Kuvion luominen on valinnainen plug-in, jonka voi ladata Windows- tai Mac OS -käyttöjärjestelmään.

Kuvion luominen -suodin jakaa kuvan osiin ja kokoaa niistä kuvion. Kuvion luominen -suodin toimii kahdella tavalla:

• Se täyttää tason tai valinnan kuviolla. Kuvio voi koostua yhdestä suuresta kuvasta tai useasta monistetusta kuvasta.

• Se luo pieniä kuvia, jotka voidaan tallentaa esimääritetyksi kuvioksi toisia kuvia varten.

Voit myös muodostaa useita kuvioita samasta näytteestä, kunnes löydät mieluisan vaihtoehdon.

1. Kuvion luominen on valinnainen plug-in. Voit ladata ja asentaa sen Windows- tai Mac OS -käyttöjärjestelmään.
  2. Tee jokin seuraavista toimista:
    • Valitse taso, joka sisältää kuvion luomisessa käytettävän alueen. Valittu taso korvautuu luodulla kuviolla, joten taso kannattaa ensin kopioida.

• Jos haluat muodostaa kuvion uudelle tasolle tai uuteen tiedostoon, luo suorakulmainen valinta kuvasta, jota käytät kuvion muodostamiseen, ja valitse Muokkaa > Kopioi. Lisää tämän jälkeen kuvaan taso tai luo tiedosto, jonka mitat ovat lopullisen kuvan mukaiset.

3. Valitse Suodin > Kuvion luominen.
  4. Määritä kuvion lähde.
    • Valitse Käytä leikepöytää näytteenä -asetus, jos kopioit kuvan ennen Kuvion luominen -suotimen käynnistämistä ja haluat käyttää leikepöydän sisältöä.

• Luo valinta esikatselualueelle käyttämällä Kuvion luomisen valintatyökalua . Vedä valintakehystä, jos haluat siirtää sitä.

Huomautus:

Voit muuttaa esikatselualueen näkymää myös suurennuslasi- ja käsityökaluilla. Pienennä näkymää pitämällä Alt-näppäintä (Windows) tai optionäppäintä (Mac OS) painettuna napsauttaessasi suurennuslasityökalulla. Suurennuskerroin näkyy valintaikkunan alaosassa.

5. Määritä ruudun koko.
    • Kirjoita pikselimitat Leveys- ja Korkeus-ruutuihin.

• Valitse Käytä kuvan kokoa, jos haluat muodostaa kuvion yhdestä tason täyttävästä ruudusta.

6. Valitse Luo. Voit keskeyttää kuvion luomisen painamalla Esc-näppäintä.

Luotu kuvio näkyy esikatselualueella.

• Jos haluat siirtyä esikatselualueelta lähdekuvaan tai päinvastoin, valitse Näytä-valikosta vaihtoehto.

• Jos haluat nähdä ruutujen rajat, valitse Ruutujen rajat.

• Jos haluat siirtää luotuun kuvioon kuuluvia ruutuja, valitse suunta Siirtymä-valikosta ja kirjoita siirtymä Määrä-tekstiruutuun. Siirtymä tarkoittaa prosenttiosuutta kuvioruudun mitasta määritetyssä suunnassa. Siirtymä ei vaikuta tallennettuihin kuvioruutuihin.

7. Valitse Luo uudelleen, jos haluat luoda lisää kuvioita samojen asetusten mukaisesti, tai muuta asetuksia ja valitse sitten Luo uudelleen.

Tasaisuus

Muuttaa kuvion reunojen terävyyttä. Suurenna tasaisuutta, jotta reunat eivät erotu yhtä hyvin.

Näytteen tiedot

Määrittää kuvioruudun osien koon. Suuri arvo merkitsee sitä, että suurempi osa kuvion alkuperäisistä yksityiskohdista säilyy. Pieni arvo merkitsee sitä, että kuvioruudun osista tulee pienempiä. Kun arvo on suuri, osien luominen kestää kauemmin.

8. Selaa luotuja kuvioruutuja Ruutuhistoria-paneelissa ja valitse ruutu, jolla haluat täyttää tason tai jonka haluat tallentaa esimääritetyksi kuvioksi.
    • Voit siirtyä ruudusta toiseen painikkeilla Ensimmäinen ruutu, Edellinen ruutu, Seuraava ruutu tai Viimeinen ruutu. Voit myös kirjoittaa näytettävän esikatselukuvion numeron ja painaa Enter-näppäintä (Windows) tai Return-näppäintä (Mac OS).

• Jos haluat nähdä, miltä ruutu näyttää toistuvana kuviona esikatselualueella, varmista, että Päivitä kuvion esikatselu -asetus on valittu. Jos kuvion esikatselu on hidas, poista tämän asetuksen valinta, etsi haluamasi ruutu ja valitse asetus uudelleen.

• Jos haluat poistaa ruudun ja kuvion esikatselun, etsi poistettava ruutu ja napsauta Poista-kuvaketta.

• Jos haluat tallentaa ruudun esimääritetyksi kuvioksi, etsi se ja napsauta Esimääritetty kuvio -painiketta. Kirjoita esimäärityksen nimi ja valitse OK. Kun tallennat ruudun esimääritettynä kuviona, vain yksi ruutu tallentuu, ei koko luotu kuvio.

Photoshopin Historia-painikkeet
    Ruutuhistoriapainikkeet

A. Tallenna esimääritetty kuvio B. Ensimmäinen ruutu C. Edellinen ruutu D. Seuraava ruutu E. Viimeinen ruutu F. Poista-kuvake
  9. Kun olet tyytyväinen kuvion ulkoasuun ja olet tallentanut ne ruudut, joita ehkä tarvitset myöhemmin, täytä taso tai valinta valitsemalla OK.

Jos vain luot esimääritettyjä kuvioita, sulje valintaikkuna täyttämättä tasoa valitsemalla Peruuta.