Vastauksia Lightroom for mobilea ja Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV:tä koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.
lr_cc_android_marketicon512

Adobe Photoshop -tekniikkaa käyttävän Adobe Photoshop Lightroom for mobilen avulla voit muokata ja jakaa ammattimaisia kuvia iPad-, iPad Pro-, iPhone- ja Android-laitteellasi tai Chromebookilla.

Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV:llä voit katsella Lightroom-kuviasi ja nauttia diaesityksistä televisiossasi. Voit liikkua kokoelmissasi pyyhkäisemällä ja löytää nopeasti etsimäsi valokuvan tai zoomata valokuvia tarkastellaksesi kaikkia yksityiskohtia suurella näytöllä.

Lightroom for mobile

Yleisiä tietoja

Mikä on Adobe Photoshop Lightroom for mobile?

Lightroom for mobile and tablets on ilmainen sovellus, joka tarjoaa sinulle tehokkaan ja silti helppokäyttöisen ratkaisun valokuvien taltioimiseksi, muokkaamiseksi ja jakamiseksi. Ja voit päivittää premium-ominaisuuksia, jotka antavat sinulle tarkan hallinnan ja saumattoman pääsyn kaikista laitteistasi – mobiililaitteesta, pöytäkoneesta ja verkossa.

Käsittele ja jaa laadukkaita kuvia älypuhelimellasi tai tabletillasi käyttäen yksinkertaisia mutta tehokkaita työkaluja, jotka on varustettu Adobe Photoshop -tekniikalla. Viimeistele kuvasi yhdellä napautuksella yli 30 esiasetuksen valikoimasta. Tee värikokeiluja, säädä selkeyttä ja lisää vinjettejä.

Mitkä toiminnot saan ilmaiseksi? Mitä lisätoimintoja saan, kun ostan Creative Cloud -valokuvausjäsenyyden?

Voit käyttää ilmaiseksi kaikkia Adobe Photoshop Lightroom for mobilen taltiointi-, järjestely- ja jakamistoimintoja. Voit myös käyttää useimpia muokkaustoimintoja ilmaiseksi.

Kun ostat Creative Cloud -valokuvausjäsenyystilauksen, saat lisäksi

• mahdollisuuden muokata raw-tiedostoja ja käyttää Adobe Photoshop Lightroom for mobilen Selektiiviset säädöt -työkalua
  • mahdollisuuden synkronoida Lightroom-valokuvat kaikilla laitteillasi, myös tietokoneellasi
  • Photoshopin – maailman tehokkaimman valokuvien muokkaustyökalun
  • mukautetun verkkosivuston, jolla voit esitellä valokuviasi Adobe Portfolio -tekniikan avulla
  • mahdollisuuden käyttää Lightroom-valokuviasi muissa Adobe-mobiilisovelluksissa, esimerkiksi Photoshop Mixissä, Photoshop Fixissä, Adobe Spark Pagessa, Adobe Spark Videossa ja monissa muissa.

Katso lisätietoja kohdasta Creative Cloud -valokuvaustilaukset | Yleisiä kysymyksiä.

Voit myös kokeilla näitä ominaisuuksia ilmaiseksi osana Creative Cloud -valokuvausjäsenyyden kokeiluversiota.

Toimiiko mobiilisovellus Lightroomin työpöytäversioni kanssa?

Voit synkronoida valokuvia ja muokkauksia Adobe Photoshop Lightroom for mobilen ja Lightroom Classicin tai Lightroom-tietokonesovelluksen välillä, jos sinulla on aktiivinen tilaus tai kokeiluversio Creative Cloud -jäsenyyssopimuksista.

Katso lisätietoja kohdasta Creative Cloud -valokuvausjäsenyydet | Yleisiä kysymyksiä.

Jos sinulla on Lightroomin versio, jossa on pysyvä lisenssi, et voi synkronoida valokuvia Lightroom-tietokonesovelluksen ja Lightroom-mobiilisovelluksen välillä.

Miten voin kokeilla Adobe Photoshop Lightroom for mobilea?

Paras tapa hankkia Adobe Photoshop Lightroom for mobile on käydä laitteellasi sovelluskaupassa ja tehdä haku sanalla Lightroom.

Mitä alustoja ja laitteita Adobe Photoshop Lightroom for mobile tukee?

iOS

Lightroom for mobile tukee kaikkia iPhone- tai iPad-laitteita, joissa on iOS 11 tai uudempi. Näihin kuuluvat muun muassa seuraavat: iPhone 5S (2013) ja uudemmat, iPad Mini 2 (2013) ja uudemmat, iPad Air 1 (2013) ja uudemmat ja iPod touch, 6. sukupolvi (2015).

Android

Lightroom for mobile tukee puhelimia, joissa on Android 5.x (Lollipop) tai uudempi.

Varmista, että Android-puhelin, johon haluat asentaa Lightroom for mobilen, vastaa seuraavia järjestelmävaatimuksia:

Järjestelmän vähimmäisvaatimukset

• Suoritin: neliytiminen suoritin 1,5 GHz:n kellotaajuudella ja ARMv7-arkkitehtuuri
  • RAM-muisti: 1 Gt
  • Sisäinen tallennustila: 8 Gt
  • Android-käyttöjärjestelmän versio: 5.x (Lollipop) ja sitä uudemmat versiot

Suositellut järjestelmävaatimukset

• Suoritin: neliytiminen suoritin 2,2 GHz:n kellotaajuudella ja ARMv8-arkkitehtuuri
  • RAM-muisti: vähintään 4 Gt
  • Sisäinen tallennustila: vähintään 8 Gt
  • Android-käyttöjärjestelmän versio: 5.x (Lollipop) ja sitä uudemmat versiot

Millä kielillä Adobe Photoshop Lightroom for mobile on saatavana?

Adobe Photoshop Lightroom for mobile (iOS ja Android) on saatavana seuraavilla kielillä: englanti, ranska, Kanadan ranska, saksa, japani, italia, espanja, Brasilian portugali, korea, venäjä, yksinkertaistettu kiina, perinteinen kiina, thai, turkki ja Indonesian kielet.

Lisäksi Lightroom for mobile (iOS) on saatavana myös hollanniksi ja ruotsiksi.

Mitä tiedostomuotoja Adobe Photoshop Lightroom for mobile tukee?

Lightroom for mobile tukee JPEG-, PNG-, Adobe DNG -kuvamuotoja. Jos olet maksava Creative Cloud -jäsen tai sinulla on aktiivinen Creative Cloud -kokeiluversio, voit myös tuoda ja muokata raw-tiedostoja kamerastasi iPad-, iPad Pro-, iPhone- ja Android-laitteilla tai Chromebookilla.

Lightroom Classicin ja Lightroom-tietokonesovellusten tukemiin tiedostomuotoihin kuuluvat raw-tiedostot lähes kaikista DSLR-kameroista, JPEG- ja PNG-tiedostot. Lightroom Classic ja Lightroom-tietokonesovellus hahmontavat raw-tiedostoista automaattisesti älykkään esikatselun ja synkronoivat sen mobiililaitteeseesi. Älykkäät esikatselut ovat alkuperäisen raw-tiedoston pienempiä versioita, joissa raw-tiedoston monikäyttöisyys on säilytetty paljon pienemmässä koossa.

Alkuperäiset tiedostot, jotka on lähetetty Lightroom Classicista, pysyvät tietokoneellasi, eikä Adobe Photoshop Lightroom for mobile tallenna, synkronoi tai käytä niitä. Lightroom-tietokonesovellus lähettää kaikki alkuperäisvalokuvasi pilveen. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki valokuvasi varmuuskopioidaan tuvallisesti.

Mitä synkronoiduille kuville tapahtuu, kun Lightroom-kokeiluversioni tai -tilaukseni päättyy?

Säilytät aina kuviesi täyden omistajuuden. Jos tilauksesi kuitenkin päättyy, et voi enää katsella, muokata tai synkronoida valokuviasi Lightroomissa mobiililaitteilla. Jos Lightroom on asennettuna iPad-, iPad Pro-, iPhone- tai Android-laitteellasi tai Chromebookillasi, voit jatkaa valokuvien tarkastelua ja muokkaamista ilmaiseksi, mutta et voi käyttää synkronointitoimintoja laitteiden välillä. Voit jatkaa valokuvien tarkastelua ja muokkaamista Lightroom Classic ‑tietokonesovelluksessa.

Käyttääkö kuvien synkronointi Adobe Photoshop Lightroom for mobileen osan pilvitallennustilastani, jonka saan Creative Cloud ‑jäsenyyteni mukana?

Kyllä, Lightroom for mobile ‑kuvat lasketaan mukaan Creative Cloud -palvelun tarjoamaan pilvitallennustilaan.

Voiko Adobe Photoshop Lightroom for mobilea käyttää varmuuskopiointipalveluna?

Kyllä, Lightroom varmuuskopioi automaattisesti kaikki valokuvasi pilveen ja sinulla on niihin pääsy, ja voit käyttää valokuviasi mistä tahansa tietokoneesta tai mobiililaitteesta.

Tallentaako Adobe Photoshop Lightroom for mobile alkuperäiset kuvatiedostoni verkkoon?

Kyllä, Lightroom tarjoaa pilvitallennustilaa ja tallentaa kaikki alkuperäiset kuvasi Creative Cloudiin.

Miten Lightroom synkronoi tietokoneelleni tai ulkoiselle kiintolevylle tallentamani raw-tiedostot?

Kun synkronoit Lightroom Classic -tietokonesovelluksesi raw-tiedostoja Lightroom for mobileen, Lightroom Classic hahmontaa raw-valokuvistasi automaattisesti älykkään esikatselun ja synkronoi sen mobiililaitteeseesi. Älykkäät esikatselut ovat alkuperäisen raw-tiedoston pienempiä versioita, joissa raw-tiedoston monikäyttöisyys on säilytetty paljon pienemmässä koossa.

Kun lähetät raw-tiedostojasi tietokoneellasi olevasta Lightroomista, se varmuuskopioi alkuperäisen tiedoston automaattisesti pilveen, ja sinulla on siihen pääsy ja voit käyttää valokuvaasi mistä tahansa tietokoneesta tai mobiililaitteesta.

Miksi synkronoinnin käyttö Adobe Photoshop Lightroom for mobilessa edellyttää Creative Cloud ‑jäsenyyttä?

Kuvatietojen synkronointi ja editointi tietokoneiden ja mobiililaitteiden välillä vaatii laajaa pilvitallennusinfrastruktuuria. Koska Creative Cloud tarjoaa jo tällaisen infrastruktuurin ja jäsenyyssopimuksen erityisesti valokuvauksen harrastajille, Creative Cloud soveltuu hyvin valokuvien synkronointiin ja muokkaukseen Adobe Photoshop Lightroom for mobilen, tietokonesovelluksen ja verkon välillä.

Voinko tuoda Adobe Photoshop Lightroom for mobileen raw-tiedostoja, jotka on siirretty laitteeseeni käyttämällä Camera Connection Kit ‑ohjelmaa?

Jos olet Creative Cloud -jäsen tai sinulla on aktiivinen Creative Cloud -kokeiluversio, voit käyttää Technology Preview -toimintoa, jonka avulla voit tuoda ja muokata kamerasi raw-tiedostoja Adobe Photoshop Lightroom for mobilella iPad-, iPad Pro-, iPhone- tai Android-laitteessasi tai Chromebookissa.

Kuinka monta tietokoneluetteloa voin synkronoida Adobe Photoshop Lightroom for mobilen kanssa?

Voit synkronoida vain yhden luettelon Lightroom Classic ‑tietokonesovelluksen ja Adobe Photoshop Lightroom for mobilen välillä.

Varmista ennen synkronoidun luettelon vaihtamista, että kaikki kohteet on synkronoitu kokonaan tietokoneesi Lightroom-luettelon kanssa.

Toimiiko Lightroom Chromebookissa langallista Internet-yhteyttä käytettäessä?

Lightroom mobilen version 4.1 joulukuun 2018 julkaisuversioon lisättiin langallisen Internet-yhteyden määrityksen tuki Ethernet-lähiverkkoportin tai USB Ethernet ‑sovittimen kautta Chromebookeissa.

Käyttääkö Lightroom for mobile matkapuhelinverkkoni kaistanleveyttä, kun Käytä mobiililaitteen datapakettia ‑vaihtoehto on poistettu käytöstä sovellusasetuksissa?

Kun Käytä mobiililaitteen datapakettia on käytössä

Kun Käytä mobiililaitteen datapakettia -vaihtoehto on otettu käyttöön sovellusasetuksissa, Lightroom for mobile käyttää matkapuhelinverkon kaistanleveyttä seuraaviin toimiin:

• Kuva ladataan pilvipalvelusta muokkaamista varten, kun se avataan luuppinäkymässä.
  • Kuvaan tai metatietoihin tehdyt muutokset synkronoidaan pilvipalveluun.
  • Äskettäin lisätyt kuvat ladataan pilvipalveluun.

Jos mobiililaitteella on käytettävissä Wi-Fi-yhteys, Lightroom for mobile käyttää ensisijaisesti Wi-Fi-yhteyttä matkapuhelinverkon datayhteyden sijasta.

Kun Käytä mobiililaitteen datapakettia on poistettu käytöstä

Kun Käytä mobiililaitteen datapakettia -vaihtoehto on poistettu käytöstä sovellusasetuksissa eikä verkkoyhteyttä ole, Lightroom for mobile näyttää Albumit-näkymässä Synkronointi keskeytetty () -kuvakkeen. Tässä tapauksessa voit ladata kuvan älykkään esikatseluversion muokattavaksi ja pakottaa kuvaan tehtyjen muutosten synkronoinnin matkapuhelinverkon datayhteyden kautta.

Kuvan älykkään esikatseluversion lataaminen matkapuhelinverkon datayhteyden kautta tapahtuu seuraavasti:

Älykkään esikatseluversion lataaminen
Lataa älykäs esikatseluversio muokattavaksi matkapuhelinverkon datayhteyden kautta.
  1. Avaa kuva luuppinäkymässä muokkaamista varten.
  2. Napauta (!)-kuvaketta oikeassa yläkulmassa ja valitse Lataa älykäs esikatseluversio.

Kuvaan tehtyjen odottavien muutosten pakotettu synkronointi matkapuhelinverkon datayhteyden kautta tapahtuu seuraavasti:

force-sync
  1. Kun olet tehnyt kuvaan muutokset luuppinäkymässä, napauta (!)-kuvaketta näytön oikeassa yläkulmassa.
  2. Valitse Pakota synkronointi.

Mistä tiedän, tukeeko iOS- tai Android-mobiililaitteeni High Dynamic Range (HDR) -kuvaustilaa?

Varmista, että laitteellasi on Adobe Photoshop Lightroom for mobile ‑sovelluksen uusin versio.

(iOS)

Versiosta 2.7 alkaen Adobe Photoshop Lightroom for mobile (iOS) tukee HDR-kuvaustilaa kaikissa iPhone- tai iPad-laitteissa, joissa on vähintään 12 megapikselin kamera ja iOS 10.0 tai uudempi versio.

Lisätietoja HDR-tallennustilasta on artikkelissa Suurikontrastisten kuvien tallentaminen HDR-tilassa (iOS).

(Android)

Uusimmassa päivityksessä HDR-tila on käytettävissä vain Samsung S8-, Samsung S8+-, Samsung S7-, Samsung S7 Edge-, Samsung Note 8-, Google Pixel-, Google Pixel 2-, Google Pixel XL-, Google Pixel 2 XL-, Google Pixel 3-, Google Pixel 3 XL- ja One Plus 5 -mobiililaitteissa.

HDR Technology Previews ‑toimintona: Muissa yhteensopivissa Android-mobiililaitteissa, jotka vastaavat alla olevia teknisiä tietoja, HDR-tila on käytettävissä Technology Previews ‑toimintona, jonka voit ottaa käyttöön sivupalkkivalikosta.

• Vähintään 3 Gt RAM-muistia
  • Vähintään Android 6.0 (Marshmallow) ‑käyttöjärjestelmä
  • Sovellusversio on Arm8.
  • DNG-tallennuksen tuki

Laitteen teknisten tietojen tarkistaminen: valitse sivupalkkivalikosta Laitteen tiedot ja tallennus > Laitteen tiedot.

Lisätietoja HDR-tallennustilasta on artikkelissa Suurikontrastisten kuvien tallentaminen HDR-tilassa (Android).

Mistä tiedän, tukeeko iPhone- tai iPad-laitteeni kuvaamista Adobe DNG -muodossa?

Versiosta 2.5 alkaen Adobe Photoshop Lightroom for mobile (iOS) tukee DNG-raakakuvan taltioimista kaikilla iPhone- tai iPad-laitteilla, joissa on vähintään 12 megapikselin kamera ja iOS 10.0 tai uudempi versio.

Mistä tiedän, tukeeko Android-laitteeni kuvaamista Adobe DNG -raakatiedostomuodossa?

Versiosta 2.0 alkaen Adobe Photoshop Lightroom for mobile tukee DNG-raakakuvan taltioimista laitteilla, joissa on Android-versio 5.0 (Lollipop) ja sitä uudempi. Tämä ominaisuus on kuitenkin käytettävissä vain niissä laitteissa, jotka tukevat DNG-raakakuvien sieppaamista. DNG-kuvauksen tuki on täysin laitteen valmistajien vastuulla.

Tarkista näin, tukeeko laitteesi DNG-taltiointia:

1. Varmista ensin, että Lightroom-sovelluksen uusin versio on asennettu mobiililaitteeseesi.
  2. Napauta ()-kuvaketta Kokoelmat-näkymässä näytön vasemmassa yläkulmassa avataksesi sivupalkkivalikon.
  3. Napauta valikossa Laitteen tiedot ja tallennus > Laitteen tiedot.
  4. Tarkista lukeeko DNG-kuvaus tuettu -kohdassa Kyllä vai Ei. Jos vastaus on Kyllä, voit taltioida raakakuvia sovelluksen sisäisen kameran avulla.

Mistä tiedän, tukeeko Android-puhelimeni Adobe Photoshop Lightroom for mobilen kehittyneitä muokkaustoimintoja?

Yleisesti ottaen kehittyneiden muokkaustoimintojen käyttämiseen vaaditaan uudempi Android-puhelin. Adobe Photoshop Lightroom for mobile tunnistaa ja ottaa automaattisesti käyttöön ne toiminnot, joita puhelimesi tukee. Työstämme kattavaa luetteloa tuetuista laitteista ja lisäämme sen näihin usein kysyttyihin kysymyksiin mahdollisimman pian.

Miten Apple iTunes App Storen tai Google Play ‑kaupan kautta ostettu kuukausittainen Lightroom-tilaus peruutetaan?

(iOS)

Kaikkia App Storesta ostettuja Lightroom for mobile (iOS) ‑tilauksia hallitaan Applen iTunes-tilin kautta. Voit peruuttaa tilauksesi mobiililaitteesi App Store -sovelluksessa.

Katso ohjeet Applen käyttöohjeista: https://support.apple.com/fi-fi/HT202039

(Android)

Kaikkia Google Play -kaupasta ostettuja Lightroom for mobile (Android) ‑tilauksia hallitaan Googlen kautta. Voit peruuttaa tilauksesi mobiililaitteesi Google Play Kauppa -sovelluksessa.

Katso ohjeet Googlen käyttöohjeista: https://support.google.com/googleplay/answer/7018481

Adobe Photoshop Lightroom for mobilen käyttö

Miten aloitan Adobe Photoshop Lightroom for mobilen käytön?

Vieraile Adobe Photoshop Lightroom for mobilen käytön aloitussivulla, lataa mobiilisovellus ja seuraa annettuja ohjeita.

Mistä saan apua Adobe Photoshop Lightroom for mobilen käyttöön laitteillani?

Lightroom for Apple TV

Yleisiä tietoja

Mitä Apple TV -laitteiden versioita Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV tukee?

Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV vaatii 4. sukupolven Apple TV:n tai sitä uudemman version, jossa on tvOS 11.0 tai sitä uudempi versio.

Miksi osa kuvista leikkautuu vasemmalta ja oikealta puolelta katsellessasi albumeita?

Jos kuvasi rajautuu tai leikkautuu, säädä näyttölaitteen zoomaus- tai overscan-asetuksia.

Katso lisätietoja Applen tukiartikkelista https://support.apple.com/fi-fi/HT202763.

Voinko muokata tai korjata valokuviani Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV:llä?

Et, Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV on tarkoitettu kuvien ja videoiden katseluun. Kuvien muokkaamiseen ja järjestelyyn voit käyttää Lightroomia tietokoneella, mobiililaitteella (Android ja iOS) tai verkossa tai Lightroom Classicia tietokoneella.

Voinko käyttää muita kuin Applen kaukosäätimiä Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV:n kanssa?

Kyllä, jos kaukosäädin toimii Apple TV:n kanssa, sen pitäisi toimia Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV ‑sovelluksen kanssa. Joissakin muissa kuin Applen kaukosäätimissä valokuvan vieritys ei toimi zoomattaessa ja nopea vieritys saattaa olla pois käytöstä.

Voinko lisätä musiikkia diaesityksiini Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV ‑sovelluksessa?

Ei, musiikin lisäämistä diaesityksiin ei tueta Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV:ssä. Voit kuitenkin toistaa musiikkia Apple TV:n toisesta sovelluksesta diaesityksen toimiessa. Jos haluat jatkaa taustamusiikin soittamista toisesta sovelluksesta, käynnistä tai keskeytä diaesitys Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV:ssä painamalla pitkään kaukosäätimen kosketuspintaa.

Onko Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV:n diaesityksiin saatavana erilaisia siirtymiä?

Ei, Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV:ssä on käytettävissä vain yksi vakiosiirtymä.

Mitä väriavaruutta Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV käyttää valokuvien näyttämiseen?

Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV käyttääsRGB-väriavaruutta.

Lisätietoja on kohdassa Usein kysytyt kysymykset | Värit Lightroomissa.

Olen tehnyt muutoksia valokuviini Adobe Photoshop Lightroomissa verkossa, Adobe Photoshop Lightroom for mobilessa tai Lightroom Classic ‑tietokonesovelluksessa, mutta ne eivät näy Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV:ssä. Mitä voin tehdä?

Vaikka näiden muokkausten pitäisi olla automaattisesti synkronoituvia, voit tarvittaessa siirtyä kohtaan Asetukset ja valita Lataa albumit uudelleen.

Millä kielillä Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV on saatavana?

Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV on saatavana englanniksi, ranskaksi, saksaksi ja japaniksi. Lightroom for Apple TV:n versio 2.0 tukee myös italiaa, koreaa, brasilianportugalia, venäjää, yksinkertaistettua kiinaa, espanjaa, ruotsia, thaita, perinteistä kiinaa, hollantia ja kanadanranskaa.

Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV:n käyttö

Miten aloitan Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV:n käytön?

Ota Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV käyttöön lukemalla Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV -sovelluksen käyttöönotto, lataa sovellus App Storesta ohjeiden mukaan ja kirjaudu sisään Adobe ID -tunnuksillasi.

Mistä saan apua Adobe Photoshop Lightroom for Apple TV:n käyttöön?

Kohdassa Lightroom-valokuvien katselu televisiossasi on tietoja sovelluksen käyttöliittymästä ja asetuksista.