Photoshop CC:n vuoden 2017 julkaisu on nyt saatavilla. Lisätietoja on uusien ominaisuuksien yhteenvedossa.

Vihje: jos haluat nähdä uudet toiminnot korostettuina Photoshopin valikoissa, valitse Ikkuna > Työtila > Uutta CS6-ohjelmistossa.

Vain Adobe Creative Cloud

Jos sinulla on voimassa oleva Adobe Creative Cloud -tilaus, voit käyttää seuraavia lisäominaisuuksia. Sivun alaosassa on lueteltu uudet CS6-ominaisuudet, joiden käyttöön ei tarvita Adobe Creative Cloud -tilausta.

Sulata-suotimen parannuksia

Photoshopin Creative Cloud -päivityksessä Sulata-suodin on huomattavasti nopeampi kuin aiemmissa versioissa. Sulata-suodin tukee nyt videotasomuotoisia ja muita älykkäitä objekteja, ja suodin lisätään älykkäänä suotimena.

Sulata-suodinta on lisäksi parannettu lisäämällä uudelleenmuodostustyökaluun toiminto. Kun Alt-näppäintä (Windows) tai optionäppäintä (Mac OS) pidetään painettuna ja työkalua vedetään käyristyksen yli, uudelleenmuodostustyökalu pehmentää käyristystä vähentämisen tai poistamisen sijaan.

Lisätietoja on kohdassa Sulata-suodin.

Sumennusgallerian tehosteiden käyttäminen älykkäinä suotimina

Sumennusgallerian valokuvamaiset sumennustehosteet tukevat nyt älykkäitä objekteja ja niitä voidaan käyttää älykkäinä suotimina tietoja menettämättä. Ominaisuus tukee myös älykkäiden objektien videotasoja.

Lisätietoja on artikkeleissa CS6:n valokuvien sumennusgalleria, Tietoja älykkäistä suotimista.

CSS-ominaisuuksien kopioiminen muoto- tai tekstitasoista

Kopioi CSS muodostaa muoto- tai tekstitasoista porrastetun tyyliarkin (Cascading Style Sheet, CSS) ominaisuudet. Se hakee arvot koolle, sijainnille, täyttövärille (mukaan lukien liukuvärit), viivan värille ja varjolle.  Tekstitasoilla Kopioi CSS hakee myös kirjasinperheen, kirjasimen koon, kirjasimen painon, rivin korkeuden, alleviivauksen, yliviivauksen, yläindeksin, alaindeksin ja tekstin tasauksen arvot. CSS kopioidaan leikepöydälle, josta se voidaan liittää tyyliarkkiin.

Lisätietoja on artikkelissa CSS:n kopioiminen tasoista ja Photoshopin uutta CSS-tukea käsittelevässä videossa New CSS Support in Photoshop.

Ehdolliset toimenpiteet

Ehdollisten makrojen avulla voit luoda makroja, jotka valitsevat suoritettavan toiminnon tietyn ehdon perusteella. Valitse ensin ehto ja sitten määritä makro, joka suoritetaan jos dokumentti täyttää ehdon. Sitten voit halutessasi määrittää makron, joka suoritetaan jos dokumentti ei täytä ehtoa.

Suuren DPI-arvon näyttöjen tuki

Photoshopiin on lisätty tuki suurille DPI-arvon näytöille, kuten Retina Display -näytöille. Kun käytetään suuren kuvantarkkuuden näyttöä, dokumentteja voi tarkastella nopeasti 200 prosentin koossa. Jos haluat tarkastella asiakirjaa 200 prosentin koossa, tee jokin seuraavista toimista:

• Valitse Näyttö > 200 %.
  • Kaksoisnapsauta suurennuslasityökalun kuvaketta Ctrl-näppäin (Windows) tai komentonäppäin (Mac OS) painettuna.
  • Jos haluat tarkastella kaikkia avoimina olevia asiakirjoja 200 prosentin koossa, kaksoisnapsauta suurennuslasityökalun kuvaketta vaihto- ja Ctrl-näppäimet (Windows) tai vaihto- ja komentonäppäimet (Mac OS) painettuna.

Näkymäasetusten muutokset

Suurennuslasityökalun ja käsityökalun asetusrivillä oleva painike, jolla asiakirjaa voi tarkastella sen oikeassa koossa, on nyt nimeltään 100 %. Lisäksi molemmista työkaluasetusriveistä on poistettu Tulostuskoko-painike. Lisäksi Näyttö-valikon Todelliset pikselit -komento on nyt nimeltään 100 %.

Rajaustyökalun muutoksia ja parannuksia

Rajaustyökaluun on tehty lukuisia korjauksia ja parannuksia. Näitä ovat muun muassa seuraavat:

• Etum. kuva ja uusia esimäärityksiä Kuvasuhde-valikossa.
  • Kun kaksoisnuolikuvaketta napsautetaan, rajauksen Leveys- ja Korkeus-arvot vaihtuvat keskenään. Tämä korvaa Kierrä rajausaluetta -painikkeen.
  • Kun Suhde-valikosta valitaan L x K x resoluutio, asetusriville tulee näkyviin Resoluutio-kenttä ja Leveys- ja Korkeus-arvot täytetään automaattisesti.
  • Asetusrivin Leveys- ja Korkeus-kenttien tiedot voidaan tyhjentää napsauttamalla Pyyhi-painiketta. Jos Resoluutio-arvo on näkyvissä, myös se tyhjennetään.
  • Etum. kuva -pikanäppäin on vaihtunut F:stä I:hin sekä Rajaus- että Perspektiivirajaus-työkalussa.
Photoshopin rajaustyökalun asetusrivi
CS6 Creative Cloud -rajaustyökalun asetusrivi

A. Kuvasuhdevalikko B. Leveyden ja korkeuden arvojen vaihtaminen keskenään C. Peiton asetukset

Oletustekstityylit

Dokumentin merkki- ja kappaletyylit voidaan tallentaa oletustekstityyleiksi. Kun luodaan uusi Photoshop-dokumentti, nämä oletustyylit ladataan automaattisesti Merkkityylit- ja Kappaletyylit-paneeleihin. Oletustyylit voidaan myös ladata olemassa olevaan dokumenttiin käyttämällä Lataa tekstityylit -komennolla.

Lisätietoja on artikkeleissa Oletustekstityylien määrittäminen, Merkkityylit ja Kappaletyylit. Voit myös katsoa tekstityylejä käsittelevän videon Type Styles in Photoshop.

Värialueen kasvojentunnistusparannuksia

Värialue-valintojen komento tallentaa Ihonsävyt esimäärityksenä. Se voi myös tallentaa Havaitse kasvot -asetukset, kun valittuna on Ihonsävyt tai Värit pipetillä.

Lisätietoja on artikkeleissa Ihonsävyt-valinnan asetusten tallentaminen esimääritykseksi ja Värialueen valitseminen kuvasta sekä Photoshop-asiantuntija Matt Kloskowskin ihonsävyjen valintaa käsittelevässä videossa Selecting Skin Tones in Photoshop CS6.

Väriviuhkojen lukeminen HTML-, CSS- ja SVG-tiedostoista

Väriviuhkat-paneeliin voi lisätä HTML-, CSS- tai SVG-dokumentissa määriteltyjä värejä. Jos väriarvo toistuu dokumentissa, vain yksi esiintymä lisätään. Ominaisuus tunnistaa seuraavat HTML-/CSS-värisyntaksit: #112233, #123, rgb(1,2,3), rgba(1,2,3,4), hsb(1,2,3) ja hsba(1,2,3,4).

3D-parannuksia ja -muutoksia

Photoshop CS6:n Creative Cloud -versiossa on lukuisia uusia 3D-ominaisuuksia ja -parannuksia. Päivityksistä on lisätietoa artikkelissa 3D-työnkulku sekä uusia 3D-ominaisuuksia käsittelevässä videossa New Possibilities in 3D.

Suurten JPEG-tiedostojen tuki

Photoshopissa voi nyt avata ja tallentaa jopa 65 535 kuvapistettä leveitä tai korkeita JPEG-tiedostoja.

Väri-paneelin muutettava koko

Väri-paneelin kokoa voi muuttaa.

Uusia ominaisuuksia kaikille Photoshop CS6 -käyttäjille

Seuraavat uudet ominaisuudet ovat kaikkien Photoshop CS6 -käyttäjien käytettävissä, eivät vain Adobe Creative Cloud -jäsenien.

Retusoiminen ja muuntaminen

Sisältötietoinen siirtotyökalu

Sisältötietoisen siirtotyökalun avulla voit koostaa kuvia nopeasti ilman monimutkaista tasojen käsittelyä tai hidasta, pikkutarkkaa valitsemista. Laajennustila laajentaa tai kutistaa kohteita, kuten hiuksia, puita tai rakennuksia. Siirtotilan avulla voit sijoittaa kohteita uusiin paikkoihin (siirto onnistuu parhaiten, kun taustat ovat samantyyppiset). Pidä työkalupalkista valittuna Spottikorjaussivellin  ja valitse Sisältötietoinen siirto -työkalu .

Lisätietoja on kohdassa Sisältötietoinen siirto.

Sisältötietoinen paikkaustyökalu

Päivitetyssä paikkaustyökalussa on sisältötietoinen vaihtoehto, joka korvaa kuvan ei-toivotut osat saumattomasti yhdistämällä ne ympäröivään sisältöön. Luonnolliset tulokset ovat samantyyppisiä kuin sisältöriippuvaista täyttöä käytettäessä, mutta paikkaustyökalulla voi valita alueen, jolta täyttö otetaan. Pidä työkalupalkista valittuna Spottikorjaussivellin  ja valitse Paikkaustyökalu .

Lisätietoja on kohdassa Sisältötietoinen paikkaus.

Uusitut rajaustyökalut

Uusitussa rajaustyökalussa on vuorovaikutteinen esikatselutoiminto, joten lopputuloksen visualisointi on entistä helpompaa. Työkalurivin toiminnoilla voidaan esimerkiksi suoristaa kuva ja säätää kuvasuhdetta samalla, kun rajaus on käytössä kuvaikkunassa. (Jos haluat säilyttää kuvasuhteen tai resoluution, lisätoiminnot saa näkyviin napsauttamalla kuvaa hiiren kakkospainikkeella.)

• Kuvan voi rajata valitsemalla Rajaustyökalun työkaluriviltä. Säädä sitten kuvaikkunan oletusrajausta tai aloita rajauksen määrittäminen vetämällä osoittimella ikkunassa.
  • Jos haluat korjata kuvan perspektiiviä, pidä Rajaustyökalu valittuna ja valitse Perspektiivirajaustyökalu .

Lisätietoja on kohdassa Valokuvien rajaaminen ja suoristaminen sekä Rajaustyökalua esittelevässä videossa.

Suotimet

Laajakuvaobjektiivien korjaaminen

Valitsemalla Suodin > Mukautuva laajakulma voit nopeasti suoristaa viivoja, jotka näyttävät vääristyneiltä panoraamakuvissa tai kuvissa, jotka on otettu kalansilmä- ja laajakuvaobjektiiveilla. Suodin korjaa kuvat automaattisesti yksittäisten linssien fyysisten ominaisuuksien perusteella.

Lisätietoa on kohdassa Mukautuva laajakulmasuodin ja objektiivin mukaisia säätöjä esittelevässä opastusvideossa, jonka on luonut RC Concepcion.

Valokuvien sumennusgalleria

Valitsemalla Suodin > Sumennuskenttä, Iiriksen sumennus tai Tilt-Shift-tehoste voit nopeasti luoda kolme erilaista valokuvamaista sumennustehostetta kuvassa olevilla intuitiivisilla säätimillä. Kuviin voi lisätä Bokeh-tehosteita Sumennustehosteet-säätimillä.

Lisätietoja on kohdassa Sumennusgalleria.

Valaistustehostevalikoima

Suorituskyky ja tulokset kohenevat uuden, 64-bittisen Valaistustehostevalikoiman ansiosta. Tarkoitukseen varatussa työtilassa säätimet näkyvät piirtoalueella ja valaistustehosteet on helppo hahmottaa esikatselukuvissa.

Lisätietoja on kohdassa Valaistustehosteiden lisääminen.

Öljymaalaussuodin

Voit luoda perinteiseltä maalaukselta näyttävän kuvan valitsemalla Suodin > Öljymaalaus.

Lisätietoja on kohdassa Öljymaalaussuodin.

Video

Uusittu leikepohjainen Aikajana-paneeli sisältää siirtymiä ja tehosteita, joiden avulla saadaan aikaan ammattimaisia videoita. Muuta leikkeiden kestoa ja nopeutta helposti ja lisää tekstiin, pysäytyskuviin ja älykkäisiin objekteihin liiketehosteita.

Videoryhmien avulla voidaan yhdistää useita videoleikkeitä ja muuta sisältöä, kuten tekstiä, kuvia ja muotoja, yhdeksi raidaksi Aikajanalle. Jos ääniraidat pidetään erillisinä, niiden muokkaaminen ja säätäminen on helpompaa.

Uudistettu videokoneisto tukee lisäksi entistä useampia tuontimuotoja. Kun olet valmis viemään valmiin videon, Photoshop tarjoaa DPX-, H.264- ja QuickTime-muotoihin käteviä esimäärityksiä.

Huomautus: QuickTime asennetaan Windowsiin erikseen.

Yksityiskohtaiset ohjeet ovat artikkelissa Videonmuokkaus. Jos haluat pikaisen esittelyn, katso videotoimintoja käsittelevä video Intuitive video workflow, jonka on luonut RC Concepcion.

Väri- ja sävysäädöt

Ihonsävyjen valinta ja kasvojentunnistus

Valitse Valitse > Värialue. Valitse Värialue-valintaikkunan Valitse-ponnahdusvalikosta Ihonsävyt, jolloin voit erotella sävyt. Jos haluat, että ihonsävyt havaitaan tarkemmin, ota käyttöön Havaitse kasvot -toiminto ja määritä, kuinka pieni tai suuri värialue valinnassa on, säätämällä Sallittua poikkeamaa.

Katso yleisesittely värialuemuutoksia käsittelevästä videosta Color range changes in CS6. Lisätietoja on kohdassa Värialueen valitseminen.

Parannetut automaattiset korjaukset

Voit parantaa kuviesi laatua yhdessä työvaiheessa automaattisilla tasojen, käyrien ja kirkkauden/kontrastin säädöillä.

Huomautus:

Jos haluat mukauttaa automaattisia korjauksia, Alt+napsauta (Windows) tai optio+osoita (Mac OS) Autom.-painiketta. Lisätietoja kustakin asetuksesta on artikkelissa Automaattisten säätöasetusten määrittäminen. Jos haluat yleisluontoisen videoesittelyn, katso automaattisia korjauksia käsittelevä video.

3D (vain Photoshop Extended)

Voit luoda 3D-taidetta intuitiivisesti, kun käytössäsi on selkeä käyttöliittymä, joka mahdollistaa otosten muokkaamisen piirtoalueella. Voit esimerkiksi vetää varjot paikoilleen, animoida 3D-objekteja ja antaa 3D-objekteille luonnosta tai sarjakuvaa muistuttavan ulkoasun helposti.

Yksityiskohtaiset ohjeet ovat artikkelissa 3D-työnkulku.

Automaatio

Photoshop CS6:ssa voit tallentaa makroihin työkaluja, kuten Sivellintyökalun. Ota ominaisuus käyttöön valitsemalla Makrot-paneelin valikosta Salli työkalun tallennus.

Lisätietoja on kohdassa Työkalujen tallentaminen makroihin.

Maalaaminen ja kuviot

Kuluvat siveltimen kärjet

Kynät ja pastelliliidut kuluvat käytössä. Voit mukauttaa Siveltimen kärjen muoto -asetuksia: Pehmeys määrittää kulumisnopeuden, Muoto määrittää muodon pyöreästä litteään ja Terävöitä kärkeä palauttaa alkuperäisen kärjen terävyyden. Voit maalatessasi seurata siveltimen kärjen kulumista esikatselusta kuvan vasemmasta yläkulmasta.

Valitsemalla Ikkuna > Siveltimen esimääritykset voit nopeasti käyttää uusia kuluvia kärkiä. Voit mukauttaa kärkiä valitsemalla Ikkuna > Sivellin. Lisätietoja on kohdassa Kuluvan kärjen asetukset.

Retussiruiskun kärjet

Retussiruiskun kärjet jäljittelevät spraypullon kolmiulotteista kartionmuotoista suihketta. Voit mukauttaa Siveltimen kärjen muoto -asetuksia, kuten Tiheys, Roiskutus, Kovuus ja Vääristys. Jos käytät piirrintä, voit muuttaa suihkeviivojen ulottuvuutta vaihtamalla kynän painetta.

Valitsemalla Ikkuna > Siveltimen esimääritykset voit nopeasti käyttää uusia retussiruiskun kärkiä. Voit mukauttaa kärkiä valitsemalla Ikkuna > Sivellin. Lisätietoja on kohdassa Retussiruiskun kärjen asetukset.

Siveltimen sijainti

Voit määrittää piirtimen kallistuksen, kierron ja paineen. Valitse Ikkuna > Sivellin, ja valitse sen jälkeen Siveltimen sijainti, jos haluat käyttää maalatessasi tiettyä kallistusta, kiertoa ja painetta. Käytä piirrintä, jos haluat vaihtaa viivan oletussijainnin mukaan. Valitse Korvaa-asetukset, jos haluat säilyttää pysyvän sijainnin. Lisätietoja on kohdassa Siveltimen sijainnin asetukset.

Siveltimen projektio

Siveltimen projektiolla otetaan käyttöön piirtimen kallistus ja kierto kärjen muotoihin. Valitse Ikkuna > Sivellin ja valitse vasemmalla olevasta luettelosta Muodon dynamiikka. Valitse asetusten alaoikealta Siveltimen projektio. Kun maalaat piirtimellä, kallistuksen ja kierron muutokset muuttavat kärjen muotoa. Lisätietoja on kohdassa Siveltimen muodon dynamiikka-asetukset.

Siveltimen väridynamiikka

Väridynamiikka pysyy oletusarvoisesti samana kaikissa siveltimen vedoissa.Väridynamiikka-asetukset muuttavat väriä automaattisesti maalaamisen aikana. Photoshopin aiemmissa versioissa dynamiikka-asetukset muuttivat viivan kunkin erillisen kärjen jäljen väriä. Photoshop CS6 -versiossa dynamiikan muutos tapahtuu kuitenkin vain kerran kunkin viivan alussa. Toimintoa käytettäessä väri voi vaihdella viivasta toiseen viivan sisäisten värimuutosten sijaan.

Voit ottaa edellisten versioiden toiminnon käyttöön valitsemalla Ikkuna > Sivellin ja valitsemalla vasemmalla olevasta luettelosta Väridynamiikka. Valitse asetusten yläoikealta Käytä kärkeä kohti. Lisätietoja on kohdassa Väridynamiikan sivellinasetukset.

Komentosarjoja käyttävät kuviot

Voit valita haluamasi geometrisen kuvion valitsemalla Muokkaa > Täytä. Valitse seuraavaksi Kuvio ja sen jälkeen Komentosarjoja käyttävät kuviot. Voit luoda monimuotoisia rakenteita yhdistämällä komentosarjat mukautettuihin kuvioihin ja sekoitustiloihin.

Piirtäminen

Vektoritasot

Viiva- ja Muototyökaluilla voidaan nyt luoda kokonaan vektoripohjaisia kohteita. Asetusrivin avulla voidaan käyttää viivoja ja täyttöjä. Objekteihin voidaan lisätä esimerkiksi katkoviivoja. Kohteet voidaan täyttää esimääritetyillä tai käyttäjän määrittämillä liukuväreillä, väreillä ja kuvioilla.

Jos haluat muuttaa piirron ja täytön asetuksia myöhemmin, valitse objektin taso ja Reitin valinta- tai Suoravalinta-työkalu .

Lisätietoja: Vektoreihin perustuvia muototasoja käsittelevä video.

Intuitiivinen reitin muokkaus  Kun Suoravalinta-työkalua vedetään, muutokset pätevät oletusarvoisesti useisiin segmentteihin, joten reitin muotoa voi muuttaa nopeasti. Jos haluat muokata vain tiettyjen tukipisteiden välisiä segmenttejä edellisten Photoshop-versioiden tapaan, valitse asetusriviltä Rajoitusreitin vetäminen.

Huomautus:

Jos haluat vähentää pehmennettyjä reunoja ja varmistaa vektoriobjektien tarkkuuden, valitse asetusriviltä Tasaa reunat.

Työtila ja työnkulku

Useiden parannuksien ansiosta tavalliset tehtävät onnistuvat entistä tehokkaammin.

Mercury-grafiikkamoduuli

Koe salamannopea vuorovaikutus käyttäessäsi runsaasti suoritinkapasiteettia vaativia komentoja, kuten sulatusta, käyristystä, nukketeatterin käyristysmuunnosta ja rajausta.

Uusi raikas ilme

Uudistunut ja tyylikäs käyttöliittymä tarjoaa muun muassa seuraavat parannukset:

• Valittavissa on neljä kirkkaustasoa: valitse Muokkaa > Oletusasetukset (Windows) tai Photoshop > Oletusasetukset (Mac OS). Valitse Käyttöliittymä-osasta Väriteema-väriviuhka.

Huomautus: Jos haluat vähentää käyttöliittymän kirkkautta nopeasti, paina näppäinyhdistelmää vaihto+F1. Jos haluat lisätä kirkkautta, paina näppäinyhdistelmää vaihto+F2. (Kannettavassa Mac-tietokoneessa on painettava lisäksi FN-näppäintä.)

• Kuvassa olevasta näytöstä näet erilaisia tietoja esimerkiksi suosikkityökalujen käytöstä, valintojen kuvapisteiden mitoista ja muunnosten kulmista. Jos haluat säätää näiden arvojen sijaintia, valitse haluamasi vaihtoehto Käyttöliittymän oletusarvot -kohdan Näytä muunnosarvot -valikosta.
  • Uuden Mini Bridge -gallerian avulla kuvat ja asiakirjat ovat entistä helpommin saatavilla. Valitse Ikkuna > Laajennukset > Mini Bridge.
  • Näyttötilan maksimointiin tarkoitetut sovelluspalkin toiminnot on siirretty toisaalle. Jos haluat vaihtaa näyttötilaa, napsauta työkalurivin alareunassa olevaa painiketta.

Parannuksia Tasoihin

Tasot-paneelin yläosassa olevien uusien suodatusvaihtoehtojen avulla voit helposti ja nopeasti löytää päätasot monimutkaisista asiakirjoista. Tasot voidaan näyttää nimen, tyypin, tehosteen, tilan, määritteen tai väritunnuksen mukaan. Ominaisuudet-paneelin avulla voit nopeasti mukauttaa Tasot-paneelissa valittuja tasokomponentteja.

Esimääritysten siirtäminen ja jakaminen

Jos haluat helposti siirtää esimäärityksiä, työtiloja, oletusasetuksia ja asetuksia Photoshop CS3 -ohjelmasta ja sitä myöhemmistä versioista Photoshop CS6 -ohjelmaan, valitse Muokkaa > Esimääritykset > Siirrä. Jos haluat jakaa mukautetut asetukset kaikkien työryhmän tietokoneiden kesken, valitse Muokkaa > Esimääritykset > Vie/tuo esimääritykset.

Lisätietoja on artikkelissa Esimääritysten siirtäminen Photoshopin aiemmista versioista.

Taustalla tallentaminen

Taustalla tallentamisen ansiosta voit jatkaa työskentelyä tallennuskomennon valittuasi, sillä tallennuksen valmistumista ei tarvitse odottaa.

Huomautus: jos tallennat usein suuria tiedostoja ja haluat Photoshopin toimivan mahdollisimman tasaisesti, poista Tiedoston käsittely -esimääritysten Tallenna taustalla -asetus käytöstä.

Automaattinen palautus

Automaattinen palautustoiminto tallentaa kaatumisen jälkeiseen palautumiseen tarvittavat tiedot määrittämälläsi aikavälillä. Oletusasetus on kymmenen minuuttia. Jos sovellus kaatuu, työsi palautetaan, kun käynnistät ohjelman uudelleen.

Voit mukauttaa palautustietojen tallennusväliä valitsemalla Muokkaa > Oletusasetukset > Tiedoston käsittely (Windows) tai Photoshop > Oletusasetukset > Tiedoston käsittely (Mac OS).
Valitse Tallenna taustalla ja valitse haluamasi aikaväli Tallenna palautustiedot automaattisesti määritetyn ajan välein -valikosta.

Teksti

Kappale- ja merkkityylit

Valitsemalla Ikkuna > Kappaletyylit-paneeli voit luoda, tallentaa ja käyttää korostetuissa lauseissa käytettyjä ominaisuuksia. Valitsemalla Ikkuna > Merkkityylit-paneeli voit määrittää valittujen kirjainten, sanojen tai lauseiden tyylin.

Lisätietoja on artikkeleissa Kappaletyylit ja Merkkityylit.

Jos haluat nähdä yleisluontoisen videoesittelyn, katso kappale- ja merkkityylejä käsittelevä video Paragraph and Character Styles in Photoshop CS6, jonka on luonut Julieanne Kost.

Teksti-valikko

Ohjelmaan on lisätty uusi Teksti-valikko, josta voidaan käyttää useimpia tekstiin liittyviä toimintoja. Voit käyttää esimerkiksi Merkki- ja Kappale-paneeleita valikosta Teksti > Paneelit.

Yhteensopivuus Adobe Touch -sovellusten ja Photoshopin oheissovellusten kanssa

Voit viedä luovuutesi vielä Photoshop CS6 -versiota pidemmälle Adobe Touch -sovellusten ja Photoshopin oheissovellusten avulla (hankittava erikseen). Voit suunnitella, muokata ja esittää työsi tyylikkäästi kuuden taulutietokoneelle suunnitellun Adobe Touch -sovelluksen avulla. Esimerkkejä sovelluksista ovat Photoshop Touch, Adobe Kuler ja Adobe Debut. Adobe Creative Cloudin avulla voit siirtää tiedostot Photoshop CS6 -ohjelmaan niiden hienosäätöä varten. Voit myös tarkastella, käyttää ja jakaa tiedostoja melkein mistä tahansa. Voit käyttää Photoshop CS6 -ohjelmaa langattomasti Adoben ja kehittäjäyhteisön tarjoamien Photoshopin oheissovellusten avulla.

Camera Raw 7

Kehitä-välilehden yksinkertaisilla perusasetuksilla voidaan parantaa vaaleiden alueiden ja varjostuksen käsittelyä. Uudet paikalliset korjaukset ovat saatavilla valkotasapainolle, korostuksille, varjostuksille, kohinalle ja moiré-kuvioille.

Uudet Perus-liukusäätimet ja paikalliset säätövaihtoehdot tulevat näkyviin, kun uusia kuvia käsitellään tai aiemmin käsiteltyjä kuvia muunnetaan prosessiversioon 2012 (PV2012). Muunna kuva napsauttamalla kuvan esikatselualueen oikeassa alakulmassa olevaa huutomerkkikuvaketta.

Lisätietoja on kohdissa Väri- ja sävysäätöjen tekeminen Camera Raw’ssa ja Paikallisten säätöjen tekeminen Camera Raw -sovelluksessa.

Aihetta käsitellään Iceflow Studiosin luomassa opastusvideossa.