Paneelit ja muut toissijaiseen näyttöön siirretyt käyttöliittymän elementit siirtyvät takaisin päänäyttöön, kun siirryt käyttämään muita sovelluksia. Käytät useita näyttöjä Mac OS X 10.9 (Mavericks) -käyttöjärjestelmässä.

Ratkaisut

Ratkaisu 1: Poista Mission Control -kohdassa valinta Näytöillä on eri tilat

1. Valitse telakasta Mission Control -kuvake tai valitse Apple-valikko > Järjestelmäasetukset > Mission Control.
  2. Poista valinta Näytöillä on eri tilat.
  3. Kirjaudu ulos ja sitten takaisin sisään.

Näet kuvakaappauksen tästä dialogi-ikkunasta kohdassa Apple TechNote.

Ratkaisu 2: Älä määritä sovellusta yhteen tilaan.

1. Komento-osoita tai napsauta hiiren oikeaa näppäintä telakan sovelluskuvakkeen kohdalla.
  2. Siirry Asetukset-osioon.
  3. Valitse Liitä-osiossa joko Kaikki työpöydät tai Ei mitään.

Huomautus: Jos et näe Liitä-osiota Asetukset-osiossa, olet ehkä poistanut lisätilat käytöstä. Luo väliaikainen tila, niin että voit nähdä Liitä-vaihtoehdot. Lisätietoja tilojen luomisesta saat ohjeiden osiosta Mac 101: Spacesin käyttäminen ikkunoiden ja ohjelmien järjestämiseen.

Lisätietoja

Mac OS 10.9.x antaa sinulle mahdollisuuden liittää sovellus tiettyyn tilaan. Sovellus avautuu aina tässä tilassa näytön järjestämisen helpottamiseksi ja sekasorron välttämiseksi. Kyseisen sovelluksen kaikkien elementtien on kuitenkin myös oltava tässä samassa tilassa. OS-käyttöjärjestelmä antaa sinun siirtää elementtejä väliaikaisesti toiseen näyttöön, kun sovellus on käytössä. Mutta kun siirryt toiseen tilaan tai sovellukseen ja palaat sen jälkeen takaisin, OS siirtää kaikki elementit takaisin tilaan, johon niiden sovellus on liitetty.

Kun tämä vaihtoehto poistetaan käytöstä, myös seuraavat ongelmat ratkeavat:

• Voit venyttää työpöydän molemmille näytöille.
  • Voit vetää Photoshopin välilehden toissijaiseen näyttöön.
  • Valojen sammuttaminen Lightroomissa vaikuttaa molempiin näyttöihin.