Miksi PDF-tiedostoa ei voi avata

Useat tekijät saattavat estää PDF-tiedoston avaamisen selaimessa tai tietokoneella Acrobat Reader- tai Acrobat-ohjelmassa. Suorita ongelman vianmääritys kokeilemalla seuraavia ehdotuksia.

Huomaa, että vioittunutta PDF-tiedostoa ei voi korjata. Jos sinulla kuitenkin on sen lähdetiedosto, voit luoda uuden PDF-tiedoston Adobe-tuotteella, kuten Acrobatilla tai Photoshop Elementsillä.

PDF-tiedosto ei avaudu selaimessa

PDF-tiedostojen avaaminen käy useimmilla nykyisillä selaimilla vaivatta. Kokeile seuraavaa, jos sinulla on vaikeuksia avata tiettyä PDF-tiedostoa verkkosivulla.

1. Napsauta PDF-tiedoston linkkiä hiiren kakkospainikkeella (Windows) tai Ctrl-osoita sitä (Mac OS).

2. Valitse selaimellesi sopiva tallennus- tai latausvaihtoehto:

• (Google Chrome) Tallenna linkki nimellä
    • (Internet Explorer) Tallenna kohde nimellä
    • (Firefox) Tallenna linkki nimellä
    • (Safari) Lataa linkitetty tiedosto
  3. Varmista, että tiedostotyypiksi on valittu Adobe Acrobat -dokumentti ja tallenna tiedosto.

Huomautus:

Jos Tallenna nimellä -valintaikkunaa ei näy, selain on voinut ladata tiedoston automaattisesti erillisessä latausikkunassa.

4. Etsi tallennettu PDF-tiedosto ja avaa se kaksoisnapsauttamalla. Jos selaimesta avautui latausikkuna, kaksoisnapsauta PDF-tiedostoa ladattujen tiedostojen luettelosta.

PDF-tiedosto ei avaudu tietokoneella

Jollet pysty avaamaan PDF-tiedostoa tietokoneella, kokeile seuraavia ehdotuksia annetussa järjestyksessä.

Jos tietokoneelle on jo asennettu Acrobat Reader tai Acrobat, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Acrobat Reader on ainoa ilmainen PDF-lukuohjelma, jolla voi avata ja käsitellä kaikentyyppistä PDF-sisältöä – myös lomakkeita ja multimediaa.

• Siirry Adobe Acrobat Readerin lataussivulle ja napsauta Asenna nyt. Katso vaiheittaiset ohjeet artikkelista Adobe Acrobat Reader -sovelluksen lataaminen ja asentaminen Windows- tai Mac OS -versioon.

Kun asennus on valmis, noudata seuraavan osan ohjeita.

Käyttöjärjestelmää ei ehkä ole määritetty avaamaan PDF-tiedostoja automaattisesti työpöydältä Acrobat Readerilla tai Acrobatilla. Voit määrittää sen seuraavasti:

Windows-käyttäjät

1. Napsauta PDF-tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Avaa sovelluksessa > Valitse oletusohjelma (tai Valitse toinen sovellus Windows 10 -versiossa).

2. Valitse ohjelmaluettelosta Adobe Acrobat Reader tai Adobe Acrobat ja toimi seuraavasti:

• (Windows 7 ja sitä aikaisemmat versiot) Valitse Avaa tämäntyyppiset tiedostot aina valitussa sovelluksessa.
    • (Windows 8) Valitse Käytä tätä sovellusta kaikkien .pdf-tiedostojen kanssa.
    • (Windows 10) Valitse Käytä aina tätä sovellusta pdf-tiedostojen avaamiseen.
    Windows 10

Huomautus:

Jos tietokoneelle on asennettu sekä Adobe Acrobat että Adobe Acrobat Reader, valitse Adobe Acrobat.

3. Valitse OK.

Mac OS -käyttäjät

1. Valitse PDF-tiedoston kuvake Finderissa osoittamalla sitä.

2. Valitse Arkisto > Näytä tiedot.

3. Napsauta Avaa sovelluksella -kohdan vieressä olevaa kolmiota ja valitse avattavasta luettelosta Adobe Acrobat Reader tai Adobe Acrobat (jos haluamaasi vaihtoehtoa ei ole luettelossa, valitse se valitsemalla Muu).

4. Valitse Muuta kaikki.

Adobe julkaisee säännöllisesti tietoturvapäivityksiä Acrobat Reader- ja Acrobat-sovelluksiin. Uusimpien päivitysten asentaminen voi ratkaista ongelman.

1. Käynnistä Acrobat Reader tai Acrobat.

2. Valitse Ohje > Tarkista päivitykset.

3. Jos näyttöön tulee Updaterin valintaikkuna, valitse Kyllä. Päivitys käynnistyy automaattisesti.

4. Käynnistä tietokone uudelleen.

Acrobat Reader- tai Acrobat-sovellus tai sovelluksen käyttämiseen tarvittavat resurssit ovat saattaneet vioittua. Yritä korjata tuote seuraavasti.

1. Käynnistä korjaus Acrobat Reader- tai Acrobat-sovelluksesta seuraavasti: Valitse Ohje > Korjaa asennus.

Ongelma tai virhe

TechNote tai ratkaisu

Salasanasuojatun PDF-tiedoston avaaminen ei onnistu

Epäilyttävien PDF-tiedostojen avaaminen: Reader- ja Acrobat-sovelluksissa estetään sellaisten PDF-tiedostojen avaaminen, jotka eivät vastaa määritettyjä PDF-standardeja tai joiden sisältö voi olla haitallinen.

Ole varovainen. Tällaiset PDF-tiedostot saattavat aiheuttaa tietoturvariskin järjestelmässäsi. Tarkista dokumentin lähteeltä, esimerkiksi dokumentin lähettäneeltä henkilöltä tai sivustosta, josta latasit dokumentin, että dokumentin voi avata turvallisesti.

Näet virhesanoman, kun yrität avata InDesignilla tai Illustratorilla luotuja PDF-tiedostoja.