Activeer je Creative Cloud-lidmaatschap, upgrade of annuleer het lidmaatschap, wijzig je creditcardgegevens, beheer je apps en services en meer.

Welkom bij je Creative Cloud-lidmaatschap! Ga aan de slag met het beheren van je account, betalingen en apps. Dit wordt hier uitgelegd.

Je Adobe ID-account activeren en beheren

Er zijn twee manieren om je Creative Cloud-lidmaatschap te activeren:

• Heb je je Creative Cloud rechtstreeks bij Adobe aangeschaft, meld je dan aan met je Adobe ID. Wanneer je je aanmeldt, activeer je de Creative Cloud-licentie en alle apps en services die zijn gekoppeld aan je Adobe ID. Vervolgens kun je de apps en services op de normale wijze gebruiken. Zie Aanmelden en afmelden om Creative Cloud-apps te activeren voor meer informatie.
  • Als je Creative Cloud bij een leverancier hebt aangeschaft, heb je als het goed is een inwisselingscode ontvangen. Zie Help bij inwisselingscodes als je je lidmaatschap wilt activeren met een inwisselingscode.

Je Adobe-account beheren

Voer de volgende stappen uit om de accountgegevens voor je Adobe ID te beheren (bijvoorbeeld je wachtwoord of betalingsgegevens wijzigen):

1. Ga online naar je Adobe ID-account en meld je aan met je Adobe ID en wachtwoord of met je socialmedia-account (Facebook of Google).

2. Gebruik de tabbladen boven aan de Adobe ID-pagina om je lidmaatschappen en producten bij te werken, je e-mailadres en contactgegevens te wijzigen, je wachtwoord te wijzigen of je profiel en communicatievoorkeuren bij te werken.

Opmerking:

Als je meerdere Adobe ID's hebt, neem je contact met ons op om je accounts samen te voegen.

Zie Je Adobe ID-account beheren voor gedetailleerde informatie en stapsgewijze instructies.

Creditcardgegevens wijzigen

Opmerking:

Deze instructies hebben uitsluitend betrekking op individuele Creative Cloud-lidmaatschappen. Als je de beheerder bent voor een lidmaatschap van Creative Cloud voor teams, neem je contact op met Adobe om je factuurgegevens te wijzigen. Voor de snelste service meld je je aan om opties voor premiumondersteuning te gebruiken.

Volg deze stappen om je creditcardgegevens bij te werken:

1. Ga online naar je Adobe ID-account en meld je aan met je Adobe ID en wachtwoord of met je socialmedia-account (Facebook of Google).

2. Afhankelijk van je locatie kun je creditcardgegevens op een van de volgende manieren wijzigen:

• Lidmaatschappen en producten > Betalingsgegevens bewerken
    • Lidmaatschappen en producten > Lidmaatschap beheren > Betalingsgegevens bewerken

Opmerking:

Zie Het land wijzigen dat is gekoppeld aan je Adobe ID als je het land wilt wijzigen dat aan je Adobe ID-account is gekoppeld.

Edit Payment details 3

Opmerking:

Als je geen betalingsgegevens hebt toegevoegd aan een lidmaatschap dat je hebt aangeschaft met een inwisselingscode, zie je mogelijk Betalingsgegevens toevoegen in plaats van Betalingsgegevens bewerken.

3. Werk de creditcardgegevens bij in het pop-upvenster en klik vervolgens op Opslaan.

Problemen met creditcard of betalingen oplossen

Probleem Oplossing
De creditcardgegevens kunnen niet worden gewijzigd

De volgende problemen kunnen optreden wanneer je je betalingsgegevens probeert te wijzigen:

• De koppeling Betaling bewerken is niet zichtbaar.
  • Er wordt een leeg formulier weergegeven als je op de koppeling Betaling bewerken klikt.
  • Je kunt je bijgewerkte creditcardgegevens niet opslaan.

Probeer een van de volgende oplossingen:

• Controleer of je bent aangemeld met de Adobe ID (e-mailadres) die is gekoppeld met je Creative Cloud-lidmaatschap.
  • Controleer of cookies zijn ingeschakeld in je browser.
  • Als je je creditcardgegevens nog steeds niet kunt wijzigen, probeer je dan aan te melden met een andere browser.

Neem contact met ons op als het probleem hiermee niet is opgelost.

Betaling mislukt/geweigerd Zie Oplossingen vinden voor problemen door mislukte/geweigerde betaling.
Betaling gemist Zie Ik heb een betaling voor mijn lidmaatschap gemist. Hoe kan ik de betaling alsnog doen?

Betalingsmethode wijzigen tussen creditcard en PayPal

Neem contact met ons op als je je betalingsmethode wilt wijzigen van creditcard in PayPal of andersom.

Je apps en services beheren

Met de Creative Cloud desktop-app kun je apps installeren en bijwerken, bestanden en lettertypen synchroniseren, stockafbeeldingen en creatieve middelen zoeken, je creatieve werk met anderen delen en voorkeuren zoals de taalinstelling bewerken. Zie Apps en services beheren met de Creative Cloud desktop-app.

Je lidmaatschap op een andere computer of ander apparaat gebruiken

Je kunt Creative Cloud op maximaal twee computers activeren. Je kunt de software op één computer tegelijk gebruiken. Zie Op hoeveel computers kan ik mijn Creative Cloud-lidmaatschap gebruiken? voor meer informatie.

Zie Hoe kan Creative Cloud-apps installeren en gebruiken op een nieuwe computer? als je Creative Cloud wilt instellen op een nieuwe computer.

Als je bij Creative Cloud bent aangemeld op twee computers en je je op een andere computer wilt aanmelden, moet je je op een van de twee computers afmelden.

Zie Aanmelden en afmelden om Creative Cloud-apps te activeren of te deactiveren voor meer informatie over aanmelden of afmelden bij Creative Cloud.

Wat moet ik doen als de computer waarop ik mijn lidmaatschap gebruikte niet langer beschikbaar is?

Als je je niet kunt afmelden bij Creative Cloud omdat de computer of het apparaat niet meer beschikbaar is, deactiveer je de computer of het apparaat via je accountpagina. Nadat de computer of het apparaat is gedeactiveerd, word je afgemeld bij Creative Cloud. Vervolgens kun je je aanmelden bij Creative Cloud op een andere computer of een ander apparaat.

Voer deze stappen uit om de computer of het apparaat dat niet meer beschikbaar is te deactiveren:

1. Ga naar je Adobe ID-account en meld je aan met je Adobe ID en wachtwoord of met je socialmedia-account (Facebook of Google).

Opmerking:

Je Adobe ID is het e-mailadres dat je hebt gebruikt toen je voor het eerst een Adobe-lidmaatschap, -applicatie of -service kocht.

2. Klik in de sectie Lidmaatschappen en producten op Lidmaatschap beheren.

Lidmaatschap beheren
  3. Klik onder Geactiveerde apparaten op de x naast het apparaat dat je wilt deactiveren.

Lijst Geactiveerde apparaten: klik op de x naast het apparaat dat je wilt deactiveren

Ziet het scherm er anders uit? In landen die worden bediend door Digital River, de e-commercepartner van Adobe, ziet de pagina Lidmaatschap beheren er anders uit en heeft de pagina andere opties. Als je het gedeelte Geactiveerde apparaten niet ziet nadat je hebt geklikt op Lidmaatschap beheren, gebruik je de volgende methode om je af te melden bij je Creative Cloud-apps:

1. Probeer je aan te melden op de nieuwe computer of het nieuwe apparaat. Er wordt een foutbericht weergegeven met de melding dat je activeringslimiet is bereikt.
    2. Selecteer Afmelden bij alle andere computers of apparaten.
  4. Klik op Deactiveren.

Je kunt Creative Cloud nu op de andere computer of het andere apparaat gebruiken.

Zie Problemen met activeren van en aanmelden bij Creative Cloud oplossen voor meer informatie over het oplossen van problemen met de activering van en aanmelding bij Creative Cloud.

Je lidmaatschap bekijken, upgraden of wijzigen

Je lidmaatschapsdetails bekijken

1. Ga online naar je Adobe ID-account en meld je aan met je Adobe ID en wachtwoord of met je socialmedia-account (Facebook of Google).

2. Kies Lidmaatschappen en producten als dit nog niet is geselecteerd. De details van je lidmaatschap worden weergegeven.

Lidmaatschapsdetails bekijken

Je lidmaatschap wijzigen

Je kunt je lidmaatschap upgraden, bijvoorbeeld van Losse app naar Creative Cloud Alle apps. Je kunt ook overstappen naar een ander type lidmaatschap, bijvoorbeeld van een maandlidmaatschap naar een jaarlidmaatschap. Zie Je Creative Cloud-lidmaatschap upgraden of wijzigen.

Controleren of je in aanmerking komt voor de aankoop van de editie voor studenten en docenten

Klik op deze koppeling om te controleren of je in aanmerking komt voor de aankoop van edities voor studenten en docenten.

Een proefversie omzetten in een betaald lidmaatschap

Zie Een proefversie omzetten in een betaald Creative Cloud-lidmaatschap als je een gratis proefversie wilt omzetten in een betaald lidmaatschap.

Zie Creative Suite 6-apps omzetten in een Creative Cloud-lidmaatschap als je geïnstalleerde proefversies van Creative Suite 6-apps wilt omzetten in een Creative Cloud-lidmaatschap.

Upgraden naar Creative Cloud-lidmaatschap met Adobe Stock

Zie Je Stock-lidmaatschap beheren als je wilt upgraden naar een Creative Cloud-lidmaatschap met Adobe Stock.

Je lidmaatschap verlengen of opnieuw starten

Als je lidmaatschap bijna afloopt, kun je het lidmaatschap eenvoudig verlengen. Je kunt ook een verlopen lidmaatschap opnieuw starten. Zie Je Creative Cloud-lidmaatschap verlengen of opnieuw starten.

Je lidmaatschap annuleren

Hoe neem je contact met ons op voor vragen over je account, betaling of bestellingen?

Als je hulp nodig hebt met je account, betaling of bestelgegevens, kun je contact met ons opnemen:

1. Controleer of je online bent aangemeld bij je Adobe ID-account en of cookies in je browser zijn ingeschakeld.

2. Ga naar de pagina Contact opnemen.

3. Kies uit de beschikbare contactopties.

Veelgestelde vragen

Wanneer gaat mijn lidmaatschap in?

Als je je lidmaatschap rechtstreeks op de website van Adobe aanschaft, gaat het lidmaatschap in wanneer de Adobe Store de bestelling heeft verwerkt. Je kunt aan de slag gaan door je aan te melden bij je account.

Als je je individuele lidmaatschap aanschaft bij een deelnemende leverancier of onlinewinkel, gaat je lidmaatschap van start zodra je de inwisselingscode hebt ingevoerd en op Aan de slag klikt.

Als je een lidmaatschap voor teams hebt aangeschaft via een leverancier, gaat je lidmaatschapstermijn in wanneer je licenties toevoegt aan je account.

Ben ik als Creative Cloud-lid verplicht om een upgrade voor een app te installeren als deze beschikbaar komt?

Nee. Je kunt de huidige versie van het product blijven gebruiken op voorwaarde dat je beschikt over een actief lidmaatschap. Je kunt zelf bepalen of en wanneer je een nieuwe release installeert. Je kunt ook eerdere versies van apps installeren via je lidmaatschap.

Kan ik bestanden verzenden naar personen zonder Creative Cloud-lidmaatschap? Kunnen deze personen de bestanden weergeven of delen?

Ja. Bestanden die zijn gemaakt met Creative Cloud-apps kunnen net als elk ander bestand worden gedeeld via e-mail, FTP enzovoort.

Daarnaast kun je de functies voor delen van Creative Cloud gebruiken om bestanden te delen met personen die geen lid zijn van Creative Cloud door deze personen toe te staan de bestanden in een browser weer te geven. Kijkers kunnen lagen in- en uitschakelen, relevante metagegevens bekijken, opmerkingen toevoegen en zelfs bestanden downloaden om ze te bewerken.

Je kunt de instellingen voor het delen van bestanden beheren op de pagina met je Creative Cloud-bestanden.

Wat gebeurt er als ik besluit mijn lidmaatschap te beëindigen?

Je blijft toegang houden tot de voordelen van een gratis Creative Cloud-lidmaatschap. Als je je werk hebt opgeslagen op je computer, blijf je toegang houden tot die bestanden op je eigen apparaat. Je hebt geen toegang meer tot de Creative Cloud-apps en de meeste services die onderdeel zijn van een Creative Cloud-lidmaatschap en je opslagruimte in de cloud wordt teruggebracht tot 2 GB.

Zie Algemene vragen voor meer vragen en antwoorden voor Creative Cloud.

Hoe kan ik mijn ontvangstbewijs of factuur afdrukken?

Zie Een betaalbewijs of factuur afdrukken voor meer informatie.