Ongelma: Makrot puuttuvat Photoshop päivityksen jälkeen tai kun Photoshop on asennettu uuteen tietokoneeseen.

Ratkaisu 1: makrojen tallennus ja lataaminen

Seuraavien ratkaisujen avulla voit siirtää makroja yhdestä Photoshop-versiosta toiseen tai eri tietokoneisiin asennettujen Photoshop-instanssien välillä.

Lähdeversio: Tallenna makrot .atn-tiedostoon

1. Käynnistä Photoshop ja valitse Ikkunat > Makrot.

2. Valitse Makrot-paneelin valikosta Uusi joukko. Anna uudelle makrojoukolle nimi.

3. Varmista, että uusi makrojoukko on valittuna. Vedä haluamasi makrot uuteen makrojoukkoon.

4. Valitse luomasi makrojoukko ja valitse sitten Makrot-paneelin valikosta Tallenna makrot. Photoshop luo .atn-tiedoston. .atn-tiedosto tallennetaan oletusarvoisesti kansioon:

• (Windows) C:\Käyttäjät\<käyttäjänimi>\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop <versio>\Presets\Actions
    • (macOS) Ohjelmat\Adobe Photoshop <versio>\Presets\Actions

Kohdeversio: Lataa makrot

Tuo makrot toiseen tietokoneeseen tai Photoshop eri versioon seuraavien ohjeiden mukaisesti.

1. Käynnistä Photoshop ja valitse Ikkunat > Makrot.

2. Valitse Makrot-paneelin valikosta Lataa makrot. Valitse *.atn-tiedosto, jonka haluat tuoda.

Ratkaisu 2: makrojen ja esimääritysten manuaalinen siirto

Siirrä makrot Photoshop uuteen versioon seuraavien ohjeiden avulla.

1. Siirry lähdeversiossa johonkin seuraavista kansioista:

• (Windows) C:\Users\<käyttäjätunnus>\AppData\Roaming\Adobe\Adobe
      Photoshop <version>\Adobe Photoshop <lähdeversio> Settings
    • (macOS) Käyttäjät/<käyttäjätunnus>/Kirjasto/Asetukset/Adobe Photoshop <lähdeversio > Settings

Huomautus:

Vaihda ohjeissa mainituissa kansiopoluissa tai nimissä kulmasulkujen (<>) välissä oleviin osiin pyydetyt tiedot. Korvaa <käyttäjänimi> omalla käyttäjänimelläsi. Korvaa <versio> käyttämäsi Photoshop versiotiedoilla.

2. Kopioi Actions Palette.psp tiedosto

3. Liitä kopioimasi tiedosto seuraavaan Photoshop kohdeversion kansioon:

• (Windows) C:\Users\<käyttäjätunnus>\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop <version>\Adobe Photoshop <kohdeversio> Settings
    • (macOS) Käyttäjät/<käyttäjätunnus>/Kirjasto/Asetukset/Adobe Photoshop <kohdeversio> Settings