Creative_Cloud_mnemonic_RGB_128px

InDesign CC -päivitys saatavilla

Lisätietoja on uusien ominaisuuksien yhteenvedossa.

Asetusten synkronointi Adobe Creative Cloudin avulla

Uutta InDesign CC:ssä

Uuden Synkronoi asetukset -toiminnon avulla käyttäjät voivat synkronoida omat asetuksensa Creative Cloudin avulla. Jos käytössä on kaksi tietokonetta, esimerkiksi yksi kotona ja toinen työpaikalla, Synkronoi asetukset -toiminnon avulla samat asetukset on helppo synkronoida molempiin tietokoneisiin. Jos vanha tietokone korvataan uudella ja InDesign asennetaan uudelleen, voit määrittää kaikki omat asetukset nopeasti uuteen tietokoneeseen muutamalla painikkeen painalluksella.

Lisätietoja on artikkelissa Asetusten synkronointi Adobe Creative Cloudin avulla.

Uudistettu käyttöliittymä

InDesign CC:n parannetut ominaisuudet

InDesignin käyttöliittymässä on nyt oletusarvoisesti tumma teema, joka on yhdenmukainen muiden tuotteiden, kuten Photoshopin, Illustratorin ja Premiere Pron, viimeisimpien muutosten kanssa. Teema luo aiempaa miellyttävämmän visuaalisen käyttökokemuksen, erityisesti kun käsitellään kirkkaita värejä ja värikkäitä julkaisuja. Lisäksi uusi käyttöliittymä helpottaa sovellusten yhteiskäyttöä.

Tumma ja keskivaalea käyttöliittymä
Vaalea ja keskitumma käyttöliittymä

Käyttöliittymän uudet väriteemat ovat tumma, keskivaalea, vaalea ja keskitumma

Käyttöliittymän kirkkautta on helppo muuttaa halutun sävyiseksi Asetukset-valintaikkunan Liittymä-kohdassa. Taittopöydän alueen sävyn voi määrittää käyttöliittymän kirkkauden mukaiseksi Sovita leikepöytä teemaväriin -asetuksen avulla. Jos haluat käyttää perinteistä InDesignin (CS6:n ja sitä vanhempien versioiden) taittopöydän väriä, voit poistaa tämän asetuksen valinnan.

Käyttöympäristön parannukset

InDesign CC:n parannetut ominaisuudet

HiDPI-tuki

InDesign sisältää nyt natiivin tuen suuren erottelukyvyn näytöille, mikä mahdollistaa uusien huipputarkkojen näyttötekniikoiden hyödyntämisen. Ominaisuus on tällä hetkellä käytettävissä vain Mac OS -ympäristössä (esimerkiksi MacBook Pro -tietokoneissa, joissa on Retina-näyttö). Tällaisilla laitteilla voit työskennellä ainutlaatuisen terävässä ja selkeässä suunnitteluympäristössä. Voit tarkastella tekstiä ja yksityiskohtaisia kuvituksia erittäin tarkassa näkymässä, jonka ansiosta myös värit ja sävyt näyttävät aiempaa eloisimmilta.

64-bittisten Mac- ja Windows-käyttöjärjestelmien tuki

InDesign, InCopy ja InDesign Server ovat nyt 64-bittisiä sovelluksia ja voivat hyödyntää yli kolmea gigatavua RAM-muistia sekä Mac- että Windows-tietokoneissa. Kaikki InDesignin toiminnot toimivat 64-bittisessä tilassa. 64-bittisen arkkitehtuurin tuki nopeuttaa yleistä tietojenkäsittelyä ja kasvattaa sovelluksen käytettävissä olevan RAM-muistin määrää. Tämä tehostaa prosesseja ja helpottaa useiden suurten tiedostojen käsittelemistä samanaikaisesti.

QR-koodit

Uutta InDesign CC:ssä

Voit luoda ja muokata korkealaatuista QR-koodigrafiikkaa suoraan InDesignissa. Luotu QR-koodikohde on suuren tarkkuuden grafiikkaobjekti, joka toimii samalla tavalla kuin InDesignin vektorikuvat. Objektit ovat helposti skaalattavissa ja niihin voidaan käyttää värejä. Voit lisätä objektiin myös tehosteita, läpinäkyvyyden ja tulostusmääritteitä, kuten päällepainatuksen, spottivärit ja lihotuksen.

Luo QR-koodi -toiminto on käytettävissä kohdassa Valikko > Objekti sekä hiiren kakkospainikkeen valikossa, kun tyhjä kehys on valittuna.

Luo QR-koodi -valintaikkuna

Kun QR-koodi sijoitetaan julkaisuun, sitä käsitellään perinteisenä EPS-objektina, paitsi että sisältötiedot näyttävä työkaluvihje tulee näyttöön, kun osoitin viedään objektin päälle.

QR-koodigrafiikka

Lisätietoja saat katsomalla videon QR-koodien luomisesta tai lukemalla artikkelin QR-koodien luominen.

Kirjasin-valikon parannukset

InDesign CC:n parannetut ominaisuudet

Kirjasin-valikkoon on tehty useita parannuksia. Esimerkiksi kirjasinten näyttötapaa, etsimistä ja valintaa on parannettu. Voit määrittää kirjasimia suosikkikirjasimiksi, ja käyttää kirjasimia valittuun tekstiin kirjasinten selaamisen aikana, jolloin näet heti, miltä valittu kirjasin näyttää asettelussa.

Tärkeimmät parannukset

• Kirjasinten etsiminen nimen minkä tahansa kohdan mukaan
  • Kirjasinten näyttäminen perheinä alivalikossa
  • Kirjasinvalinnan käyttäminen valitussa tekstissä nuolinäppäimien avulla
  • Suosikkikirjasinten hallinta

Uusi Kirjasimet-valikkoelementti

Uusi kirjasinelementti on lisätty Merkki-paneeliin ja Ohjauspaneeliin. Elementissä on neljä osaa

Kirjasimet-valikkoelementti
  1. Kahden käytettävissä olevan hakutilan valintapainike.
  2. Tekstikenttä valitun kirjasimen nimen näyttämiseen tai hakusanan kirjoittamiseen.
  3. Tyhjennä haku -kuvake, joka näkyy vain silloin, kun hakukenttään on kirjoitettu tekstiä.
  4. Avattavan luettelon nuolipainike, joka näyttää kirjasinluettelon joko kaikista kirjasimista tai hakutuloksista.

Avattavan luettelon nuolipainikkeen valitseminen silloin, kun hakukenttään ei ole kirjoitettu mitään, tuo näkyviin ponnahdusluettelon kaikista asennetuista kirjasimista.

Asennettujen kirjasinten ponnahdusluettelo

Kirjasinten hakeminen on helppoa

Halutun kirjasimen etsiminen on entistä helpompaa. Käytettävissä on kaksi hakutilaa:

• Hae kirjasimen koko nimeä: etsii vastaavuuksia mistä tahansa kohtaa kirjasimen nimeä. Kun kirjoitat tekstiä, hakua vastaavien kirjasinten nimet näkyvät ponnahdusluettelossa.
  • Hae vain ensimmäistä sanaa: ensimmäinen hakutulos alkaa kirjoitetulla hakutekstillä ja jäljellä oleva osa kirjasimen nimestä täytetään automaattisesti.
Etsi asetukset

Uuden haun käyttäminen

Kun tyhjennät kirjasimen nimen ja alat kirjoittaa, hakutulokset tulevat näkyviin ponnahdusluetteloon. Hakuelementissä näkyvän Risti-kuvakkeen avulla tulokset voi tyhjentää kätevästi uutta hakua varten. Hakutulokset näytetään jäsentämättömänä luettelona (ilman kirjasinten ryhmittelyä perheisiin). Esimerkiksi Ebrima-kirjasinperheessä on kaksi tyyliä, Regular ja Bold. Kun haet Ebrima-kirjasinta, Regular ja Bold näkyvät erillisinä tuloksina, eikä niitä ryhmitetä Ebrima-kirjasimeksi.

Jäsentämätön kirjasinluettelo

Kirjasinten selaaminen ja käyttäminen

Voit selata kirjasinluetteloa nuolinäppäimillä. Kun kirjasintyyli valitaan, sitä käytetään asettelun tai julkaisun valitussa tekstissä esikatseluna. Kirjasimen nimen napsauttaminen tai Enter-näppäimen painaminen vahvistaa kirjasintyylin valinnan ja sulkee Kirjasinluettelo-ponnahdusluettelon.

Suosikkikirjasinten hallinta

Voit lisätä tai poistaa kirjasimia suosikkiluettelosta napsauttamalla kirjasinluettelon suosikkikuvaketta (tähti). Kun napsautat avattavan luettelon nuolta, suosikiksi merkittyjen kirjasinten kohdalla näkyy mustalla korostettu suosikkikuvake.

Suosikkikirjasimien luettelo

Kirjasinperheeseen kuuluvan kirjasimen lisääminen suosikiksi lisää koko kirjasinperheen suosikkiluetteloon. Vastaavasti kirjasimen poistaminen poistaa koko kirjasinperheen.

Kirjasinperhe suosikkina

EPUB-tiedostojen parannukset

InDesign CC:n parannetut ominaisuudet

EPUB-viennin työnkulkua on yksinkertaistettu: aiempiin toimintoihin on tehty useita parannuksia ja viennin hallintaa on parannettu. Lisäksi mukana on muutamia täysin uusia toimintoja.

Sisällysluettelojuttujen tuki

Sisällysluettelojuttua on uudistettu niin, että kaikki aiemmin luodut ja muokatut sisällysluettelot viedään nyt samalla tavalla kuin muutkin jutut. Jos sisällysluettelojutun osia kopioidaan ja liitetään muualle, PDF:n sivulle ja lähdekappaleisiin (jos kyseessä on EPUB-vienti) viittaavat hyperlinkit pysyvät toiminnassa.
NCX (navigointi) -tiedosto, jota tarvitaan EPUB-paketissa, ei voi käyttää aiemmin luotua sisällysluetteloa, vaan se luodaan käyttämällä sisällysluettelon tyyliä, kuten CS6:ssa.

• Jos et halua käyttää sivunumeroja sisällysluettelossa, voit poistaa ne manuaalisesti tai luoda sisällysluettelon ilman sivunumeroita.
  • CS6:ssa ja sitä aiemmissa versioissa luodut sisällysluettelojutut on luotava uudelleen InDesign CC:ssä, jotta linkit toimivat oikein.

Hakemistojuttujen tuki

Viedyt EPUB-tiedostot tukevat nyt hakemistojuttuja. Hakemiston termeihin viittaavat hyperlinkit näkyvät viedyssä tiedostossa. Termien viittaukset sisältöön säilyvät kappaletasolla.

Vienti ilman CSS:ää

Kun viet InDesign-julkaisun tai -kirjan EPUB- tai HTML-muotoon, voit jättää CSS:n luomatta. Tällöin vain tyyleihin liitetyt luokat merkitään HTML-nimiöihin, eikä ohittavia luokkia luoda. Näin viety tiedosto on siistimpi ja valmis käytettäväksi ulkoisen CSS-tyyliarkin kanssa.

CSS-asetus EPUB-vientiasetukset-valintaikkunassa

Käytä CSS:ssä

Käytä CSS:ssä -valintaruutu on lisätty Merkki-, Kappale- ja Objekti-valintaikkunoiden Vie nimiöinti -kohtaan. Jos haluat sisällyttää tyylin CSS:ään, valitse Käytä CSS:ssä -valintaruutu. Jos valintaruutua ei valita, CSS-luokkaa ei luoda kyseiselle tyylille. Jos käytössä on vähintään kaksi tyyliä, joille on määritetty sama luokka, InDesign näyttää viennin aikana virhe- tai varoitussanoman.

Käytä CSS:ssä -asetus

Siistitty CSS-tyyliarkki

InDesign-määritteiden osoittaminen vastaaviin CSS-ominaisuuksiin edellyttää usein niin sanotun ohitusluokan luomista. Sen avulla voidaan säätää tyylistä luodun CSS-luokan toimintaa. Ennen tätä muutosta määritteiden nimet olivat vaikeaselkoisia. Nimet on nyt muutettu vastaamaan määritteiden tarkoitusta ja käytettyjä ohituksia on selkeytetty käyttäjille.

Objektin tyylin osoittaminen vietäviin nimiöihin

Objektin tyyliasetukset sisältävät nyt Vie nimiöinti -toiminnon. Objektin tyylit voi nyt osoittaa luokkiin ja nimiöihin samalla tavalla kuin kappaletyylit ja merkkityylit.

Vie nimiöinti -asetus Objektin tyyli -kohdassa

Objektin vientiasetukset objektien tyyleille

Objektin tyyliasetuksissa on nyt vaihtoehtoisen tekstin, nimiöidyn PDF:n ja EPUB- ja HTML-muotojen vientiasetukset. Voit määrittää Rasterointi- ja Mukautettu sivuasettelu -asetukset. Objektit, joissa tyyliä käytetään, käsitellään Vientiasetukset-kohdan asetusten mukaisesti.

Lisätietoja:

Adobe Exchange -paneeli

Uutta InDesign CC:ssä

Uusi Adobe Exchange -paneeli on nyt sovelluksen sisäinen toiminto, jonka avulla voi selata ja etsiä ostettavia tai ilmaiseksi ladattavia sisältöjä, laajennuksia ja komentosarjoja. Jos tuotat komentosarjoja, malleja, laajennuksia tai mitä tahansa muuta Adoben Creative-sovellusten toimintoja täydentävää sisältöä, voit nopeasti pakata ja lähettää sisällön koko käyttäjäyhteisön käytettäväksi.

Adobe Exchangen avulla voi jakaa tuotteita myös yksityisesti. Voit esimerkiksi pakata kuvasarjoja, InDesign-malleja ja muita tiedostoja. Kuka tahansa, jolle jaat tuotteita yksityisesti, voi asentaa sisällön ja nähdä siihen tehdyt päivitykset. Käyttökokemus muistuttaa paljon sovelluskauppaa.

Sisällöntuottajaksi liittyminen on ilmaista. Aloita täältä: https://www.adobeexchange.com/producer

Voit avata Exchange-paneelin valitsemalla Ikkuna > Laajennukset > Adobe Exchange.

Adobe Exchange -paneeli

Muut päivitykset

InDesign CC:n parannetut ominaisuudet

Uusi julkaisu -valintaikkuna

Uutta julkaisua voi esikatsella suoraan Uusi julkaisu -valintaikkunassa. Kun valitset uuden julkaisun asetuksia, näet valintojen tai muutosten vaikutuksen taustalla samanaikaisesti.

Uusi julkaisu -valintaikkuna

Lisätietoja saat katsomalla uuden asiakirjan luontia käsittelevän videon.

Huomautus:

(Vain kiina, japani ja korea) Esikatselutoiminto näkyy Uusi asetteluruudukko -valintaikkunassa (Uusi julkaisu > Asetteluruudukko-valintaikkuna).