Katso, kuinka voit lisätä kuviin maskin helposti. Muunna muodot tai tekstit kehyksiksi, joita voit käyttää paikkamerkkeinä ja jotka voit täyttää kuvilla. Voit korvata kuvan helposti pudottamalla toisen kuvan kehykseen, jolloin kuva skaalautuu automaattisesti sopivaan kokoon.

Paikkamerkkikehyksen luominen

Voit luoda kuviin paikkamerkkikehyksiä seuraavilla tavoilla:

• Piirrä piirtoalueelle suorakulmion tai soikion muotoisia tyhjiä kehyksiä kehystyökalulla .
  • Muunna mikä tahansa olemassa oleva muoto tai teksti kehykseksi.
  • Piirrä kehystyökalulla piirtoalueella olevaan kuvaan haluamasi alueen ympäri.

Kehysten luominen kehystyökalulla

1. Valitse kehystyökalu Työkalut-paneelista tai paina K-näppäintä.
  2. Valitse työkalun asetusriviltä suorakulmainen tai soikea kehys
  3. Piirrä piirtoalueelle uusi kehys.

Minkä tahansa muodon tai tekstin muuntaminen kehykseksi

1. Napsauta Tasot-paneelissa tekstitasoa tai muototasoa hiiren kakkospainikkeella (Windows) tai Ctrl-näppäin painettuna (Mac OS) ja valitse pikavalikosta Muunna kehykseksi.
  2. Anna Uusi kehys -valintaikkunassa kehykselle nimi ja määritä kehykselle tietty leveys ja korkeus.
  3. Valitse OK.

Kehyksen piirtäminen piirtoalueella olevaan kuvaan

1. Valitse kehystyökalu Työkalut-paneelista tai paina K-näppäintä.
  2. Valitse työkalun asetusriviltä suorakulmainen tai soikea kehys.
  3. Piirrä piirtoalueella olevaan kuvaan kehystyökalulla kehys haluamasi alueen ympäri.
  4. Kun piirrät kehyksen, kehyksen reunat muodostavat kuvaan maskin.
Kun piirrät kehyksen pikselitasoon tai vedät pikselitason tyhjään kehykseen Tasot-paneelissa, pikselitaso muuntuu automaattisesti älykkääksi objektiksi.
Vedä Adobe Stock -resurssi tai Kirjastot-paneelin sisältämä resurssi kehykseen.
Kuvan sijoittaminen Adobe Stock -hakutuloksista kehyksiin.

Kuvan sijoittaminen kehykseen

Kehyksiin sijoitettu sisältö muuntuu aina älykkääksi objektiksi, jotta sitä voi skaalata tietoja menettämättä. Sisältö skaalautuu automaattisesti kehyksessä sopivan kokoiseksi. Voit sijoittaa sisältöä kehykseen tekemällä jonkin seuraavista toimista:

• Vedä Adobe Stock -resurssi tai Kirjastot-paneelin sisältämä resurssi kehykseen. Resurssi sijoitetaan älykkäänä objektina, joka on oletusarvoisesti linkitetty Creative Cloud Libraries -kirjastoihin. Jos haluat käyttää alkuperäisiä erillisiä tasoja (joita ei ole linkitetty kirjastoihin), pidä Alt-näppäintä (Windows) / optionäppäintä (Mac) painettuna, kun vedät sisältöä Kirjastot-paneelista tai käytät Kirjastot-paneelin Sijoita tasot -komentoa.
  • Vedä kuva paikalliselta levyltä kehykseen. Kuva sijoitetaan sisällytettynä älykkäänä objektina. Voit luoda linkitetyn älykkään objektin pitämällä Alt-näppäintä (Windows) / optionäppäintä (Mac) painettuna, kun vedät ja pudotat kuvan.
  • Valitse kehys. Valitse valikkorivillä Tiedosto > Sijoita linkitetty tai Sijoita sisällytetty. Valitse avautuvassa valintaikkunassa kuva, jonka haluat sijoittaa valittuun kehykseen. Kuva sijoitetaan linkitettynä tai sisällytettynä älykkäänä objektina.
  • Vedä Tasot-paneelissa pikselitaso tyhjään kehykseen. Pikselitaso muuntuu automaattisesti älykkääksi objektiksi.

Kehystaso Tasot-paneelissa

Tasot-paneelissa kehyksiä kuvastaa Kehys-tasotyyppi. Kehystasossa näkyy kaksi miniatyyria: kehyksen miniatyyri ja sisällön miniatyyri.

Kehystaso Tasot-paneelissa
Kehystaso Tasot-paneelissa

A. Kehyksen miniatyyri B. Sisällön miniatyyri, kirjastoihin linkitetty älykäs objekti C. Kehystaso

Huomautus:

Jos avaat Photoshop CC 2018:ssa tai sitä vanhemmissa versioissa asiakirjan, jossa on kehystasoja, kehystaso avautuu älykkäänä objektina, jonka päällä on vektorimaski.

Kehyksen tai sen sisällön valitseminen

Kehys ja sen sisältö voidaan valita joko yhdessä tai erikseen, jolloin voit muuntaa kehyksen ja sen sisällön toisistaan riippumatta.

Kehyksen ja sen sisällön valintatilat
Kehyksen ja upotetun kuvan valintatilat.

A. Valittuna on kehys ja siinä oleva kuva B. Valittuna on vain kuva (kuvassa muuntosäätimet ovat käytössä) C. Valittuna on vain kehys

Kehyksen ja siinä olevan kuvan valitseminen

Voit valita kehyksen ja siinä olevan kuvan seuraavilla tavoilla:

• Napsauta piirtoalueella upotettua kuvaa kerran.
  • Napsauta Tasot-paneelissa kehystasoa.

Tässä valintatilassa kehys ja kuva voidaan siirtää tai muuntaa yhdessä.

Vain kuvan valitseminen

Voit valita pelkästään upotetun kuvan ilman kehystä seuraavilla tavoilla:

• Kaksoisnapsauta piirtoalueella kuvaa.
  • Napsauta Tasot-paneelissa kehystasossa olevaa sisällön miniatyyria.

Tässä valintatilassa upotetun kuvan voi muuntaa erikseen. Tämän valintatilan kaksoisnapsauttaminen palauttaa valinnaksi sekä kehyksen että siinä olevan kuvan.

Vain kehyksen valitseminen

Voit valita pelkästään kehyksen seuraavilla tavoilla:

• Napsauta missä tahansa edellä luetelluista valintatiloista kehyksen reunaa piirtoalueella.
  • Napsauta Tasot-paneelissa kehystasossa olevaa kehyksen miniatyyria.

Kehyksen voi nyt muuntaa erikseen.

Kehyksen sisällön korvaaminen

Uuden kuvan pudottaminen kehykseen korvaa siinä olevan upotetun kuvan. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:

• Vedä Kirjastot-paneelissa oleva kuva piirtoalueella olevaan kehykseen tai Tasot-paneelissa kehystason päälle.
  • Vedä kuva paikalliselta levyltä piirtoalueella olevaan kehykseen.
  • Valitse kehys tai sen kuva ja käytä Ominaisuudet-paneelin Upota kuva -kohdassa olevia valintoja: Etsi Adobe Stock -palvelusta, Avaa kirjastot, Sijoita paikalliselta levyltä - linkki tai Sijoita paikalliselta levyltä - sisällytetty
  • Valitse kehys. Valitse valikkorivillä Tiedosto > Sijoita linkitetty tai Sijoita sisällytetty. Valitse avautuvassa valintaikkunassa kuva, jonka haluat sijoittaa valittuun kehykseen.