Adobe en Apple hebben nauw samengewerkt om Adobe Creative Cloud-toepassingen te testen op betrouwbaarheid, prestaties en gebruikerservaring wanneer deze zijn geïnstalleerd op Intel-systemen met Mac OS X El Yosemite (versie 10.10). De nieuwste versies van alle Adobe CC-producten zijn compatibel. Het Photoshop-team heeft niet alleen de huidige Photoshop CC-release (2014.2), maar ook Photoshop CC 2014 (2014.2), Photoshop CC (14.2.1), and CS6 (13.0.6; 13.1.2) getest op compatibiliteit.

Zoals bij elke nieuwe release van een besturingssysteem kunnen er onverwachte problemen optreden die niet zijn ontdekt tijdens het testen. Als er problemen optreden, rapporteer deze dan via het formulier voor foutmelding.

Zijn er updates vereist voor Adobe Creative Cloud-toepassingen voor compatibiliteit met Mac OS X El Yosemite?

Nee.

Is Adobe op de hoogte van grote problemen, fouten of ongewone gebruikerservaringen bij het gebruik van CC- of Acrobat-producten met Mac OS X Yosemite?

Apple heeft de beveiliging verbeterd door de introductie van hun nieuwe 'V2-handtekening bij programmacode' (het is een manier om te garanderen dat de toepassing van de ontwikkelaar komt en niet is gewijzigd, met een virus is geïnfecteerd of op enige wijze is beschadigd). Hoewel Adobe toekomstige updates met V2 ondertekent, kunnen sommige toepassingen die zijn ondertekend met de oudere V1-code een waarschuwing weergeven: "<Adobe-toepassing> kan niet worden geopend, omdat de identiteit van de ontwikkelaar niet kan worden bevestigd." Meer informatie.

Wanneer u Mac OS X 10.10 met Safari 8 gebruikt, worden pdf's niet geopend met de Adobe Acrobat PDF- of Reader PDF-browserplug-in. Als u een PDF in een browser opent, is de PDF Preview van Safari de standaard PDF-viewer. Stel de Adobe-plug-in expliciet in als de standaard PDF-viewer. Meer informatie.

Tijdens onze tests hebben we geen andere grote problemen gevonden bij het uitvoeren van Creative Cloud-producten met Mac OS X Yosemite.

Wanneer u Lightroom met Mac OS X 10.10 gebruikt, wordt de module Toewijzen traag of gedeeltelijk geladen via sommige internetverbindingen met lage bandbreedte of wordt de volgende fout weergegeven: 'Hier zijn helaas geen afbeeldingen beschikbaar.' Meer informatie.

Hoe installeer ik toekomstige updates voor compatibiliteit?

Wanneer er updates voor de compatibiliteit tussen Mac OS X Yosemite en Creative Cloud vereist zijn, wordt u op de hoogte gebracht van dergelijke updates via de Creative Cloud-desktoptoepassing of de app zelf.

Ik gebruik verschillende invoegtoepassingen met mijn huidige versie van Creative Cloud-toepassingen. Zijn deze plug-ins compatibel met Mac OS X Yosemite?

Klanten wordt aangeraden de compatibiliteit van plug-ins te controleren door contact op te nemen met de leverancier van de plug-in voordat ze een upgrade uitvoeren naar Mac OS X Yosemite. Voor producten van derden neemt u voor hulp contact op met de fabrikant.

Biedt Adobe technische ondersteuning voor producten op Mac OS X Yosemite?

Adobe biedt ondersteuning aan klanten met Mac OS X Yosemite overeenkomstig het standaardbeleid voor klantenondersteuning van Adobe. Ga naar de ondersteuningspagina voor aanvullende informatie over gratis en betaalde ondersteuningsprogramma's.

Ik ben een volumelicentieklant. Hoe verkrijg ik updates voor mijn Creative Cloud-producten?

Adobe raadt aan de interne richtlijnen van uw bedrijf voor het beheren van updates te volgen.  U kunt contact opnemen met de IT-medewerker die uw Adobe-licenties beheert voor informatie over het bedrijfsbeleid voor het bijwerken van software. Voor volumelicentieklanten moeten IT-beheerders Creative Cloud Packager lezen om te ontdekken hoe ze updates verpakken voor de implementatie van CC en CS6 op de achtergrond.

Zijn de proefversies van afzonderlijke producten compatibel met Mac OS X Yosemite?

Ja. Als een volledige versie van een product compatibel is met Mac OS X Yosemite, is de proefversie van dat product ook compatibel.  Bekende problemen die in dit document worden beschreven, gelden ook voor de proefversies.