stock-app-noshadow

Adobe Stock on palvelu, jonka avulla suunnittelijat ja yritykset saavat luovia projektejaan varten käyttöön miljoonia laadukkaita, kuratoituja ja rojaltimaksuttomia valokuvia, videoita, kuvituskuvia, vektorigrafiikkoja, 3D-resursseja ja malleja. Voit ostaa Adobe Stockin usean resurssin tilauksena. Saatavilla on erilaisia tilauspaketteja.

Adobe Stock

Perusteet

Mikä on Adobe Stock?

Adobe Stock on uusi palvelu, jonka avulla suunnittelijat ja yritykset saavat luovia projektejaan varten käyttöön 90 miljoonaa laadukasta, kuratoitua ja rojaltimaksutonta valokuvaa, vektoria, kuvituskuvaa, mallia ja 3D-resurssia.

Adobe Stock ‑palvelu sisältyy suosittuihin Adoben tietokonesovelluksiin, kuten Photoshop CC:hen, Illustrator CC:hen ja InDesign CC:hen. Sen avulla voit hakea ja selata kuvia, lisätä ne Creative Cloud -kirjastoihin sekä käyttää resursseja välittömästi tietokoneella ja mobiililaitteilla. Photoshop CC:ssä, Illustrator CC:ssä ja InDesign CC:ssä voit aloittaa luovat projektisi nopeasti lataamalla jopa taiteilijoiden luomia malleja suoraan Adobe Stockin Uusi dokumentti ‑valintaikkunoista.

Adobe Stock ‑resurssit voidaan lisensoida suoraan Creative Cloud ‑tietokonesovelluksista tai osoitteesta stock.adobe.com/fi/.

Mitä ovat rojaltimaksuttomat resurssit?

Rojaltimaksuton resurssi lisensoidaan niin, että sitä voidaan käyttää kuvittamiseen jopa ammattikäytössä ilman maantieteellisiä rajoituksia tai vanhenemispäiviä.

Mikä on Adobe Stockin toimituksellinen kokoelma?

Adobe Stockin toimituksellinen kokoelma sisältää uutisarvoisia ja ajankohtaisia kuvia ja videoita, jotka esittävät oikeita ihmisiä, tapahtumia, paikkoja ja tuotteita.

• Adobe Stockin toimitukselliset kuvat ovat saatavana kahdessa koossa: pikkukuvat soveltuvat verkkokäyttöön ja rajoitettuihin painoeriin (49,99 $), kun taas täysresoluutiokuvat on tarkoitettu rajoittamattomiin painoeriin (199,99 $).
  • Adobe Stock Premiumin toimitukselliset kuvat käsittävät aikamme ikonisemmat ja tunnistetuimmat kuvat. Ne oikeuttavat rajoittamattomiin painoeriin, ja ne ovat saatavana myös kahdessa koossa: huippuluokan pikkukuvina (249,99 $) ja huippuluokan täysresoluutiokuvina (499,99 $).
  • Kaikki Adobe Stockin toimitukselliset videot ovat HD-laatuisia. Kun lisensoit toimituksellisia videoita, voit ostaa joko normaalin käyttöoikeuden, joka sisältää rajoitetut katseluoikeudet (79,99 $), tai parannetun käyttöoikeuden, joka sisältää rajoittamattomat katseluoikeudet (249,99 $).

Voit käyttää toimituksellisia resursseja Adobe Stock ‑sivustossa tai Adobe Stockiin integroiduissa Creative Cloud ‑sovelluksissa. Nämä resurssit on merkitty tekstillä ”Vain toimitukselliseen käyttöön”. Toimituksellisia resursseja ei saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin, kuten mainoksiin tai tuotteiden jälleenmyyntiin. Adobe Stockin käyttöehdot löydät täältä.

Mitä tiedostotyyppejä on saatavana?

Adobe Stock ‑kuvat ovat saatavana JPEG-, AI- ja EPS-tiedostomuodoissa. HD-videot ovat saatavana MOV-muodossa. 4K-videot ovat saatavana eri muodoissa. Kaikki 4K-videot ovat saatavana myös HD-muodossa. Adobe Stockista on saatavana kolmentyyppisiä 3D-resursseja: malleja (.obj), valoja (.exr/.hdr) ja materiaaleja (.mdl). Näitä resursseja tuetaan useissa 3D-sovelluksissa.

Adobe Stock sisältää myös taiteilijoiden suunnittelemia malleja, joilla voit aloittaa luovat projektisi nopeasti. Photoshop CC:ssä, Illustrator CC:ssä ja InDesign CC:ssä Adobe Stockin mallit ovat käytettävissä suoraan Uusi dokumentti ‑valintaikkunoista. Kun lisensoit ja lataat mallin, voit käyttää sitä muiden Photoshop- tai Illustrator-dokumenttien tapaan. Voit etsiä ja ladata liikegrafiikkamalleja Premiere Pro ‑projektejasi varten myös Adobe Stockista. Adobe Stock ‑sivustossa on nyt saatavana tuhansia mallivaihtoehtoja.

Millä tarkkuuksilla kuvapankkiresurssit ovat saatavana?

Kaikki Adobe Stock ‑sisällöt ovat saatavana suurimmalla mahdollisella tarkkuudella. Vaikka tämä tarkkuus riippuu kamerasta, jolla resurssi alun perin kuvattiin, useimmat resurssit tukevat laadukasta tulostusta jopa 300 dpi:n tarkkuudella. Vektoritiedostot voidaan tulostaa kaikissa muodoissa laadun heikkenemättä.

Onko Adobe Stockista saatavana videosisältöä?

Adobe Stockista on saatavana sekä HD- että 4K-videoita. Kaikki 4K-videot ovat saatavana myös HD-muodossa.

Onko Adobe Stockin 3D-mallien, valojen ja materiaalien käytölle asetettu erikoisvaatimuksia?

Adobe Stockin 3D-malli-, valo- ja materiaaliresurssit on optimoitu käytettäviksi Adobe Dimension CC:ssä MDL-tiedostomuodossa. On kuitenkin olemassa tiettyjä tekijöitä, jotka on otettava huomioon käytettäessä näitä resursseja Dimension-sovelluksessa ja muiden valmistajien 3D-sovelluksissa.

Mallit muiden valmistajien 3D-sovelluksissa

• Kaikki sovellukset, jotka voivat tuoda .obj-tiedostoja, mukaan lukien Adobe Photoshop, voivat ladata malleja. Mallit eivät kuitenkaan näytä samanlaisilta kuin hahmonnetut kuvat Adobe Stock ‑sivustossa, jos ne ladataan ympäristöön, joka ei tue MDL 1.3:a tai sitä uudempaa versiota.
  • Jokaisessa mallissa on .mtl-tiedosto, joka sisältää varjostintietoja MDL:ää tukemattomia sovelluksia varten. Sovelluksen tuojasta riippuen manuaaliset tekstuurikytkökset saattavat olla tarpeen.
  • Parhaan mahdollisen laadun varmistamiseksi nämä mallit vaativat hahmonnusmoduulin, joka tukee MDL 1.3:a tai sitä uudempaa versiota.

Mallit Dimension CC:ssä

Kun käytät näitä malleja Dimensionin kanssa, malli saattaa näyttää hieman erilaiselta Adobe Stockissa ja käyttäessäsi sitä sovelluksessa. Nämä erot ovat odotettuja, ja ne parantavat aina 3D-elämystä.

Vuodesta 2018 Dimension käyttää Adobe Dimension Renderer -ohjelmaa oletustekijänä. Jos havaitset epäjohdonmukaisuuksia mallin ulkonäössä (esimerkiksi poikkeuksellisen tummat sisä- tai takapinnat), vaihda oletustekijäksi toistaiseksi Chaos Group V-Ray noudattamalla näitä ohjeita:

1. Avaa Dimension-asetukset valitsemalla Windowsin päävalikosta Muokkaa ja Asetukset (tai painamalla Ctrl + pilkku) tai valitsemalla OS X:ssä Adobe Dimension CC ja Asetukset (tai painamalla Cmd + pilkku).

Avaa Dimension-asetukset Windowsissa
    Avaa Dimension-asetukset Windowsissa
    Avaa Dimension-asetukset Macissa
    Avaa Dimension-asetukset Macissa

2. Valitse Asetukset-valintaikkunassa Chaos Group V-Ray Renderer-pudotusvalikosta. Sulje valintaikkuna valitsemalla OK .

Asetukset-valintaikkuna
    Asetukset-valintaikkuna
  3. Sulje ja käynnistä Dimension uudelleen uuden hahmontamisasetuksen asettamiseksi. Voit nyt renderöidä Dimension-kuvasi uudelleen ja tarkastella päivitettyjä tuloksia.

Tarvitsenko Creative Cloud ‑jäsenyyden Adobe Stockin käyttöön?

Et. Jos haluat ladata sisältöä Adobe Stockista, tarvitset vain Adobe ID:n, jonka voit luoda nopeasti maksutta.

Mitä etuja jäsenyydestä on Creative Cloud ‑jäsenille?

Adobe Stock tarjoaa Creative Cloud ‑jäsenille useita etuja, muun muassa saumattoman integroinnin suosikkisovelluksiisi, kuten Photoshop CC:hen, Illustrator CC:hen, InDesign CC:hen ja Premiere Pro CC:hen.

Käytän tällä hetkellä Creative Suite ‑tuotteita. Voinko silti käyttää Adobe Stockia?

Kyllä. Kaikki voivat liittyä ja käyttää Adobe Stockia osoitteessa stock.adobe.com/fi/.

Voinko kokeilla Adobe Stock ‑resurssia ennen sen ostamista?

Voit kokeilla Adobe Stock ‑kuvia ja ‑videoita lataamalla niistä pieniresoluutioisen, vesileimalla merkityn version. Resurssia ei tarvitse maksaa, ennen kuin päätät lisensoida sen.

Mallit ja 3D-resurssit on lisensoitava, ennen kuin voit ladata ne. Monet niistä ovat maksuttomia. Voit tarkastella näiden resurssien suurta, yksityiskohtaista esikatselukuvaa. Kunkin resurssin kuvaileva teksti on esitetty Tiedot-ruudussa.

Onko minun luotava tili Adobe Stock ‑ostosten tekemistä varten?

Jos olet uusi Adobe-käyttäjä, sinun on luotava tili, kun teet ensimmäisen ostoksesi. Adobe lähettää sinulle ostoksesi kuitin ja tilisi salasanan asetuslinkin sisältävän sähköpostiviestin. Salasana on asetettava 72 tunnin kuluessa sähköpostiviestin vastaanottamisesta, muuten linkki vanhenee. Jos linkki vanhenee, voit asettaa salasanan suorittamalla unohtuneen salasanan työnkulun.

Ensimmäisen ostoksen jälkeen voit tehdä Stockissa ostoksia vielä tunnin ajan salasanaa asettamatta, kun käyt läpi viivästetyn tilin luontityönkulun. Tänä aikana et voi kirjautua tilinhallintaan tai muihin Adoben palveluihin ennen salasanan asettamista. Tunnin kuluttua sinut kirjataan ulos, ja sinun on asetettava salasanasi sähköpostiviestistä, jotta voit kirjautua uudelleen sisään.

Miten voin lisensoida ja ladata Adobe Stock ‑resursseja?

Voit lisensoida ja ladata resursseja Adobe Stock ‑sivustosta tai Creative Cloud ‑sovelluksesta. Lisätietoja on artikkelissa Adobe Stock ‑sivuston käyttö.

Jos resurssien lataamisessa ilmenee ongelmia niiden lisensoinnin jälkeen, perehdy kohtaan Adobe Stock ‑resursseja ei voi ladata.

Mikä on Adobe Stock Premium ‑kokoelma?

Adobe Stock Premium ‑kokoelma sisältää tuhansia huolellisesti valittuja kuvia maailman tunnetuimpien valokuvaajien ja kuvatoimistojen portfolioista. Ne vastaavat tiedostotyypiltään ja tarkkuudeltaan muita Adobe Stock‑kuvia,mutta ne on valittu niiden loistavan sisällön, tyylin ja tuotantolaadun vuoksi.

Kaikilla Adobe Stock Premium ‑kokoelman kuvilla on parannettu käyttöoikeus, jolla voi tuottaa rajoittamattomia painoeriä. Jälleenmyyntiin tarkoitettujen johdannaistuotteiden (kuten mukien ja T-paitojen) tuottamiseen oikeuttavia maksullisten kuvien laajennettuja käyttöoikeuksia on kuitenkin saatavana vain Adobe Stock Enterprise ‑tileihin.

Adobe Stock Premium ‑kokoelmalla on kolme hintatasoa. Voit myös lisensoida samat kuvat pienemmässä koossa puoleen hintaan. Voit esimerkiksi lisensoida 6 000 x 4 000 pikselin kokoisen kuvan 499,99 $:lla tai 1 688 x 1 125 pikselin kokoisen kuvan 249,99 $:lla.

Voinko ladata kuvia Adobe Stock Premium ‑kokoelmasta pienemmässä koossa?

Kyllä. Adobe Stock Premium ‑kokoelmalla on tällä hetkellä kolme hintatasoa. Voit myös lisensoida samat kuvat pienemmässä koossa puoleen hintaan. Voit esimerkiksi lisensoida 6 000 x 4 000 pikselin kokoisen kuvan 499,99 $:lla tai 1 688 x 1 125 pikselin kokoisen kuvan 249,99 $:lla.

Mitkä ovat krediittipaketit? Miten voin ostaa niillä kuvapankkiresursseja?

Krediittipakettien avulla voit ostaa resursseja Adobe Stockista joustavasti ja edullisesti. Kun ostat paketin, sinulla on vuosi aikaa lunastaa krediittisi ja lunastaa haluamaasi sisältöä, kuten maksullisia kuvia, videoita, toimituksellisia kuvia ja muun tyyppisiä resursseja. Krediitit toimivat samalla tavalla kuin kolikkopelien poletit: säästät rahaa ostamalla pinon poletteja, ja eri pelit maksavat eri määrän poletteja.

Lisätietoja on artikkelissa Usein kysytyt kysymykset |Krediittipaketit.

Miten mallit ja 3D-resurssit on hinnoiteltu?

Adobe Stock tarjoaa erihintaisia malleja ja 3D-resursseja, joista jotkin ovat maksuttomia. Mikä tahansa malli tai 3D-resurssi, joka maksaa 9,99 $, voidaan lisensoida myös tilauksena kuvien tapaan.

Jos haluat tarkastella tiettyyn hintaluokkaan kuuluvia malleja tai 3D-sisältöjä, tarkenna hakutuloksia hintasuodattimella.

Mistä saan lisätietoa resurssien lisäämisestä Adobe Stockiin?

Lisätietoja resurssien lisäämisestä Adobe Stockiin saat Adobe Stock ‑avustajan avusta.

Adobe Stock ja Creative Cloud

Miten Adobe Stock on integroitu Creative Cloud ‑sovelluksiin?

Adobe Stock ‑sivustosta peräisin olevat kuvat ja videot voidaan avata monissa Creative Cloud ‑sovelluksissa yhdellä napsautuksella. Ne voidaan tallentaa myös suoraan Creative Cloud ‑kirjastoon, jolloin ne ovat välittömästi käytettävissä useimmissa Creative Cloud ‑tietokone‑ ja ‑mobiilisovelluksissa.

Adobe Stock voidaan käynnistää myös Creative Cloud ‑sovellusten (muun muassa Photoshop CC:n, Illustrator CC:n, InDesign CC:n, Premiere Pro CC:n, After Effects CC:n ja Dreamweaver CC:n) Kirjastot-paneelista. Voit lisensoida Adobe Stock ‑sisältöjen vesileimattuja esikatselukuvia myös suoraan tietokonesovellusten Kirjastot-paneelista.

Lisätietoja on artikkelissa Adobe Stockin käyttö.

Missä Creative Cloud ‑sovelluksissa voin käyttää Adobe Stockia?

Adobe Stock ‑sisältöjä voidaan käyttää kaikissa Creative Cloud ‑tietokone- tai ‑mobiilisovelluksissa, joihin käyttäjä voi lisätä valokuvan, videon, kuvituskuvan tai grafiikan. Kuvat voidaan tallentaa myös suoraan Creative Cloud -kirjastoihin, minkä jälkeen ne ovat välittömästi käytettävissä eri sovelluksissa. Creative Cloud -kirjastot ‑toimintoa tuetaan tällä hetkellä Photoshop CC:ssä, Illustrator CC:ssä, InDesign CC:ssä, Dreamweaver CC:ssä, Illustrator Draw’ssa, Photoshop Sketchissä ja Comp CC:ssä.

Photoshop CC:ssä, Illustrator CC:ssä ja InDesign CC:ssä Adobe Stockin mallit ovat käytettävissä myös suoraan Uusi dokumentti ‑valintaikkunoista. Nämä luovien projektien nopeaa aloittamista varten suunnitellut mallit ovat .psdt-,  .ait- ja .indt-muodoissa. Kun lisensoit ja lataat mallin, voit käyttää sitä muiden Photoshop- tai Illustrator-dokumenttien tapaan.

Voinko jakaa lisensoidun resurssin Creative Cloud ‑kirjastossa?

Voit jakaa lisensoidun resurssin työntekijöiden tai alihankkijoiden kanssa sillä edellytyksellä, että he noudattavat kaikkia lisenssirajoituksia.

Jos siirrät resurssin tai johdannaisteoksen asiakkaalle, sinun on ostettava toinen käyttöoikeus, jos aiot käyttää resurssia tai johdannaisteosta toisen asiakkaan hyväksi.

Miten voin käyttää Adobe Stockia sellaisten Creative Cloud ‑sovellusten kanssa, jotka eivät tue Creative Cloud ‑kirjastoja?

Voit ladata Adobe Stock ‑kuvat sivustosta suoraan tietokoneeseen ja avata ne tietokonesovelluksella. Lisätietoja on artikkelissa Adobe Stock ‑sivuston käyttö