Usein kysyttyjä kysymyksiä Creative Cloud ‑valokuvausjäsenyyksistä

Yleisiä kysymyksiä

Mitä ovat Creative Cloud ‑valokuvausjäsenyydet?

Adoben valokuvausjäsenyydet tarjoavat täydellisiä ratkaisuja kuvien muokkaamiseen, järjestämiseen, tallentamiseen ja jakamiseen kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille, niin valokuvauksen harrastajille kuin myös ammattilaisille.

Lightroom CC ‑sopimus sisältää Lightroom CC:n ja 1 Tt pilvitallennustilaa valokuvia varten. Se on ihanteellinen vaihtoehto valokuvaajille, jotka haluat käyttää ja muokata valokuviaan missä tahansa.

Creative Cloud ‑valokuvausjäsenyys sisältää Lightroom CC:n ja 20 Gt pilvitallennustilaa valokuvia varten, Lightroom Classic CC:n ja Photoshop CC:n. Se on ihanteellinen vaihtoehto valokuvaajille, jotka haluat käyttää ja muokata valokuviaan missä tahansa sekä hyödyntää Photoshop CC:n tehokkaita muunnosominaisuuksia.

Creative Cloud ‑valokuvausjäsenyys, 1 Tt tallennustilaa sisältää Lightroom CC:n ja 1 Tt pilvitallennustilaa valokuvia varten, Lightroom Classic CC:n ja Photoshop CC:n. Se on ihanteellinen vaihtoehto kaikille, jotka haluavat hyödyntää Creative Cloud ‑valokuvausjäsenyyden kaikkien ominaisuuksien lisäksi myös pilvitallennustilaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Mitä Creative Cloud ‑valokuvausjäsenyys sisältää?

Creative Cloud ‑valokuvausjäsenyys sisältää seuraavat sovellukset:

• Adobe Photoshop CC
  • Adobe Photoshop Lightroom CC tietokone-, mobiililaite- ja verkkokäyttöön
  • Adobe Photoshop Lightroom Classic CC
  • Adobe Portfolio
  • Adobe Spark maksullisilla toiminnoilla
  • Adobe Bridge
  • 20 Gt pilvitallennustilaa

Näiden välttämättömien työkalujen avulla voit järjestellä, muokata ja jakaa valokuvia missä tahansa – tietokoneella, verkossa ja iOS- tai Android-laitteella. Hanki uusia taitoja perehtymällä toimintaohjevideoiden laajaan kirjastoon ja hyödynnä Adoben uusimpia kuvankäsittelyyn liittyviä innovaatioita. Lue lisää Creative Cloud ‑valokuvausjäsenyydestä.

Mitä 1 Tt:n Creative Cloud ‑valokuvausjäsenyys sisältää?

1 Tt:n Creative Cloud ‑valokuvausjäsenyys sisältää seuraavat sovellukset:

• Adobe Photoshop CC
  • Adobe Photoshop Lightroom CC tietokone-, mobiililaite- ja verkkokäyttöön
  • Adobe Photoshop Lightroom Classic CC
  • Adobe Portfolio
  • Adobe Spark maksullisilla toiminnoilla
  • Adobe Bridge
  • 1 Tt pilvitallennustilaa

Näiden välttämättömien työkalujen avulla voit järjestellä, muokata ja jakaa valokuvia missä tahansa – tietokoneella, verkossa ja iOS- tai Android-laitteella. Hanki uusia taitoja perehtymällä toimintaohjevideoiden laajaan kirjastoon ja hyödynnä Adoben uusimpia kuvankäsittelyyn liittyviä innovaatioita. Lue lisää 1 Tt:n Creative Cloud ‑valokuvausjäsenyydestä.

Mikä on uusi Lightroom CC?

Lightroom CC on aivan uusi valokuvapalvelu. Se on Lightroomin pilvipohjainen versio, joka toimii tietokoneissa, mobiililaitteissa ja verkossa. Aivan uusi Lightroom CC tallentaa täyden tarkkuuden valokuvat automaattisesti pilveen, kun tuot ne tietokoneesta, mobiililaitteesta tai verkosta. Muokkaukset näkyvät automaattisesti kaikissa laitteissasi.

Mitkä ovat Lightroom CC:n ja Lightroom Classic CC:n tärkeimmät erot?

Lightroom CC on pilvipohjainen valokuvapalvelu, joten voit työskennellä tietokoneella,mobiililaitteillaja verkossa. Lightroom Classic CC on tietokoneeseen perustuva valokuvaustuote.

Lightroom Classic Lightroom CC
Missä haluat käsitellä valokuviasi? Vain tietokoneessa Tietokoneessa, mobiililaitteissa ja verkossa
Alkuperäiskappaleiden sijainti Paikallinen kiintolevy Pilvipalvelu
Tiedostojen varmuuskopio Ei annettu Automaattinen
Helppokäyttöisyys Monipuolisin Helppokäyttöinen, yksinkertaistettu
Valokuvien järjesteleminen ja etsiminen Manuaaliset avainsanat Automaattinen nimiöinti ja älykäs haku

Voit lukea lisää Lightroom CC:n ja Lightroom Classicin välisistä eroista täältä.

Muuttuiko Lightroomin edellisen tietokoneversion nimi?

Lightroom Classic on tutun Lightroom-sovelluksen uudelleennimetty versio. Se on optimoitu tietokoneeseen perustuviin työnkulkuihin, mukaan lukien valokuvien paikallinen tallennus tiedostoina tietokoneen kansioihin. Käyttöliittymä, tuonti- ja järjestelytoiminnot sekä muokkausominaisuudet ovat paljolti samoja kuin ennen. Jatkamme edelleen panostuksia Lightroom Classiciin.

Minulla on Creative Cloud ‑valokuvausjäsenyys. Miten voin päivittää 1 Tt:n valokuvausjäsenyyteen?

Voit päivittää sopimuksesi täällä. Kun olet lähestymässä nykyisen Creative Cloud ‑valokuvausjäsenyytesi tallennusrajoitusta, sinua kehotetaan myös Lightroom CC:ssä päivittämään sopimuksesi ja hankkimaan lisää tallennustilaa.

Onko sovellukset asennettu tietokoneeseen vai ovatko ne pilvipohjaisia?

Creative Cloud ‑tietokonesovellukset (kuten Lightroom CC ja Photoshop CC) on asennettu paikallisesti tietokoneeseen. Et siis tarvitse jatkuvaa Internet-yhteyttä niiden käyttöön. Sinun tarvitsee muodostaa Internet-yhteys vain kerran 99 päivässä jäsenyytesi vahvistamista varten.

Jatkuva Internet-yhteys mahdollistaa kuitenkin Lightroom CC:n entistä monipuolisemman käytön. Tarvitset Internet-yhteyttä, jos haluat esimerkiksi varmuuskopioida kuvasi pilveen ja käyttää niitä kaikissa laitteissa. Tarvitset Internet-yhteyttä myös Lightroom CC:n hakutoiminnon käyttöön.

Onko valokuvani tallennettava pilveen?

Creative Cloud ‑valokuvausjäsenyyksiin sisältyvä Lightroom CC varmuuskopioi kaikki valokuvasi turvallisesti pilveen. Lightroom CC hallinnoi valokuvia puolestasi, jotta valokuvasi eivät pääse täyttämään koko kiintolevyä. Tämän tallennustilan hallintatoiminnon ansiosta voit tallentaa monta valokuvaa ja käyttää niitä, vaikka kiintolevyllä ei olisikaan tarpeeksi tilaa kaikille valokuville.

Voit aina tarkastella ja käsitellä kaikkia valokuvia Lightroom CC:ssä, vaikka alkuperäinen tiedosto ei olisikaan kiintolevyllä. Kun aloitat valokuvan käsittelyn, alkuperäinen tiedosto ladataan automaattisesti pilvitallennustilasta. Lightroom CC antaa sinulle mahdollisuuden säilyttää kaikki alkuperäiset tiedostot tietokoneen kiintolevyllä sen lisäksi, että ne varmuuskopioidaan pilveen.

Jos et halua tallentaa kuviasi pilveen, voit käyttää Lightroom Classic CC:tä.

Mitä valokuvilleni tapahtuu, jos lakkautan jäsenyyteni?

Lightroom CC: Adobe säilyttää alkuperäiset kuvasi yhden vuoden ajan jäsenyytesi päättymisestä. Tänä aikana voit edelleen käynnistää Lightroom CC:n ladataksesi alkuperäiset tiedostosi pilvipalvelustamme.

Lightroom Classic CC: Voit edelleen käyttää kaikkia paikallisella kiintolevyllä olevia valokuvia Lightroomin tietokoneversion avulla. Voit myös tuoda ja järjestellä valokuvia sekä viedä muokatut valokuvat vienti-, julkaisu-, tulostus-, verkko- ja diaesitystoiminnoilla. Kehitys- ja karttamoduuleja sekä Lightroom for mobilea ei enää voi käyttää jäsenyyden päättymisen jälkeen.

Tallennetaanko kuvani turvallisesti pilveen?

Kyllä, kuvasi tallennetaan turvallisesti käyttämällä Adoben pilvipalveluinfrastruktuuria.

Voinko poistaa ekosysteemiini tallennetut kuvat?

Kun poistat valokuvia Lightroom CC:stä tietokoneella, mobiililaitteella tai verkossa, ne poistetaan Adoben palveluista ja kaikista synkronoiduista laitteista. Tätä toimintoa ei tällä hetkellä voi kumota. Poistetut valokuvat ovat kuitenkin käytettävissä synkronoidussa Lightroom Classic CC ‑luettelossa, joka on tallennettu paikallisesti tietokoneeseen, eikä niitä poisteta kiintolevyltä.

Minulla on Creative Cloud ‑valokuvausjäsenyys. Maksaako sopimukseni enemmän?

Creative Cloud ‑valokuvausjäsenyytesi hinta pysyy samana. Jos haluat päivittää 1 Tt:n valokuvausjäsenyyteen, voit tehdä sen hyödyntämällä erikoistarjousta. Katso Creative Cloud ‑sopimuksen muutos

Voinko vaihtaa 1 Tt:n Creative Cloud ‑valokuvausjäsenyydestä Creative Cloud ‑valokuvausjäsenyyteen?

Kyllä, voit halutessasi vaihtaa Creative Cloud ‑valokuvausjäsenyyteen.

Onko uusin Lightroom CC käytettävissä Creative Cloudin työryhmä- ja yritysjäsenyyksissä?

Kyllä, Lightroom CC on käytettävissä Creative Cloudin työryhmä- ja yritysjäsenyyksissä.

Jos olet tilannut Creative Cloud ‑valokuvausjäsenyyden ennen 18.10.2017, lue alla olevat usein kysytyt kysymykset:

Olen tilannut valokuvausjäsenyyden ennen 18.10.2017. Miten jäsenyyteni muuttuu?

Jäsenyytesi sisältää edelleen Photoshop CC:n ja saman Lightroom-tietokonesovelluksen (nimi on kuitenkin nyt Lightroom Classic CC). Myös kuukausihinta 9,99 $ pysyy ennallaan. Sopimuksesi sisältää nyt ylimääräisen sovelluksen – aivan uuden Lightroom CC:n ja 20 Gt pilvitallennustilaa.

• Aikaisemmin käyttämäsi Lightroom-versio on nyt nimeltään Lightroom Classic CC, joka viittaa perinteiseen käyttöön tietokoneella. Lightroom Classic CC:ssä on merkittäviä, suorituskykyä parantavia ominaisuuksia ja monia uusia muokkausominaisuuksia. Mitään Lightroom Classic CC:n ominaisuuksia tai toimintoja ei ole poistettu.
  • Photoshop CC:hen on lisätty uusia muokkausominaisuuksia (katso Uusien ominaisuuksien yhteenveto).
  • Lisäksi jäsenyyteen sisältyy nyt Lightroom CC ‑sovellus tietokoneessa, mobiililaitteessa ja verkossa sekä 20 Gt pilvitallennustilaa, jotta saat tuntuman uuteen Lightroom CC:hen.

Miksi tuttu Lightroom-nimi piti vaihtaa?

Olemme innostuneita uudesta Lightroom CC:stä, ja pidämme sitä valokuvauksen tulevaisuutena: täydellisenä valokuvapalveluna, joka mahdollistaa käyttämisen missä tahansa sekä täyden tarkkuuden valokuvien muokkaamisen, huolettoman varmuuskopioinnin ja vaivattoman järjestelyn – tinkimättä muokkaustehosta kaltaisillesi käyttäjille.

Kuten sanottua, toiset käyttäjät tallentavat mieluummin valokuvansa paikallisesti ja ovat tottuneet käyttämään nykyistä Lightroom-käyttöliittymää. Halusimmekin pitää tämän käyttökokemuksen heidän käytettävissään. Classic-termi ilmaisee, että tämä versio on optimoitu perinteisempään työskentelytapaan tietokoneeseen perustuen. Lightroom Classic CC:tä parannettiin 18.10.2017 merkittävillä suorituskykyparannuksilla ja muokkausominaisuuksilla. Päivityksiä jatketaan edelleen tulevaisuudessa.

Haluan jatkaa tutun Lightroomin käyttämistä. Miten toimin?

Jos olet nykyinen Creative Cloud -jäsen, olet käyttänyt Lightroomia ja haluat jatkaa sinulle tutun sovelluksen käyttämistä, voit käyttää Lightroom Classic CC:tä. Muista päivittää sen uusin versio, jotta pääset nauttimaan merkittävistä suorituskykyparannuksista.

Haluaisin tutustua uuteen Lightroom CC:hen. Miten toimin?

Asenna se Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen avulla. Voit nauttia siitä hyödyntämällä jäsenyyteesi sisältyvää 20 Gt:n pilvitallennustilaa. Lightroom CC on saatavana myös mobiililaitteisiin ja verkkokäyttöön. Lataa Lightroom CC mobiililaitteeseesi Apple App Store- tai Google Play -palvelusta. Vaihtoehtoisesti voit käyttää Lightroom CC:n verkkoversiota osoitteessa lightroom.adobe.com.

Onko uudessa Lightroom CC:ssä kaikki samat ominaisuudet kuin Lightroom Classic CC:ssä?

Jos olet käyttänyt aikaisemmin Lightroomia, huomaat ehkä, että uudessa Lightroom CC:ssä ei ole kaikkia ominaisuuksia, joita Lightroomissa oli ennen. Tämä on uuden Lightroomin versio 1.0, ja se täyttää monien käyttäjien tarpeet tällä hetkellä. Voit esittää toiveesi tärkeiden toimintojen tai ominaisuuksien lisäämisestä antamalla meille palautetta täällä. Kehitämme aktiivisesti Lightroom CC:n tietokoneversiota, ja viestimme sinulle kunkin päivityksen sisältämistä uusista ominaisuuksista.

Miten Lightroom Classic CC toimii Lightroom CC:n kanssa mobiililaitteissa ja verkossa?

Creative Cloud -valokuvausjäsenyys on aina käsittänyt mahdollisuuden muokata Lightroomin valokuvia mobiililaitteessa ja verkossa. Uuden Lightroom CC -palvelun ja Lightroom Classic CC:n vuorovaikutuksessa pilven kanssa on kuitenkin pääeroja kahdella osa-alueella.

Lightroom CC Lightroom Classic CC

Alkuperäisten, täyden tarkkuuden valokuvien sijainti

Pilvessä, joten ne ovat käytettävissä missä tahansa – mobiililaitteessa, tietokoneessa ja verkossa. Voit halutessasi tallentaa ne myös paikallisesti tietokoneeseen.

Ainoastaan tietokoneessa.

Lightroomin mobiililaite- ja verkkoversioiden rooli
Mobiililaitteet ja verkko ovat tietokoneen täysiveroisia kumppaneita, joten kaikki alkuperäiset kuvasi ovat käytettävissä missä tahansa, ja muokkaukset on aina synkronoitu pilvipalveluun.

Mobiili- ja verkkosovellukset pystyvät käyttämään vain SmartPreview-versioita (pienemmän tarkkuuden versioista) tietokoneessa määritetyistä valokuvista.Näihin SmartPreview-versioihin tehdyt muokkaukset synkronoidaan tietokoneessa oleviin alkuperäisiin valokuviin.

Varmuuskopiointi

Alkuperäisten, täyden tarkkuuden valokuvien huoleton varmuuskopiointi.

Ei varmuuskopiointia.

Olen Creative Cloud -valokuvausjäsen, ja havaitsin, että nykyinen tallennustilani on 20 Gt. Onko se muuttunut?? Miten suuri se oli aikaisemmin?

Creative Cloud -valokuvausjäsenyyteen ei sinänsä ole koskaan sisältynyt tallennustilaa. Lightroom Classic CC:ssä muokkaukset synkronoidaan tietokoneessa oleviin alkuperäisiin kuviin SmartPreview-versioiden (pienemmän tarkkuuden versioiden) välityksellä. Ainoastaan mobiililaitteella otetut valokuvat ovat täyden tarkkuuden valokuvia. 20 Gt riittää paremmin kuin hyvin synkronoinnin suorittamiseen, eikä siihen pidä suhtautua tallennus- tai varmuuskopiointitilana.

Jos kuitenkin päätät alkaa käyttämään Lightroom CC:tä Creative Cloud -valokuvausjäsenenä, 20 Gt riittää siihen, että pääset tutustumaan täydelliseen valokuvapilvipalveluun. Jos haluat ottaa käyttöösi 1 Tt tai enemmän pilvitallennustilaa, voit päivittää jäsenyytesi 1 Tt:n tallennustilalla varustettuun Creative Cloud -valokuvausjäsenyydeksi. Näin voit muuttaa Creative Cloud -jäsenyyttäsi.

Mitä jos tarvitsen enemmän kuin 20 Gt tallennustilaa?

Creative Cloud -valokuvausjäsenyys sisältää oletuksen mukaan 20 Gt tallennustilaa. Jos tarvitset enemmän tallennustilaa, voit hankkia 1 Tt tallennustilaa käsittävän jäsenyyden Adobe.comista hintaan 12,39 € kuukaudessa. Voit myös hankkia 2, 5 tai 10 Tt:n jäsenyyksiä avaamalla Adobe ID -tilisi (Tilaukset ja tuotteet > Tilauksen hallinta > Vaihda tilausta). Lisätietoja on artikkelissa Creative Cloud ‑sopimuksen muutos.

Miten kauan Lightroom Classic CC on käytettävissä, sitä parannetaan ja siihen on tarjolla asiakaspalvelun tarjoamaa tukea?

Olemme sitoutuneet täyttämään valokuvauksen ammattilaisten ja kaikentasoisten harrastajien tarpeet. Toiset siirtyvät käyttämään Lightroom CC:tä, kun taas toiset jatkavat Lightroom Classic CC:n käyttämistä. Niitä molempia tuetaan, ja niihin toimitetaan uusia ominaisuuksia ja parannuksia sisältäviä päivityksiä pitkälle tulevaisuuteen.

Kuinka paljon pilvitallennustilaa sisältyy Creative Cloud – Kaikki sovellukset ‑jäsenyyteen?

Creative Cloud – Kaikki sovellukset ‑jäsenet voivat käyttää Lightroom CC -sovellusta sekä jäsenyyteensä sisältyvää 100 Gt:n pilvitallennustilaa. Kaikki sovellukset -jäsen voi siirtyä käyttämään Lightroom CC -palvelua ja täyttä 1 Tt:n tallennustilaa lisämaksulla 12,39 € kuukaudessa.

Mitä tapahtuu, kun tallennustila alkaa täyttyä tai on täynnä?

Lightroom CC ilmoittaa, että pilvitallennustila on täyttymässä pian. Voit jatkossakin hyödyntää varmuuskopiointia ja säilyttää mahdollisuuden tarkastella kaikkia valokuviasi mobiililaitteessa päivittämällä käyttöön täyden 1 Tt:n pilvitallennustilan.

Kun pilvitallennustilasi täyttyy, voit yhä tuoda valokuvia Lightroom CC:hen tietokoneessa, mutta nämä valokuvat tallennetaan ainoastaan tietokoneen paikalliseen levyasemaan. Niitä ei varmuuskopioida pilveen. Ne eivät myöskään ole käytettävissä mobiililaitteessa tai verkossa Lightroom CC:n kautta. Ota myös huomioon, että haku valokuvissa olevien kohteiden perusteella edellyttää valokuvien olevan tallennettuna pilvipalveluun.

Kuvakkeesta tiedät, mitkä valokuvat on varmuuskopioitu pilveen. Kuvake ilmaisee, että alkuperäistä valokuvaa ei ole varmuuskopioitu pilveen.

Kun pilvitallennustilastasi on käytetty 100 prosenttia...

Lightroom CC ilmoittaa, että pilvitallennustilasi on täynnä. Voit jatkossakin hyödyntää varmuuskopiointia ja säilyttää mahdollisuuden tarkastella kaikkia valokuviasi mobiililaitteessa päivittämällä käyttöön täyden 1 Tt:n pilvitallennustilan.

Kun pilvitallennustilasi on täyttynyt, voit yhä tuoda valokuvia Lightroom CC:hen tietokoneessa, mutta nämä valokuvat tallennetaan ainoastaan tietokoneen paikalliseen levyasemaan. Niitä ei varmuuskopioida pilveen eivätkä ne ole käytettävissä Lightroom CC:n kautta mobiililaitteessa tai verkossa. Ota myös huomioon, että haku valokuvissa olevien kohteiden perusteella edellyttää valokuvien olevan tallennettuna pilvipalveluun.

Kuvakkeesta  tiedät, mitkä valokuvat on varmuuskopioitu pilveen. Kuvake  ilmaisee, että alkuperäistä valokuvaa ei ole varmuuskopioitu pilveen.

Pitäisikö minun käyttää Lightroom Classicia ja Lightroom CC:tä yhdessä?

Suosittelemme, että nykyiset Lightroom Classic -käyttäjät lataisivat Lightroom CC:n ja kokeilisivat sitä. Näin he voivat päättää, haluavatko siirtyä käyttämään Lightroom CC:tä. Suosittelemme jommankumman valitsemista ja vain sen käyttämistä jatkuvasti. Molempien käyttäminen samanaikaisesti ei ole suositeltavaa pitkäaikaisesti.