Kun yrität rajata kuvaa Photoshopissa ja annat leveys-, korkeus- ja resoluutioarvot rajausvalintoihin, tulee virheviesti siitä, että työlevy on täynnä, ja kuvaa ei voi rajata.

Tiedot

Jos jätät rajausvalinnat tyhjiksi, kuvan rajaaminen onnistuu.

Ratkaisu

Tee jokin seuraavista toimista:

Ratkaisu 1: Määrittele mittayksiköt rajattaessa.

Anna halutut leveyden ja korkeuden mittayksiköt rajausvalintoihin. Esimerkiksi syötä100px pikselimääräksi tai 1in tuumaluvuksi.

Ratkaisu 2: Aseta oletusarvoiset mittayksiköt.

Mittayksiköiden oletusarvojen asettaminen:

1. Valitse Muokkaa > Oletusarvot > Yksiköt ja viivaimet (Windows), tai Photoshop > Oletusarvot > Yksiköt ja viivaimet (Mac OS).

2. Valitse Tyypin mittayksikkö Asetusten valintaikkunan Yksiköt-osiossa. Valitse esimerkiksi pikselit.

3. Valitse OK.

Taustatietoja

Virhe ”Työlevy on täynnä” saadaan kun tuloksena syntyvä tiedosto on liian iso käsiteltäväksi työlevyllä. Virhe voi syntyä, kun tiedosto on luotu pikselimitoilla mutta rajausvalinnan oletusarvoinen mittayksikkö on tuuma. Esimerkiksi annettu arvo 700 x 800 leveyden ja korkeuden rajausvalinnassa tulkitaan oletusarvoisesti tuumiksi eikä pikseleiksi. Halutun tuloksen saavuttamiseksi on syötettävä 700px x 800px, tai sitten Oletusarvoissa on määritettävä mittayksiköksi pikseli. Jos jättää rajausvalinnan tyhjäksi, Photoshop rajaa kuvan määriteltyyn alueeseen käyttäen samoja mittayksiköitä, joilla kuva on luotu.