Useat tekijät saattavat estää PDF-tiedoston avaamisen selaimessa tai tietokoneella Acrobat Reader DC- tai Acrobat DC -ohjelmassa. Suorita ongelman vianmääritys kokeilemalla seuraavia ehdotuksia.

Huomaa, että vioittunutta PDF-tiedostoa ei voi korjata. Jos sinulla kuitenkin on sen lähdetiedosto, voit luoda uuden PDF-tiedoston Adobe-tuotteella, kuten Acrobatilla tai Photoshop Elementsillä.

PDF-tiedosto ei avaudu selaimessa

PDF-tiedostojen avaaminen käy useimmilla nykyisillä selaimilla vaivatta. Kokeile seuraavaa, jos sinulla on vaikeuksia avata tiettyä PDF-tiedostoa verkkosivulla.

Lataa PDF-tiedosto ja avaa se Acrobat Reader DC- tai Acrobat DC -sovelluksessa

1. Napsauta PDF-tiedoston linkkiä hiiren kakkospainikkeella (Windows) tai Ctrl-osoita sitä (Mac OS).

2. Valitse selaimellesi sopiva tallennus- tai latausvaihtoehto:

• (Google Chrome) Tallenna linkki nimellä
    • (Internet Explorer) Tallenna kohde nimellä
    • (Firefox) Tallenna linkki nimellä
    • (Safari) Lataa linkitetty tiedosto
  3. Varmista, että tiedostotyypiksi on valittu Adobe Acrobat -dokumentti ja tallenna tiedosto.

Huomautus:

Jos Tallenna nimellä -valintaikkunaa ei näy, selain on voinut ladata tiedoston automaattisesti erillisessä latausikkunassa.

4. Etsi tallennettu PDF-tiedosto ja avaa se kaksoisnapsauttamalla. Jos selaimesta avautui latausikkuna, kaksoisnapsauta PDF-tiedostoa ladattujen tiedostojen luettelosta.

PDF-tiedosto ei avaudu tietokoneella

Jollet pysty avaamaan PDF-tiedostoa tietokoneella, kokeile seuraavia ehdotuksia annetussa järjestyksessä.

Asenna ilmainen Adobe Acrobat Reader DC tietokoneelle

Jos tietokoneelle on jo asennettu Acrobat Reader DC tai Acrobat DC, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Acrobat Reader DC on ainoa ilmainen PDF-lukuohjelma, jolla voi avata ja käsitellä kaikentyyppistä PDF-sisältöä – myös lomakkeita ja multimediaa.

• Siirry Adobe Acrobat Readerin lataussivulle ja napsauta Asenna nyt. Katso vaiheittaiset ohjeet artikkelista Adobe Acrobat Reader DC -sovelluksen lataaminen ja asentaminen Windows- tai Mac OS -versioon.

Kun asennus on valmis, noudata seuraavan osan ohjeita.

Määritä Acrobat Reader DC tai Acrobat DC PDF-oletussovellukseksi

Käyttöjärjestelmää ei ehkä ole määritetty avaamaan PDF-tiedostoja automaattisesti työpöydältä Acrobat Reader DC:llä tai Acrobat DC:llä. Voit määrittää sen seuraavasti:

Windows-käyttäjät

1. Napsauta PDF-tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Avaa sovelluksessa > Valitse oletusohjelma (tai Valitse toinen sovellus Windows 10 -versiossa).

Oletusohjelman valitseminen
  2. Valitse ohjelmaluettelosta Adobe Acrobat Reader DC tai Adobe Acrobat DC ja toimi seuraavasti:

• (Windows 7 ja sitä aikaisemmat versiot) Valitse Avaa tämäntyyppiset tiedostot aina valitussa sovelluksessa.
    • (Windows 8) Valitse Käytä tätä sovellusta kaikkien .pdf-tiedostojen kanssa.
    • (Windows 10) Valitse Käytä aina tätä sovellusta pdf-tiedostojen avaamiseen.
    Oletusohjelman valitseminen
    Windows 10
    Oletusohjelman valitseminen

Huomautus:

Jos tietokoneelle on asennettu sekä Adobe Acrobat DC että Adobe Acrobat Reader DC, valitse Adobe Acrobat DC.

3. Valitse OK.

Mac OS -käyttäjät

1. Valitse PDF-tiedoston kuvake Finderissa osoittamalla sitä.

2. Valitse Arkisto > Näytä tiedot.

Tietojen hakeminen
  3. Napsauta Avaa sovelluksella -kohdan vieressä olevaa kolmiota ja valitse avattavasta luettelosta Adobe Acrobat Reader tai Adobe Acrobat (jos haluamaasi vaihtoehtoa ei ole luettelossa, valitse se valitsemalla Muu).

Oletusohjelman valitseminen
  4. Valitse Muuta kaikki.

Päivitä Acrobat Reader DC tai Acrobat DC

Adobe julkaisee säännöllisesti tietoturvapäivityksiä Acrobat Reader DC- ja Acrobat DC -sovelluksiin. Uusimpien päivitysten asentaminen voi ratkaista ongelman.

1. Käynnistä Acrobat Reader DC tai Acrobat DC.

2. Valitse Ohje > Tarkista päivitykset.

Tarkista päivitykset
  3. Jos näyttöön tulee Updaterin valintaikkuna, valitse Kyllä. Päivitys käynnistyy automaattisesti.

Päivitä Acrobat
  4. Käynnistä tietokone uudelleen.

Korjaa Acrobat Reader DC tai Acrobat DC

Acrobat Reader DC tai Acrobat DC tai sovelluksen käyttämiseen tarvittavat resurssit ovat saattaneet vioittua. Yritä korjata tuote seuraavasti.

1. Käynnistä korjaus Acrobat Reader DC- tai Acrobat DC -sovelluksesta seuraavasti: Valitse Ohje > Korjaa asennus.

Korjaa asennus

Tarvitsetko vielä apua

Ongelma tai virhe TechNote tai ratkaisu
Salasanasuojatun PDF-tiedoston avaaminen ei onnistu Suojattujen PDF-dokumenttien avaaminen
Epäilyttävien PDF-tiedostojen avaaminen: Reader- ja Acrobat-sovelluksissa estetään sellaisten PDF-tiedostojen avaaminen, jotka eivät vastaa määritettyjä PDF-standardeja tai joiden sisältö voi olla haitallinen. Ole varovainen. Tällaiset PDF-tiedostot saattavat aiheuttaa tietoturvariskin järjestelmässäsi. Tarkista dokumentin lähteeltä, esimerkiksi dokumentin lähettäneeltä henkilöltä tai sivustosta, josta latasit dokumentin, että dokumentin voi avata turvallisesti.
Vanhalla tai muulla kuin Adoben tuotteella luodun PDF-tiedoston avaaminen ei onnistu

Jos luotat PDF-tiedoston tekijään ja alkuperään, harkitse palaamista Readerin tai Acrobatin aikaisempaan versioon PDF-tiedoston avaamista varten. Jos haluat palata vanhempaan versioon, sinun on ensin poistettava asemassa olevan Acrobat- tai Reader-version asennus.

Näet virhesanoman, kun yrität avata InDesignilla tai Illustratorilla luotuja PDF-tiedostoja.

Acrobat-sovelluksessa ei voida avata PDF-tiedostoa, joka on luotu InDesign- tai Illustrator-ohjelmassa (Mac, InDesign ja Illustrator)