Richtlijnen voor het delen van PPTX-bestanden

Aanbevolen procedures en aandachtspunten voor het delen van Microsoft PowerPoint-presentatiebestanden in de Adobe Connect-vergaderruimte.

Gebruik de onderstaande aanbevolen procedures voor het delen van PPTX-bestanden in Adobe Connect. Deze procedures zijn niet vereist voor het delen van PPT-bestanden.

U kunt PPTX-bestanden rechtstreeks naar een deelpod in een Adobe Connect-vergadering uploaden. Of u kunt ze uploaden naar de Adobe Connect-contentbibliotheek.

Ga als volgt te werk als u bestanden rechtstreeks vanaf de computer wilt delen in een Adobe Connect-vergaderruimte:

• Gebruik de Adobe Connect-toepassing voor het bureaublad om sessies bij te wonen of uit te voeren. Adobe Connect vraagt u om de Adobe Connect-toepassing voor het bureaublad te installeren wanneer u de eerste keer een PPTX-bestand deelt.
  • Zorg ervoor dat Microsoft PowerPoint is geïnstalleerd op de computer met de bestanden die u wilt uploaden.
  • Zorg ervoor dat er geen modale Microsoft PowerPoint-dialoogvensters zijn geopend op de computer met de bestanden die u wilt uploaden.
  • Als u Adobe Presenter hebt, kunt u lokaal (via Deze computer) publiceren als een zip-pakket en dit pakket vervolgens delen.

Ga als volgt te werk als u content uploadt naar de Adobe Connect-contentbibliotheek om te delen in een Connect-vergaderruimte:

1. Sla het PPTX-bestand op als een PPT-bestand en upload het PPT-bestand.
  2. Gebruik Adobe Presenter om het bestand lokaal (via Deze computer) te publiceren als een zip-pakket. Upload het zip-bestand naar de contentbibliotheek of publiceer het direct vanuit Adobe Presenter naar de Adobe Connect-contentbibliotheek.

In deze tabel worden de verschillende uploadscenario's vergeleken:

PowerPoint-functie

PPTX delen zonder Adobe Presenter

PPTX delen met gebruik van Adobe Presenter

WordArt

Behouden

Behouden (tekstanimaties gaan verloren)

Gestapelde tekst (tekstrichting)

Behouden

Behouden (tekstanimaties gaan verloren)

SmartArt

Behouden

Behouden (SmartArt-animaties gaan verloren)

Grafieken

Behouden (vulkleur niet ondersteund)

Behouden (grafiekanimaties gaan verloren)

Teksteffecten (verloop/afbeelding/structuurvulling, schaduwen, 3D, schuine kant, gloed, transformaties, omtrekken)

Behouden (schaduweffect, animaties voor in beeld verschijnen, tekstkleuranimaties, animaties van opsommingstekens en 3D-effecten worden niet ondersteund)

Behouden (animaties gaan verloren, behalve in het geval van schaduwen)

Effecten op vormen/afbeeldingen (schaduwen, reflectie, 3D, schuine kant, zachte rand, gloed, omtrek)

Behouden (animaties worden ondersteund, behalve voor in beeld verschijnende dia's)

Behouden

PowerPoint 2007-lettertypen (Cambria, Calibri, Candara, etc.)

Lettertypen ondersteund

Lettertypen vervangen

Aangepaste lettertypen

Lettertypen vervangen

Lettertypen vervangen

PowerPoint-dia's

• Deel geen schermen met dia's.
  • Gebruik de zijbalk voor niet-lineaire navigatie.
  • Gebruik de zijbalk voor notities of discussiepunten.

Manieren om de prestaties van Captivate te verbeteren

• Houd de schermopnamen kort. Probeer langere secties op te delen in segmenten van minder dan twee minuten.
  • Als u audio wilt opnemen, stelt u de compressiewaarden in op de laagste audiokwaliteit.
  • Wis het geluid, dat is namelijk een van de grootste onderdelen van de download. Spreek zelf het geluid in tijdens de vergadering.
  • Verlaag de JPEG-afbeeldingskwaliteit.

Video converteren naar FLV

• Publiceer als FLV vanuit Adobe Premiere, After Effects of andere video-editors.
  • Converteer naar Flash 8 of 9, SWF-bestanden en FLV-bestanden (met C9 kunt u nu publiceren voor Flash 10 of 11)
  • Laad FLV in de vergaderruimte.

VoIP

• Op https://my.adobeconnect.com/microphones vindt u microfoonsuggesties.
  • Zet de luidsprekers zachter of uit of gebruik een headset.
  • Start de wizard Audio-instelling vanuit het menu Vergadering.
  • Kies meerdere luidsprekers of één luidspreker.

Opnames

• Gebruik lay-outs om een index te maken.
  • URL's die worden gedeeld met WebLinks-pod worden niet geregistreerd.
  • U kunt geen opiniepeiling uitvoeren vanuit een opname.
  • Hef synchronisatie van de content (PPT en Adobe Captivate) op tijdens de vergadering als u wilt dat gebruikers kunnen communiceren met de content in het archief.
  • Verplaats opnames naar het contentgebied om toestemming te kunnen controleren of gebruiksrapporten te bekijken.
  • Als u een opname op een bepaald punt wilt starten, gebruikt u archiveOffset. Bijvoorbeeld: http://my.adobeconnect.com/{recording_id}/?archiveOffset=60000.
  • De verschuiving wordt uitgedrukt in milliseconden, dus vermenigvuldig het aantal minuten met 60.000 om de verschuivingswaarde te verkrijgen. Als u dus het afspelen wilt starten na één minuut van de opname, stelt u de verschuiving in op 60.000.

Niet-ondersteunde functies in Adobe Presenter HTML-uitvoer

• Schaduweffect is in PowerPoint presentaties niet zichtbaar in Flash- en HTML-bestanden.
  • De dia-index in PowerPoint-presentaties wordt mogelijk niet correct weergegeven.
  • HTML-clientgebruikers kunnen het volume van de gedeelde presentatie niet instellen met de volumeknop, zelfs niet als de host de synchronisatie uitschakelt.
  • PPT-/PPTx-content oogt wazig in vergelijking met Flash-content.
  • Animaties met tekst/afbeeldingen worden overgeslagen als een host op de knop voor de volgende dia klikt als de synchronisatie uitgeschakeld is.
  • Bij het converteren van PPT naar PPTx, gaan afbeeldingshyperlinks in PPTConverter verloren, zodat deze hyperlinks afwezig zijn in de presentatie in HTML en Flash.
  • Meertalige PPT wordt niet correct weergegeven na conversie naar hybride content.
  • 3D-effecten gaan verloren in Flash wanneer PPT wordt gepubliceerd.
  • Gekoppelde audio wordt niet afgespeeld in Flash en HTML.
  • Gekoppelde video wordt niet afgespeeld in Flash en de HTML-weergave.
  • Animaties en hyperlinks in gegroepeerde objecten.
  • GIF's die zijn ingesloten in de dia.
  • De eigenschap Vulkleur in grafiekobjecten.
  • Animaties van opsommingstekens.
  • Animaties voor in beeld verschijnende dia's.
  • Op kleur gebaseerde animaties.