Activeer je Creative Cloud-lidmaatschap, upgrade of annuleer het lidmaatschap, wijzig je creditcardgegevens, beheer je apps en services en meer.

Welkom bij je Creative Cloud-lidmaatschap! Ga aan de slag met het beheren van je account, betalingen en apps. Dit wordt hier uitgelegd.

Je lidmaatschap activeren

Er zijn twee manieren om je Creative Cloud-lidmaatschap voor de eerste keer te activeren:

• Heb je Creative Cloud rechtstreeks bij Adobe aangeschaft, meld je dan aan met je Adobe ID. Wanneer je je aanmeldt, activeer je de Creative Cloud-licentie en alle apps en services die zijn gekoppeld aan je Adobe ID. Vervolgens kun je de apps en services op de normale wijze gebruiken. Zie Aanmelden en afmelden om Creative Cloud-apps te activeren voor meer informatie.
  • Als je Creative Cloud bij een leverancier hebt aangeschaft, heb je als het goed is een inwisselingscode ontvangen. Wil je een inwisselingscode gebruiken om je lidmaatschap te activeren, lees dan Creative Cloud, Acrobat DC in Hulp bij inwisselingscode.

Je account en betalingen beheren

Voer de volgende stappen uit om de accountgegevens voor je Adobe ID te beheren (bijvoorbeeld je wachtwoord of betalingsgegevens wijzigen):

1. Ga online naar je Adobe ID-account en meld je aan met je Adobe ID en het bijbehorende wachtwoord.

2. Gebruik de tabbladen boven aan de pagina Adobe ID om je lidmaatschappen en producten bij te werken, je e-mailadres en contactgegevens te wijzigen, je wachtwoord te wijzigen of je profiel en communicatievoorkeuren bij te werken.

Opmerking:

Als je meerdere Adobe ID's hebt, neem je contact met ons op om je accounts samen te voegen.

Zie Je Adobe ID-account beheren voor gedetailleerde informatie en stapsgewijze instructies.

Het land wijzigen dat is gekoppeld aan je Adobe ID

Zie Het land wijzigen dat is gekoppeld aan je Adobe ID als je het land wilt wijzigen dat aan je Adobe ID is gekoppeld.

Je creditcardgegevens wijzigen

Opmerking:

Deze instructies hebben uitsluitend betrekking op individuele Creative Cloud-lidmaatschappen. Als je de beheerder bent voor een lidmaatschap van Creative Cloud voor teams, neem je contact op met Adobe om je factuurgegevens te wijzigen. Voor de snelste service meld je je aan om opties voor premiumondersteuning te gebruiken.

Volg deze stappen om je creditcardgegevens bij te werken:

1. Ga online naar je Adobe ID-account en meld je aan met je Adobe ID en het bijbehorende wachtwoord.

2. Kies Lidmaatschappen en producten als die optie nog niet is geselecteerd en klik op Betalingsgegevens bewerken

Klik op Betalingsgegevens bewerken

Zie je Betalingsgegevens bewerken niet?

In landen die worden bediend door Digital River, de e-commercepartner van Adobe, krijg je op een iets andere manier toegang tot de betalingsgegevens. Als je de koppeling Betalingsgegevens bewerken niet onder je lidmaatschap ziet staan, klik je op Lidmaatschap beheren en klik je vervolgens op Betalingsgegevens bewerken.

Als je geen betalingsgegevens hebt toegevoegd aan een lidmaatschap dat je hebt aangeschaft met een inwisselingscode, zie je mogelijk Betalingsgegevens toevoegen in plaats van Betalingsgegevens bewerken onder je lidmaatschap.

Als je toch nog niet kunt vinden hoe je betalingsgegevens bewerkt of toevoegt, raadpleeg je Kun je je creditcardgegevens niet wijzigen?

3. Werk de creditcardgegevens bij in het pop-upvenster en klik vervolgens op Opslaan.

Schakelen tussen creditcard en PayPal

Als je je betalingsmethode wilt wijzigen van creditcard naar PayPal of omgekeerd, neem je contact met ons op.

Kun je je creditcardgegevens niet wijzigen?

De volgende problemen kunnen optreden wanneer je je betalingsgegevens probeert te wijzigen:

• De koppeling Betaling bewerken is niet zichtbaar.
  • Er wordt een leeg formulier weergegeven als je op de koppeling Betaling bewerken klikt.
  • Je kunt je bijgewerkte creditcardgegevens niet opslaan.

Ga als volgt te werk om deze problemen op te lossen:

1. Ga online naar je Adobe ID-account en controleer of je je lidmaatschapssgegevens kunt zien op de pagina Lidmaatschappen en producten. Als dat niet zo is, controleer je of je bent aangemeld met de Adobe ID (e-mailadres) die is gekoppeld aan je Creative Cloud-lidmaatschap.

2. Zorg ervoor dat cookies zijn ingeschakeld in je browser.

3. Als je je creditcardgegevens nog steeds niet kunt wijzigen, probeer je dan aan te melden met een andere browser.

Opmerking:

Als deze stappen niet werken, neem je contact met ons op voor het bijwerken van je creditcardgegevens.

Problemen met betrekking tot mislukte betaling of geweigerde creditcard oplossen

Voor oplossingen voor problemen met betrekking tot een mislukte betaling of geweigerde creditcard raadpleeg je Oplossingen vinden voor problemen door mislukte/geweigerde betaling.

Je apps en services beheren

Met de Creative Cloud desktop-app kun je apps installeren en bijwerken, bestanden en lettertypen synchroniseren, stockafbeeldingen en creatieve middelen zoeken, je creatieve werk met anderen delen en voorkeuren zoals de taalinstelling bewerken. Zie Apps en services beheren met de Creative Cloud desktop-app.

Je lidmaatschap op een andere computer of ander apparaat gebruiken

Je kunt je individuele Creative Cloud-lidmaatschap op maximaal twee computers of apparaten gebruiken.

Zie Creative Cloud-apps downloaden en installeren als je Creative Cloud op een nieuwe computer wilt installeren.

Als je bij Creative Cloud bent aangemeld op twee computers en je je op een andere computer wilt aanmelden, moet je je op een van de twee computers afmelden.

Zie Aanmelden en afmelden om Creative Cloud-apps te activeren of te deactiveren voor meer informatie over aanmelden of afmelden bij Creative Cloud.

Wat moet ik doen als de computer waarop ik mijn lidmaatschap gebruikte niet langer beschikbaar is?

Als je je niet kunt afmelden bij Creative Cloud omdat de computer niet meer beschikbaar is, volg je deze stappen:

1. Probeer je aan te melden op de nieuwe computer of het nieuwe apparaat.

Er wordt een foutbericht weergegeven met de melding dat je activeringslimiet is bereikt.

2. Selecteer Afmelden bij alle andere computers of apparaten.

Je kunt Creative Cloud nu op de andere computer of het andere apparaat gebruiken.

Zie Problemen met activeren van en aanmelden bij Creative Cloud oplossen voor meer informatie over het oplossen van problemen met de activering van en aanmelding bij Creative Cloud.

Je lidmaatschap bekijken, upgraden of wijzigen

Je lidmaatschapsdetails bekijken

1. Ga online naar je Adobe ID-account en meld je aan met je Adobe ID en het bijbehorende wachtwoord.

2. Kies Lidmaatschappen en producten als dit nog niet is geselecteerd. De details van je lidmaatschap worden weergegeven.

Lidmaatschapsdetails bekijken

Je lidmaatschap wijzigen

Je kunt je lidmaatschap upgraden, bijvoorbeeld van Losse app naar Creative Cloud Alle apps. Je kunt ook overstappen naar een ander type lidmaatschap, bijvoorbeeld van een maandlidmaatschap naar een jaarlidmaatschap. Zie Je Creative Cloud-lidmaatschap upgraden of wijzigen

Controleer of je in aanmerking komt voor de aankoop van de editie voor studenten en docenten

Klik op deze koppeling om te controleren of je in aanmerking komt voor de aankoop van edities voor studenten en docenten.

Een proefversie omzetten in een betaald lidmaatschap

Zie Een proefversie omzetten in een betaald Creative Cloud-lidmaatschap als je een gratis proefversie wilt omzetten in een betaald lidmaatschap.

Zie Creative Suite 6-apps omzetten in een Creative Cloud-lidmaatschap als je geïnstalleerde proefversies van Creative Suite 6-apps wilt omzetten in een Creative Cloud-lidmaatschap.

Upgraden naar Creative Cloud-lidmaatschap met Adobe Stock

Zie Je Stock-lidmaatschap beheren als je wilt upgraden naar een Creative Cloud-lidmaatschap met Adobe Stock.

Je lidmaatschap verlengen of opnieuw starten

Als je lidmaatschap bijna afloopt, kun je het lidmaatschap eenvoudig verlengen. Je kunt ook een verlopen lidmaatschap opnieuw starten. Zie Je Creative Cloud-lidmaatschap verlengen of opnieuw starten.

Je lidmaatschap annuleren

Hoe neem je contact met ons op voor vragen over je account, betaling of bestellingen?

Als je hulp nodig hebt met je account, betaling of ordergegevens, kun je contact met ons opnemen:

1. Controleer of je online bent aangemeld bij je Adobe ID-account en of cookies in je browser zijn ingeschakeld.

2. Ga naar de pagina Contact opnemen.

3. Kies uit de beschikbare contactopties.

Veelgestelde vragen

Wanneer gaat mijn lidmaatschap in?

Als je je lidmaatschap rechtstreeks op de website van Adobe aanschaft, gaat het lidmaatschap in wanneer de Adobe Store de order heeft verwerkt. Je kunt aan de slag gaan door je aan te melden bij je account.

Als je je individuele lidmaatschap aanschaft bij een deelnemende leverancier of onlinewinkel, gaat je lidmaatschap van start zodra je de inwisselingscode hebt ingevoerd en op Aan de slag klikt.

Als je een lidmaatschap voor teams hebt aangeschaft via een leverancier, gaat je lidmaatschapstermijn in wanneer je licenties toevoegt aan je account.

Ben ik als Creative Cloud-lid verplicht om een upgrade voor een app te installeren als deze beschikbaar komt?

Nee. Je kunt de huidige versie van het product blijven gebruiken op voorwaarde dat je beschikt over een actief lidmaatschap. Je kunt zelf bepalen of en wanneer je een nieuwe release installeert. Je kunt ook eerdere versies van apps installeren via je lidmaatschap.

Kan ik bestanden verzenden naar personen zonder Creative Cloud-lidmaatschap? Kunnen deze personen de bestanden weergeven of delen?

Ja. Bestanden die zijn gemaakt met Creative Cloud-apps kunnen net als elk ander bestand worden gedeeld via e-mail, FTP enzovoort.

Daarnaast kun je de functies voor delen van Creative Cloud gebruiken om bestanden te delen met personen die geen lid zijn van Creative Cloud door deze personen toe te staan de bestanden in een browser weer te geven. Kijkers kunnen lagen in- en uitschakelen, relevante metagegevens bekijken, opmerkingen toevoegen en zelfs bestanden downloaden om ze te bewerken.

Je kunt de instellingen voor het delen van bestanden beheren op de pagina met je Creative Cloud-bestanden.

Wat gebeurt er als ik besluit mijn lidmaatschap te beëindigen?

Je blijft toegang houden tot de voordelen van een gratis Creative Cloud-lidmaatschap. Als je je werk hebt opgeslagen op je computer, blijf je toegang houden tot die bestanden op je eigen apparaat. Je hebt geen toegang meer tot de Creative Cloud-apps en de meeste services die onderdeel zijn van een Creative Cloud-lidmaatschap en je opslagruimte in de cloud wordt teruggebracht tot 2 GB.

Zie Algemene vragen voor meer vragen en antwoorden voor Creative Cloud.