Inhoud
Informatie over het downloaden en installeren van Creative Cloud-apps. Ook kunt u eenvoudig meerdere versies apps zoeken en installeren.
Op deze pagina

Welkom bij Creative Cloud. Als u aan de slag wilt gaan, kunt u gewoon uw eerste app downloaden van de website van Adobe. De Adobe Creative Cloud-bureaubladtoepassing, waarmee u de toekomstige appdownloads kunt beheren, wordt tegelijkertijd geïnstalleerd.

1. Ga naar de catalogus met Creative Cloud-apps. Zoeken een app op die u wilt downloaden, bijvoorbeeld Photoshop.

Bureaubladcatalogus
      Opmerking:

raadpleeg Instructies voor proefversies van Creative Cloud als u een gratis proefabonnement voor Creative Cloud hebt.

Hebt u geen nog geen Creative Cloud-lidmaatschap of -proefversie? Zie Aan de slag met Creative Cloud.

2. Klik op Downloaden om de gewenste app te installeren. Als u niet bent aangemeld, wordt u gevraagd om u aan te melden met uw Adobe ID en wachtwoord. Volg de aanwijzingen op het scherm.

De download voor de app wordt gestart.

Tegelijkertijd wordt de Creative Cloud-bureaubladtoepassing weergegeven, waarmee de rest van het installatieproces wordt beheerd. U kunt de downloadvoortgang controleren in de statusbalk naast de naam van de app.

Opmerking:

afhankelijk van de snelheid van uw netwerk kan het enige tijd duren voordat de app is gedownload.

Photoshop downloaden
    3. Zoek in het deelvenster Apps naar het pictogram van de app en klik op Openen om de app te starten.

U kunt de nieuwe app ook op dezelfde wijze starten als elke andere app op uw computer. De nieuwe app wordt op dezelfde locatie geïnstalleerd als de locatie waar andere toepassingen doorgaans worden geïnstalleerd, zoals de map Program Files (Windows) of de map Programma's (Mac OS).

Tip:

Hebt u problemen met uw eerste download? Zie Problemen met downloaden en installeren van Creative Cloud oplossen.

Photoshop starten

Nadat u uw eerste app hebt gedownload, kunt u de Creative Cloud-bureaubladtoepassing gebruiken om eenvoudig Creative Cloud-apps of -services te zoeken, installeren, starten en beheren.

Tip:

ga naar de catalogus met mobiele apps om mobiele apps te downloaden op uw mobiele apparaat.

1. Klik in de taakbalk (Windows) of de Apple-menubalk (Mac OS) op het Creative Cloud-pictogram om de Adobe Creative Cloud-bureaubladtoepassing te openen. Klik op de tab Apps boven aan het venster als het deelvenster nog niet is geselecteerd.

De geïnstalleerde app wordt weergegeven samen met een lijst met andere apps die u kunt zoeken en installeren.

Tip:

Als het Creative Cloud-pictogram niet wordt weergegeven, hebt u de toepassing mogelijk gesloten. U kunt de toepassing als volgt opnieuw starten:

• Windows: kies Start > Programma's > Adobe Creative Cloud.
      • Mac OS: kies Ga > Programma's > Adobe Creative Cloud > Adobe Creative Cloud.

Als u de Adobe Creative Cloud-bureaubladtoepassing handmatig wilt downloaden, gaat u naar de pagina voor de Creative Cloud-bureaubladtoepassing.

2. Ga naar de sectie Aanvullende apps zoeken en blader om de app te zoeken die u wilt installeren. Als u de lijst met apps wilt filteren, klikt u op Filters en versies.

3. Klik op Installeren.

De download voor de app wordt gestart. U kunt de downloadvoortgang controleren in de statusbalk naast de naam van de app.

Opmerking:

afhankelijk van de downloadsnelheid van uw netwerk kan het enige tijd duren voordat de app is gedownload.

4. Zoek in het deelvenster Apps naar het pictogram van de app en klik op Openen om de app te starten.

De nieuwe app wordt op dezelfde locatie geïnstalleerd als de locatie waar andere toepassingen doorgaans worden geïnstalleerd, zoals de map Program Files (Windows) of de map Programma's (Mac OS). De toepassing is op dezelfde manier toegankelijk als andere toepassing op uw computer.

U kunt ook vorige versies downloaden van Creative Cloud-apps, zoals CS6. Voor de meeste apps kunt u desgewenst meerdere versies van dezelfde app installeren op uw computer.

1. Klik in de taakbalk (Windows) of de Apple-menubalk (Mac OS) op het Creative Cloud-pictogram om de Adobe Creative Cloud-bureaubladtoepassing te openen. Klik op de tab Apps boven aan het venster als het deelvenster nog niet is geselecteerd.

Creative Cloud-bureaubladpictogram
    2. Klik in de sectie Aanvullende apps zoeken op Filters en versies en kies Vorige versie.

Aanvullende apps zoeken
    3. Blader naar de app die u wilt downloaden en klik op het menu Installeren. Kies een beschikbare versie die u wilt installeren.

Vorige versies
      Opmerking:

Wanneer u een nieuwe Creative Cloud 2015-app installeert, worden de vorige versies van de app standaard verwijderd van uw computer. Als u de vorige geïnstalleerde versies wilt behouden, klikt u op Geavanceerde opties en schakelt u in het bevestigingsdialoogvenster voor de update het selectievakje Oude versies verwijderen in.

Vorige productversies overschrijven de bestaande versies niet. U kunt twee versies van dezelfde app tegelijkertijd op uw computer uitvoeren, met uitzondering van Acrobat XI (Windows) en Acrobat DC. Als u deze versies van Acrobat installeert, worden de andere versies van Acrobat verwijderd. Zie Acrobat-producten downloaden voor meer informatie.

Naar boven

Veelgestelde vragen

Bent u op zoek naar snelle antwoorden? Dit zijn de vragen die het vaakst aan ons worden gesteld.

Hoe lang duurt het downloaden?

Downloadsnelheden zijn afhankelijk van uw verbindingstype en het netwerkverkeer. Zie Geschatte downloadtijden en Bestandsgrootte van installatieprogramma voor meer informatie over de downloadtijden voor apps.

Waar worden mijn apps geïnstalleerd en kan ik deze locatie wijzigen?

De Creative Cloud-apps worden standaard geïnstalleerd in de map Program Files (Windows) of de map Programma's (Mac OS).

Hoewel u de standaardinstallatielocatie kunt wijzigen, wordt dit doorgaans niet aanbevolen. Open de Adobe Creative Cloud-bureaubladtoepassing en klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het venster. Kies Voorkeuren > Apps > Installatielocatie > Wijzigen. Navigeer naar de gewenste locatie en klik op Openen. De nieuwe installatielocatie wordt weergegeven in het menu.

Hoe kan ik geïnstalleerde toepassingen starten?

U kunt Creative Cloud-apps op dezelfde wijze starten als elke andere app op uw computer.

Adobe biedt een handige snelkoppeling: Open de Adobe Creative Cloud-bureaubladtoepassing door op het Creative Cloud-pictogram in de menubalk boven in Mac OS of in de taakbalk van Windows te klikken. Klik op het pictogram van de app om deze te starten. Zie Creative Cloud-apps starten voor meer informatie.

Op hoeveel computers mag ik Creative Cloud installeren?

Met één Creative Cloud-lidmaatschap kunt u op twee computers apps installeren. Dit kunnen twee Windows- of Mac OS-computers zijn of computers met een van beide besturingssystemen.

Hoe kan ik Creative Cloud-apps installeren op een derde computer?

U kunt een Creative Cloud-licentie niet op drie computers activeren. Als u Creative Cloud-apps op een derde computer wilt installeren, meldt u zich op een van de twee andere computers af bij Creative Cloud met uw Adobe ID. Wanneer u zich afmeldt, wordt de Creative Cloud-licentie uitgeschakeld die aan de betreffende Adobe ID op de computer is gekoppeld.

Als u zich wilt afmelden, controleert u of de computer is verbonden met internet, opent u de Adobe Creative Cloud-bureaubladtoepassing en klikt u op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het venster. Kies Voorkeuren > Algemeen > Afmelden.

(U kunt ook een Creative Cloud-toepassing starten en Help > [uw Adobe ID] afmelden kiezen. Door u af te melden bij een Creative Cloud-app, worden alle Creative Cloud-apps op die computer die aan de betreffende Adobe ID zijn gekoppeld, gedeactiveerd.)

Vervolgens kunt u zich aanmelden bij Creative Cloud op de derde computer. Zie Producten activeren en deactiveren voor meer informatie.

Ik gebruik een ouder besturingssysteem. Waarom kan ik de Creative Cloud-bureaubladtoepassing niet installeren?

De Adobe Creative Cloud-bureaubladtoepassing wordt ondersteund in Mac OS 10.6 of hoger en Windows 7 of hoger. Als u met een eerder besturingssysteem werkt, wordt voor Creative Cloud de helper-app Adobe Application Manager (AAM) gebruikt om de apps te downloaden en installeren.

Tip:

Als u Adobe Application Manager al hebt geïnstalleerd in Mac OS X 10.7 of hoger of Windows 7 of hoger, wordt AAM automatisch bijgewerkt naar de Adobe Creative Cloud-bureaubladtoepassing wanneer u uw eerste Creative Cloud-app downloadt.

Hoe kan ik Encore installeren?

U kunt Encore CS6 installeren als onderdeel van uw Creative Cloud-abonnement. Zie Encore CS6 downloaden en installeren voor meer informatie.