Activeer je Creative Cloud-lidmaatschap, upgrade of annuleer het lidmaatschap, wijzig je creditcardgegevens, beheer je apps en services en meer.

Welkom bij je Creative Cloud-lidmaatschap! Ga aan de slag met het beheren van je account, betalingen en apps. Dit wordt hier uitgelegd.

Je lidmaatschap activeren

Er zijn twee manieren om je Creative Cloud-lidmaatschap voor de eerste keer te activeren:

• Heb je je Creative Cloud rechtstreeks bij Adobe aangeschaft, meld je dan aan met je Adobe ID. Wanneer je je aanmeldt, activeer je de Creative Cloud-licentie en alle apps en services die zijn gekoppeld aan je Adobe ID. Vervolgens kun je de apps en services op de normale wijze gebruiken. Zie Aanmelden en afmelden om Creative Cloud-apps te activeren voor meer informatie.
  • Als je Creative Cloud bij een leverancier hebt aangeschaft, heb je mogelijk een inwisselingscode ontvangen. Wil je een inwisselingscode gebruiken om je lidmaatschap te activeren, lees dan “Creative Cloud-lidmaatschap” in Hulp bij inwisselingscode.

Je account en betalingen beheren

Voer de volgende stappen uit om de accountgegevens voor je Adobe ID te beheren (bijvoorbeeld je wachtwoord of betalingsgegevens wijzigen):

1. Ga online naar je Adobe ID-account en meld je aan met je Adobe ID en het bijbehorende wachtwoord.

2. Gebruik de tabbladen boven aan de pagina Adobe ID om je lidmaatschappen en producten bij te werken, je e-mailadres en contactgegevens te wijzigen, je wachtwoord te wijzigen of je profiel en communicatievoorkeuren bij te werken.

Zie Je Adobe ID-account beheren voor gedetailleerde informatie en stapsgewijze instructies.

Als je meerdere Adobe ID's hebt, moet je contact met ons opnemen om je accounts samen te voegen. Neem contact met ons op en klik vervolgens op Meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Nadat je de gewenste contactoptie (telefoon of chat) hebt gekozen, word je geholpen door een medewerker van de klantenservice.

Je creditcard wijzigen

Volg deze stappen om je creditcardgegevens bij te werken.

1. Klik hier om online toegang te krijgen tot je Adobe ID-account en meld je aan met je Adobe ID en het bijbehorende wachtwoord.

Opmerking:

deze instructies hebben uitsluitend betrekking op individuele Creative Cloud-lidmaatschappen. Als je de beheerder bent voor het lidmaatschap van Creative Cloud voor teams, neem je contact op met Adobe om je factuurgegevens te wijzigen. Je kunt ze niet zelf wijzigen. Voor de snelste service meld je je aan om premium-ondersteuningsopties te gebruiken.

2. Kies Lidmaatschappen en producten als die optie nog niet is geselecteerd en klik op Betalingsgegevens bewerken

Klik op Betalingsgegevens bewerken
  3. Werk de creditcardgegevens bij in het pop-upvenster en klik op Opslaan.

Je apps en services beheren

Met de Creative Cloud desktop-app kun je apps installeren en bijwerken, bestanden en lettertypen synchroniseren, stockafbeeldingen en creatieve middelen zoeken, je creatieve werk met anderen delen en voorkeuren zoals de taalinstelling bewerken. Zie Apps en services beheren met de Creative Cloud desktop-app.

Je lidmaatschap upgraden of wijzigen

Je lidmaatschap wijzigen

Je kunt je lidmaatschap upgraden, bijvoorbeeld van een losse app naar een Creative Cloud Alle apps-lidmaatschap. Je kunt ook overstappen naar een ander type lidmaatschap, bijvoorbeeld van een maandlidmaatschap naar een jaarlidmaatschap. Zie Je Creative Cloud-lidmaatschap upgraden of wijzigen

Een proefversie omzetten in een betaald lidmaatschap

Zie Een proefversie omzetten in een betaald Creative Cloud-lidmaatschap als je een gratis proefversie wilt omzetten in een betaald lidmaatschap.

Zie https://helpx.adobe.com/nl/creative-cloud/kb/convert-csCreative Suite 6-toepassingen omzetten in een Creative Cloud-lidmaatschap als u geïnstalleerde proefversies van Creative Suite 6-apps wilt omzetten in een Creative Cloud-lidmaatschap.

Upgraden naar Creative Cloud-lidmaatschap met Adobe Stock

Zie Je Stock-lidmaatschap beheren als je wilt upgraden naar een Creative Cloud-lidmaatschap met Adobe Stock.

Je lidmaatschap verlengen of opnieuw starten

Als je lidmaatschap bijna afloopt, kun je het lidmaatschap eenvoudig verlengen. Je kunt ook een verlopen lidmaatschap opnieuw starten. Zie Je Creative Cloud-lidmaatschap verlengen of opnieuw starten

Je lidmaatschap annuleren

Veelgestelde vragen

Wanneer gaat mijn lidmaatschap van start?

Als je je lidmaatschap rechtstreeks op de website van Adobe aanschaft, gaat het lidmaatschap in wanneer de Adobe Store de order heeft verwerkt. Je kunt aan de slag gaan door je aan te melden bij je account.

Als je je individuele lidmaatschap aanschaft bij een deelnemende leverancier of onlinewinkel, gaat je lidmaatschap van start zodra je de inwisselingscode hebt ingevoerd en op Aan de slag klikt.

Als je een lidmaatschap voor teams hebt aangeschaft via een leverancier, gaat je lidmaatschapstermijn in wanneer je licenties toevoegt aan je account.

Ben ik als Creative Cloud-lid verplicht om een upgrade voor een app te installeren als deze beschikbaar komt?

Nee. Je kunt de huidige versie van het product blijven gebruiken op voorwaarde dat je beschikt over een actief lidmaatschap. Je kunt zelf bepalen of en wanneer je een nieuwe release installeert. Je kunt ook eerdere versies van apps installeren via je lidmaatschap.

Kan ik bestanden verzenden naar personen zonder Creative Cloud-lidmaatschap? Kunnen deze personen de bestanden weergeven of delen?

Ja. Bestanden die zijn gemaakt met Creative Cloud-apps kunnen net als elk ander bestand worden gedeeld via e-mail, FTP enzovoort.

Daarnaast kun je de functies voor delen van Creative Cloud gebruiken om bestanden te delen met personen die geen lid zijn van Creative Cloud door deze personen toe te staan de bestanden in een browser weer te geven. Kijkers kunnen lagen in- en uitschakelen, relevante metagegevens bekijken, opmerkingen maken en zelfs bestanden downloaden om ze te bewerken.

Je kunt de instellingen voor het delen van bestanden beheren op de pagina Creative Cloud Files.

Wat gebeurt er als ik besluit mijn lidmaatschap te beëindigen?

Je blijft toegang houden tot de voordelen van een gratis Creative Cloud-lidmaatschap en als je je werk hebt opgeslagen op je computer, blijf je toegang houden tot die bestanden op je eigen apparaat. Je hebt geen toegang meer tot de Creative Cloud-apps en de meeste services die onderdeel zijn van een Creative Cloud-lidmaatschap, en je opslagruimte in de cloud wordt teruggebracht tot 2 GB.

Zie Algemene vragen voor meer vragen en antwoorden voor Creative Cloud.