Tehokkaiden otsikkojen ja avainsanojen avulla voit lisätä sisältösi huomioarvoa ja lisensointia Adobe Stockissa.

Otsikot

Otsikot ovat sisältösi lyhyitä kuvauksia, jotka näyttävät lauseilta (esimerkiksi ”Onnellinen perhe pelaamassa jalkapalloa rannalla”). Pysy asiassa ja käytä kuvailevaa ja tarkkaa kieltä. Sisällön kuvaus voi vaikuttaa ostajan lisensointipäätökseen.

Otsikko ei ole avainsanaluettelo. Otsikon tulisi sen sijaan esitellä tiedostosi asiakkaalle. Otsikot ovat tärkeitä myös suosittujen hakukoneiden kannalta – muista, että sisältösi voidaan löytää yleisellä verkkohaulla. Suosittelemmekin, että rajaat otsikkojen pituuden 70 merkkiin, koska hakutulokset näyttävät enintään 70 merkkiä.

Älä käytä otsikoissa tavaramerkillä suojattuja nimiä, brändien nimiä, tuotteiden nimiä tai ihmisten nimiä. Otsikoissa ei yleensä pidä mainita ihmisten etnistä ryhmää.

Avustajaportaalin automaattinen otsikointitoiminto (vain englanniksi)

Jos lähettämäsi tiedoston metatiedot eivät vielä sisällä otsikkotietoja, avustajaportaali suosittelee ajan säästämiseksi kolme englanninkielistä otsikkoa kuvaa kohti. Katso ehdotukset napsauttamalla otsikkokenttää ja valitse niistä se, jota haluat käyttää. Voit myös jättää ehdotukset huomiotta ja antaa oman otsikon.

Huomautus:

Otsikkoja ei voi hakea Adobe Stockissa, Sisällöt löydetään sen sijaan avainsanojen perusteella, joten muista lisätä otsikon kaikki tärkeät sanat avainsanoiksi.

Avainsanojen yleiskatsaus

Avainsanoilla varmistetaan, että ostajat löytävät sisältösi. Mieti, miten mahdollinen ostaja voisi etsiä kuvaasi. Tässä on joitakin vinkkejä:

Avainsanojen järjestys on tärkeä: aseta avainsanat tärkeysjärjestykseen. Tämä vaihe on tärkein asia, jolla voit varmistaa, että sisältösi löytyy Adobe Stockista.

Ole kuvaava mutta älä liian runsassanainen: Suosittelemme antamaan 15–25 avainsanaa, vaikka työkalu antaakin määrittää niitä jopa 50.

Yksi kieli: Kaikkien avainsanojen on oltava samalla kielellä, jonka on vastattava Avainsanojen kieli ‑kohdassa valitsemaasi kieltä. Hakukoneemme kääntää automaattisesti kaikki avainsanat muille Adobe Stockissa käytettävissä oleville kielille. Sisältöjen nimien ja avainsanojen tuetut kielet ovat tällä hetkellä englanti, ranska, saksa, espanja, italia, puola, portugali, japani ja korea.

Kopioi sanoja otsikosta: Lisää otsikon kaikki tärkeät sanat avainsanoiksi.

Substantiivit: Käytä yksikkömuodossa olevia substantiiveja (tiikeri, kannettava tietokone, sateenkaari, drinkki).

Verbit: Kuvaile toiminta infinitiivimuodossa (juosta, hypätä, laulaa, hymyillä).

Ilmaukset: Anna kahdesta tai useammasta sanasta muodostuvat ilmaukset ilmauksena ja erillisinä sanoina (napakettu, napa, kettu).

Tuo selostukseen tunnetta: Kun olet kuvannut peruselementit, lisää tunteita, mielialaa tai trendejä kuvaavia konseptiavainsanoja (yksinäisyys, lapsuus, virstanpylväät, luonnonsuojelu).

Ei ihmisiä: Jos kuvassa ei ole ihmisiä, lisää avainsanat ”ei ihmisiä” tai ”ei ketään”.

Kuvaile tilanne: Käytä tilanteen kuvaamisessa avainsanoina esimerkiksi sisällä, ulkona, päivä, yö, aurinkoinen, pilvinen, sisätilat ja ulkotilat.

Image # 118332630 Woman flexing her muscles on beach Woman, back, flex, muscle, beach, Caucasian, senior, adult, swimsuit, cap, swim, arm, wave, sky, power, humor, athlete, outdoors, day, people, alone, lifestyle Image # 153150557 Illustration of Boxer dog with glasses illustration, drawing, boxer dog, eyeglasses, dog, head, serious, black, red, yellow, screen print, hand-drawn, handmade, rustic, humor, vintage, retro, pet, artwork, art, no people, nobody, animal Image # 133484809 Aerial view of Uluwatu Temple, Bali Aerial, Uluwatu Temple, temple, ocean, coastline, cliff, rock, tropical, Bali, nature, landscape, multilocalism, dramatic, scenic, religion, lush, wave, water, sea, Indonesia, outdoors, day, no people, nobody, travel

Aihekohtaisia avainsanavinkkejä

Objektit

Objektin tyyppi: Käytä objektin tunnistamiseen kaikkein kuvaavinta yksikkömuotoista substantiivia (Granny Smith ‑omena, pullo, vaunu).

Objektin kuvaus: Kuvaile objektiivin muoto, väri, tuntuma tai kunto adjektiiveilla.

Ruumiinosa: Pidetäänkö objektia kädessä? Onko jalassa kenkä? Lisää ruumiinosan avainsana.

Objektien määrä: Kuvaile objektien määrä viiteen, käytä useamman kuin viiden objektin tapauksessa avainsanaryhmää (yksi, objekti tai ryhmä, viisi, objekti).

Järjestely: Miten objektit on järjestetty (riviin, satunnaisesti, pinoksi, asetelmaksi)?

Erottuvuus: Erottuuko objekti taustasta (erottuvuus)?

Kopiointitila: Onko kopion lisäämiselle tilaa (kopiointitila)?

Miljöö: Kuvaile vuorokaudenaika, jos sillä on merkitystä (päivä, yö, auringonnousu, auringonlasku). Onko kuva otettu sisällä vai ulkona? Valitse sisällä tai ulkona. Ovatko kyseessä sisä- vai ulkotilat? Valitse sisätilat tai ulkotilat. Jos vuodenaika käy kuvasta ilmi, lisää kevät, kesä, syksy tai talvi. Näkyykö sää? Valitse avainsanoiksi aurinkoinen, sateinen ja tuulinen.

Väri: Kuvaile objektien väri tai värit tarkasti.

Konsepti tai trendi: Käytä objektin kuvaamiseen konseptia tai trendiä kuvaavia avainsanoja, mikäli ne ovat sovellettavissa (eristyneisyys, rauha, monimuotoisuus).

Näkökulma: Mikä on kuvan näkökulma (korkealta ylhäältä, suoraan yläpuolelta)?

Ihmiset

Ihmisten määrä: Kuvaile ihmisten määrä, ja valitse yhdelle henkilölle avainsanaksi ”yksin”. Käytä kahden ihmisen tapauksessa avainsanaa ”pari” tai ”pariskunta”. Jos henkilöitä on kolmesta kymmeneen, valitse avainsanaksi ”ryhmä” ja numero (ryhmä, kolme), ja jos ihmisten määrää ei voi laskea, valitse avainsanaksi ”väkijoukko”. Jos henkilö ei ole kuvan pääkohde, käytä avainsanaa ”satunnainen”.

Ikä/sukupuoli: Jos mallin julkaisulupa on saatavana, määritä ikä ja sukupuoli. Käytä muussa tapauksessa ulkonäköön perustuvaa yleistä ikää/sukupuolta (pikkulapsi, poika, tyttö, mies, nainen, aikuinen).

Etnisyys: Jos mallin julkaisulupa on saatavana, käytä etnisyyttä. Käytä muussa tapauksessa yleistä etnisyyttä, jonka voit määrittää ulkonäön lisäksi muiden käytettävissä olevien merkkien, kuten nimen, sijainnin tai kielen, perusteella.

Suhde: Kuvaile ihmisten välinen suhde, jos se on tiedossa (perhe, äiti, poika, isoäiti).

Rooli: Kuvaile ihmisten keskeiset roolit, kuten ammatti (leipuri, opiskelija, liikemies).

Toiminta: Mitä ihmiset tekevät? Käytä verbin perus- tai infinitiivimuotoa (juosta, hypätä, laittaa ruokaa).

Tunne: Jos tunne näkyy selvästi, lisää se avainsanana (surullinen, vihainen, iloinen).

Ilme: Kuvaile selkeät ilmeet (otsan rypistys, hymy, silmät suljettu).

Vaatetus: Kuvaile ihmisten käyttämät vaatteet (puku, rento, t-paita).

Ulkonäkö: Kuvaile ihmisten fyysinen ulkonäkö (kaunis, vaalea, rastat).

Erottuvuus: Erottuuko henkilö taustasta (erottuvuus)?

Kopiointitila: Onko kopion lisäämiselle tilaa (kopiointitila)?

Miljöö: Kuvaile vuorokaudenaika, jos sillä on merkitystä (päivä, yö, auringonnousu, auringonlasku). Onko kuva otettu sisällä vai ulkona? Valitse sisällä tai ulkona. Ovatko kyseessä sisä- vai ulkotilat? Valitse sisätilat tai ulkotilat. Jos vuodenaika käy kuvasta ilmi, lisää kevät, kesä, syksy tai talvi. Näkyykö sää? Valitse avainsanoiksi aurinkoinen, sateinen ja tuulinen.

Konsepti tai trendi: Käytä ihmisten kuvaamiseen konseptia tai trendiä kuvaavia avainsanoja, mikäli ne ovat sovellettavissa (päättäväisyys, hiljaisuus, joustava minä).

Näkökulma: Mikä on kuvan näkökulma (muotokuva, kokovartalokuva)?

Eläimet

Eläinlajit: Ilmoita eläimen tyyppi mahdollisimman tarkasti, sen latinankielinen nimi mukaan lukien (intiantiikeri, Panthera tigris tigris).

Eläinten määrä: Kuvaile eläinten määrä viiteen, käytä sitä useampien eläinten tapauksessa avainsanaryhmää.

Eläimen sukupuoli: Jos eläinlajin uros- ja naarasyksilöistä käytetään eri termejä, lisää sukupuolispesifinen termi (uuhi, kukko, kana, kuttu).

Eläimen ikä: Jos eläimen ikä käy kuvasta ilmi, lisää asianmukainen kuvaileva avainsana. Käytä eläinkohtaista sanaa hakutuloksissa epäselvyyksiä aiheuttavan pentu-sanan sijaan (vasikka, linnunpoika, karitsa).

Toiminta: Mitä eläimet tekevät? Käytä verbin perus- tai infinitiivimuotoa (vaeltaa, nukkua, juosta).

Ulkonäkö: Kuvaile eläimen kuviointi, tuntuma ja ominaisuudet.

Väri: Kuvaile eläinten väri tai värit tarkasti.

Erottuvuus: Erottuuko eläin taustasta (erottuvuus)?

Kopiointitila: Onko kopion lisäämiselle tilaa (kopiointitila)?

Miljöö: Kuvaile vuorokaudenaika, jos sillä on merkitystä (päivä, yö, auringonnousu, auringonlasku). Onko kuva otettu sisällä vai ulkona? Valitse sisällä tai ulkona. Ovatko kyseessä sisä- vai ulkotilat? Valitse sisätilat tai ulkotilat. Jos vuodenaika käy kuvasta ilmi, lisää kevät, kesä, syksy tai talvi. Näkyykö sää? Valitse avainsanoiksi aurinkoinen, sateinen ja tuulinen.

Konsepti tai trendi: Käytä eläinten kuvaamiseen konseptia tai trendiä kuvaavia avainsanoja, mikäli ne ovat sovellettavissa (lemmikit, safari, luonnonsuojelu).

Näkökulma: Mikä on kuvan näkökulma (sivulta, edestä, lähikuva)?

Ihmisenkaltaistaminen: Käytä piirteiltään tahallisesti ihmistä muistuttavien eläinten tapauksessa ihmisenkaltaistamista.

Paikat

Maantieteellinen sijainti: Ole mahdollisimman tarkka ja käytä tarvittaessa muita metatietokenttiä (otsikko, Country-PrimaryLocationName) tai tee lisää tutkimustyötä. Jos sijaintia ei voi määrittää, älä lisää sitä.

Konsepti tai trendi: Käytä paikan kuvaamiseen konseptia tai trendiä kuvaavia avainsanoja, mikäli ne ovat sovellettavissa (multilokalismi, vaellushalu).

Kulttuuriin liittyvät termit: Lisää perinteistä kulttuuritoimintaa, vaatteita tai ruokaa kuvaavia hakusanoja (dirndl, borssi, sari).

Paikan tyyppi: Mikä on paikka (maatila, toimisto, kaupunki, hautausmaa, tori)?

Paikan kuvaus: Miten kuvailisit paikkaa (maalaismainen, kaupunkimainen, horisontti, ranta, aavikko)?

Miljöö: Kuvaile vuorokaudenaika, jos sillä on merkitystä (päivä, yö, auringonnousu, auringonlasku). Onko kuva otettu sisällä vai ulkona? Valitse sisällä tai ulkona. Ovatko kyseessä sisä- vai ulkotilat? Valitse sisätilat tai ulkotilat. Jos vuodenaika käy kuvasta ilmi, lisää kevät, kesä, syksy tai talvi. Näkyykö sää? Valitse avainsanoiksi aurinkoinen, sateinen ja tuulinen.

Näkökulma: Mikä on kuvan näkökulma (korkealta, edestä, takaa)?

Kasvit

Kasvin tyyppi: Käytä kasvin tai kukan tyyppiä mahdollisimman tarkasti kuvaavaa termiä, latinankielinen nimi mukaan lukien (Päivänlilja, Hemerocallis).

Kasvin kuvaus: Käytä kasvin ulkonäön kuvaamiseen kuvailevia termejä (kukinta, rehevä, kasteinen, piikikäs).

Erottuvuus: Erottuuko kasvi taustasta (erottuvuus)?

Kopiointitila: Onko kopion lisäämiselle tilaa (kopiointitila)?

Miljöö: Kuvaile vuorokaudenaika, jos sillä on merkitystä (päivä, yö, auringonnousu, auringonlasku). Onko kuva otettu sisällä vai ulkona? Valitse sisällä tai ulkona. Ovatko kyseessä sisä- vai ulkotilat? Valitse sisätilat tai ulkotilat. Jos vuodenaika käy kuvasta ilmi, lisää kevät, kesä, syksy tai talvi. Näkyykö sää? Valitse avainsanoiksi aurinkoinen, sateinen ja tuulinen.

Väri: Kuvaile kasvien tai kukkien väri tai värit tarkasti.

Konsepti tai trendi: Käytä kasvin kuvaamiseen konseptia tai trendiä kuvaavia avainsanoja, mikäli ne ovat sovellettavissa (multilokalismi, rauha, surrealismi, iloisuus).

Näkökulma: Mikä on kuvan näkökulma (korkealta ylhäältä, suoraan yläpuolelta)?

Ruoka

Ruoan tyyppi: Käytä ruoan kuvailemiseen kaikkein kuvaavinta yksikkömuotoista substantiivia (pizza, omena, drinkki, tiramisu).

Ruoan kuvaus: Käytä ruoan väriin, tuntumaan, makuun, ominaisuuksiin tai kulttuurilliseen merkitykseen liittyviä kuvailevia termejä (vihreä, tuore, maukas, orgaaninen, italialainen, juhla)

Valmistustapa: Ilmoita valmistustapa, jos se on tiedossa (grillaus, höyrytys, kiehutus).

Konsepti tai trendi: Käytä ruoan kuvaamiseen konseptia tai trendiä kuvaavia avainsanoja, mikäli ne ovat sovellettavissa (artesaani, terveellinen, hemmottelu).

Ruokaan liittyvät objektit: Kuvaile ruokaan liittyvät tärkeät objektit (tajine, leikkuulauta, vati).

Erottuvuus: Erottuuko ruoka taustasta (erottuvuus)?

Kopiointitila: Onko kopion lisäämiselle tilaa (kopiointitila)?

Miljöö: Onko kuva otettu sisällä vai ulkona? Valitse sisällä tai ulkona. Ovatko kyseessä sisä- vai ulkotilat? Valitse sisätilat tai ulkotilat.

Näkökulma: Mikä on kuvan näkökulma (läheltä, suoraan yläpuolelta)?

Avustajaportaalin avainsanat

Avustajaportaalin automaattinen hakusanatoiminto tekee avainsanojen määrittämisestä tiedostoihin helppoa ja nopeaa. Työkalu ehdottaa jopa 25 avainsanaa. Tarkista niiden tarkkuus ja paranna myyntimahdollisuuksiasi järjestämällä avainsanat, muokkaamalla niitä, poistamalla epäolennaiset avainsanat tai käyttämällä sopivampia avainsanoja. Kun muokkaat ja päivität avainsanoja, automaattinen avainsanatyökalu ”oppii” tekemistäsi muutoksista, mikä parantaa käyttöä tulevaisuudessa.

Avainsanapaneeli
Vedä avainsanat haluamaasi järjestykseen (1), siirrä avainsana ylimmäksi (2) tai poista avainsana (3)

Järjestyksen muuttaminen: Vie kohdistin avainsanan vasemmalla puolella olevan numeron päälle. Numero muuttuu pisteruudukoksi (1). Napsauta numeroa ja vedä avainsanaa ylös- tai alaspäin. Voit siirtää avainsanan ensimmäiseksi napsauttamalla avainsanan oikealla puolella olevaa nuolta (2). Jos haluat poistaa avainsanan, napsauta sen oikealla puolella olevaa rastia (3).

Valitse useita: Jos indeksoit samankaltaisia resursseja avustajaportaalissa, voit valita useita kuvia kerralla.

Metatiedot: Jos lisäät tiedostoihin avainsanoja Photoshopissa, Lightroom Classic CC:ssä, Lightroom CC:ssä tai Bridgessä, ne säilyvät myös avustajaportaalissa, eikä automaattisia avainsanoja lisätä. Lightroom Classic CC:ssä syötetyt avainsanat ovat kuitenkin aakkosjärjestyksessä. Muista järjestää ne avustajaportaalissa uudelleen tärkeysjärjestykseen.

Näyttää avainsanojen poisto- ja päivityslinkkien paikan
Poista avainsanat ja päivitä automaattisten avainsanojen asetukset

Poista ja korvaa: Voit poistaa nykyiset avainsanat ja aloittaa alusta käyttämällä automaattisia avainsanoja. Voit poistaa ja korvata avainsanat valitsemalla avainsana-alueen alareunasta Erase all keywords (Poista kaikki avainsanat) ja Refresh auto-keywords (Päivitä automaattiset avainsanat) (katso yllä oleva kuva).

Liitä avainsanat ‑valitsin
Laita Liitä avainsanat ‑valitsin päälle, jos haluat liittää ruutuun useita avainsanoja, ja pois päältä, jos haluat nähdä avainsanat erillisissä kentissä.

Kopioi ja liitä: Jos luot avainsanat ulkoisen tekstitiedoston avulla, järjestelmä voi jaella ne kenttiin. Voit myös kopioida avainsanat kuvasta kuvaan. Laita Liitä avainsanat ‑valitsin päälle ja liitä pilkuilla erotellut avainsanat ruutuun. Järjestelmä jakelee avainsanat automaattisesti omiin kenttiinsä. Tarkista avainsanojen järjestys ja siirrä tärkeimmät avainsanat ensimmäiseen seitsemään paikkaan.

CSV-tiedostot: Harkitse myös CSV-tiedoston käyttöä avainsanojen seuraamiseen ja lähettämiseen. Lisätietoja CSV-tiedostoista on kohdassa Järjestäminen CSV-tiedostojen avulla