Adobe Photoshop Lightroom mobiililaitteille ‑sovellus ja Apple TV -versio | Usein kysytyt kysymykset

1. Adobe Lightroom User Guide
  2. Introduction
    1. What's new in Lightroom
    2. Lightroom system requirements
    3. Lightroom | Common questions
    4. Lightroom tutorials
    5. Work with Adobe Photoshop Lightroom for mobile
    6. Set preferences
  3. In-app learning
    1. In-app learning and inspiration
    2. In-app learning and inspiration | Lightroom for mobile (iOS)
    3. In-app learning and inspiration | Lightroom for mobile (Android)
  4. Add, import, and capture photos
    1. Add photos
    2. Capture photos with Lightroom for mobile (iOS)
    3. Capture photos with Lightroom for mobile (Android)
    4. Import photos in Lightroom for mobile (iOS)
    5. Import photos and videos in Lightroom for mobile (Android)
  5. Organize photos
    1. Organize photos
    2. Find and organize photos of people in the People View
    3. Search and organize photos in Lightroom for mobile (iOS)
    4. Search and organize photos in Lightroom for mobile (Android)
  6. Edit photos
    1. Edit photos
    2. Edit photos in Lightroom for mobile (iOS)
    3. Edit photos in Lightroom for mobile (Android)
    4. Merge photos to create HDRs, panoramas, and HDR panoramas
    5. Easily enhance image quality in Lightroom
  7. Save, share, and export
    1. Export or share your photos
    2. Export and share photos in Lightroom for mobile (iOS)
    3. Save, share, and export photos with Lightroom for mobile (Android)
  8. Lightroom for mobile, TV, and the web
    1. Get started with Lightroom for mobile (iOS)
    2. Get started with Lightroom for mobile (Android)
    3. Adobe Photoshop Lightroom on the web
    4. Set up Lightroom for Apple TV app
    5. Use keyboard shortcuts in Lightroom for mobile (iOS and Android)
    6. Adobe Photoshop Lightroom for mobile and Apple TV | FAQ
    7. View Lightroom photos and videos on your TV
    8. How to Add Presets/Sync Presets with mobile
  9. Migrate photos
    1. Migrate Apple Photos Library to Lightroom
    2. Migrate photos and videos from Lightroom Classic to Lightroom
    3. Migrate photos from Photoshop Elements to Lightroom

Vastauksia Lightroom mobiililaitteille ‑sovellusta ja Apple TV -versiota koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lightroom

Adobe Photoshop -tekniikkaa käyttävän Adobe Photoshop Lightroomin mobiiliversion avulla voit muokata ja jakaa ammattimaisia kuvia iPad-, iPad Pro-, iPhone- ja Android-laitteellasi tai Chromebookilla.

Adobe Photoshop Lightroomin Apple TV -versiolla voit katsella Lightroom-kuviasi ja nauttia diaesityksistä televisiossasi. Voit liikkua kokoelmissasi pyyhkäisemällä ja löytää nopeasti etsimäsi valokuvan tai suurentaa valokuvia tarkastellaksesi kaikkia yksityiskohtia suurella näytöllä.

Lightroom for mobile

Yleisiä tietoja

Lightroomin mobiili- ja tablettiversio on ilmainen sovellus, joka tarjoaa sinulle tehokkaan ja silti helppokäyttöisen ratkaisun valokuvien taltioimiseksi, muokkaamiseksi ja jakamiseksi. Ja voit päivittää maksullisia ominaisuuksia, jotka antavat sinulle tarkan hallinnan ja saumattoman pääsyn kaikista laitteistasi – mobiililaitteesta, pöytäkoneesta ja verkossa.

Käsittele ja jaa laadukkaita kuvia älypuhelimellasi tai tabletillasi käyttäen yksinkertaisia mutta tehokkaita työkaluja, jotka on varustettu Adobe Photoshop -tekniikalla. Viimeistele kuvasi yhdellä napautuksella yli 30 esiasetuksen valikoimasta. Tee värikokeiluja, säädä selkeyttä ja lisää vinjettejä.

Huomautus:

Jos olet ostanut jonkin seuraavista, voit käyttää Lightroomia tietokoneella, mobiililaitteella ja verkossa:

Jos olet päivittänyt Lightroom Premium ‑tilaukseen App Storessa, Google Play Storessa tai Samsung Galaxy Storessa, voit käyttää vain Lightroom mobiililaitteille ‑sovellusta.

Voit käyttää kaikkia Lightroom for mobilen sieppaus-, organisointi- ja jakamisominaisuuksia ilmaiseksi. Voit myös käyttää useimpia muokkaustoimintoja ilmaiseksi.

Kun ostat Creative Cloud -valokuvausjäsenyystilauksen, saat lisäksi

• mahdollisuuden synkronoida Lightroom-valokuvat kaikilla laitteillasi, myös tietokoneellasi
  • Photoshopin – maailman tehokkaimman valokuvien muokkaustyökalun
  • mukautetun verkkosivuston, jolla voit esitellä valokuviasi Adobe Portfolio -tekniikan avulla
  • mahdollisuuden käyttää Lightroom-valokuviasi muissa Adobe-mobiilisovelluksissa, esimerkiksi Photoshopin iPad-versiossa, Photoshop Fixissä, Adobe Spark Pagessa, Adobe Spark Videossa ja monissa muissa
  • seuraavien maksullisten toimintojen käyttömahdollisuuden Adobe Photoshop Lightroomin mobiiliversiossa:
    • pilvitallennustila
    • esimääritysten ja profiilien synkronointi
    • korjaussivellin
    • valikoivat säädöt
    • Sensei-haku
    • geometriset työkalut
    • raw-tiedostojen muokkaus puhelimessa tai tablet-laitteessa
    • verkkogallerioiden jakaminen
    • ihmisiä esittävien valokuvien lajittelu
    • erämuokkaus.

Lisätietoja on artikkeleissa Lightroom for mobile | Maksulliset toiminnot ja Creative Cloud ‑valokuvausjäsenyydet | Yleisiä kysymyksiä.

Voit myös kokeilla näitä ilmaiseksi osana Creative Cloud -valokuvausjäsenyyden kokeiluversiota.

Voit synkronoida valokuvia ja muokkauksia Adobe Photoshop Lightroomin mobiiliversion ja Lightroom Classicin tai Lightroom-tietokonesovelluksen välillä, jos sinulla on aktiivinen tilaus tai kokeiluversio Creative Cloud -jäsenyyssopimuksista.

Katso lisätietoja kohdasta Creative Cloud -valokuvausjäsenyydet | Yleisiä kysymyksiä.

Jos sinulla on Lightroomin versio, jossa on pysyvä lisenssi, et voi synkronoida valokuvia Lightroom-tietokonesovelluksen ja Lightroom-mobiilisovelluksen välillä.

Lataa Lightroom-sovellus mobiililaitteeseen napsauttamalla alla olevaa kuvaketta.

Lataa Lightroom mobiililaitteille (iOS)
Lightroom mobiililaitteille (iOS)

Lightroom mobiililaitteille (Android)
Lightroom mobiililaitteille (Android)

iOS

Lightroom mobiililaitteille ‑sovellus tukee kaikkia iPhone- tai iPad-laitteita, joissa on iOS 13.0 tai uudempi.

Android

Lightroom mobiililaitteille ‑sovellus tukee puhelimia, joissa on Android 6.x (Marshmallow) tai uudempi.

Varmista, että Android-puhelin, johon haluat asentaa Lightroom mobiililaitteille ‑sovelluksen, vastaa seuraavia järjestelmävaatimuksia:

Järjestelmän vähimmäisvaatimukset

• Suoritin: neliytiminen suoritin 1,5 GHz:n kellotaajuudella ja ARMv7-arkkitehtuuri
  • RAM-muisti: 1 Gt
  • Sisäinen tallennustila: 8 Gt
  • Android-käyttöjärjestelmän versio: 6.x (Marshmallow) ja sitä uudemmat versiot

Suositellut järjestelmävaatimukset

• Suoritin: neliytiminen suoritin 2,2 GHz:n kellotaajuudella ja ARMv8-arkkitehtuuri
  • RAM-muisti: vähintään 4 Gt
  • Sisäinen tallennustila: vähintään 8 Gt
  • Android-käyttöjärjestelmän versio: 6.x (Marshmallow) ja sitä uudemmat versiot

Adobe Photoshop Lightroomin mobiiliversio (iOS ja Android) on saatavana seuraavilla kielillä: englanti, ranska, kanadanranska, saksa, japani, italia, espanja, brasilianportugali, korea, venäjä, yksinkertaistettu kiina, perinteinen kiina, thai, turkki, indonesia, hollanti, ruotsi, vietnam ja puola.

Lightroom for mobile tukee JPEG-, PNG-, Adobe DNG -kuvamuotoja. Jos olet maksava Creative Cloud -jäsen tai sinulla on aktiivinen Creative Cloud -kokeiluversio, voit myös tuoda ja muokata raw-tiedostoja kamerastasi iPad-, iPad Pro-, iPhone- ja Android-laitteilla tai Chromebookilla.

Lightroom Classicin ja Lightroom-tietokonesovellusten tukemiin tiedostomuotoihin kuuluvat raw-tiedostot lähes kaikista DSLR-kameroista, JPEG- ja PNG-tiedostot. Lightroom Classic ja Lightroom-tietokonesovellus hahmontavat raw-tiedostoista automaattisesti älykkään esikatselun ja synkronoivat sen mobiililaitteeseesi. Älykkäät esikatselut ovat alkuperäisen raw-tiedoston pienempiä versioita, joissa raw-tiedoston monikäyttöisyys on säilytetty paljon pienemmässä koossa.

Alkuperäiset tiedostot, jotka on lähetetty Lightroom Classicista, pysyvät tietokoneellasi, eikä Adobe Photoshop Lightroomin mobiiliversio tallenna, synkronoi tai käytä niitä. Lightroom-tietokonesovellus lähettää kaikki alkuperäisvalokuvasi pilveen. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki valokuvasi varmuuskopioidaan turvallisesti.

Säilytät aina kuviesi täyden omistajuuden.

Adobe säilyttää alkuperäiset kuvasi yhden vuoden ajan, jos tilauksen voimassaoloaika on päättynyt, tai 90 päivän ajan, jos Lightroomin kokeilujakso on päättynyt. Voit ladata valokuvasi Creative Cloudista tänä jäsenyyden tai kokeilujakson päättymisen jälkeisenä aikana Adobe Lightroom Downloader ‑sovelluksella.

Lightroom Mobile: Jos Lightroom on asennettuna iPad-, iPad Pro-, iPhone- tai Android-laitteeseen tai Chromebookiin, voit jatkaa valokuvien tarkastelua ja muokkaamista ilmaiseksi, mutta menetät oikeutesi maksullisten toimintojen ja laitteiden välisten synkronointitoimintojen käyttöön.

Lightroom Desktop: Jos Lightroom on asennettuna macOS- tai Windows-tietokoneeseen, et enää pysty synkronoimaan uusia tiedostoja pilveen. Voit kuitenkin edelleen käynnistää Lightroomin ladataksesi alkuperäiset tiedostosi pilvipalvelustamme paikalliselle kiintolevyllesi.

Lightroom Classic: Jos Lightroom Classic on asennettuna macOS- tai Windows-tietokoneeseen, voit edelleen käyttää kaikkia paikallisella kiintolevyllä olevia valokuvia. Voit myös tuoda ja järjestellä valokuvia sekä viedä muokatut valokuvat vienti-, julkaisu-, tulostus-, verkko- ja diaesitystoiminnoilla. Kehitys- ja karttamoduuleja sekä synkronointitoimintoja ei enää voi käyttää jäsenyyden päättymisen jälkeen.

Kyllä, Lightroom mobiililaitteille ‑sovelluksen kuvat lasketaan mukaan Creative Cloud -palvelun tarjoamaan pilvitallennustilaan.

Kyllä, Lightroom varmuuskopioi automaattisesti kaikki valokuvasi pilveen ja sinulla on niihin pääsy, ja voit käyttää valokuviasi mistä tahansa tietokoneesta tai mobiililaitteesta.

Kyllä, Lightroom tarjoaa pilvitallennustilaa ja tallentaa kaikki alkuperäiset kuvasi Creative Cloudiin.

Kun synkronoit Lightroom Classic -tietokonesovelluksesi raw-tiedostoja Lightroom for mobileen, Lightroom Classic hahmontaa raw-valokuvistasi automaattisesti älykkään esikatselun ja synkronoi sen mobiililaitteeseesi. Älykkäät esikatselut ovat alkuperäisen raw-tiedoston pienempiä versioita, joissa raw-tiedoston monikäyttöisyys on säilytetty paljon pienemmässä koossa.

Kun lähetät raw-tiedostojasi tietokoneellasi olevasta Lightroomista, se varmuuskopioi alkuperäisen tiedoston automaattisesti pilveen, ja sinulla on siihen pääsy ja voit käyttää valokuvaasi mistä tahansa tietokoneesta tai mobiililaitteesta.

Kuvatietojen synkronointi ja editointi tietokoneiden ja mobiililaitteiden välillä vaatii laajaa pilvitallennusinfrastruktuuria. Koska Creative Cloud tarjoaa jo tällaisen infrastruktuurin ja jäsenyyssopimuksen erityisesti valokuvauksen harrastajille, Creative Cloud soveltuu hyvin valokuvien synkronointiin ja muokkaukseen Adobe Photoshop Lightroomin mobiiliversion, tietokonesovelluksen ja verkon välillä.

Jos olet Creative Cloud -jäsen tai sinulla on aktiivinen Creative Cloud -kokeiluversio, voit käyttää Technology Preview -toimintoa, jonka avulla voit tuoda ja muokata kamerasi raw-tiedostoja Adobe Photoshop Lightroom mobiililaitteille ‑sovelluksella iPad-, iPad Pro-, iPhone- tai Android-laitteessasi tai Chromebookissa.

Voit synkronoida vain yhden luettelon Lightroom Classic ‑tietokonesovelluksen ja Adobe Photoshop Lightroomin mobiiliversion välillä.

Varmista ennen synkronoidun luettelon vaihtamista, että kaikki kohteet on synkronoitu kokonaan tietokoneesi Lightroom-luettelon kanssa.

Lightroom mobilen version 4.1 joulukuun 2018 julkaisuversioon lisättiin langallisen Internet-yhteyden määrityksen tuki Ethernet-lähiverkkoportin tai USB Ethernet ‑sovittimen kautta Chromebookeissa.

Kun Käytä mobiililaitteen datapakettia on käytössä

Kun Käytä mobiililaitteen datapakettia -vaihtoehto on otettu käyttöön sovellusasetuksissa, Lightroom for mobile käyttää matkapuhelinverkon kaistanleveyttä seuraaviin toimiin:

• Kuva ladataan pilvipalvelusta muokkaamista varten, kun se avataan luuppinäkymässä.
  • Kuvaan tai metatietoihin tehdyt muutokset synkronoidaan pilvipalveluun.
  • Äskettäin lisätyt kuvat ladataan pilvipalveluun.

Jos mobiililaitteella on käytettävissä Wi-Fi-yhteys, Lightroom for mobile käyttää ensisijaisesti Wi-Fi-yhteyttä matkapuhelinverkon datayhteyden sijasta.

Kun Käytä mobiililaitteen datapakettia on poistettu käytöstä

Kun Käytä mobiililaitteen datapakettia -vaihtoehto on poistettu käytöstä sovellusasetuksissa eikä verkkoyhteyttä ole, Lightroom for mobile näyttää Albumit-näkymässä Synkronointi keskeytetty () -kuvakkeen. Tässä tapauksessa voit ladata kuvan älykkään esikatseluversion muokattavaksi ja pakottaa kuvaan tehtyjen muutosten synkronoinnin matkapuhelinverkon datayhteyden kautta.

Kuvan älykkään esikatseluversion lataaminen matkapuhelinverkon datayhteyden kautta tapahtuu seuraavasti:

Älykkään esikatseluversion lataaminen
Lataa älykäs esikatseluversio muokattavaksi matkapuhelinverkon datayhteyden kautta.

1. Avaa kuva luuppinäkymässä muokkaamista varten.
  2. Napauta (!)-kuvaketta oikeassa yläkulmassa ja valitse Lataa älykäs esikatseluversio.

Kuvaan tehtyjen odottavien muutosten pakotettu synkronointi matkapuhelinverkon datayhteyden kautta tapahtuu seuraavasti:

1. Kun olet tehnyt kuvaan muutokset luuppinäkymässä, napauta (!)-kuvaketta näytön oikeassa yläkulmassa.
  2. Valitse Pakota synkronointi.

Varmista, että laitteellasi on uusin Adobe Photoshop Lightroom mobiililaitteille ‑sovelluksen versio.

(iOS)

Versiosta 2.7 alkaen Adobe Photoshop Lightroomin mobiiliversio (iOS) tukee HDR-kuvaustilaa kaikissa iPhone- tai iPad-laitteissa, joissa on vähintään 12 megapikselin kamera ja iOS 10.0 tai uudempi versio.

Lisätietoja HDR-tallennustilasta on artikkelissa Suurikontrastisten kuvien tallentaminen HDR-tilassa (iOS).

(Android)

Uusimmassa päivityksessä HDR-tila on käytettävissä vain Samsung S8-, Samsung S8+-, Samsung S7-, Samsung S7 Edge-, Samsung Note 8-, Google Pixel-, Google Pixel 2-, Google Pixel XL-, Google Pixel 2 XL-, Google Pixel 3-, Google Pixel 3 XL- ja One Plus 5 -mobiililaitteissa.

HDR Technology Previews ‑toimintona: Muissa yhteensopivissa Android-mobiililaitteissa, jotka vastaavat alla olevia teknisiä tietoja, HDR-tila on käytettävissä Technology Previews ‑toimintona, jonka voit ottaa käyttöön sivupalkkivalikosta.

• Vähintään 3 Gt RAM-muistia
  • Vähintään Android 5.0 (Lollipop) ‑käyttöjärjestelmä
  • Sovellusversio on Arm8.
  • DNG-tallennuksen tuki

Laitteen teknisten tietojen tarkistaminen: valitse sivupalkkivalikosta Laitteen tiedot ja tallennus > Laitteen tiedot.

Lisätietoja HDR-tallennustilasta on artikkelissa Suurikontrastisten kuvien tallentaminen HDR-tilassa (Android).

Versiosta 2.5 alkaen Adobe Photoshop Lightroom mobiililaitteille ‑sovellus (iOS) tukee DNG-raakakuvan taltioimista kaikilla iPhone- tai iPad-laitteilla, joissa on vähintään 12 megapikselin kamera ja iOS 10.0 tai uudempi versio.

Versiosta 2.0 alkaen Adobe Photoshop Lightroomin mobiiliversio tukee DNG-raakakuvan taltioimista laitteilla, joissa on Android-versio 5.0 (Lollipop) ja sitä uudempi. Tämä ominaisuus on kuitenkin käytettävissä vain niissä laitteissa, jotka tukevat DNG-raakakuvien sieppaamista. DNG-kuvauksen tuki on täysin laitteen valmistajien vastuulla.

Tarkista näin, tukeeko laitteesi DNG-taltiointia:

1. Varmista ensin, että Lightroom-sovelluksen uusin versio on asennettu mobiililaitteeseesi.
  2. Napauta ()-kuvaketta Kokoelmat-näkymässä näytön vasemmassa yläkulmassa avataksesi sivupalkkivalikon.
  3. Napauta valikossa Laitteen tiedot ja tallennus > Laitteen tiedot.
  4. Tarkista lukeeko DNG-kuvaus tuettu -kohdassa Kyllä vai Ei. Jos vastaus on Kyllä, voit taltioida raakakuvia sovelluksen sisäisen kameran avulla.

Yleisesti ottaen kehittyneiden muokkaustoimintojen käyttämiseen vaaditaan uudempi Android-puhelin. Adobe Photoshop Lightroomin mobiiliversio tunnistaa ja ottaa automaattisesti käyttöön ne toiminnot, joita puhelimesi tukee. Työstämme kattavaa luetteloa tuetuista laitteista ja lisäämme sen näihin usein kysyttyihin kysymyksiin mahdollisimman pian.

(iOS)

Kaikkia App Storesta ostettuja Lightroom-tilauksia hallitaan Applen iTunes-tilin kautta. Voit peruuttaa tilauksesi iOS-laitteidesi App Store -sovelluksessa.

Katso vaiheittaiset ohjeet Applen ohjeartikkelista Tilausten tarkasteleminen, muuttaminen ja peruuttaminen.

Perehdy laskutusongelmiin tai hyvityksiin liittyen Applen ohjeartikkeliin Hyvityksen pyytäminen App Store- tai iTunes Store -ostosta.

(Android)

Kaikkia Google Play -kaupasta ostettuja Lightroom-tilauksia hallitaan Googlen kautta. Voit peruuttaa tilauksesi Android-laitteidesi Google Play Kauppa -sovelluksessa.

Katso vaiheittaiset ohjeet Googlen ohjeartikkelista Tilauksen peruuttaminen, keskeyttäminen tai muuttaminen Google Playssa.

Perehdy laskutusongelmiin tai hyvityksiin liittyen Googlen ohjeartikkeliin Hyvityksen saaminen Google Playssa.

Adobe Photoshop Lightroomin mobiiliversion käyttö

Vieraile Adobe Photoshop Lightroom mobiililaitteille ‑sovelluksen käytön aloitussivulla, lataa mobiilisovellus ja seuraa annettuja ohjeita.

Lightroomin Apple TV -versio

Yleisiä tietoja

Adobe Photoshop Lightroomin Apple TV -versio vaatii 4. sukupolven Apple TV:n tai sitä uudemman version, jossa on tvOS 11.0 tai sitä uudempi versio.

Jos kuvasi rajautuu tai leikkautuu, säädä näyttölaitteen zoomaus- tai overscan-asetuksia.

Katso lisätietoja Applen tukiartikkelista osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT202763.

Et, Adobe Photoshop Lightroomin Apple TV -versio on tarkoitettu kuvien ja videoiden katseluun. Kuvien muokkaamiseen ja järjestelyyn voit käyttää Lightroomia tietokoneella, mobiililaitteella (Android ja iOS) tai verkossa tai Lightroom Classicia tietokoneella.

Kyllä, jos kaukosäädin toimii Apple TV:n kanssa, sen pitäisi toimia Adobe Photoshop Lightroomin Apple TV ‑sovelluksen kanssa. Joissakin muissa kuin Applen kaukosäätimissä valokuvan vieritys ei toimi suurennettaessa ja nopea vieritys saattaa olla pois käytöstä.

Ei, musiikin lisäämistä diaesityksiin ei tueta Adobe Photoshop Lightroomin Apple TV -versiossa. Voit kuitenkin toistaa musiikkia Apple TV:n toisesta sovelluksesta diaesityksen toimiessa. Jos haluat jatkaa taustamusiikin soittamista toisesta sovelluksesta, käynnistä tai keskeytä diaesitys Adobe Photoshop Lightroomin Apple TV -versiossa painamalla pitkään kaukosäätimen kosketuspintaa.

Ei, Adobe Photoshop Lightroomin Apple TV -versiossa on käytettävissä vain yksi vakiosiirtymä.

Adobe Photoshop Lightroomin Apple TV -versio käyttääsRGB-väriavaruutta.

Lisätietoja on kohdassa Usein kysytyt kysymykset | Värit Lightroomissa.

Vaikka näiden muokkausten pitäisi olla automaattisesti synkronoituvia, voit tarvittaessa siirtyä kohtaan Asetukset ja valita Lataa albumit uudelleen.

Adobe Photoshop Lightroomin Apple TV -versio on saatavana englanniksi, ranskaksi, saksaksi ja japaniksi. Lightroomin Apple TV:n versio 2.0 tukee myös italiaa, koreaa, brasilianportugalia, venäjää, yksinkertaistettua kiinaa, espanjaa, ruotsia, thaita, perinteistä kiinaa, hollantia ja kanadanranskaa.

Adobe Photoshop Lightroomin Apple TV -version käyttö

Ota Adobe Photoshop Lightroomin Apple TV -versio käyttöön lukemalla Adobe Photoshop Lightroomin Apple TV -sovelluksen käyttöönotto, lataa sovellus App Storesta ohjeiden mukaan ja kirjaudu sisään Adobe ID -tunnuksillasi.

Kohdassa Lightroom-valokuvien katselu televisiossasi on tietoja sovelluksen käyttöliittymästä ja asetuksista.