Miksi en voi avata tai muokata PDF-tiedostoa?

Tarvitset Adobe Acrobat DC:n lisämuokkaustoimintoja

Ilmaisessa Adobe Acrobat Reader DC:ssä voit tarkastella PDF-dokumentteja, mutta joissakin muokkaustoiminnoissa tarvitaan Adobe Acrobat DC. Näitä toimintoja ovat esimerkiksi

• tekstin muokkaaminen

• PDF-tiedostojen yhdistäminen

• skannaaminen PDF-tiedostoon

• uusien lomakkeiden luominen (Reader DC:llä voi täyttää aiemmin luotuja lomakkeita)

PDF on suojattu salasanalla ja siinä on muokkausrajoituksia

Jos saat salasanalla suojatun PDF-tiedoston, avaa dokumentti käyttämällä oikeaa salasanaa. Joissakin suojatuissa dokumenteissa on rajoituksia, jotka estävät sisällön tulostamisen, muokkaamisen tai kopioimisen. Kun dokumentin ominaisuuksien käyttö on estetty, näiden ominaisuuksien painikkeet ja valikkokohteet näkyvät Reader DC:ssä himmennettyinä.

Jos sinulla on ongelmia PDF-tiedoston avaamisessa tai tiettyjen ominaisuuksien käyttämisessä, ota yhteys tiedoston tekijään.

Näyttöön tuli virhe "Ainakin yksi Adobe PDF -laajennus on poistettu käytöstä"

Voit ratkaista ongelman seuraavasti:

1. Avaa Internet-asetukset Ohjauspaneelissa ja napsauta Lisäasetukset-välilehteä.

2. Valitse Salli muiden valmistajien selainlaajennukset -asetus.

3. Napsauta OK ja käynnistä tietokone uudelleen.

Lisää vianmääritysvihjeitä

Lisää vianmääritysvihjeitä on näissä TechNote-julkaisuissa:

PDF-tiedostojen yhdistäminen

Ilmaisella Adobe Reader DC:llä ei voi yhdistää useita PDF-tiedostoja, mutta Adobe Acrobat DC:llä voi. Lisätietoja on Acrobatin ohjeen kohdassa Tiedostojen yhdistäminen yhdeksi PDF-tiedostoksi.

PDF-tiedostojen poistaminen

PDF-tiedostoja on tallennettuina erilaisiin tietokoneessa oleviin kansioihin sen mukaan, oletko saanut PDF-tiedoston sähköpostissa, Internetistä tai jostakin muusta lähteestä.

Voit etsiä PDF-tiedoston nopeasti hakemalla tiedostonimeä Windowsissa tai Mac OS:ssä. Siirry sitten löytämääsi kansioon, napsauta PDF-tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Poista (Windows) tai Siirrä roskakoriin (Mac OS).