Inhoud
Informatie over het beheren van uw Creative Cloud-lidmaatschap. Hier vindt u informatie over het beheren van uw apps en services, het bijwerken van uw lidmaatschap of betalingsgegevens en meer.
Op deze pagina

Welkom bij uw Creative Cloud-lidmaatschap.

Ga aan de slag met het beheren van uw account, betalingen en apps. Dit wordt hier uitgelegd.

Er zijn twee manieren om uw Creative Cloud-lidmaatschap voor de eerste keer te activeren:

Voer de volgende stappen uit om de accountgegevens voor uw Adobe ID te beheren (bijvoorbeeld uw wachtwoord of betalingsgegevens wijzigen):

1. Klik hier voor onlinetoegang tot uw Adobe ID-account en meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord.

2. Klik in het navigatiedeelvenster dat wordt weergegeven op Account beheren om de pagina Account beheren te openen. U wordt mogelijk gevraagd om uw wachtwoord te bevestigen.

3. Gebruik de tabbladen boven aan de pagina om uw lidmaatschappen en producten bij te werken, uw e-mailadres en contactgegevens te wijzigen, uw wachtwoord te wijzigen of uw profiel en communicatievoorkeuren bij te werken.

Als u bijvoorbeeld de creditcard voor uw account wilt wijzigen, kiest u Lidmaatschappen en producten > Lidmaatschap beheren > Betalingsgegevens bewerken. Breng wijzigingen aan in het pop-upvenster en klik op Opslaan.

Zie Uw Adobe ID-account beheren voor gedetailleerde informatie en stapsgewijze instructies.

Als u meerdere Adobe ID's hebt, moet u contact met ons opnemen om uw accounts samen te voegen. Klik hier om contact met ons op te nemen en klik vervolgens op Meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Nadat u de gewenste contactoptie (telefoon of chat) hebt gekozen, wordt u geholpen door een medewerker van de klantenservice.

Met de Creative Cloud-bureaubladtoepassing kunt u apps installeren en bijwerken, bestanden en lettertypen synchroniseren, stockafbeeldingen en creatieve middelen zoeken, uw creatieve werk met anderen delen en voorkeuren zoals de taalinstelling bewerken. Zie Uw Creative Cloud-apps en -services beheren.

Uw lidmaatschap wijzigen

U kunt uw lidmaatschap upgraden, bijvoorbeeld van een lidmaatschap voor een losse app naar een volledig Creative Cloud-lidmaatschap. U kunt ook van lidmaatschap wisselen, bijvoorbeeld van een maandlidmaatschap naar een jaarlidmaatschap. Zie Uw Creative Cloud-lidmaatschap upgraden of wijzigen.

Een proefversie omzetten in een lidmaatschap

Zie Een proefversie omzetten in een betaald Creative Cloud-lidmaatschap als u een gratis proefversie wilt omzetten in een betaald lidmaatschap.

Zie Creative Suite 6-toepassingen omzetten in een Creative Cloud-lidmaatschap als u geïnstalleerde proefversies van Creative Suite 6-apps wilt omzetten in een Creative Cloud-lidmaatschap.

Als uw lidmaatschap bijna afloopt, kunt u het lidmaatschap eenvoudig verlengen. U kunt ook een verlopen lidmaatschap opnieuw starten. Zie Uw Creative Cloud-lidmaatschap verlengen of opnieuw starten.

Naar boven

Veelgestelde vragen

Wanneer gaat mijn lidmaatschap van start?

Als u uw lidmaatschap rechtstreeks op de website van Adobe aanschaft, gaat het lidmaatschap van start zodra de Adobe Store de order heeft verwerkt. U kunt aan de slag gaan door u aan te melden bij uw account.

Als u uw individuele lidmaatschap aanschaft bij een deelnemende winkelketen of onlinewinkel, gaat uw lidmaatschap van start zodra u de inwisselingscode hebt ingevoerd en op Aan de slag klikt.

Als u een lidmaatschap voor teams hebt aangeschaft via een leverancier, gaat uw lidmaatschapstermijn in wanneer u licenties toevoegt aan uw account.

Ben ik als Creative Cloud-lid verplicht om een upgrade voor een app te installeren als deze beschikbaar wordt?

Nee. U kunt de huidige versie van het product blijven gebruiken op voorwaarde dat u beschikt over een actief lidmaatschap. U kunt zelf bepalen of en wanneer u een nieuwe release installeert. U kunt ook eerdere versies van apps installeren via uw lidmaatschap.

Kan ik bestanden verzenden naar personen zonder Creative Cloud-lidmaatschap? Kunnen deze personen de bestanden weergeven of delen?

Ja. Bestanden die zijn gemaakt met Creative Cloud-toepassingen kunnen net als elk ander bestand worden gedeeld via e-mail, FTP, enzovoort.

Daarnaast kunt u de functies voor delen van Creative Cloud gebruiken om bestanden te delen met personen die geen lid zijn van Creative Cloud door deze personen toe te staan de bestanden in een browser weer te geven. Kijkers kunnen lagen in- en uitschakelen, relevante metagegevens bekijken, opmerkingen maken en zelfs bestanden downloaden om ze te bewerken.

U kunt de instellingen voor het delen van bestanden beheren op de pagina Creative Cloud Files.

Wat gebeurt er als ik besluit mijn lidmaatschap te beëindigen?

U blijft toegang houden tot de voordelen van een gratis Creative Cloud-lidmaatschap, en als u uw werk hebt opgeslagen op uw computer, blijft u toegang houden tot die bestanden op uw eigen apparaat. U hebt geen toegang meer tot de Creative Cloud-apps en de meeste services die onderdeel zijn van een Creative Cloud-lidmaatschap, en uw opslagruimte in de cloud wordt teruggebracht tot 2 GB.

Zie Algemene vragen voor meer vragen en antwoorden voor Creative Cloud.