdex.net

ans.oobesas.adobe.com

After Effects CC

Dreamweaver CC

Illustrator CC

InDesign CC

Muse CC

Photoshop CC

Premiere Pro CC

Creative SDK

Palvelutyyppi: Ydin

Palvelut, joiden avulla laajennetaan Creative Cloud -palveluja

api.adobe.io

Lisäosakauppapalvelu

Palvelutyyppi: Ydin

Adobe Exchange -verkkosivuston ja siellä myytävien lisäosien käyttämät palvelut

adobeexchange.com/api

Audition CC

Dreamweaver CC

Edge Animate CC

Flash Professional CC

Illustrator CC

InCopy CC

InDesign CC

Lightroom Muse CC

Photoshop CC

Prelude CC

Premiere Pro CC

Työpöytäsovelluksen lisensointipalvelut

Palvelutyyppi: Lisensointi

Lisensointipalvelut aktivointipalveluita käyttäville työpöytäsovelluksille

*.licenses.adobe.com

Kaikki

Palvelut, joita käytetään rekisteröimään Adobe ID -tunnukset, joille delegoidaan tuote

api-cna01.adobe-services.com

supportanyware.adobe.io

Kaikki

Adobe Application Manager tarvitsee  www.adobe.com Kaikki

Todentamis- ja valtuutuspalvelut

Palvelutyyppi: Lisensointi

Adoben isännöimät todentamis- ja valtuutuspalvelut

*.adobelogin.com

ims-na1.adobelogin.com

ims-prod06.adobelogin.com

ims-prod07.adobelogin.com

adobeid-na1.services.adobe.com

na1e-acc.services.adobe.com

na1r.services.adobe.com

ams.adobe.com

oobe.adobe.com

federatedid-na1.services.adobe.com

adobelogin.prod.ims.adobejanus.com

services.prod.ims.adobejanus.com

www-prod.adobesunbreak.com

*.okta.com

*.oktacdn.com

*.oktapreview.com

Kaikki

Käyttöönotto- ja toimituspalvelut

Palvelutyyppi: Käyttöönotto

Isännöinti Creative Cloudin käyttöönotto- ja toimituspalveluille sekä Creative Cloud Packagerille

ccmdls.adobe.com

ccmdl.adobe.com

*.oobesaas.adobe.com

swupmf.adobe.com

swupdl.adobe.com

prod.acp.adobeoobe.com

oobe.adobe.com

lm.licenses.adobe.com

exception.licenses.adobe.com

cs.licenses.adobe.com

pubcerts.licenses.adobe.com

*.productrouter.adobe.com

workflow.licenses.adobe.com

resources.licenses.adobe.com

s3.amazonaws.com

ffc-icons.oobesaas.adobe.com

cdn-ffc.oobesaas.adobe.com/*

acc.adobeoobe.com

armmf.adobe.com

ardownload.adobe.com (vain HTTP)

ardownload2.adobe.com (vain HTTPS)

Kaikki

Team Projects -palvelu

Palvelutyyppi: Videoyhteistyö

Palvelu, joka tarjoaa Creative Cloud -sovelluksiin integroitua yhteistyöllä toimivaa videoiden muokkausta tiimeille ja yritysasiakkaille.

adobe.com

amazonaws.com

adobe.io

cc-api-sharedproductions-prerelease.adobe.io

cc-api-teamprojects.adobe.io

cc-api-teamprojects-ue1.adobe.io

cc-api-teamprojects-ew1.adobe.io

cc-api-teamprojects-an1.adobe.io

docs.aws.amazon.com/general/latest/gr/

rande.html#s3_region

After Effects CC

Premiere Pro CC

Prelude CC

Media Encoder CC

Selainpohjaiset palvelut

Alla on ylätason URL-osoitteet Adoben verkkosivustoille, jotka tarjoavat pääsyn Creative Cloud -palveluihin ja joihin pääsee selaimesta. Oikeanpuoleisimmassa sarakkeessa luetellaan sovellukset, joiden tiedetään julkaisuhetkellä käyttävän näitä verkkosivustoja. Creative Cloudin päivitysten vuoksi on mahdollista, että myös muut sovellukset, joita ei mainita, käyttävät näitä verkkosivustoja.

Creative Cloud

Palvelutyyppi: Ydin, Lisäpalvelut

Creative Cloudin pääverkkosivusto.

Näiden URL-osoitteiden estäminen estää pääsyn tallennustilaan useimmista tai kaikista synkronointi-, tallennus- ja jakamispalveluista, pääsyn järjestelmänvalvojan käyttäjien ja tiimien hallintapaneeliin sekä pääsyn muihin Creative Cloud -verkkosivuston kautta käytettäviin toimintoihin. Se ei estä käyttämästä Adobe-kirjasinten kaltaisia palveluita, joilla on omat yhteysosoitteensa. Jos haluat estää synkronoinnin, tallennuksen tai jakamisen käytön estämättä käyttäjätilien hallintaa, varmista, että järjestelmänvalvojat jäävät eston ulkopuolelle.

adobe.com

assets.adobe.com

assets2.adobe.com

creative.adobe.com

spark.adobe.com

myportfolio.com

Kaikki

Stock-palvelut

Palvelutyyppi: Ydin

Adobe Stockin avulla voit käyttää, hallita ja ostaa tekijänoikeusmaksuttomia resursseja saumattomasti Creative Cloud -sovelluksissa

stock.adobe.com

ims-na1.adobelogin.com

adobeid-na1.services.adobe.com

cc-api-assets.adobe.io

a3.behance.net

api.behance.net

adobe.demdex.net

sstats.adobe.com

dpm.demdex.net

assets.adobedtm.com

adobe.tt.omtrdc.net

as.ftcdn.net

as1.ftcdn.net

fonts.adobe.com

p.typekit.net

use.typekit.net

store1.adobe.com

adobe.com

bam.nr-data.net

*.adobe.io

*s3*.amazonaws.com

After Effects CC

Illustrator CC

InDesign CC

Photoshop CC

Premiere Pro CC

Behance

Palvelutyyppi: Ydin

Behance on verkkoalusta, jonka avulla luovien alojen ammattilaiset ympäri maailman voivat esitellä töitään ja löytää ja seurata muiden töitä. Useiden alojen luovat ammattilaiset voivat jakaa niin keskeneräisiä töitä kuin valmiita portfolioita.

Monet muut verkkosivustot, kuten esimerkiksi AdWeek ja LinkedIn, käyttävät Behancea portfolioiden esittelyyn.

HUOMAUTUS: Behance-käyttäjät voivat ladata ja jakaa käyttäjien luomia sisältöjä, jotka eivät sovi alle 18-vuotiaille ja jotka eivät välttämättä ole laillisia kaikissa maissa. Lisätietoja Behancen sisältökäytännöistä on osoitteessa behance.net.

prosite.com

Creative Cloud -työpöytä

Illustrator CC

InDesign CC

Photoshop CC

Adobe Story CC Plus

Palvelutyyppi: Ydin

Yhteiskäyttöinen komentosarjakehitystyökalu, jolla luodaan aikatauluja ja tuotantoraportteja ja mahdollistetaan yhteistyö verkon kautta.

story.adobe.com

Premiere Pro CC

Prelude CC

PhoneGap Build

Palvelutyyppi: Ydin

Pilvipohjainen palvelu, joka on rakennettu PhoneGap-alustalle ja jonka avulla voit helposti kehittää mobiilisovelluksia pilvessä.

build.phonegap.com

Dreamweaver CC

Adobe-kirjasimet

Palvelutyyppi: Ydin

Verkkosivustoilla käytettävien isännöityjen kirjasinten tilauspohjainen kirjasto.

fonts.adobe.com

typekit.com

use.typekit.net

use.typekit.com

p.typekit.net

data.typekit.net

state.typekit.net

polka.typekit.net

polka.typekit.com

api.typekit.com

dnzuu5synxxfk.cloudfront.net

Creative Cloud -työpöytä

After Effects CC

Dreamweaver CC

Illustrator CC

InDesign CC

Muse CC

Photoshop CC

Premiere Pro CC

Business Catalyst

Palvelutyyppi: Ydin

Business Catalyst -palvelu on yhtenäinen isännöintialusta, jonka avulla voit luoda sivustoja haluamassasi muokkausympäristössä ilman palvelinkoodausta.

businesscatalyst.com

Dreamweaver CC

Muse CC

Digital Publishing Suite

Palvelutyyppi: Ydin

Mahdollistaa iPad-sovellusten, kuten esitteiden, portfolioiden, vuosikirjojen ja vuosikertomusten, luomisen, kehittämisen ja toimittamisen. Creative Cloud -jäsenyyden avulla voit luoda rajoittamattoman määrän iPad-sovelluksia ja lähettää ne Apple App Storeen.

digitalpublishing.acrobat.com

InDesign CC

Revel

Palvelutyyppi: Ydin

Macille, iPadille ja iPhonelle tarkoitettu kuvanjakosovellus mahdollistaa pääsyn verkon kautta AdobeRevel.comiin ja valokuvien yksityisen jakamisen siellä sekä julkaisemisen Facebookissa, Flickrissä, Twitterissä tai Tumblrissa.

adoberevel.com

Lightroom

Adobe Color CC

Palvelutyyppi: Ydin

Tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden tuottaa, nimetä, merkitä ja jakaa väriteemoja verkossa. Integroitujen tuotteiden avulla käyttäjät voivat käyttää Adobe Coloria työpöytäsovelluksen sisäänrakennetuilla paneeleilla ja ladata julkisia väriteemoja Adobe Swatch Exchange (ASE) -tiedostoina tuodakseen ja käyttääkseen teemoja omissa töissään.

color.adobe.com

Photoshop CC

Illustrator CC

InDesign CC

After Effects CC

Flash Pro

Acrobat.com

Palvelutyyppi: Ydin

Voit luoda, yhdistää ja viedä PDF-tiedostoja, luoda ja jakaa lomakkeita ja tallentaa ja jakaa tiedostoja verkossa.

acrobat.com

Acrobat

EchoSign

Palvelutyyppi: Ydin

Mahdollistaa ohjelmistojen sähköisen allekirjoittamisen verkossa. Voit lähettää, allekirjoittaa sähköisesti, seurata ja arkistoida asiakirjoja ja sopimuksia turvallisesti.

echosign.adobe.com

Acrobat

Hallintakonsoli

Palvelutyyppi: Lisensointi

Sivusto, jolla IT-henkilöstö hallinnoi Adobe Enterprise ID -tunnuksia Creative Cloudia yritysten käyttöoikeuksille

aedash.adobe.com

*.services.adobe.com

prod.acp.adobeoobe.com

lcs-entitlement.adobe.io/v1/user

lcs-entitlement.adobe.io/v1/trial

lcs-cops.adobe.io

lcs-robs.adobe.io

lcs-entitlement.adobe.io

lcs-ulecs.adobe.io

Adoben lisensointisivusto

Palvelutyyppi: Lisensointi

Määrälisenssiasiakkaat voivat seurata tilitietoja Adoben lisensointisivuston (LWS) kautta.

licensing.adobe.com

Adoben julkinen verkkosivusto

Palvelutyyppi: Lisäpalvelut

Adoben julkinen verkkosivusto. Toinen URL-osoite on Adoben julkisen verkkosivuston viittaama kuvantallennussivusto.

adobe.com

wwwimages.adobe.com

Adobe Store

Palvelutyyppi: Lisäpalvelut

Verkossa oleva Adobe Store

store.adobe.com

store1.adobe.com

store2.adobe.com

store3.adobe.com

Photoshop-verkkosivusto

Palvelutyyppi: Lisäpalvelut

Photoshopin kuvankäsittelypalveluiden sivusto

photoshop.com

Kolmansien osapuolten sivustot

Seuraava taulukko on epätäydellinen luettelo kolmansien osapuolten sivustoista, joita yksi tai useampi Creative Cloud -sovellus käyttää. Adobe ei ylläpidä tai valvo yhtään näistä sivustoista eikä yksikään näiden sivustojen tuotteista tai palveluista ole osa Adobe Creative Cloudia. Linkit näihin sivustoihin tarjotaan helpottamaan luovan sisällön käyttöä kolmannen osapuolen kanssa tai tarjoamaan lisätietoja Creative Cloud -yhteensopivista kolmannen osapuolen työkaluista. Kummassakin tapauksessa ne ovat valinnaisesti mukana täydentämässä käyttäjän Creative Cloud -kokemusta.

access.imageclub.com play.google.com www.flickr.com
chrome.google.com soundcloud.com www.freedb.org
developer.apple.com subversion.tigris.org www.ietf.org
framework.zend.com twitter.com www.microsoft.com
ftp.yourdomain.com www.amazon.com www.mp3licensing.com
itunes.apple.com www.apple.com www.python.org
jquerymobile.com www.color.org www.rulesforuse.org
maps.google.com www.eclipse.org www.shutterfly.com
msdn.microsoft.com www.facebook.com www.zoomify.com
www.evidon.com www.betrad.com *.uservoice.com

Alueelliset päätepisteet

Monet edellä olevissa taulukoissa luetelluista päätepisteistä käyttävät maailmanlaajuisesti määritettyjä isäntänimiä, jotka voidaan ratkaista eri tavoin eri puolilla maailmaa. Esimerkiksi URL-osoitteet adoberevel.com, acrobat.com ja adobe.com ratkaistaan maantieteellisesti määritellyiksi sivustoiksi www.adoberevel.com, www.acrobat.com ja www.adobe.com. Jotta palomuurisäännöt olisivat tehokkaita, niiden on estettävä pääsy alueellisiin päätepisteisiin maailmanlaajuisten päätepisteiden lisäksi.

Tämän lisäksi Adobe-palveluita isännöidään toiminnan varmistamiseksi useilla eri alueilla sijaitsevilla palvelimilla. Nämä isännät voivat vaihdella kuormituksen mukaan. Käytä käyttöjärjestelmien NSLOOKUP-komentoa saadaksesi ajantasaista tietoa käytössä olevista alueellisista IP-osoitteista.

Yhteenveto

Yritysympäristöissä käytetään tyypillisesti Adoben hallintakonsolia, kun määritellään palveluita, joita käyttäjien halutaan päästä käyttämään. Joidenkin ydinpalveluiden käyttöä ei kuitenkaan voi estää hallintakonsolilla. Palomuuri voidaan määrittää estämään osa näistä päätepisteistä ja siten estää käyttäjiltä Creative Cloud -palveluiden käyttö. Lisätietoja saa englanninkielisestä artikkelista Controlling Access to Creative Cloud Services (Creative Cloud -palveluiden käytön hallinta), joka on ladattavissa Adobe.com-sivustolta osoitteesta http://www.adobe.com/go/cce_securedeployment. Tässä asiakirjassa lueteltujen palveluiden ja verkkosivustojen estäminen ei estä Creative Cloud Packagerin pääsyä työpöytäsovelluksiin.

Adobe tarjoaa edelleen hyödyllisiä päätepistetietoja asiakkaille, jotta he voivat määrittää ja hallita Creative Cloud -asennuksia sisäisten standardiensa mukaisesti. Tämä artikkeli kehittyy ajan myötä, ja suosittelemme, että otat yhteyttä Adobe-tukeen, jos sinulla on lisäkysymyksiä.