Miksi en saa PDF-tiedostoa auki

Useat tekijät saattavat estää PDF-tiedoston avaamisen selaimessasi tai tietokoneella. Kokeile näitä vianetsintäehdotuksia.

PDF-tiedosto ei avaudu selaimessa

PDF-tiedostojen avaaminen käy useimmilla nykyisillä selaimilla vaivatta. Kokeile seuraavaa, jos sinulla on vaikeuksia avata tietty PDF-tiedosto verkkosivulla.

Lataa PDF-tiedosto ja avaa se Adobe Acrobat- tai Acrobat Reader -sovelluksessa

1. Napsauta PDF-tiedoston linkkiä hiiren kakkospainikkeella (Windows) tai pidä komentopainike pohjassa ja napsauta sitä (Mac OS).

2. Valitse selaimellesi sopiva tallennus- tai latausvaihtoehto:

• (Chrome, Edge, Firefox) Tallenna linkki nimellä.
    • (Safari) Lataa linkitetty tiedosto.
  3. Varmista, että tiedostotyypiksi on valittu Adobe Acrobat -dokumentti ja tallenna tiedosto.

Huomautus:

Jos Tallenna nimellä -valintaikkunaa ei näy, selain on voinut ladata tiedoston automaattisesti erillisessä latausikkunassa.

4. Etsi tallennettu PDF-tiedosto ja avaa se kaksoisnapsauttamalla. Jos selaimesta avautui latausikkuna, kaksoisnapsauta PDF-tiedostoa ladattujen tiedostojen luettelosta.

PDF-tiedosto ei avaudu tietokoneella

Jos PDF-tiedostosi on vioittunut eikä avaudu, et voi korjata sitä suoraan. Voit luoda sen uudelleen alkuperäisellä lähdetiedostolla Adobe Acrobatin tai Photoshop Elementsin avulla. Jos et voi avata PDF-tiedostoa, noudata alla olevia vianetsintävaiheita siinä järjestyksessä, jossa ne näkyvät.

Asenna ilmainen Adobe Acrobat Reader tietokoneellesi

Jos tietokoneelle on jo asennettu Acrobat Reader tai Acrobat, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Acrobat Reader on ainoa ilmainen PDF-lukuohjelma, jolla voi avata ja käsitellä kaikentyyppistä PDF-sisältöä – myös lomakkeita ja multimediaa.

Siirry Adobe Acrobat Readerin lataussivulle ja valitse Lataa Acrobat Reader. Katso vaiheittaiset ohjeet artikkelista Adobe Acrobat Reader -sovelluksen lataaminen ja asentaminen Windows- tai Mac OS -versioon.

Kun asennus on valmis, noudata seuraavan osan ohjeita.

Määritä Acrobat Reader tai Acrobat PDF-oletussovellukseksi

Käyttöjärjestelmää ei ehkä ole määritetty avaamaan PDF-tiedostoja automaattisesti työpöydältä Acrobat Readerilla tai Acrobatilla. Voit määrittää sen seuraavasti:

Windows-käyttäjät

1. Napsauta PDF-tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Avaa > Valitse toinen sovellus.

2. Valitse Adobe Acrobat Reader tai Adobe Acrobat ohjelmaluettelossa ja valitse sittenKäytä aina tätä sovellusta .pdf-tiedostojen avaamiseen.

Huomautus:

Jos tietokoneelle on asennettu sekä Adobe Acrobat että Adobe Acrobat Reader, valitse Adobe Acrobat.

3. Valitse OK.

macOS:n käyttäjät

1. Valitse PDF-tiedoston kuvake Finderissa osoittamalla sitä.

2. Valitse Arkisto > Näytä tiedot.

3. Napsauta Avaa sovelluksella ja valitse avattavasta luettelosta Adobe Acrobat Reader tai Adobe Acrobat (jos haluamaasi vaihtoehtoa ei ole luettelossa, valitse se valitsemalla Muu ).

4. Valitse Muuta kaikki.

Acrobat Reader- tai Acrobat-ohjelman päivittäminen

Adobe julkaisee säännöllisesti tietoturvapäivityksiä Acrobat Reader- ja Acrobat-sovelluksiin. Uusimpien päivitysten asentaminen voi ratkaista ongelman. Päivitä Acrobat Reader tai Acrobat valitsemalla Ohje > Tarkista päivitykset ja seuraa näytön ohjeita.

Korjaa Acrobat Reader tai Acrobat (vain Windows)

Acrobat Reader- tai Acrobat-sovellus tai sovelluksen käyttämiseen tarvittavat resurssit ovat saattaneet vioittua. Käynnistä korjaus Acrobat Reader- tai Acrobat-sovelluksesta seuraavasti: Valitse Ohje > Korjaa asennus.

Tarvitsetko vielä apua

Ongelma tai virhe

TechNote tai ratkaisu

Salasanasuojatun PDF-tiedoston avaaminen ei onnistu

Epäilyttävien PDF-tiedostojen avaaminen: Reader- ja Acrobat-sovelluksissa estetään sellaisten PDF-tiedostojen avaaminen, jotka eivät vastaa määritettyjä PDF-standardeja tai joiden sisältö voi olla haitallinen.

Ole varovainen. Tällaiset PDF-tiedostot saattavat aiheuttaa tietoturvariskin järjestelmässäsi. Tarkista dokumentin lähteeltä, esimerkiksi dokumentin lähettäneeltä henkilöltä tai sivustosta, josta latasit dokumentin, että dokumentin voi avata turvallisesti.

Näet virhesanoman, kun yrität avata InDesignilla tai Illustratorilla luotuja PDF-tiedostoja.