TWAIN on käyttöliittymä, jota käytetään kuvien tuomiseen skannereista ja muista kuvannuslaitteista.  Saat TWAINia koskevia lisätietoja TWAIN-työryhmän sivustolta osoitteesta www.twain.org. Photoshopin TWAIN-laajennus muodostaa yhteyden yhteensopiviin laitteisiin, jotka tietokoneelle on asennettu.

Huomautus:

Tällä sivulla tarjottu TWAIN-laajennus EI ole yhteensopiva Photoshop CC 2015.5:n ja uudempien versioiden kanssa Mac OS -käyttöjärjestelmässä.

Vaihtoehtoja TWAINin käytölle

Johtuen TWAINin rajoituksista Photoshopissa suosittelemme seuraavia vaihtoehtoisia tapoja kuvien skannaamiseen:

Skannerin mukana tulleen erillisen skannausohjelman käyttö

Useimpien skannerien mukana tulee erillinen skannaussovellus, jolla voit skannata ja tallentaa kuvia.

Erillistä skanneriohjelmistoa käyttämällä vältät TWAINiin liittyvät ongelmat. Kun skannaat erillisellä sovelluksella, voit retusoida ja muokata kuvia Photoshopissa samalla, kun skannaat taustalla – ja se voi olla tehokkaampaa.

Jos käytät erillistä skannaussovellusta, tallenna skannaamasi kuvat TIFF-tiedostoina ja avaa ne vasta sitten Photoshopissa.

Ohjeet: Skannaa ja tuo kuvia erillisestä skannaussovelluksesta

Huomautus:

Eräissä skanneriohjelmissa on mahdollista valita Photoshop ulkoiseksi kuvankäsittelyohjelmaksi kuvan skannaamisen jälkeen. Tutustu skannerin mukana tulleisiin ohjeisiin tai ota yhteyttä skannerin valmistajaan saadaksesi lisätietoja.

Käytä käyttöjärjestelmän alkuperäistä skannauskäyttöliittymää

Mac OS:

Käytä TWAINin sijaan Applen ImageKit-teknologiaa suoraan Photoshop-ohjelmaan skannaamiseen. Tuki ImageKitille onvalmiinaPhotoshopissa, joten se ei edellytäerikseen asennettevaa laajennusta,ja sitä voidaan käyttää monien eri skannerien kanssa.

Ohjeet: Skannaa ja tuo kuvia Applen ImageKit-käyttöliittymän avulla (vain Mac)

Windows:

Käytä suoraan Photoshop-ohjelmaan skannaamiseen laitteesi WIA (Windows Image Acquisition) -käyttöliittymää, jos se on saatavilla.

Ohjeet: Skannaa ja tuo kuvia WIA-käyttöliittymän avulla (vain Windows)

Huomautus:

Pyydä lisätietoja ImageKit- tai WIA-käyttöliittymällä skannaamisesta skannerisi valmistajalta.

Yhteensopivuus

Photoshop:

Tällä sivulla tarjottu TWAIN-laajennus EI ole yhteensopiva seuraavien versioiden kanssa:

• Mukana macOS-käyttöjärjestelmässä Photoshop CC 2015.5:ssä ja uudemmissa

Tällä sivulla tarjottu TWAIN-laajennus on yhteensopivia seuraavien sovellusten kanssa:

• Photoshop CC
  • Photoshop CC 2014
  • Photoshop CC 2015

macOS:

MacOS -käyttöjärjestelmässä Photoshop toimii vain 64-bittisessä tilassa. Monet skannerivalmistajat eivät ole julkaisseet skanneriohjaimistaan 64-bittistä versiota, joten TWAIN-laajennuksen käyttö ei välttämättä onnistu.

Windows:

TWAIN-laajennusta ei tueta Photoshop-sovelluksessa, kun sovellus suoritetaan 64-bittisessä tilassa.

Huomautus:

Alkaen lokakuussa 2018 julkaistusta versiosta Photoshop CC (versio 20.0), Windowsin 32-bittistä versiota ei enää tueta. Jos tarvitset tukea 32-bittisten ohjainten ja laajennusten kanssa, käytä Photoshopin aikaisempia versioita. Lataa Photoshop 2018 -ohjelman 32-bittinen versio.

Huomautus:

Pyydä lisätietoja yhteensopivuudesta skannerisi valmistajalta.

Huomautus:

Käytä vain tältä sivulta ladattua TWAIN-laajennusta. Älä käytä vanhemman Photoshop-version TWAIN-laajennusta. (esimerkiksi CS5 tai vanhempi)

Skanneriohjaimen lataaminen ja asentaminen

Lataa skannerin valmistajan verkkosivustolta uusin skanneriohjain ja asenna se tietokoneelle.

Huomautus:

Varmista, että ohjain on yhteensopiva tietokoneesi käyttöjärjestelmän version kanssa.

Lataa ja asenna Photoshop 2018 -ohjelman 32-bittinen versio

Alkaen lokakuussa 2018 julkaistusta versiosta Photoshop CC (versio 20.0), Windowsin 32-bittistä versiota ei enää tueta. Jos tarvitset tukea 32-bittisten ohjainten ja laajennusten kanssa, käytä Photoshopin aikaisempia versioita. Lataa ja asenna Photoshop 2018 -ohjelman 32-bittinen versio.

TWAIN-laajennuksen lataaminen ja asentaminen

1. Lopeta Photoshop.

2. Lataa valinnainen laajennuspaketti:

macOS:

Lataa

Windows:

Lataa

3. Kun olet ladannut edellä mainitun valinnaisen laajennuspaketin, pura se kaksoisnapsauttamalla sitä. Pura kaikki tiedostot tarvittaessa.

4. macOS:

Kopioi TWAIN-laajennustiedosto Photoshopin Plug-ins (laajennukset) -kansioon:

• Applications\Adobe Photoshop [Photoshop_versio]\Plug-ins\

Windows:

Kopioi Twain_32.8BA-tiedosto Photoshopin 32-bittisen version Laajennukset-kansioon:
    • Program Files (x86)\Adobe\Adobe Photoshop [Photoshop_versio]\Plug-ins\

Huomautus:

Alkaen lokakuussa 2018 julkaistusta versiosta Photoshop CC (versio 20.0), Windowsin 32-bittistä versiota ei enää tueta. Jos tarvitset tukea 32-bittisten ohjainten ja laajennusten kanssa, käytä Photoshopin aikaisempia versioita. Lataa Photoshop 2018 -ohjelman 32-bittinen versio.

5. Käynnistä Photoshop uudelleen.

Skannerin käyttö Photoshopin kautta

1. Käynnistä Photoshop.
  2. Valitse Tiedosto > Tuo > [skannerin nimi].

Huomautus:

Varmista Windowsissa, että käynnistät 32-bittisen version kohdasta Ohjelmatiedostot (x86)\Adobe\Adobe Photoshop [Photoshop_versio]\

Vianmääritys TWAIN

Kun kuvannuslaitteesta tuodaan kuvia TWAINin välityksellä, seuraavia ongelmia saattaa esiintyä:

• Photoshop tai skannerisovellus jumiutuu tai sulkeutuu odottamatta.
  • Skanneri-ikkunan sulkeminen ei onnistu.
  • Tuonnissa ilmenee virheitä.
  • Tuotavan kuvan esikatselukuvassa tai kuvassa itsessään näkyy virheitä.

Kokeile seuraavia ratkaisuja:

TWAIN-ohjaimen päivittäminen

Lataa skannerin valmistajan verkkosivustolta uusin skanneriohjain ja asenna se tietokoneelle. Varmista, että ohjain on yhteensopiva tietokoneesi käyttöjärjestelmän version kanssa.

Muun valmistajan skannaussovelluksen käyttö

Jos skannerisi valmistaja ei tarjoa nykyisten käyttöjärjestelmien kanssa yhteensopivia päivitettyjä ohjaimia, sinun on ehkä tutustuttava muiden valmistajien skannausratkaisuihin.Nämä muiden valmistajien apuohjelmat ovat erityisesti skannaukseen tarkoitettuja ratkaisuja, ja ne sopivat paremmin erittäin laadukkaaseen tai laajamittaiseen skannaukseen.

Muiden valmistajien apuohjelmia:

Jos käytät muun valmistajan skannaussovellusta, tallenna skannaamasi kuvat TIFF-tiedostoina ja avaa ne vasta sitten Photoshopissa.

Lisää vianmääritysohjeita

Vanhat versiot