Etsitkö uusimpaan Photoshop-versioon liittyviä tietoja? Katso Ladattavat liitännäiset ja niiden sisältö.

Mac OS -käyttöjärjestelmälle tarkoitettua Photoshop CS5 -sovellusta on kehitetty perustavanlaatuisesti toimimaan 64-bittisenä sovelluksena 64-bittisen Mac OS -version alla. Tämän vuoksi vanhat ja 32-bittiset laajennukset eivät toimi, saattavat tuottaa virheitä tai saattavat kaatua, kun niitä käytetään Photoshop-sovelluksen 32-bittisessä tai 64-bittisessä versiossa. Katso alta ohjeet Photoshop CS5 -sovelluksen avaamiselle 64- ja 32-bittisissä tiloissa.

Muiden valmistajien plug-inien yhteensopivuuden varmistaminen

Aikaisempien Photoshop-versioiden tapaan älä kopioi vanhoja muiden valmistajien laajennuksia tai aiempien Photoshop-versioiden laajennuksia Photoshop CS5 -laajennuskansioon. Jos olet määrittänyt Lisälaajennukset-kansion kansion laajennusasetuksiin, poista tämän vaihtoehdon valinta. Voit myös varmistaa, että kaikki tämän kansion laajennusosat ovat yhteensopivia Photoshop CS5 -sovelluksen kanssa. Pyydä muiden valmistajien laajennusten valmistajilta laajennusversiot, jotka ovat yhteensopivia Photoshop CS5 -tuotteen (joko 32-bittisen tai 64-bittisen version) kanssa.

Verkosta ladattavat plug-init

Jotkut laajennukset, jotka olivat saatavilla Photoshopin edellisissä versioissa, eivät ole saatavilla enää versiolle CS5. Muut ovat saatavilla latauksina, mutta niitä ei asenneta oletuksena. Verkosta ladattavat plug-init on liitetty yhteen.

Voit ladata valinnaiset laajennukset seuraavista sijainneista:

Mac OS: http://www.adobe.com/fi/support/downloads/detail.jsp?ftpID=4965
For Windows: http://www.adobe.com/fi/support/downloads/detail.jsp?ftpID=4688

Huomaa: Asennusohjeet ovat ladattuihin tiedostoihin sisältyvässä ReadmeCS5_Optionalplugin.pdf-tiedostossa.

Vain 32- ja 64-bittisessä Windows- ja 32-bittisessä Mac OS -käyttöjärjestelmässä tuetut laajennukset

Katso alta ohjeet Photoshop CS5 -sovelluksen avaamiselle 64- ja 32-bittisissä tiloissa.

Laajennukset, joita ei enää tueta Photoshop CS5-sovelluksessa

• Filmstrip-muoto. Aiemmat versiot eivät toimi Photoshop-versiossa CS5.
  • Pintakuviotäyttö

Vain 32-bittisessä Windows- ja Mac OS -käyttöjärjestelmässä tuetut laajennukset

• Lähetä videoesikatselu laitteelle
  • Videon esikatselu

Katso alta ohjeet Photoshop CS5 -sovelluksen avaamiselle 64- ja 32-bittisissä tiloissa.

Verkosta ladattavat laajennukset, joita tuetaan 32- ja 64-bittisissä Mac OS- ja Windows-käyttöjärjestelmissä

• Alias
  • ElectricImage
  • SGIRGB
  • Softimage
  • Rajoittamaton esikatselun koko
  • HSBHSL
  • Upota / Lue Digimark-vesileima

Verkosta ladattavat liitännäiset, joita tuetaan 32- ja 64-bittisissä Mac OS -käyttöjärjestelmissä

• DisableGetInfoComment
  • DisableScratchCompression
  • ForceVMCompression
  • ForceVMBuffering
  • DisableVMBuffering
  • RememberSlowFiles
  • UnlimitedClipboardSize
  • Ylivieritys aina
  • Kelluvien ikkunoiden ylivieritys

CS5-sovellukseen asennetut laajennukset, valinnaisia aikaisemmissa versioissa

• JPEG2000

Muut muutokset

• Työkalujen esimääritykset eivät enää ole aiemman version kanssa yhteensopivia.
  • TWAIN: TWAIN-skannerin liitännäistä ei enää asenneta Photoshop CS5:n osana, mutta se voidaan ladata erikseen verkosta. Tuetaan silloin, kun Photoshop CS5 suoritetaan 32-bittisessä Windows-versiossa tai 32-bittisessä Mac OS -versiossa. Lisäksi tuetaan 64-bittisenä versiona 64-bittisessä Mac OS -käyttöjärjestelmässä, kun käytössä on skannerit, jotka tukevat 64-bittisiä skanneriohjaimia. TWAIN-skannerin laajennusta tuetaan myös, jos Photoshop CS5 suoritetaan 32-bittisenä sovelluksena 64-bittisessä Windows-käyttöjärjestelmässä tai 64-bittisessä Mac OS -käyttöjärjestelmässä.Katso lisätietoja artikkelista TWAIN-liitännäinen | Photoshop CS4, CS5 (kb405072).
  • Vanhoja pisaroita ei tueta Mac 10.5-käyttöjärjestelmän 64-bittisessä versiossa. Rosetta vaaditaan pisaroiden suorittamiseen.

Kuinka suorittaa Photoshop CS5 -sovellus 32- ja 64-bittisissä tiloissa

Photoshop CS5 -sovelluksen suorittaminen Mac OS -käyttöjärjestelmän 32-bittisessä versiossa:

1. Valitse Adobe Photoshop CS5 -sovellustiedosto, joka on asennettu oletuksena kansioon Sovellukset/Adobe Photoshop CS5.
  2. Valitse Tiedosto > Hae tietoja ja valitse Avaa 32-bittisessä tilassa.

Lisätietoja 32-bittisen tilan käyttöönottamisesta

Suorita Photoshop CS5 -sovellus 64-bittisessä tilassa poistamalla tämä valinta.

Photoshop CS5 -sovelluksen suorittaminen Windows-käyttöjärjestelmän 32-bittisessä versiossa:

1. Sulje Photoshop CS5.
  2. Siirry kansioon Ohjelmatiedostot (x86) > Adobe > Adobe Photoshop CS5.
  3. Kaksoisnapsauta Adobe Photoshop CS5.exe-tiedostoa.

Photoshop CS5 -sovelluksen suorittaminen Windowsin 64-bittisessä versiossa (jos Windows-versiosi ja laitteistosi tukevat 64-bittistä versiota):

1. Sulje Photoshop CS5.
  2. Siirry kansioon Ohjelmatiedostot > Adobe > Adobe Photoshop CS5.
  3. Kaksoisnapsauta Adobe Photoshop CS5.exe-tiedostoa.