Lue lisää InDesign CC:n uusimman julkaisuversion uusista ominaisuuksista.
Adobe_InDesign_CC_mnemonic_RGB_128px

InDesign CC:n lokakuun 2018 julkaisuversiossa (14.0) on keskitytty parantamaan käyttöelämystä tehostamalla usein käytettyjen toimintojen ja työnkulkujen hallintaa. Jäljempänä on näiden uusien ominaisuuksien lyhyt esittely ja linkkejä lisätietoihin ja tukiresursseihin.

Sisältötietoinen sovitus

Adobe Sensei

Sisältötietoisen sovituksen ansiosta InDesign pystyy nyt älykkäästi sovittamaan kuvan parhaan osan, kun lisäät kuvan kehykseen. Kuvan paras osa määritetään kehyksen koon ja kuvasuhteen perusteella sekä arvioimalla kuvan eri osia.

Sisältötietoinen sovitus
Sisältötietoinen sovitus

Lisätietoja on artikkelissa Objektien sovittaminen kehyksiin.

Sivuasettelun säätö

Sivuasettelun säätö käy nyt InDesignissa nopeasti ja helposti. Jos haluat muuttaa julkaisun sivukokoa tekstin ja kuvien lisäämisen jälkeen, sinun ei enää tarvitse säätää tekstiä, kuvia tai muita elementtejä manuaalisesti.

Uusi Sivuasettelun säätö ‑toiminto säätää kaikkia sivuasettelun elementtejä automaattisesti julkaisun sivukoon, sivun reunuksen tai leikkausvaran muuttuessa.

Sivuasettelun säätö
Sivuasettelun säätö

Lisätietoja on artikkelissa Sivuasettelun säätö.

PDF-tiedoston kommenttien tuominen

Voit nyt tuoda minkä tahansa merkintöjä sisältävän PDF-tiedoston InDesigniin sekä seurata palautetta ja PDF-tiedostoon lisättyjä kommentteja. Voit hyväksyä kommentteja ja merkitä ne ratkaistuiksi tai ratkaisemattomiksi. Kun valitset kommentin, julkaisussa korostetaan kohta, jota kommentti koskee.

import_pdf_comments
PDF-tiedoston kommenttien tuominen

Lisätietoja on artikkelissa PDF-tiedoston kommenttien tuominen.

Ominaisuudet-paneeli

InDesignin uudessa Ominaisuudet-paneelissa voit tarkastella asetuksia ja säätimiä käynnissä olevan tehtäväsi tai työnkulkusi kontekstissa. Tämä uusi paneeli on suunniteltu helppokäyttöisyyttä ajatellen, mikä varmistaa, että oikeat säätimet ovat käytettävissäsi, kun tarvitset niitä.

Ominaisuudet-paneeli on oletusarvoisesti käytettävissä Essentials-työtilassa. Voit ottaa sen käyttöön myös valitsemalla Ikkuna > Ominaisuudet.

Ominaisuudet-paneeli
Ominaisuudet-paneeli

Lisätietoja on artikkelissa Ominaisuudet-paneeli.

Kirjasimien visuaalinen selaaminen

Voit nyt selata InDesignissa satojen kirjasintoimittajien tuhansia kirjasimia, aktivoida ne välittömästi ja käyttää niitä julkaisuissasi. Kirjasimet-paneeli sisältää useita uusia vaihtoehtoja, jotka parantavat käyttöelämystäsi, kun käytät kirjasimia. Voit käyttää suodatinta, jos haluat näyttää vain viimeksi lisätyt kirjasimet. Voit myös valita tekstinäytteen kirjasimien esikatselua varten esimääritettyjen tekstien luettelosta tai valita oman tekstisi. Voit nyt myös muuttaa kirjasinkokoa kirjasimen esikatselun aikana.

Lisätietoja on artikkelissa Kirjasimien käyttö.

OpenType SVG -kirjasimien tuki

InDesignin OpenType SVG -kirjasimien tuen ansiosta voit nyt käyttää useita värejä ja liukuvärejä samassa kuviossa.

OpenType SVG -kirjasimet
OpenType SVG -kirjasimet: useita värejä ja liukuvärejä

Käyttämällä OpenType SVG -emoji-kirjasimia voit lisätä julkaisuihin monenlaisia värikkäitä ja graafisia hahmoja, kuten hymiöitä, lippuja, tienviittoja, eläimiä, ihmisiä, ruokia ja maamerkkejä. Voit luoda myös yhdistelmäkuvioita. Kun käytät esimerkiksi EmojiOne-kirjasinta, voit luoda maiden lippuja tai käyttää kuvioissa ihon eri sävyjä.

Maiden lippujen muodostus yhdistämällä kuvioita
Maiden lippujen muodostus yhdistämällä kuvioita
Yhdistä yhden henkilön hahmoihin ihonväri
Yhdistä yhden henkilön hahmoihin eri ihonvärejä

Lisätietoja on artikkelissa Kirjasimien käyttö.

Alaviitteiden lisääminen taulukkoihin

Voit nyt lisätä InDesignissa alaviitteitä taulukkoon. Alaviiteteksti näkyy tekstikehyksen alaosassa.

Taulukon alaviitteen viitenumero on jatkoa jutun alaviitteen viitenumerolle.

Taulukon alaviitteet säilytetään Word-dokumentteja tuotaessa ja viedään alaviitteitä tukeviin muotoihin, joihin kuuluvat muun muassa PDF, EPUB ja HTML.

Lisätietoja on artikkelissa Alaviitteet.

Kappaletyylien väli

Nyt voit valita, vaikuttaako väli ennen tai jälkeen samantyyliseen tekstiin. Tyylit-valintaikkunan Väli samaa tyyliä käyttävien kappaleiden välillä ‑toiminnolla voit määrittää arvon samaa tyyliä käyttävien kappaleiden välille. Tätä arvoa käytetään vain silloin, jos kahdella peräkkäisellä kappaleella on sama kappaletyyli. Jos peräkkäisten kappaleiden kappaletyylit ovat erilaisia, käytetään Väli ennen- ja Väli jälkeen ‑toimintojen arvoa.

Lisätietoja on artikkelissa Kappaleiden muotoileminen.

Muut parannukset

• Voit nyt säilyttää tiedostonimen julkaisua vietäessä. Kun valitset Käytä InDesign-julkaisun nimeä tulostustiedoston nimenä ‑toiminnon, viedyn PDF-tiedoston nimi pysyy samana kuin seuraavan viennin dokumentilla. Muussa tapauksessa käytetään aikaisemmin antamaasi nimeä.

• Voit nyt muuntaa InDesignissa loppuviitteet alaviitteiksi ja alaviitteet loppuviitteiksi.

• Kun luot paketin, voit nyt valita, haluatko luoda tulostusohjeet kyseiselle paketille.

• Valitse Keräily-valintaikkunan Yhteenveto-välilehdestä Luo tulostusohjeet
    • Valitse Keräily.
  • Nyt jokainen julkaisu muistaa edellisen vientimuodon. Jos julkaisu jaetaan toisen käyttäjän kanssa tai sitä käytetään toiselta laitteelta, muoto, jossa julkaisu viimeksi vietiin, säilyy.

• Hakemisto-paneelissa on nyt suurempi alue hakemistoviittausten näyttämistä varten, jotta voit etsiä ne.

Löydät myös uuden hakuruudun hakemistoviittausten hakemista varten. Kirjoita haettava teksti ja käytä seuraava- ja edellinen-nuolipainikkeita hakemistoviittausten hakemiseen.

• Mukautetuilla kirjasimilla voit nyt mukauttaa viedyssä PDF-tiedostossa olevien lomakkeiden ulkoasun.