Photoshop CC tukee Itä-Aasian, Lähi-idän ja Etelä-Aasian kieliä. Voit luoda dokumentteja, joissa on näillä kielillä kirjoitettua tekstiä. Lähi-idän ja Etelä-Aasian koostajan ansiosta monet muut kuin länsimaiset merkistöt voidaan tuottaa oikein.

Tuetut Aasian kielet

Lähi-idän ja Etelä-Aasian koostaja tukee seuraavia kieliä:

Indoarjalaiset kielet Lähi-idän kielet Kaakkois-Aasian kielet*
  • bengali
  • gudžarati
  • hindi
  • kannada
  • malajalam
  • marathi
  • orija
  • punjabi
  • tamil
  • telugu
  • arabia
  • heprea
Lisätietoja on ohjeaiheessa Arabia ja heprea.
  • thai
  • singaleesi
  • burma
  • khmer
  • lao

*Esitelty Photoshop CC:n lokakuun 2018 julkaisuversiossa (20.0)

Huomautus:

Eri Adoben sovellusten tekstitoiminnoissa voi olla eroja, koska kukin sovellus saattaa käyttää eri tekstiydintä. Lisäksi tekstitoiminnot voivat vaihdella sovelluksen ensisijaisen käyttötarkoituksen (kuvankäsittely, taitto, kuvitus jne.) perusteella, joten tekstin muotoilun, tyylin ja muokattavuuden säilytys saattaa myös vaihdella sen mukaan, millä tavalla tekstiä käsittelet.

Kaakkois-Aasian kieliä ja merkistöjä ei tueta tällä hetkellä kaikissa Adoben tuotteissa. Jos Kaakkois-Aasian kielellä kirjoitettu teksti siirretään sitä tukevasta Adoben sovelluksesta toiseen, joka ei tue Kaakkois-Aasian kieliä, ainakin osa tekstistä ja muotoilusta todennäköisesti häviää. Tällaisessa tapauksessa on hyvä ottaa huomioon seuraavat seikat:

• Kuvatiedostot on ehkä yhdistettävä, ennen kuin ne siirretään Photoshopista muihin sovelluksiin.
  • Adobe Illustratorissa käsitellyt tekstitiedostot on ehkä muunnettava ääriviivoiksi, ennen kuin niitä käytetään muissa sovelluksissa.
  • Tekstin muuntaminen voi aiheuttaa sen, ettei tekstiä voi enää muokata, kun se siirretään sovelluksesta toiseen.

Tarvittavien kieli- ja kirjasinpakettien asentaminen (Windows)

Jotta voit käyttää näitä kieliä kunnolla Windows-tietokoneessa, sinun on asennettava kielikohtaiset kieli- ja kirjasinpaketit.

Lisätietoja on Microsoftin Kielipaketit-ohjeessa.

Dokumenttien luonti Aasian kielillä

Voit luoda dokumentin jollakin Kaakkois-Aasian kielellä seuraavasti:

1. Valitse Muokkaa Oletusarvot Teksti.
  2. Valitse tekstiytimen asetusten osiossa vaihtoehto Lähi-idän ja Etelä-Aasian asettelu.
  3. Avaa tiedosto.
  4. Luo tekstitaso.
  5. Valitse Merkki-paneelissa kieleksi jokin uusista kielistä: thai, burma, lao, singaleesi tai khmer.
  6. Määritä sopiva kirjasin valitsemasi kielen perusteella. Jos esimerkiksi valitsit kieleksi thain, valitse jokin thain kirjasin, kuten Adobe Thai tai Noto Sans Thai.
  7. Kopioi valitsemallasi kielellä kirjoitettu teksti ja liitä se dokumenttiin. Jos käytössäsi on kielikohtainen näppäimistö, voit myös kirjoittaa tekstiä.
Sopivan tekstiytimen valitseminen tekstiasetuksissa.
Sopivan tekstiytimen valitseminen tekstiasetuksissa.

Huomautus:

Sinun on valittava sopivat ja kieltä vastaavat asettelut, kirjasimet ja kieliasetukset (sanaston), jotta tekstin koostaminen toimisi oikein.

Asettelun valinta

Seuraavat asettelut ovat valittavissa Kappale-paneelin avattavasta valikosta:

• Lähi-idän ja Etelä-Aasian asettelu
  • Latinalainen ja Itä-Aasian asettelu
Kappaleasettelun valinta
Kappaleasettelun valinta

Kielen valinta

Voit valita Merkki-paneelin avattavasta kielivalikosta tarvittavan kielen. Tätä valintaa käytetään tavutuksen ja oikeinkirjoituksen tarkistamisessa.

chanracter-panel-language