Valinnaisia laajennuksia, jotka on tarkoitettu tiedostomuodoille Alias, SGIRGB, SoftImage, HSB & HSL, Electric Image ja Wavefront RLA, ei asenneta oletusarvoisesti, mutta ne voi ladata alta.

Yhteensopivuus

Tällä sivulla tarjotut laajennukset ovat yhteensopivia seuraavien sovellusten kanssa:

• Photoshop CC 2019
  • Photoshop CC 2018
  • Photoshop CC 2017
  • Photoshop CC 2015.5
  • Photoshop CC 2015
  • Photoshop CC 2014
  • Photoshop CC

Huomautus:

Alkaen versiosta Photoshop CC 2019 (versio 20.0), Windowsin 32-bittistä versiota ei enää tueta. Jos sinulla on 64-bittinen Windows-versio ja tarvitset 32-bittisen Photoshop-version aiempia laajennuksia tai laiteohjaimia varten, voit ladata vanhemman 32-bittisen Photoshop-version.

Lataus- ja asennusohjeet

Asenna valinnaiset laajennukset:

1. Lopeta Photoshop.

2. Lataa haluamasi laajennus:

Alias

Lataa

Lataa

Electric Image & HSBHSL}(Valinnainen Multiplugin-laajennus)

Lataa

Lataa

SGIRGB

Lataa

Lataa

SoftImage

Lataa

Lataa

Wavefront RLA:

Lataa

Lataa

3. Kun olet ladannut edellä mainitun laajennustiedoston, pura se kaksoisnapsauttamalla sitä. Pura kaikki tiedostot tarvittaessa.

4. Valinnaiset laajennukset voidaan asentaa jompaan kumpaan seuraavista paikoista:

• versiokohtaisesta sijainnista – ladataan laajennus vain tiettyyn Photoshop CC -versioon (esim. vain Photoshop CC 2014:ään)
    • jaetusta Creative Cloud -sijainnista – ladataan laajennus kaikille asennetuille Photoshop CC -versioille ilman, että laajennusta tarvitsee asentaa uudelleen

Ohjeita näiden kansioiden etsimiseen macOS- ja Windows-käyttöjärjestelmissä löytyy kohdassa Laajennuskansioiden paikantaminen.

5. Käynnistä Photoshop uudelleen.

Laajennusten kuvaukset

Alias

Alias-tiedostomuoto ja plug-in antavat sinulle mahdollisuuden lukea ja kirjoittaa tiedostoja Alias .pix -muodossa. Tätä tiedostomuotoa käytetään tavallisesti Alias/Wavefront-ohjelmistoyrityksen 3D-mallinnusohjelmistoissa ja joissakin UNIX-järjestelmien kuvankäsittelyohjelmistoissa.

Electric Image (osa Optional Multiplugin -laajennusta)

ElectricImage Multiplugin -tiedostomuotolaajennuksen avulla voidaan lukea ja kirjoittaa tiedostoja, jotka ovat ElectricImage-kuvamuodossa. Tätä tiedostomuotoa käytetään Electricimagen 3D-mallinnusohjelmistossa.

HSBHSL (osa Optional Multiplugin -laajennusta)

HSL&HSB-laajennus mahdollistaa Photoshopin puitteissa muunnoksen RGB > HSL (värisävy, kylläisyys ja valoisuus) ja takaisin sekä RGB > HSB (värisävy, kylläisyys ja valoisuus) ja takaisin. Tämä laajennus mahdollistaa muutosten tekemisen kuvan värisävyyn, kylläisyyteen ja valoisuuteen erillisillä kanavilla sekä muutosten tekemisen HSL/HSB:ssä käyttäen kanavointia (laskelmia).

SGIRGB

SGIRGB-tiedostomuoto-plug-inin avulla voidaan lukea ja kirjoittaa tiedostoja, jotka ovat SGI-kuvamuodossa. Tätä muotoa käytetään yleisesti Silicon Graphics -alustan ohjelmissa. SGI-kuvamuodon -plug-in tunnistaa tiedostopäätteet .sgi, .rgb, .rgba ja .bw.

SoftImage

SoftImage-tiedostomuotolaajennuksen avulla voidaan lukea ja kirjoittaa tiedostoja, jotka ovat SoftImage-kuvamuodossa. Tätä muotoa käytetään yleisesti SoftImagen 3D-mallinnusohjelmassa.

Wavefront RLA

Wavefront RLA (Run-Length Encoded Version A) -tiedostomuotolaajennuksen avulla voidaan lukea ja kirjoittaa tiedostoja, jotka ovat Wavefront-muodossa.  Tätä muotoa käytetään yleisesti Wavefrontin 3D-mallinnusohjelmassa.