Inhoud
Informatie over het downloaden en installeren van Creative Cloud-apps. Je kunt eenvoudig meerdere versies van apps zoeken en installeren.
Op deze pagina

Welkom bij Creative Cloud. Als je aan de slag wilt gaan, kun je gewoon de eerste app downloaden van de website van Adobe. De Adobe Creative Cloud desktop-app, waarmee je de toekomstige appdownloads kunt beheren, wordt tegelijkertijd geïnstalleerd.

1. Ga naar de catalogus met Creative Cloud-apps. Zoek een app op die je wilt downloaden, bijvoorbeeld Photoshop.

Desktopcatalogus
      Opmerking:

Raadpleeg Instructies voor proefversies van Creative Cloud als je een gratis proeflidmaatschap voor Creative Cloud hebt.

Heb je nog geen Creative Cloud-lidmaatschap of -proefversie? Zie Aan de slag met Creative Cloud.

2. Klik op Downloaden om de gewenste app te installeren. Als je niet bent aangemeld, wordt je gevraagd om je aan te melden met je Adobe ID en wachtwoord. Volg de aanwijzingen op het scherm.

De download voor de app wordt gestart.

Tegelijkertijd wordt de Creative Cloud desktop-app weergegeven, waarmee de rest van het installatieproces wordt beheerd. Je kunt de downloadvoortgang controleren in de statusbalk naast de naam van de app.

Opmerking:

Afhankelijk van de snelheid van het netwerk kan het enige tijd duren voordat de app is gedownload.

Photoshop downloaden
    3. Zoek in het deelvenster Apps naar het pictogram van de applicatie en klik op Openen om de applicatie te starten.

Je kunt de nieuwe app ook op dezelfde wijze starten als elke andere app op je computer. De nieuwe app wordt op dezelfde locatie geïnstalleerd als de locatie waar andere applicaties doorgaans worden geïnstalleerd, zoals de map Program Files (Windows) of de map Programma's (Mac OS).

Tip:

Heb je problemen met je eerste download? Zie Problemen met downloaden en installeren van Creative Cloud oplossen.

Photoshop starten

Nadat je je eerste app hebt gedownload, kun je de Creative Cloud desktop-app gebruiken om eenvoudig Creative Cloud-apps of -services te zoeken, installeren, starten en beheren.

Tip:

Ga naar de catalogus met mobiele apps om mobiele apps te downloaden op je mobiele apparaat.

1. Klik in de taakbalk (Windows) of de Apple-menubalk (Mac OS) op het Creative Cloud-pictogram om de Creative Cloud desktop-app te openen. Klik op de tab Apps boven aan het venster als het deelvenster nog niet is geselecteerd.

Creative Cloud-desktoppictogram

De geïnstalleerde app wordt weergegeven samen met een lijst met andere apps die je kunt zoeken en installeren.

Tip:

Als het Creative Cloud-pictogram niet wordt weergegeven, heb je de applicatie mogelijk gesloten. Je kunt de app als volgt opnieuw starten:

• Windows: kies Start > Programma's > Adobe Creative Cloud.
      • Mac OS: kies Ga > Programma's > Adobe Creative Cloud > Adobe Creative Cloud.

Als je de Creative Cloud desktop-app handmatig wilt downloaden, ga je naar de pagina van de Creative Cloud desktop-app.

2. Ga naar de sectie Aanvullende apps zoeken en blader om de app te zoeken die je wilt installeren. Als je de lijst met apps wilt filteren, klik je op Filters en versies.

Filters en versies
    3. Klik op Installeren.

De download voor de app wordt gestart. Je kunt de downloadvoortgang controleren in de statusbalk naast de naam van de app.

Voortgang van het downloaden
      Opmerking:

Afhankelijk van de downloadsnelheid van het netwerk kan het enige tijd duren voordat de app is gedownload.

4. Zoek naar het pictogram van de applicatie en klik op Openen om de applicatie te starten.

Klik op Openen

De nieuwe app wordt op dezelfde locatie geïnstalleerd als de locatie waar andere applicaties doorgaans worden geïnstalleerd, zoals de map Program Files (Windows) of de map Programma's (Mac OS). De applicatie is op dezelfde manier toegankelijk als elke andere applicatie op je computer.

Je kunt ook vorige versies downloaden van Creative Cloud-apps, zoals CS6. Voor de meeste apps kun je desgewenst meerdere versies van dezelfde app installeren op je computer.

1. Klik in de taakbalk (Windows) of de Apple-menubalk (Mac OS) op het Creative Cloud-pictogram om de Creative Cloud desktop-app te openen. Klik op de tab Apps boven aan het venster als het deelvenster nog niet is geselecteerd.

Creative Cloud-desktoppictogram
    2. Klik in de sectie Aanvullende apps zoeken op Alle apps en kies Vorige versies bekijken.

Vorige versies zoeken
    3. Blader naar de app die je wilt downloaden en klik op het menu Installeren. Kies een beschikbare versie die je wilt installeren.

Vorige versies
      Opmerking:

Wanneer je een nieuwe Creative Cloud 2015-app installeert, worden de vorige versies van de app standaard van je computer verwijderd. Als je de vorige geïnstalleerde versies wilt behouden, klik je op Geavanceerde opties en schakel je in het bevestigingsdialoogvenster voor de update het selectievakje Oude versies verwijderen in.

Vorige productversies overschrijven de bestaande versies niet. Je kunt twee versies van dezelfde app tegelijkertijd op je computer uitvoeren, met uitzondering van Acrobat XI (Windows) en Acrobat DC. Als je deze versies van Acrobat installeert, worden de andere versies van Acrobat verwijderd. Zie Acrobat-producten downloaden voor meer informatie.

In de Creative Cloud desktop-app wordt aangegeven wanneer er updates beschikbaar zijn voor je geïnstalleerde apps. Je kunt handmatig controleren op updates door de onderstaande stappen uit te voeren.

1. Open de Creative Cloud desktop-app en klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek.

2. Kies Controleren op app-updates in het pop-upmenu. Je kunt ook op Ctrl+Alt+R (Windows) of Command+Option+R (Mac OS) drukken om de Creative Cloud desktop-app te vernieuwen en te controleren op updates.

Selecteer ‘Controleren op updates’

Het deelvenster Apps wordt bijgewerkt en alle beschikbare updates worden weergegeven.

Naar boven

Veelgestelde vragen

Ben je op zoek naar snelle antwoorden? Dit zijn de vragen die het vaakst aan ons worden gesteld.

Hoe lang duurt het om een app te downloaden?

Downloadsnelheden zijn afhankelijk van het verbindingstype en het netwerkverkeer. Zie Geschatte downloadtijden en Bestandsgrootte van installatieprogramma voor meer informatie over de downloadtijden voor apps.

Waar worden mijn apps geïnstalleerd en kan ik deze locatie wijzigen?

De Creative Cloud-apps worden standaard geïnstalleerd in de map Program Files (Windows) of de map Programma's (Mac OS).

Hoewel je de standaardinstallatielocatie kunt wijzigen, wordt dit doorgaans niet aanbevolen. Open de Creative Cloud desktop-app en klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het venster. Kies Voorkeuren > Apps > Installatielocatie > Wijzigen. Navigeer naar de gewenste locatie en klik op Openen. De nieuwe installatielocatie wordt weergegeven in het menu.

Hoe kan ik geïnstalleerde apps starten?

Je kunt Creative Cloud-apps op dezelfde wijze starten als elke andere app op je computer.

Adobe biedt een handige snelkoppeling: open de Adobe Creative Cloud desktop-app door op het Creative Cloud-pictogram in de menubalk boven in Mac OS of in de taakbalk van Windows te klikken. Klik op het pictogram van de app om deze te starten. Zie Creative Cloud-apps starten voor meer informatie.

Op hoeveel computers mag ik Creative Cloud installeren?

Met één Creative Cloud-lidmaatschap kun je op twee computers apps installeren. Dit kunnen twee Windows- of Mac OS-computers zijn of computers met een van beide besturingssystemen.

Hoe kan ik Creative Cloud-apps installeren op een derde computer?

Je kunt een Creative Cloud-licentie niet op drie computers activeren. Als je Creative Cloud-apps op een derde computer wilt installeren, meld je je op een van de twee andere computers af bij Creative Cloud met je Adobe ID. Wanneer je je afmeldt, wordt de Creative Cloud-licentie uitgeschakeld die aan de betreffende Adobe ID op de computer is gekoppeld.

Als je je wilt afmelden, controleer je of de computer is verbonden met internet, open je de Creative Cloud desktop-app en klik je op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het venster. Kies Voorkeuren > Algemeen > Afmelden.

(Je kunt ook een Creative Cloud-applicatie starten en Help > [je Adobe ID] afmelden kiezen. Als je je afmeldt bij een Creative Cloud-app, worden alle Creative Cloud-apps op die computer die aan de betreffende Adobe ID zijn gekoppeld, gedeactiveerd.)

Vervolgens kun je je aanmelden bij Creative Cloud op de derde computer. Zie Producten activeren en deactiveren voor meer informatie.

Ik gebruik een ouder besturingssysteem. Waarom kan ik de Creative Cloud desktop-app niet installeren?

De Creative Cloud desktop-applicatie wordt ondersteund op besturingssystemen die staan vermeld in de systeemvereisten. Als je met Mac OS X 10.6, Windows XP of een eerder besturingssysteem werkt, wordt voor Creative Cloud de helper-app Adobe Application Manager (AAM) gebruikt om de apps te downloaden en installeren.

Tip:

Als je Adobe Application Manager al hebt geïnstalleerd in Mac OS X 10.7 of hoger of Windows 7 of hoger, wordt AAM automatisch bijgewerkt naar de Adobe Creative Cloud desktop-app wanneer je de eerste Creative Cloud-app downloadt.

Hoe kan ik Encore installeren?

Je kunt Encore CS6 installeren als onderdeel van je Creative Cloud-lidmaatschap. Zie Encore CS6 downloaden en installeren voor meer informatie.