Oletusarvot-kansion vain luku -virhe

Oletusarvot-kansion vain luku -virheen käsittely DVA-sovelluksissa

Ongelma

Joskus harvoin saattaa ilmetä seuraavia ongelmia:

• Premiere Pro tai After Effects lakkaa reagoimasta.
  • Premiere Pron tai After Effects toiminta vaikuttaa ajoittain hidastuvan.
  • Näyttöön tulee viesti, jossa ilmoitetaan, että Oletusarvot-kansio on vain luku -tilassa.
  • Premiere Pro tai After Effects kaatuu käynnistettäessä.
  • Premiere Pro tai After Effects kaatuu käytettäessä tietokoneen tiedostoja, esimerkiksi tuonnin tai viennin aikana.

Ratkaisu

Aseta Oletusarvot-kansion määritteet manuaalisesti tilaan luku ja kirjoitus. Määritä luku- ja kirjoitusoikeuksia Adobe-kansioihin.

Windows

Suorita vaiheet jokaisen alla olevan kansion kohdalla:

• C:\Program Files\Adobe
  • C:\Program Files (x86)\Adobe
  • C:\ProgramData\Adobe
  • C:\Käyttäjät\<käyttäjä>\AppData\Roaming\Adobe
  • C:\Käyttäjät\<käyttäjä>\AppData\Roaming\Adobe\Premiere Pro\<versionumero> – Premiere Pro.
  • C:\Käyttäjät\<käyttäjä>\AppData\Roaming\Adobe\After Effects\<versionumero> – After Effects.
  1. Avaa Resurssienhallinta-ikkuna. Napsauta Näytä-välilehteä ja valitse sen jälkeen Piilotetut kohteet.

Piilotettujen kohteiden näyttäminen
    Piilotettujen kohteiden näyttäminen

2. Siirry kansioon käyttämällä yllä annettuja polkuja.

3. Napsauta Resurssienhallinnassa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet.

4. Valitse Suojaus-välilehti ja aseta käyttöoikeudet valitsemalla Muokkaa.

5. Valitse käyttäjänimi Käyttöoikeudet-valintaikkunasta. Poista valinta Käyttöoikeudet-osasta kohdasta Estä. Esimerkiksi Premiere Prossa:

Käyttöoikeuksien mahdollistaminen
    Käyttöoikeuksien mahdollistaminen

6. Valitse OK kaksi kertaa.

7. Käynnistä ohjelma.

MacOS

1. Avaa uusi Finder-ikkuna.

2. Pidä Optio-näppäin painettuna, osoita Siirry-valikkoa näytön yläreunan työkalurivissä ja valitse Kirjasto. (Kirjasto on piilotettuna, jollet pidä Optio-näppäintä painettuna.)

3. Etsi Application Support/Adobe/Premiere Pro -kansio ja avaa se.

4. Osoita <versionumero>-kansiota ja paina Komento+I, jolloin Tiedot-ikkuna avautuu.

5. Tarkista, että käyttäjätilisi näkyy Jakaminen ja käyttöoikeudet -kohdassa Tiedot-ikkunassa. Tarkista, että Oikeus-asetukseksi on määritetty Luku ja kirjoitus.

Oikeuksien tarkistaminen
    Oikeuksien tarkistaminen

6. Jos käyttäjätiliäsi ei ole mainittu, suorita seuraavat lisätoimenpiteet:

1. Osoita ikkunan alareunassa olevaa lukkokuvaketta
    2. Anna pyydettäessä käyttäjätietosi.
    3. Lisää käyttäjätilisi osoittamalla +-painiketta.
    4. Valitse käyttäjätili ja sen jälkeen kohta Valitse.
    5. Muuta käyttäjätilisi Oikeus-asetus Luku ja kirjoitus -vaihtoehdoksi osoittamalla kohtaa Vain luku ja valitsemalla sitten Luku ja kirjoitus.
    6. Tallenna asetukset osoittamalla lukkokuvaketta.
  7. Jos käyttäjätilisi on mainittu mutta sen Oikeus-asetus on Vain luku, noudata kaikkia vaiheen 6 ohjeita vaiheita C ja D lukuunottamatta.

8. Toista After Effects -sovelluksessa vaiheet 1–7 tämän tiedostopolun kohdalla: [asema]/Käyttäjät/[käyttäjä]/Kirjasto/Preferences/Adobe/.