Vain aidot Adobe-sovellukset ja -palvelut tarjoavat uusimmat ominaisuudet ja toiminnot sekä tukipalvelujen käyttöoikeuden. Lisäksi ne tarjoavat lisäsuojaa haittaohjelmia ja viruksia vastaan.

Yleisiä kysymyksiä

Ohjelmistopiratismiksi kutsutaan esimerkiksi seuraavia tapauksia:

• Ohjelmistoa on muokattu tai käsitelty.
  • On käytetty varastetuiksi tiedettyjä sarjanumeroita tai tilejä.
  • Käyttö ei ole lisensoinnin käyttöehtojen mukaista.

Ohjelmistopiratismi altistaa yritykset ja kuluttajat turvallisuusuhkille, kuten haittaohjelmille ja viruksille, sekä johtaa tehokkuuden vähenemiseen.

Aito Adobe-ohjelmisto on laillisen käyttöoikeuden sisältävä ohjelmisto, joka on ostettu suoraan Adobelta tai valtuutetulta jälleenmyyjältä. Vain aidot Adobe-sovellukset ja -palvelut tarjoavat uusimmat ominaisuudet ja toiminnot sekä tukipalvelujen käyttöoikeuden. Lisäksi niiden tietoturvaominaisuudet ovat ajan tasalla.

Muun kuin aidon ohjelmiston käyttäminen ei ole missään tapauksessa laillista riippumatta siitä, miten käyttäjä tai organisaatio on sen hankkinut tai käyttää sitä.

Voit varmistaa Adobe-ohjelmiston aitouden ostamalla sen suoraan Adobe.com-sivustosta tai valtuutetulta jälleenmyyjältä. Adobe pyrkii suojaamaan käyttäjiä rikollisilta myyjiltä ja varmistamaan, että myytävänä on ainoastaan aitoja Adoben ohjelmistoja.

• Jos olet saanut Adobelta ilmoituksen, jonka mukaan ohjelmistosi ei ole aito, katso lisätietoja napsauttamalla ilmoituksessa olevaa linkkiä. Sen kautta pääset myös ostamaan aidon Adobe-ohjelmiston tai pyytämään lisätietoja Adobelta.
  • Jos organisaatiossasi joku muu (kuten IT-päällikkö) vastaa ohjelmistohankinnoista, sinun kannattaa ensin ottaa häneen yhteyttä.
  • Jos sait ilmoituksen ohjelmiston asennuksen yhteydessä, Adobe on estänyt sarjanumeron väärinkäytön takia. Katso ratkaisuvaihtoehdot napsauttamalla ilmoitusta.

Kuinka Adobe voi auttaa vähentämään piratismia?

Adobe pyrkii pysäyttämään Adoben sovellusten ja palvelujen luvattoman myynnin ja auttamaan petoksen uhreiksi joutuneita käyttäjiä.

Adobelle on tärkeää, että asiakkaat saavat Adobe-sovellusten ja -palvelujen parhaan käyttökokemuksen. Siksi se kehittää ohjelmia, joiden tarkoituksena on varmistaa, että asiakkaille tarjotaan aina koulutusta, tietoa ja tietoturvaa. Esimerkkejä ohjelmista:

• muiden kuin aitojen ohjelmistojen jälleenmyyjien tutkiminen ja asettaminen syytteeseen
  • laittomasti saatujen tai muodostettujen sarjanumeroiden estäminen
  • ilmoittaminen asiakkaille asennuksen ja tuotteen käytön yhteydessä heidän käytössään olevista muista kuin aidoista ohjelmistoista ja ratkaisuvaihtoehtojen tarjoaminen.

Aito Adobe-ohjelmisto on laillisen käyttöoikeuden sisältävä ohjelmisto, joka on ostettu suoraan Adobelta tai valtuutetulta jälleenmyyjältä. Vain aidot Adobe-sovellukset ja -palvelut tarjoavat uusimmat ominaisuudet ja toiminnot sekä tukipalvelujen käyttöoikeuden. Lisäksi niiden tietoturvaominaisuudet ovat ajan tasalla.

Vain aidot Adobe-ohjelmistot tarjoavat uusimmat ominaisuudet ja toiminnot sekä tukipalvelujen käyttöoikeuden. Lisäksi niiden tietoturvaominaisuudet ovat ajan tasalla.

Muiden kuin aitojen ohjelmistojen käyttö on riskialtista sekä käyttäjille että organisaatioille. Epäaitoja ohjelmistoja on usein muokattu, mistä saattaa aiheutua esimerkiksi seuraavia ongelmia:

• lisääntynyt riski altistua viruksille ja vakoiluohjelmille, jotka voivat tuhota ja vaarantaa tietoja
  • lisääntynyt ohjelmiston virheellisen toiminnan tai täydellisen toimimattomuuden mahdollisuus.

Tietoja Adoben ohjelmistoja koskevista ilmoituksista – asennuksen yhteydessä näkyvät ilmoitukset

Virheelliset sarjanumerot ovat sarjanumeroita, joiden käytön Adobe on estänyt väärinkäytön takia. Kun Adobe huomaa väärinkäytön, virheelliset sarjanumerot poistetaan käytöstä. Asiakas saattaa huomata vasta ohjelmiston asennuksen tai uudelleenasennuksen yhteydessä, että sarjanumero on poistettu käytöstä. Tällöin ongelma kannattaa ratkaista ohjeiden mukaisesti.

Muut kuin aidot ohjelmistot toimivat normaalisti, kunnes Adobe tunnistaa virheellisen sarjanumeron ja poistaa sen käytöstä. Kun sarjanumero on poistettu käytöstä, ohjelmistoa ei voi asentaa ensimmäistä kertaa tai uudelleen.

Tietoja Adoben ohjelmistoja koskevista ilmoituksista – tuotteen käytön aikana näkyvät ilmoitukset

Adobe tekee varmennustestejä ja ilmoittaa käyttäjille ja organisaatioille näiden käytössä olevista epäaidoista ohjelmistoista. Se tarkistaa, onko ohjelmistoa muokattu ja onko käyttöoikeus asianmukainen. Näyttöön tuleva ilmoitus kertoo, että muu kuin aito ohjelmisto on tunnistettu.

Adoben tekemien varmennustestien avulla tunnistetaan, onko asennettu Adobe-sovellus aito. Kun testissä huomataan, että sovellus ei ole aito, asiakkaalle näytetään ilmoitus, joka sisältää vaihtoehtoja ongelman ratkaisemiseen. Ilmoitusten lisäksi asiakkaat voivat seurata varmennusprosessin etenemistä Järjestelmän valvonnassa (macOS) tai Tehtävienhallinnassa (Windows).

Jos näyttöön on tullut ilmoitus, järjestelmästä on löytynyt ohjelmisto, joka ei ole aito.

Jos käyttäjä tietoisesti ohittaa tällaiset ilmoitukset ja varoitukset, Adobe voi ryhtyä tarvittaviin toimiin ja esimerkiksi estää pääsyn ohjelmistoon, joka ei ole aito.